Családi filmek vasárnapra

Sajnos vége a téli szünetnek, ám a szomorkodás helyett sokkal jobb megnézni pár mesefilmet, és arra gondolni, hogy holnap találkozol a barátaiddal!

Film+ - január 7., 6.55h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Vadászok törnek az erdőre, egyedül a helyi vadőr tolókocsihoz kötött fia és az ő nagyothalló kutyája próbálja megállítani a vadorzókat. A környék azonban nemcsak puskaropogástól hangos, egy vándorcirkusz is a közeli réten ver sátrat. A Trilibusz cirkusszal különös, hóbortos állatsereglet is érkezik, akiket Balfék és Jobbfék gondoz _ ám a társulat igazi feje a direktor félelmetes felesége, a titokzatos múltú Arcadonna. Amikor Kis Vuk, a bátor növendékróka körülszaglászik a lakókocsik körül, az egyik plakáton a saját, rég nem látott apját ismeri fel és gondolkodás nélkül a kiszabadítására siet.

 

Viasat Film - január 7., 7.50h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Sophia Grace-t és Rosie-t az Ellen DeGeneres beszélgetős műsor mint különleges tudósítókat küldi az új királynő koronázására.

 

Minimax - január 7., 8.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Barbie izgalmas kettős szerepben tűnik fel, ő alakítja a királylányt és a szegény falusi leányt is, akik a megtévesztésig hasonlítanak egymásra! A két lány sorsa egybefonódik, amikor Annelise királykisasszony fogságba esik, megmentése pedig hasonmására, Erikára vár. Vajon Erika a királykisasszony bőrébe bújva meg tudja-e hiúsítani a gonosz Preminger cselvetését? És mi lesz a daliás Dominik királlyal, aki beleszeret Erikába abban a hiszemben, hogy a királylánnyal találkozik? Ebben a varázslatos zenés filmben két gyönyörűséges és tűzrőlpattant leányzó bátran követi álmai útját, és ráébrednek, hogy az ember sorsa egy igen különös helyen íratik: a szívünkben!

 

Minimax - január 7., 9.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Barbie Odette alakjában kel most életre a pék lányának szerepében. Odette az egyszarvút követi az Elvarázsolt erdőbe, ahol Rothbart, a gonosz varázsló hattyúvá változtatja őt. Rothbart célja, hogy legyőzze unokatestvérét, a Tündérkirálynőt és elfoglalja az erdőt. A Tündérkirálynő szerencsére enyhíteni tud a varázslaton, így Odette, valamint az erdő többi emberi lakója is _ akik mind Odette-től várnak segítséget -, éjszakára visszanyerik emberi külsőjüket. Odette sorsa, hogy megmentse az Elvarázsolt erdőt a gonosz Rothbarttól, habár nem érzi magát alkalmasnak ekkora feladatra. Hogyan lehet képes erre egy fiatal lány, akinek nincs más fegyvere a bátorságán, becsületességén és az eszén kívül? Mit hoz a Daniel herceggel való megismerkedés? A film a mesét és a balettet ötvözi Csajkovszkij feledhetetlen zenéjére, miközben megmutatja, hogy mindannyian bátrabbak vagyunk, mint hisszük.

 

Moziverzum - január 7., 10.40h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A vidám és kalandvágyó méhecske, Maja nagyon szeretne részt venni az egész birodalom legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában, de kissé túlzásba vitt lelkesedésével sikerül magára haragítania a méhbirodalom nagyhatalmú császárnőjét. Az uralkodó szigorú feltételhez köti a játékokban való szereplését: ha Maja veszít, a kaptára nyári méztermését be kell szolgáltatnia. A bátor méhecskének el kell fogadnia a kihívást és a számára kijelölt csapattársakat is, akik között régi ismerősök is akadnak: Flip, a bölcs szöcske, a kissé ügyetlen, de jószívű hangyaikrek, valamint legjobb barátja, Vili. A küzdelem során Maja újabb barátokra és ellenfelekre tesz szert, miközben rájön arra is, hogy nem mindig az a legokosabb, ha a saját feje után repkedve akar győzelmet aratni. Hisz egységben az erő! Ezt pont egy hős méhecske ne tudná?!

 

Farkasbőrben

Minimax - január 7., 13.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Freddy minden vágya, hogy édesapja nyomdokaiba lépjen és ő legyen a legfélelmetesebb vérfarkas, falkájának új vezetője. Ám a nagy átalakulás ceremónián valami balul sül el és a fiúból a világ legcukibb kis uszkárja lesz. Holdkeltéig be kell bizonyítania, hogy ő is igazi farkas, különben a falka örökre száműzi. Szerencsére új barátai a segítségére lesznek a halloweeni kalandban.

 

Szaffi

Moziverzum - január 7., 13.55h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Jókai Mór regénye alapján! Mesénk a 17. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie, Ahmed Pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia, kisgyermekkoruk óta szeretik egymást, s jegyesek. A háború alatt azonban a Botsinkay családnak és a töröknek menekülnie kell, ezért elásnak egy láda kincset Botsinka várának udvarában. A kisded Sophie a menekülés közben elveszik, s egy furcsa kis öregasszony talál rá, aki macskája után elnevezi Szaffinak, s mintha saját gyermeke lenne, úgy szereti, s neveli. Jónás, daliás fiatalemberként visszatér apja birtokára, s az elrejtett kincs nyomába ered. A kincset azonban nemcsak Jónás szeretné megtalálni, hanem az ingyenélő, haszonlesők is. Jónás pedig a veszélyes kalandjai során újra találkozik Szaffival...

 

m2 / Petőfi TV - január 7., 14.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Elizabeth hercegkisasszony a komornájával kel útra, hogy jövendőbelijéhez utazzon a királyi udvarba. Évekkel ezelőtt a király megígérte haldokló édesapjának, hogy a királyfi feleségül veszi lányát, és gondoskodnak róla. Az úton azonban a gonosz komorna arra kényszeríti a hercegkisasszonyt, hogy cseréljen vele ruhát, így a cseléd jelenik meg menyasszonyként a királyi udvarban. Elizabeth libapásztorlányként tengődik, de az igaz szerelem elűz minden bajt.

 

Rio

TV2 Kids - január 7., 18.35h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság, a kaland felesleges, a repülés balesetveszélyes. Ám különös és meghökkentően peches véletlenek sorozata úgy hozza, hogy kipottyan addig kényelmes életéből, és míg körülötte tombol a karnevál, ő kénytelen elfogadni azt, amit Rio adhat: izgalmat, kavarodást, sok új barátot, és előbb-utóbb a repülés örömét...

 

Moziverzum - január 7., 18.40h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Ethel, a madármama egy kis időre rábízza Sid-re a tojásai őrzését. Mindez annyira jól sikerül, hogy Sid rövidesen újabb és újabb megbízásokat kap, és belendül számára a tojáskeltető biznisz. Ám rosszakarókból mindig akad, így amikor a húsvéti tojásoknak sorra lába kél, Clint, Manny és Diego azonnal a barátjuk segítségére sietnek...

 

Ferdinánd

Moziverzum- január 7., 19.10h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...