Családi filmek vasárnapra

Hátha ez a vasárnap alkalmas lesz egy jó kis kirándulásra! Ha igen, ha nem, mindenképp lazulj el a tévé előtt!

Minimax - december 17., 8.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Barbi varázslatos életre kel a lenyűgöző számítógépes animációnak köszönhetően E. T. A. Hoffman klasszikusának eme modern változatában. A mese úgy kezdődik, hogy Barbie, aki Clara szerepét játssza, egy gyönyörű Diótörő fabábut kap ajándékba kedvenc nagynénjétől. Aznap éjjel, míg Clara alszik, Diótörő életre kel, hogy megóvja a lányt a gonosz Egérkirály-tól, aki megszállta Clara szobáját. Clara felébred, és segít Diótörőnek, de az Egérkirály gonosz varázslattal lekicsinyíti a lányt. Clara és Diótörő látványos kalandra indulnak, hogy megtalálják Bonbon hercegnőt, az egyetlent, aki fel tudja oldani az Egérkirály gonosz átkát. A mese báját látványos táncjelenetek fokozzák, melyek a híres koreográfus, Peter Martins munkáját dicsérik, miközben Csajkovszkij kedves zenéje hallható. A New York Városi Balett táncosainak valódi mozdulatai oly módon varázsolják a balett szépségét a vászonra, ahogyan azt eddig még sosem lehetett látni. A Barbie a Diótörőben megmutatja, hogy ha kedves, okos és bátor vagy, akkor bármi lehetséges...

 

Minimax - december 17., 9.25h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Miután másodszor is megmenti Fairytopiát, Elinának egy kicsit fejébe száll a dicsőség. Azura meglátogatja őt a Bűvös Réten, és a kristálypalotába hívja, hogy kiképezhesse tündér-segéddé, és részt vehessen a tavaszi repülésen, a rituálén, amely életre kelti a tavasz első szivárványát. A kristálypalotában Elina találkozik a többi tündérsegéddel, akik _ hozzá hasonlóan _ mind a nagy tavaszi repülésre készülnek. Csakhogy a dolgok nem mennek olyan jól, mint ahogy azt Elina remélte, véletlenül csapdába esik, amikor egy látszólag ártatlan varangyra veti ki varázsigéjét. A varangy nem más, mint Laverna, akit a varázsige visszaváltoztat, megtörve az átkot, rászabadítva őt Fairytopiára. Ezután Laverna mély álmot hint az őrtündérekre, és megpróbálja véghezvinni gonosz tervét. A tündérsegédeknek össze kell fogniuk, hogy megakadályozzák Lavernát abban, hogy 10 év télbe borítsa Fairytopiát. De vajon az összefogás ereje elég ahhoz, hogy legyőzzék Lavernát, és életre keltsék az első szivárványt?

 

RTL HÁROM - december 17., 9.25h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Karácsony közeledtével kivágják a három mókus, Alvin, Simon és Theodore fenyőfáját. A mókusok hamarosan a Los Angeles-i lemezkiadó cég előcsarnokában kötnek ki, éppen akkor, amikor Ian (David Cross) kirúgja Dave-et (Jason Lee). A bánatos dalszerző magához veszi a fa alatt lévői kosarat, benne az éhes mókusokkal. A három jómadár bevackolja magát Dave lakásába, és teljesen felforgatják az életét. Kiderül, hogy nemcsak beszélni, hanem énekelni is tudnak.

 

Moziverzum - december 17., 11.25h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A DreamWorks Animation bemutatja a filmtörténet egyik legnépszerűbb animációs sorozatának várva várt következő részét. Ami egy kamasz viking és egy félelmetes Éjfúria sárkány meglepő barátságaként indult, nagyszabású trilógiává nőtte ki magát, mely végig követi hőseink életét. Ebben a mostani fejezetben Hablaty és Fogatlan végre megtalálják igazi rendeltetésüket. Hablaty a falu főnöke lesz Astriddal az oldalán, míg Fogatlan a sárkányok vezérévé válik. Ám az eddig látott legsötétebb veszedelem – és egy Éjfúria lány felbukkanása – még sosem tapasztalt módon teszi próbára hőseink barátságát...

