Családi filmek vasárnapra

Ez a vasárnap nagyon alkalmas arra, hogy kicsit enyhítsünk a félévi bizonyítvány okozta feszültségen, és a tévébe feledkezzünk! Koránkelők előnyben!

Moziverzum - január 28., 6.25h
6 éven aluliak számára nem ajánlott! 

Csápi, a kalandvágyó kis polip, Evó, a tudálékos horgászhal és Alíz, az izgága makréla, a három jóbarát az óceán legmélyén, egy varázslatos világot rejtő árokban él. Sok-sok évvel azután, hogy az óceánok szintje megemelkedett, és az emberiség elhagyta a Földet, a különleges vízi lények továbbra is gondtalanul lubickolnak az oltalmat adó végtelen mélységben. Ám egy nap egy váratlan baleset szétrombolja a védelmet nyújtó otthonukat, és a közösség őrzője, a hatalmas Kraken egy fontos küldetéssel bízza meg a kis polipot. Csápi barátaival karöltve nekivág az ismeretlen óceánnak, hogy új hazát keressen mindannyiuk számára. Az elszánt herkentyű csapatra tengernyi kaland és móka vár, miközben rémisztő ellenségekre és kedves barátokra is szert tesznek. A kissé vérszomjas murénával, Maurával kiegészülve olyan helyekre is eljutnak, mint a víz borította New York, a híres-nevezetes Titanic roncsok vagy a jeges sarkvidék. De vajon sikerül megmenteniük az óceánt, hogy az újra a világ legbulisabb helye legyen?

 

Viasat Film - január 28., 7.45h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Tad mindig is arra vágyott, hogy híres, kalandozó régész legyen. Ennek ellenére napjai az erről szóló álmodozással telnek az ipari daruk és a cement között az építkezésen, ahol dolgozik. Most mégis lehetősége nyílik álmai beteljesítésére. Egy neves régész barátja megmutat neki egy rejtélyes kőtáblát, ami Paititi elveszett inka városának legendás kincseskamrájába vezet. Az indulás előtt egy szerencsétlen baleset következtében pedig Tadnek kell beugrania a cimborája helyett. Alighogy megérkezik Peruba, értesül róla, hogy az Odysseus, a kincsvadászok hírhedt csoportja is Paititibe tart, és bármire képesek, hogy megtálaljak az elveszett kincseket. Hősünk nekivág hát élete legnagyobb kalandjának, mely számtalan veszélyt rejt. Útjára elkíséri Sarah, a bátor és mindenre elszánt régészlány, Belzoni, a néma, ámde annál viccesebb papagáj, Freddy, a különös helyi túravezető, valamint Tad elválaszthatatlan, hű társa, Jeff, a kutyus.

 

Minimax - január 28., 8.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Készülj a Rock'N'Rollra! Ebben a tempós musicalben Barbie egy modern hercegnőt alakít, Courtneyt, akinek az élete a feje tetejére áll, amikor helyet cserél Erikával, a híres rocksztárral. Két teljesen különböző világ ütközik, ahogy a csere során Courtney hercegnő a poptáborba, Erika pedig a Hercegnő táborba kerül. Miközben a rivális táborok vezetői megpróbálják helyrehozni a kavarodást, Courtney és Erika is megtanul alkalmazkodni a különböző csapatokhoz, és jól szórakoznak, miközben új, váratlan barátságokat kötnek. Amikor a lányok megtudják, hogy mindkét tábort a bezárás veszélye fenyegeti, el kell fogadniuk különbözőségüket, meg kell találniuk az igazi hangjukat, és össze kell állniuk egy nagyszabású dal-viadalra, hogy megmutassák: minden lehetséges, ha az ember mer nagyot álmodni!

 

Minimax - január 28., 9.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Barbie™ Mariposa és a Tündérhercegnőben visszatér Mariposa™ és szőrös kis barátja, Zee. Ebben a mágikus kalandban Mariposa™ Pillangófölde királyi nagykövete lesz, és az a küldetése, hogy összebékítse országa népét Csillámvölgy kristálytündéreivel. Noha első találkozásukkor Mariposa™ nem tesz túl jó benyomást a királyukra, szende lányával, Catania™ hercegnővel egy csapásra barátokká válnak. Egy félreértés miatt azonban kitiltják Mariposát™ Csillámvölgyből és haza kell térnie. Útban Pillangófölde felé azonban észreveszik, hogy egy gonosz tündér azzal az aljas tervvel tart Csillámvölgybe, hogy lerombolja az országot. Mariposa™ tüstént visszafordul, hogy segítsen Catania™ hercegnőnek megmenteni a hazáját, és így együtt a két lány bebizonyítja, hogy a legkönnyebben úgy lelünk barátra, ha barátként viselkedünk.

