Családi filmek hétfőre

A gyerekek még korán kelnek, és jól teszik, mert így találkozhatnak Charlie Brownnal és Blinky Bill-lel, ugyanis ők kezdik a mai mesekavalkádot.

Snoopy és Charlie Brown – A Peanuts film

Mozi+ - augusztus 19., 6.10h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Charlie Brown, a világ talán legismertebb, legkerekebb fejű lúzere, a kisiskolás, akinek soha, semmi sem sikerül, belevág élete legnagyobb, legkockázatosabb vállalkozásába: meg akarja szólítani az osztályukba érkezett új lányt. Próbálkozását izgalmas és fordulatos kalandok kísérik, osztálybuli, táncverseny, jéghoki. A Háború és béke egy különösen vastag változat, valamint egy titokzatos módon tökéletesre sikerült dolgozat is része a hajmeresztő történetnek _ miközben Charlie kutyája, Snoopy légi csatába keveredik ősi ellenségével, minden pilóták legveszélyesebbikével, a Vörös Báróval.

 

Blinky Bill - A film

Film+ - augusztus 19., 7.10h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Blinky Bill, a vadon tettre kész koalája bármilyen veszélyt vállalna, csakhogy megtalálja édesapját, aki a Fehér Sárkányok tengerét kutatva tűnt el a Sivatagban. Blinky egy nap olyan rejtélyes jelre bukkan, ami talán elvezetheti őt Bill papához, ezért maga mögött hagyva a biztonságot nyújtó Zöld völgyet, nekivág az ismeretlen Sivatagnak. Útközben találkozik a kissé félénk koalalánnyal, Mogyorócskával és a nagy dumájú galléros gyíkkal, Jackóval, akik csatlakoznak hozzá a keresésben. A kis csapatnak azonban nemcsak az ismeretlen vadon veszélyeivel, de még egy könyörtelen vadmacska bosszújával is meg kell birkóznia.

 

Barbie, a Sziget hercegnője

Minimax - augusztus 19., 9.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Barbie ezúttal egy hajótörött lány, Rosella szerepében látható, aki egy lakatlan szigetre sodródva barátságos és gondos állatok szerető "családjában" cseperedik fel. Amikor Antonio herceg felfedezi a paradicsomi hangulatú szigetet és rajta a gyönyörű Rosellát, azonnal beleszeret a szépséges hajótöröttbe. A lány és barátai _ Sagi, a vörös panda, Azul a páva, és Tika a bébi-elefánt _ a herceggel tartanak, hogy megkeressék Rosella szüleit és részt vegyenek egy pompás királyi bálon. Az új lány érkezését azonban nem nézi mindenki jó szemmel az udvarban. Kiderül, hogy a király megígérte a gonosz Arianának, hogy a herceg az ő lányát, Lucianát veszi majd feleségül. Ariana szeretné megszerezni a hatalmat a királyságban és Rosellának minden ügyességére és barátai minden segítségére szüksége lesz, hogy időben leleplezze az ármánykodást.

 

Garfield

TV2 - augusztus 19., 9.40h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Garfield számára az élet nem is lehetne tökéletesebb. Minden nap ledobja magát a fotelba a tévé előtt, nekilát a lasagna-lakomának, és közben szívja imádott gazdája, Jon vérét. Ám egyik nap Jon beállít egy szeretni való, édes és butuska kutyával. A talpraesett macska először életében nem talál szavakat. Ubul érkezése persze felborítja Garfield tökéletes világát. Ezért amikor a kutyus eltűnik a gonosz Happy Chapman karmai közt, azt gondolhatnánk, Garfield örvendezik. Ám tőle szokatlan módon, tele energiával, bátorsággal és önzetlenséggel, kiragadja saját magát lusta életéből, és akcióba lép...

 

A királynő kutyája

SuperTV2 - augusztus 19., 9.45h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére áll. A királyi négylábúnak meg kell tanulnia, hogyan váljon nemes lelkű ebbé, miközben igaz barátokra lel és a nagy szerelem is rátalál.

