Családi filmek szerdára

Ugye, milyen jó egy szabadnap a hét közepén? Ünnepeljetek együtt a tévével!

Lucky Luke - Irány a vadnyugat

Film+ - október 23., 7.50h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

New York, 1855. A bíróság immár ikszedik perükre idézi be a Daltonokat. De a négy borzadalom megszökik és gondosan kirabolja a város összes bankját. Az őrült üldözés folyamán csak Joe Daltonnak marad ideje, hogy elrejtse a dugipénzt, még mielőtt Lucky Luke megérkezne. Mindezt egy bevándorló csoport szekerében kivitelezi. Az emigránsok régi telepesek, akiket egy gátlástalan gazember kifosztott, és csak 80 napjuk van, hogy elérjenek Kaliforniába és visszaszerezzék földjüket. Valóságos versenyfutam indul a zsebórával szemben. A mi magányos cowboyunk hajlandó segíteni a bátor emigránsoknak. Miközben az elvadult Nyugat csapdáival kell szembenéznie, a Daltonokat is vissza kell kísérnie fegyházukba, akik másra sem gondolnak, mint hogy hogyan tudnák megkaparintani lóvéjukat.

 

Szaffi

Moziverzum - október 23., 8.15h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Jókai Mór regénye alapján! Mesénk a 17. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie, Ahmed Pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia, kisgyermekkoruk óta szeretik egymást, s jegyesek. A háború alatt azonban a Botsinkay családnak és a töröknek menekülnie kell, ezért elásnak egy láda kincset Botsinka várának udvarában. A kisded Sophie a menekülés közben elveszik, s egy furcsa kis öregasszony talál rá, aki macskája után elnevezi Szaffinak, s mintha saját gyermeke lenne, úgy szereti, s neveli. Jónás, daliás fiatalemberként visszatér apja birtokára, s az elrejtett kincs nyomába ered. A kincset azonban nemcsak Jónás szeretné megtalálni, hanem az ingyenélő, haszonlesők is. Jónás pedig a veszélyes kalandjai során újra találkozik Szaffival...

 

Barbie és a 12 táncoló hercegnő

Minimax - október 23., 9.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kastély, ahonnan mindig zeneszó hallatszott. Ebben a kastélyban nem egy, még csak nem is kettő, hanem tizenkét hercegnő élt édesapjával, a Királlyal. A legalacsonyabbtól kezdve a legmagasabbig, mind a tizenkét hercegnő imádott táncolni. A legnagyszerűbb táncos mégis a hetedik hercegnő volt, Barbie. A Királyt az energikus hercegkisasszonyok nevelése nagyon kifárasztotta, így unokatestvére, Rowena segítségét kérte. A kapzsi Rowena a hercegkisasszonyok megnevelése érdekében rövid idő alatt kiűzte az örömöt a kastélyból. Nem volt több tánc, se zene, se mulatság! Barbie azonban felfedezett egy titkos átjárót egy varázslatos világba.

 

Mr. Peabody és Sherman kalandjai

Film+ - október 23., 9.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mr. Peabody született zseni, egy személyben feltaláló, tudós, ínyenc, író, kétszeres olimpiai érmes, és mellesleg kutya. Miután örökbe fogadja Shermant, az átlagos kisfiút, közösen megépítik az időgépet. A Voltkomppal fantasztikus időutazásra indulnak, hogy közvetlenül tapasztalják meg a világot megváltoztató eseményeket, és találkozzanak a történelem nagy alakjaival. Ám Sherman hibájából a Voltkomp meghibásodik, és veszélybe kerül az egész téridő-kontinuum. Peabody még soha nem volt ilyen kutyaszorítóban, de Shermannel meg kell próbálnia a lehetetlent.

 

Szörnyviadal

Moziverzum - október 23., 9.50h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Egy olyan világban, ahol óriás szörnyek és emberek ütköznek, a szörnyek szupersztár sportolók, és a Monster Wrestling nevű népszerű profi birkózó küzdősportban versenyeznek. Egy Winnie nevű fiatal lány menedzserként apja nyomdokaiba akar lépni, és egy Steve nevű, szerethető, esélytelen, ám gyakorlatlan szörny edzőjeként próbál tevékenykedni. Winnie azt tervezi, hogy Steve-ből bajnokot farag, hogy aztán megmérkőzhessen a regnáló bajnok Tentacularral.

 

Cincin lovag

RTL HÁROM - október 23., 10.55h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A bátorság nem méret kérdése. Cincin kisegér, a komor palota lelkes lakója imádja a könyveket falni, és ahogy átrágja magát egyik történetről a másikra, úgy uralkodik el rajta a vágy, hogy lovag legyen. Amikor közösségében kiderülnek humanista ábrándjai, azonnal Patkányföldre, más néven a várbörtönbe száműzik. A legjobb helyre, ugyanis itt találkozik a fény után ácsingózó patkánnyal, aki azonnal betársul mellé a megmentőakcióba, amikor elrabolják Borsószem hercegnőt.

 

Vuk

Moziverzum - október 23., 11.45h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Fekete István regénye alapján! A rókacsaládban "gyermekáldás" van. Mind életrevaló, de egy különösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor azonban az emberek miatt a kisróka árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Befogadja a barlangjába és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére bátor rókává fejlődik. Okosságát bizonyítja akkor is, amikor a rókalányt kiszabadítja a vadász fogságából. Egy hajtóvadászat során azonban Karak feláldozza életét a fiatalok megmentéséért. Vuk és Iny családot alapítanak, majd sok borsot törnek a vadász és kutyái orra alá...

