Családi filmek vasárnapra

A jósok szerint esni fog vasárnap, nincs más hátra, nézd a tévét, és az ablakon át az esőt!

Casper

Filmcafe - november 5., 6.30h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Nincs emberfia, aki be merne lépni az elhagyatott kastélyba! A környéken ugyanis mindenki tudja, hogy az ódon épületben kísértetek tanyáznak. Az új tulajdonos számára azonban a megoldás kézenfekvő: ki kell űzni a kísérteteket. Casper, a vidám kis szellem eddig holtra unta magát. Tévézgetés közben nem is sejti, hogy hamarosan számos látogatója lesz, úgy mint ördögűzők, szellemírtók, építési vállalkozók. De csak egyvalaki akad, aki legény a talpán, egy tizenéves kislány. Először ő is sikít, mint a többi, aztán elájul, mint a többi. De ami ezután következik, az Casper és goromba bácsikái legmerészebb álmait is felülmúlja.

 

Film+ - november 5., 7.30h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A hatéves Dennis (Maxwell Perry Cotton) égetnivaló kölyök, állandóan borsot tör a szomszéd öregúr, Mr. Wilson (Robert Wagner) orra alá. A közelgő karácsony is csak újabb remek alkalom arra, hogy merő jó szándékból kibabráljon az öreggel. A kölyök már pontosan tudja, mit szeretne karácsonyra, de vajon mivel vidíthatná fel a morcos szomszédjukat? Csak a csoda segíthet a kis rosszcsontnak, ám mint tudjuk, a karácsony abban sem szűkölködik. Így az sem okoz gondot, ha egy angyalra is szükség van a rég elfeledett ünnepi hangulat felélesztéséhez.

 

Minimax - november 5., 8.00h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Ebben a musicalben fantasztikus dalokkal és új barátokkal vár Barbie. Barbie és barátai Floravia országába utaznak, hogy találkozzanak Amelia hercegnővel, aki nagyon hasonlít Barbie-ra. Amelia hercegnő ideges a királynővé válás miatt, ezért az az ötlete támad, hogy szerepet cserél Barbie-val, aki ezáltal megtapasztalhatja milyen is a modern hercegnők élete. Titkuk azonban csak addig van biztonságban, amíg egy rivális herceg rá nem jön az igazságra.

 

Minimax - november 5., 9.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A vadvirágok rejtekében, a Tulipántündérek mesés világában él Hüvelyk Panna, a pöttömnyi lányka teljes harmóniában a természettel. Élete azonban egy csapásra megváltozik, amikor a barátnőivel együtt kénytelenek elhagyni addigi otthonukat. A virágok, amelyekben élnek, felkerülnek a nagyvárosba. Itt tudják meg, hogy az emberek épp a Tulipántündérek virágos rétének helyén akarnak felépíteni egy új gyárat. A természet varázslatos erejét kihasználva Hüvelyk Panna bebizonyítja, hogy még a legkisebbek is képesek nagy csodákra!

 

Moziverzum - november 5., 9.45h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Roger Stanton Baum regénye alapján! Alighogy visszatért Óz birodalmából, máris új kalandba csöppen Dorothy. A szivárványon keresztül a régi barátja, a Madárijesztő kér tőle segítséget. Totóval a kezében a kislány visszatér Óz földjére, ahol gyorsabban telt az idő, mint otthon. Ráadásul a gonosz nyugati boszorkány testvére, az Udvari Bolond át akarja venni a hatalmat, és sötétségbe akarja borítani Óz földjét. Még Glinda, a jóságos északi boszorkány, a béke őrzője is képtelen szembeszállni vele. Dorothy az egyetlen reményük.

 

Moziverzum - november 5., 11.35h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Pearl Studio és a DreamWorks Animation közös produkciója nagyszabású, 3000 mérföldes utazásra viszi a közönséget Sanghaj utcáitól a lélegzetelállító havas himalájai tájakig. Amikor egy csintalan baráti társaság találkozik egy fiatal jetivel, kalandos felfedezőútra indulnak, hogy összehozzák a varázslatos teremtményt a családjával a föld legmagasabb pontján.

 

Mint hal a vízben

Minimax - november 5., 13.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Amikor a titokzatos feketeség eléri az idilli tenger alatti várost, egy bátor és önzetlen papagájhalnak át kell kelnie az óceánon, hogy megtalálja a forrását és megakadályozza a korallzátony elpusztítását.

 

Viasat3 - november 5., 14.10h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A rendkívül lelkes, eléggé nagydarab és kissé esetlen Po a legnagyobb kungfurajongó, ami nem éppen előny, ha az ember (vagyis panda) a családi levesbüfében dolgozik naphosszat. Ám váratlanul őt választják ki arra, hogy teljesítsen egy ősi jövendölést, így Po álma valóra válik: bekerül a kungfu világába, és együtt gyakorolhat bálványaival, a legendás Őrjöngő Ötössel: Tigrissel, Daruval, Sáskával, Viperával és Majommal, gurujuk, Shifu mester vezetésével. Hőseink nem is sejtik, hogy a bosszúszomjas és alattomos hóleopárd, Tai Lung már úton van feléjük, és Pónak kell mindenkit megvédenie a közelgő veszélytől. Vajon valóra tudja váltani az álmát, és igazi kungfuhős lesz belőle? Po teljes szívével _ és terjedelmével _ a feladat megoldásán fáradozik, s végül rájön, hogy a leggyengébb pontjai lesznek a legnagyobb erényei.

 

m2 / Petőfi TV - november 5., 14.55h
Korhatár nélkül megtekinthető.

A hiú császár új ruhát varrat magának közelgő születésnapjára, de valami igazán egyedi darabot szeretne. Ezért fogadja fel az ismeretlen fiatalembert a feladatra, akit a környéken senki sem ismer. Bár a fiú sem szőni, sem fonni, sem varrni nem tud, a király hiúságára, az emberek butaságára és félelmeire alapozva a világ legkülönösebb ruháját ígéri az uralkodónak.

 

Viasat3 - november 5., 16.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Po pandának teljesült az álma, Sárkányharcos lett belőle. Így már az ő feladata a Béke Völgyének védelmezése, melyben barátai, az Őrjöngő Ötös néven ismert Tigris, Daru, Sáska, Vipera és Majom segítenek. Ám Po élete veszélybe kerül, amikor új, félelmetes gonosztevő bukkan fel a színen: Shen nagyúr, az albínó páva nemcsak gonosz, de képzett harcos is egyben, és a farkasai mellett egy különleges fegyverrel is rendelkezik, mellyel meg akarja hódítani egész Kínát. Miközben Po és barátai felveszik a harcot ellene, a panda arra is választ keres, ki az igazi apja.

Spookley és a Halloween

TV2 Kids - november 5., 18.00h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Szegény Spookley egy tök, amelynek inkább szögletes, mint kerek az alakja. Más, gonosz kerek tökök csúfolják és gúnyolják. De segítséget kap egy madárijesztőtől és annak két denevérsegédjétől, valamint három nagyon vicces póktól.