Családi filmek vasárnapra

Ma korábban kell felkelni, ha látni szeretnéd Gombos Jim kalandjait, hidd el, megéri! Aztán már nem érdemes visszafeküdni, mert jönnek a többiek!

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

Moziverzum - augusztus 18., 6.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Gyöngyélet Földje a világ egyik legcsodálatosabb szigetországa. Békességben élnek itt az emberek, már az a néhány, aki elfér rajta. Gyöngyélet Földje ugyanis olyan kicsi, hogy királyának, Háromnegyedtizenkettedik Alfonznak nagy gondot okoz az esetleges túlnépesedés. Egy napon egy fekete bőrű kisfiú érkezik a szigetre, s ezzel a lakosok száma az eddigi négyről ötre emelkedik! Bonyodalmak sora veszi kezdetét, végül Lukács, a masiniszta hű mozdonyával, Emmával és kis barátjával, a Gombos Jimnek elkeresztelt kisfiúval elhagyja a szigetet, hogy életük kalandja vegye kezdetét.

 

Barbie: Csillagok között

Minimax - augusztus 18., 9.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Barbie most egy kozmikus hercegnő, aki egy távoli galaxisban száll légdeszkáján. Pupcorn természetesen ott van vele, mint a segítője. A ragyogó csillagok azonban egy napon elhalványulnak és a táncuk is lelassul az égben. Mi történt? Barbie egy új bolygó felé készül, hogy a csillagmentő küldetéshez csatlakozhasson. Tehetséges barátnőivel összefogva a galaxis megmentésére indulnak. Barbie a sikeres küldetés végén még akár az univerzum vezére is lehet. Persze ehhez szüksége lesz barátai segítségére.

 

János vitéz

Mozi Klub - augusztus 18., 11.45h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Miközben Kukorica Jancsi kedvesét öleli a folyóparton, az őrzésére bízott nyáj szétszéled. Jancsinak ezért bujdosnia kell és sok nehéz kalandban, számtalan viszontagságban van része. Segít Franciaországból kiűzni a törököt, s mikor meggazdagodva hazatérhet, szép kedvesének, Iluskának csak sírhantját találja. Bánatában újra vándorlásra adja magát, s így jut el a mesék birodalmába, ahol megtalálja végre szerelmét... Petőfi Sándor remekművét Jankovics Marcell dolgozta fel. Az első magyar egészestés rajzfilmet 1973. május 1-én mutatták be a magyar mozik.

 

Jégkorszak 3. – A dínók hajnala

Moziverzum - augusztus 18., 13.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Újra együtt a nagy csapat. Manny, a mamut végre elszánta magát a családalapításra, most a nejével, Ellie-vel várják a trónörökös érkezését. Diego, az öregedő félben lévő kardfogú tigris viszont még mindig jobban szeret egyedül vadászni. Az ügyefogyott lajhárban, Sid-ben is feltörtek az apai érzések, a maga sajátos módján néhány dínótojás elcsenésével és keltetésével éli ki azt. Sajnos ezzel veszélybe sodorja a kis csapatot, hiszen a dínó mama nem hagyja annyiban a dolgot. Miközben megpróbálják kirángatni Sid-et a bajból, még nagyobba kerülnek, a földalatti világba, ahol még mindig a dinoszauruszok uralkodnak...

 

Mia és én: Szintópia hőse

Minimax - augusztus 18., 13.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mia varázskönyve egy csodálatos világot rejt. Egy nap a lány Szintópiában találja magát, ahol különleges lényekkel találkozik. Mia is tündérré változik és barátaival összefog, hogy megmentsék Szintópiát a gonosz uralma alól. Minden reményük a nagy és erős Vihar Unikornis.

 

Madagaszkár 2.

TV2 - augusztus 18., 13.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Madagaszkár távoli partjaira vetodött New York-iak olyan orült ötlettel állnak elo, amely még akár be is válhat! A pingvinek ugyanis katonás precizitással helyrepofoznak egy régi repülogéproncs-féleséget. A díszes kompánia így a levegobe emelkedik _ és ott is marad egy darabig. Épp csak annyi ideig, amely elegendo ahhoz, hogy eljussanak a legvadabb helyre, Afrika kies szavannáira, ahol állatkerti barátaink elso ízben találkozhatnak szabadon élo társaikkal. Miközben a gyökereiket keresik, hamar rájönnek, hogy mi is a különbség a betondzsungel és az afrikai vadon között. A régen látott rokonok, a romantikus vetélytársak és az ármánykodó vadászok ellenére is úgy tunik, hogy Afrika nagyon "tutkeráj" hely, de vajon jobb, mint hoseink otthona a Central Parkban? 

