Családi filmek szombatra

Most már aztán tényleg megérkezett és marad a nem annyira meleg idő. Fel lehet készülni a tartós, de jó értelembe vett szobafogságra. Nosza, a szombati tévézés remek alkalom a gyakorlásra!

Minimax - november 18., 8.00h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Barbie és húgai svájci kalandra indulnak a festői Alpokba, ahol már repesve várják, hogy egy hihetetlen szórakozást ígérő lovas akadémián töltsék az egész nyarat! Barbie izgatottan keres új lovat magának, akit aztán Malibuba is haza szeretne vinni. Stacie feltétlen be akarja bizonyítani, milyen elképesztően jó zsoké. Chelsea mindenáron a legnagyobb lovak nyergébe akar pattanni, Skipper pedig … nos, ő sokkal inkább írni szeret a nagyszerű kalandokról, mint a saját bőrén megtapasztalni azokat. Habár a testvérek szünidője kissé döcögősen indul, amikor Barbie egy rejtélyes vadlóra bukkan az erdőben, vakációjuk egy csapásra igazi varázslattá válik.

 

Film+ - november 18., 8.00h
Korhatár nélkül megtekinthető.

A bátorság nem méret kérdése. Cincin kisegér, a komor palota lelkes lakója imádja a könyveket falni, és ahogy átrágja magát egyik történetről a másikra, úgy uralkodik el rajta a vágy, hogy lovag legyen. Amikor közösségében kiderülnek humanista ábrándjai, azonnal Patkányföldre, más néven a várbörtönbe száműzik. A legjobb helyre, ugyanis itt találkozik a fény után ácsingózó patkánnyal, aki azonnal betársul mellé a megmentőakcióba, amikor elrabolják Borsószem hercegnőt.

 

Film+ - november 18., 9.50h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Róka úr valaha a legjobb ravaszdi volt a környéken, egy ideje azonban csendes és biztonságos családi életet él. Szinte élvezi a vidéki életet, a nagy házat és a kölyöknevelést, ám amikor egy nap lehetőség nyílik az utolsó nagy kalandra, azaz a nagy baromfi-rablásra, a tisztes családapából előtör a régi szenvedély. A gazdák rossz néven veszik ezt a _ kis kalandnak egyáltalán nem nevezhető _ fosztogatást, és végleg le akarnak számolni vele. Az állatok viszont Róka úr mellé állnak, és felveszik a harcot a bosszúszomjas gazdákkal.

 

DUNA Televízió - november 18., 10.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Folytatódik a nagysikerű ifjú Olsen bandájának kalandjai. A nagy öreg és híres Egon Olsen egy öregek otthonában él, Fridrikstad-ban. Kis unokája, az ifjabb Egon Olsen pedig egy gyermekotthonban, szülei ismeretlenek. Annak idején a kis Egont otthagyták egy kosárban a városháza lépcsőjén. Egy napon az ifjú Egon Olsen megtudja, hogy él valahol, messze tőle a nagyapja, aki ráadásul nagy vagyon fölött ül, de senki sem tudja, hogy hol rejtette el az annak idején megszerzett kincset. A gyermekotthon igazgatójának öccse éppen ezért kitartóan érdeklődik az ifjú Egon Olsen iránt, s ráadásul Fridrikstad-ban dolgozik, éppen abban az otthonban, ahol a híres és hírhedt öreg Olsen nagyapa él. Vagy talán az Igazgató Úr öccsét nem is igazán az ifjú Olsen érdekli, hanem az öreg Olsen vagyona…? Ki tudja.? Egyet biztosan tudunk, hogy az igazgató öccse minden levelet eltüntetett, amit az Öreg írt unokájának, az ifjabb Egon Olsen-nek. De mint tudjuk, a "Vénember" nem akárki, hanem az egykor oly híres Olsen banda Nagyfőnöke. Esze vág, mint a beretva…

 

Minimax - november 18., 13.00h
Korhatár nélkül megtekinthető.

George ezúttal a honvágyó Hundley-t próbálja meg felvidítani a tavasz szépségeivel, de ez nem megy olyan könnyen mint gondolta. Aztán eljön a hőlégballon verseny napja, ami fordulópontot hoz barátja számára.