 

Minimax - december 17., 13.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Belka és Strelka ezúttal az Atlanti-óceánon kialakult furcsa örvényre keresi a magyarázatot. Ismét hősiesen kell cselekedniük, hogy megmentsék a bolygót és új barátaik élőhelyét.

 

Moziverzum - december 17., 13.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A kiskamasz Adam átlagos srácnak tűnik, bár az utóbbi időben elég fura dolgok történnek vele: a haja hihetetlenül gyorsan nő, a lába pedig olyan hatalmas, hogy a tornacsukájában sem fér el. A kalandvágyó fiú egy nap különös nyomot követve eljut az erdőbe, ahol a legendás csupaszőr, csupaszív Óriáslábbal is találkozik _ akiről történetesen az is kiderül, hogy az édesapja. Adam először kétségbe esik, de aztán rájön, neki is szuperképességei vannak, és nemhogy hihetetlenül gyorsan fut, de még az állatok nyelvén is tud beszélni. Ám a családi boldogságot hamar megzavarja az Óriásláb nyomában járó gonosz tudósok felbukkanása. Most Adamen a sor, hogy újdonsült barátaival összefogva megmentse bajba jutott apukáját.

 

Film+ - december 17., 13.55h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A többi pingvinnel ellentétbe Topi nem a hangjáról, hanem a tánctudásáról ismert. Immár ő is családot alapított a tüneményes Glóriával, és a fiacskáját próbálja táncolni tanítani. Eriknek azonban állandóan összeakad a lába, el is bujdosik szégyenében. Útja során találkozik Óriás Svennel, a repülő pingvinnel, aki annyira elbűvöli, hogy Erik rögvest szárnyalni szeretne. Ám erre nincs idő, katasztrófa fenyegeti az Antarktisz népét. Miközben Topi a fiát segíti, összefogja a sarkvidék lakóit, hogy megmentse őket a pusztulástól.

 

RTL HÁROM - december 17., 14.50h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Dave (Jason Lee), a három mókus nevelőapja nagy döntésre szánja el magát. Meg akarja kérni a barátnője, Samantha (Kimberly Williams-Paisley) kezét. Ennyi épp elég Alvinnak, Simonnak és Theodore-nak, akik ki nem állhatják Samantha kamasz fiát, aki szintén nem repes a közös családi vállalkozástól. Ezért amikor Dave és szerelme Miamiba utaznak, a srácok egy tervet eszelnek ki. Titokban nekivágnak a világnak, hogy cuki rágcsálók módjára megakadályozzák a végzetesnek hitt frigyet.

 

TVZ Kids - december 17., 16.45h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Történet a valaha volt egyik leghihetetlenebb kalandról: az első világkörüli utazásról.

 

Kölyök Klub - december 17., 18.25h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Grabowskit újra akcióba szólítják. A dzsungel mélyén élő macskapopuláció ugyanis továbbra sem hagyott fel az egerek üldözésével. Vadászat közben elkapják a Stanley nevű újságíró egeret, akinek persze eljár a szája. A lényeg, hogy a cicók és a sajtzabálók ismét egymásnak esnek. A küzdelemből természetesen nem maradhat ki Fusimisi professzor zseniális találmánya, amely az elmúlt húsz évben majdnem berozsdásodott, és persze Grabowski sem. Ugyan az évek felette sem szálltak el nyomtalanul, ám kész megmutatni, hogy még mindig egér a talpán.

 

Moziverzum- december 17., 19.15h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A szuperkémek nem az égből pottyannak le, hanem a tojásból bújnak elő. Íme, a nemzetközi kémvilág legtitkosabb, legizgalmasabb és legviccesebb madarai: Kapitány, Kowalski, Rico és Közlegény. A győzhetetlen csapat ezúttal rendkívüli kaland felé totyog: Dr. Octavius Vízagy világuralomra törő főgonosz keze egyre messzebbre ér el _ talán mert nyolc van neki. A pingvinek kénytelenek egyesíteni erőiket egy földalatti szervezettel, az Északi Széllel, hogy együtt szálljanak harcba a közös ellenség ellen. A két cég munkamódszerei meglehetősen különböznek, de ha le akarják győzni ravasz ellenségüket, akkor mégis vállt vállnak, szárnyat szügynek vetve kell harcolniuk. Különben a világ furcsa változásokon mehet keresztül...