 

Kung Fu Panda

RTL - augusztus 18., 13.35h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mindenki nagy megdöbbenésére Pót, a túlsúlyos, ügyetlen pandát választják a Béke Völgyének védelmezőjévé, a leendő Sárkányharcosnak. Pó kungfu és Shifu kiképzett csapata iránti rajongásának nincs határa, ám alkalmassága a feladatra erősen kétséges. A sok bénázás arra készteti a csalódott Őrjöngő Ötöst, hogy dacolva a bölcs Oogway mester útmutatásával, szembeszálljon a Völgyet fenyegető, börtönből megszökött Tai Lunggal. Shifu a kétségbeesés határán rájön, hogy miként faraghat a pandából igazi sárkányharcost.

 

SpongyaBob: Ki a vízből!

Viasat3 - augusztus 18., 13.55h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Vidám az élet Bikinifenéken, ahol az örök optimista, SpongyaBob és barátai, Patrick, a hű tengeri csillag, a kaján Tunyacsáp, a tudós mókus, Szandi és a nagymenő vállalkozó, Rák úr élnek. Amikor ellopják a herkentyűburger titkos receptjét, SpongyaBob kénytelen összefogni örök ellenfelével, Planktonnal, hogy a tér és az idő határait átszelő utazásuk során felfedezzék saját szupererejüket, és szembeszálljanak Burgerszakáll-lal, az elvetemült kalózzal, akinek más tervei vannak a tengermélyi finomságokkal.

 

Klasszikus mesék – A kiskondás

m2 / Petőfi TV - augusztus 18., 14.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Augustin herceg nagyon szegény birodalmat örökölt édesapjától. Édesanyja tanácsára gazdag feleséget keres, így jut el a császár elkényeztetett lányához. Victoria hercegkisasszony mindenkit kikosaraz, ám ez nem kedvetleníti el Augustint. Ügyes tervet eszel ki, hogy megszerezze a hercegkisasszony szívét, amire azért is nagyon vágyik, mert beleszeretet a híresen szép lányba. A császár azonban gazdag férjet szán a hercegkisasszonynak...

 

Lego Batman – A film

Moziverzum - augusztus 18., 17.25h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Egyáltalán nem kockák. Dilisek, felelőtlenek, tele vannak ötlettel. A LEGO kaland bebizonyította, hogy sok humorral és fantáziával világokat lehet teremteni, és azután átépíteni őket, és most az előző film alkotói újabb dilivel támadnak: LEGO Batman történetével. <BR>Gothamben hatalmas változások készülődnek, és Batmannek komolyan fel kell kötnie a köpönyegét, ha meg akarja menteni Jokertől az otthonát. Lehet, hogy az ügy érdekében magányos hős sem lehet többé, mert együtt kell működnie másokkal... lehet, de nem biztos. Majd meglátjuk.

 

Vigyázz, kész, Morc!

TV2 Kids - augusztus 18., 18.35h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Lufi birodalom, rendőrsárkányok és bolondos varázslók színesítették be Terry nagymamájának hóbortos meséit. Vajon mi történne, ha kiderülne ez nem csak mese, és a bolondos varázslók a valóságban nem is annyira bolondosak? Mikor a fiú váratlanul ebben a különös ám varázslatos világban találja magát, csak egy módon juthat haza, ha sikerül megmentenie a királyságot a csúf, gonosz, morcos Morctól!

 

Jégkorszak 4. – Vándorló kontinens

Moziverzum - augusztus 18., 19.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az idő a jégkorszakban sem áll meg: minden változik, és mindig jöhet néhány vad meglepetés. A táplálkozási láncra fittyet hányó három jó barát, Manny, Diego és Sid (a mammut, a kardfogú tigris és a lajhár) újból kénytelenek vándorútra indulni, amikor egy óriási földmozgás leszakít a kontinensről egy szigetet, és elválasztja őket a hordától. Jobb híján egy úszó jéghegyre költöznek, és új, hófehér hajójukon igyekeznek partra vergődni. A trió a nyílt tengeren sem hazudtolja meg magát: a jég hátán is túlélnek, fura tengeri lények, új földrészek és őskalózok között vágják keresztül magukat, s közben egy percre sem veszítik el a humorérzéküket. Még a motkány is viszontlátja imádott makkját _ igaz, olyan körülmények között, amelyre egy motkány sem készülhet fel...