 

m2 / Petőfi TV - november 18., 14.30h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Klara királynő uralkodik a 12 hónap felett, akinek feladata minden hónapban beállítani az éves órát a hónapok áthelyezéséhez. Az elmúlt hetekben a királynő egyre gyengébbé válik, és mágikus ereje fogy. A hónapok nagyon félnek: vajon a Fagyos Herceg, akinek sötét ereje csak a szökőévben kap erőre, próbálja meg elpusztítani a királynőt, és így megakadályozni az év folytatását? Gyors intézkedésre van szükség, mert február 29. van, és a királynőnek pontosan 18 órára kell beállítania a márciusi éves órát. Ha ez nem sikerül neki, akkor az örökké sötét, jeges és barátságtalan február marad. Március talál egy ellenszert az Öröklét könyvében, de embernek kell megfejtenie a titkos receptet. Két kiválasztottjuk Luise és Valentin elindulnak beszerezni a hozzávalókat, de hátráltatóik is lesznek, akik minden lehetséges akadályt eléjük gördítenek.

 

Csizmás, a kandúr

Paramount Network - november 18., 14.30h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Shrek-ben imádta... most nézze meg ebben a "vidáman vicces" (Associated Press) animált eposzban, hogy hogyan szerezte hírnevét _ és egy nagyon nagy pár csizmát _ az egyedülállóan hetvenkedő macska! A szerető, a harcos és a zsivány Puss In Boots (Antonio Banderas) kilenc életének legnagyobb kalandját éli, amikor betársul Kitty Softpaws (Salma Hayek) és Humpty Dumpty (Zach Galifianakis) mellé, a híres Jack és Jill (Billy Bob Thornton és Amy Sedaris) elleni végső leszámoláshoz. Itt van A Macska, A Mítosz, A Legenda _ Puss in Boots igaz története!

 

Nanny McPhee – A varázsdada

SuperTV2 - november 18., 15.20h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Amikor Nanny McPhee felbukkan a Brown-házban, a hét gyerek, akik alig egy esztendeje veszítették el az édesanyjukat, azonnal ellenséget látnak benne. Nem elég, hogy rusnya, azt gondolják róla, hogy gonosz, sőt, lehet, hogy egyenesen egy boszorkány. Nanny McPhee egy szörnyű, ijesztő nevelőnő. Ám hiába akarnak borsot törni az orra alá, hogy ugyanúgy elűzzék őt is, mint azt tették az előző tizenhét dada esetében, a varázserejével szemben tehetetlenek. Majd minden kezd megváltozni, és a házban egyszer csak minden úgy történik, ahogy Nanny McPhee szeretné...

 

m2 / Petőfi TV - november 18., 18.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hoppifalva kínai negyedében nagy a készülődés, színes lampionok, díszek vannak mindenfelé. Az újévet ünneplik, ami jóval később van, mint ahogy azt Pötyiék ünnepelték. Pötyi szeleburdisága azonban tönkreteszi Csin és Csen előkészületeit, amit szerencsére Doki, Topi és Morci helyrehoznak. Majd a Valentinnap következik, amikor Morci és Süti barátaik segítségével egymásra találnak. A hoppik farsangi jelmezversenyt rendeznek, Szent Patrick ünnepén valaki zöldre festi a tavat, Húsvétkor locsolkodnak és minden ünnepet megünnepelnek egészen karácsonyig. A hoppik színes, vidám, manószerű lények, akik egy varázslatos völgyben élnek, és az ő dolguk az, hogy a hétköznapok mellett ünnepek is legyenek a világban. Hoppifalván egész évben nagy a sürgés-forgás: húsvétkor tojást festenek, karnevál idején táncokat tanulnak, farsang alkalmával jelmezeket készítenek, karácsonykor díszeket gyártanak és ajándékokat csomagolnak. Minden ország minden fontos ünnepéről a Hoppik gondoskodnak, így kalandjaikon keresztül a világ különböző népeit és a szokásaikat is megismerhetik a gyerekek.

 

Hókirálynő

TV2 Kids - november 18., 18.25h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Egy távoli vidéken, ahol elvarázsolt hadihajók fagynak jéggé, és városok alusznak örökös téli álmot, élt egyszer egy bátor testvérpár, Gerda és Kai. Édesapjuk, Vegard varázsló különleges hatalommal bírt. Ám a fagyos szívű Hókirálynő, aki a világot örökké tartó téllel sújtotta, nem nézte jó szemmel, hogy a birodalmában van valaki, aki képes a legtitkosabb érzéseket is feltárni. Egy napon a gonosz királynő a sarki széllel Vegard mestert és feleségét, Una-t elragadta gyermekei mellől, és jégszoborrá változtatta. Évekkel később a Hókirálynő egyik szolgája, Orm, a troll egy árvaházban felfedezi Vegard varázsló fiát, Kai-t. A sarki szél ekkor Kai-t is elragadja húga, Gerda mellől, egyenesen a királynő palotájába, aki arra készül, hogy őt is jéggé dermeszti. A Hókirálynő nem is sejti, hogy Gerdát és Kait olyan szoros kapocs köti össze, amit még ő sem törhet szét...