 

Balerina

RTL HÁROM - augusztus 19., 9.50h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A tini Félicie arról álmodik, hogy primabalerina lesz, és legjobb barátjával, Victorral, a fiatal feltalálóval megszöknek az árvaházból. Párizsban szétválnak útjaik, Victor az Eiffel torony építésére megy, Félicie pedig az Operaházba. Félicie szerencsésen talál magának pártfogót, majd egy bosszúból ellopott személyazonossággal bejut a híres balettiskolába. A balettiskolában azonban kemények a feltételek, mert csak egy táncos nyerheti el a Diótörőből Clara szerepét, míg a többieknek távozniuk kell. Félicie épp egy karnyújtásnyira van az álomtól, amikor kiderül a csalás, és a szerepet riválisa, Camille kapja meg. A bukás árnyékában kezdődik el igazán Félicie és Victor sikertörténete.

 

Macskafogó

TV2 - augusztus 19., 11.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az egerek sorsa megpecsételődött. Az X bolygón a vérszomjas macskák semmibe veszik a jogot, és az egértársadalom felszámolására törekednek. De megcsillan egy reménysugár, az egerek főtudósa feltalálja a megoldást. A titkos szolgálat azonnal aktiválja legjobb ügynökét, Grabovszkyt, hogy még időben célba jusson a tervrajz...

 

Péter meseországban

Minimax - augusztus 19., 13.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az éjszaka világa ezüstös holdfényben úszik. Tündérek, manók és más varázslatos lények népesítik be. A mesebeli teremtmények olykor belopóznak a gyermekek álmába, hogy varázslatos kalandokba csábítsák őket. Péter kishúga, Anna pontosan egy ilyen kalandba keveredik, az útja pedig egyenesen a Holdra vezet. A fiú utána ered az éjszaka leple alatt, hogy hazahozza testvérét.

 

Bébi úr

RTL HÁROM - augusztus 19., 13.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A hétéves Tim élete gyökeresen megváltozik, amikor a család új jövevénye taxin fut be, öltönyt hord pelenka helyett és kezében nem csörgőt, hanem diplomatatáskát cipel. A gagyogó kisöcsi pillanatok alatt elhódítja a szülők figyelmét, ezért Timnek azonnal lépnie kell. A szeretetért vívott háborúban Tim egy őrületes összeesküvés nyomaira bukkan, melynek középpontjában ez a felvágós kis bébimenedzser áll. Csakhogy a testvéreknek hamarosan össze kell fogniuk, hogy megakadályozzák a szülőket és gyerekeket fenyegető végzetes konspirációt.

 

Lúdas Matyi

Magyar Mozi TV - augusztus 19., 14.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A klasszikus Fazekas Mihály-mese alapján Lúdas Matyi, a szegény, furfangos libapásztorfiú története elevenedik meg Dargay Attila mára klasszikussá vált rajzfilmjében. A film igazi csemege. A remek figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönzik a hangjukat, ráadásként pedig Liszt Ferenc és Daróczi Bárdos Tamás fantasztikus zenéje csendül fel.

 

SpongyaBob: Ki a vízből!

Viasat3 - augusztus 19., 16.15h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Vidám az élet Bikinifenéken, ahol az örök optimista, SpongyaBob és barátai, Patrick, a hű tengeri csillag, a kaján Tunyacsáp, a tudós mókus, Szandi és a nagymenő vállalkozó, Rák úr élnek. Amikor ellopják a herkentyűburger titkos receptjét, SpongyaBob kénytelen összefogni örök ellenfelével, Planktonnal, hogy a tér és az idő határait átszelő utazásuk során felfedezzék saját szupererejüket, és szembeszálljanak Burgerszakáll-lal, az elvetemült kalózzal, akinek más tervei vannak a tengermélyi finomságokkal.