 

Lúdas Matyi

Magyar Mozi TV - október 23., 11.50h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A klasszikus Fazekas Mihály-mese alapján Lúdas Matyi, a szegény, furfangos libapásztorfiú története elevenedik meg Dargay Attila mára klasszikussá vált rajzfilmjében. A film igazi csemege. A remek figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönzik a hangjukat, ráadásként pedig Liszt Ferenc és Daróczi Bárdos Tamás fantasztikus zenéje csendül fel.

 

Bébi úr

RTL HÁROM - október 23., 12.50h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A hétéves Tim élete gyökeresen megváltozik, amikor a család új jövevénye taxin fut be, öltönyt hord pelenka helyett és kezében nem csörgőt, hanem diplomatatáskát cipel. A gagyogó kisöcsi pillanatok alatt elhódítja a szülők figyelmét, ezért Timnek azonnal lépnie kell. A szeretetért vívott háborúban Tim egy őrületes összeesküvés nyomaira bukkan, melynek középpontjában ez a felvágós kis bébimenedzser áll. Csakhogy a testvéreknek hamarosan össze kell fogniuk, hogy megakadályozzák a szülőket és gyerekeket fenyegető végzetes konspirációt.

 

Őslények országa 3. - A nagyszerű ajándékozások kora

Minimax - október 23., 13.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Csatlakozzatok kedvenc őskori barátaitokhoz, Tappancshoz, Kistülökhöz, Kacsacsőrhöz, Tüskéshez és Röpcsihez egy újabb izgalmas kalandra az Őslények országában! Ezúttal hatalmas meteorit csapódik be a Virágzó Völgybe, és elzárja a völgy vízforrását. Az egykor oly békésen élő dinoszauruszok között feszültség támad. A mindig segítőkész Tappancs és csapata elindulnak vizet keresni, és találnak is egy nagy tavat a Virágzó Völgy, és az élesfogúak lakhelye, a Titokzatos Mindenen Túl között. A kalandok során a kis dinoszauruszoknak meg kell küzdeniük a szomszédos nagyfiúkkal, megúsznak egy vad tüzet, és még egy csapat mérges velociraptorral is összehozza őket a sors.

 

Mézengúz

RTL HÁROM - október 23., 14.50h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A fiatal méhecske, Barry B. Benson a főiskola elvégzésekor jön rá, hogy egész életében ugyanazt a munkát kell majd végeznie. Csalódottságában megtöri a családi hagyományt, és csatlakozik a veszélyes akciócsapathoz, hogy láthassa a kaptáron kívüli világot. Manhattanben kis híján belehal a kalandba, ám Vanessa, a szép virágáruslány megmenti. Barry újabb hibát követ el, amikor megszegi a méhtörvényt, és összebarátkozik Vanesszával. Baj bajt követ, és Barry hamarosan beperli az emberiséget, aminek pusztító következményei lesznek a természetre nézve.

 

Az Őrzők legendája

RTL HÁROM - október 23., 16.45h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Soren, a bagoly az apja meséin nőtt fel, amelyek a nagy fa, a Ga-Húl őrzőiről szólnak, azokról a bátor, mitikus szárnyasokról, akik az egyszerű bagolynépet védik a gonosz tisztáktól. Miközben Soren szeretne az ősök nyomába lépni, a testvére, Tukk kigúnyolja ezért. Egy nap a két bagolycsemetét elrabolja a lázadó bagolycsapat. Sorennek néhány társával együtt sikerül megszöknie. A barátaival együtt elindulnak megkeresni a nagy fát és az őrzőket, hogy segítségükkel legyőzhessék az ellenséget.

 

Így neveld a sárkányodat 2.

RTL HÁROM - október 23., 18.40h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Öt év telt el azóta, hogy Hablaty és Fogatlan sikeresen egyesítette a sárkányokat és a vikingeket Hibbant-szigeten. Miközben Astrid, Takonypóc és a többiek sárkányversenyeken szórakoznak, addig Hablaty és Fogatlan egyre távolabbra jutva új világokat térképeznek fel. Egyik kalandjuk során felfedeznek egy titkos jégbarlangot, amely több száz új, vadon élő sárkánynak és a titokzatos Sárkánylovasnak ad otthont. Az öröm nem tart sokáig, ugyanis feltűnik a kegyetlenségéről ismert Drákó, aki kíméletlenül vadászik, nemcsak a sárkányokra, hanem a törzsek vezetőire is. Az egész törzsnek össze kell fognia, hogy megmentsék mind az emberek, mind a sárkányok jövőjét.

 

Croodék

RTL HÁROM - október 23., 19.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Croodék igazi modern család. Abban az ősi, elfeledett korban élnek, amikor a természet még kísérletező szakaszában van: fura lények és növények veszik körül vagy próbálják megenni őket, és ők nem hagyják magukat. Sokáig nem dugják ki az orrukat a barlangjukból, de egy szerencsétlen baleset következtében kénytelenek előjönni, és attól kezdve számukra csupa kaland, meglepetés és váratlanul felbukkanó húsevő az élet. Azután találkoznak egy fiatalemberrel, aki született kísérletező. Ráadásul megtetszik neki a család kamaszlánya _ és vele együtt szeretné felfedezni ezt a folyton fejlődő, ismeretlen, de nagyon érdekes világot...