 

Latte és a titokzatos varázskő

Paramount Network - január 28., 10.05h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az erdőben, ahol Latte, a sünlány él, az állatok nagy veszélybe kerülnek, amikor egy nap az utolsó tó is kiszárad. Latte és mókusbarátja elhatározza, hogy visszaszerzi a tó vizét, amihez el kell csenniük a mágikus varázskövet a Medve királytól.

 

m2 / Petőfi TV - január 28., 14.30h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Emmi és Hans békésen élnek erdei házukban, amikor egy nap egy kis kosarat sodor a patak eléjük. A kosár egy babát rejt, akit a házaspár magához vesz. Az évek során még két csecsemő érkezik, így már három gyermeket nevelnek boldogan. Telnek _ múlnak az évek, Lotte, Theo és Fritz okos és kedves gyermekekké válnak, akikben sok öröme telik, aki csak megismeri őket. Lotte egy nap megismerkedik egy ismeretlennel, és rájön, hogy ez az idegen faragja a csodaszép fabábúkat, amiket a kislány talál. Az idegen nem más, mint Alexander király, aki 12 évvel ezelőtt elvesztette a feleségét és három gyermekét. Lottét nem sokkal később felkeresi egy vénasszony, hogy arra biztassa, testvéreivel együtt keressék meg a szüleiket. De hogy kik az igazi szüleik, azt csak az Igazmondó Madár tudhatja, aki a Varázshegyen él. Onnan viszont még senki nem tért vissza....

 

Moziverzum - január 28., 17.25h
Korhatár nélkül megtekinthető.

William Stieg könyve alapján! A tűzokádó sárkány és a gonosz Farquaad nagyúr legyőzése után Shrek, a zöld öklű öldöklő, mindenki kedvenc ogréja, ezúttal élete legkeményebb diójával szembesül: el kell fogadtatnia magát apósával és anyósával. A nászutat követően ugyanis Shrek-et és Fiona-t meghívás várja a lány szüleitől a Túl az Óperencián birodalmába. Felkerekednek hát a levakarhatatlan Szamárral, hogy kilépjenek az ünneplő tömeg elé, csakhogy Túl az Óperencián még senki nem tudja, hogy a királylány a varázslat megtörtével kissé másként néz ki. Harold, a király bizony másképpen képzelte el lánya jövőjét _ és a sajátját is. És itt lép a képbe a varázslatos hatalmú Jótündér, az "elbűvölő" Szőke Herceg, no meg a legendás bérgyilkos, Csizmás Kandúr…

 

Egérút

m2 / Petőfi TV - január 28., 18.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Csipisz, az egér és Csiperke, a vénülő manó a lehető legkevésbé összeillő páros. Csipisz bohém cirkuszi egér, akinek egyszer csak elege lesz a bűvészből, aki nap mint nap őt varázsolja elő a cilinderből. Búcsút vesz régi barátaitól, és nekivág a nagyvilágnak. Először csak a hideg, a hó és a szél lepi meg, aztán felbukkan egy szófukar manó, egy egészen bogárszerű varázsló és iszákos barátai, Dromó, a nagy és gonosz macska, egy mindentudó hóember, és sok-sok kaland esik meg vele. Az erdő életét fenekestül felforgatja Csipisz érkezése. Hamarosan megjön a Karácsony, és itt van az a helyes egérlány, akinek rögtön megakadt a szeme a jövevényen... A fergeteges sikert aratott Macskafogó alkotójának, Ternovszky Bélának az egész estés animációs filmje remek szórakozást ígér.

 

TV2 Kids - január 28., 18.45h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Bayalában egy csodálatos mesevilágban élnek az elfek tökéletes egyensúlyban a természettel.Itt élnek főhőseink Surah és Sera hercegnő is.Történetünk idején a virágpalotában éppen nagyban folynak a koronázás előkészületei. Hamarosan ugyanis új királynő kerül a trónra a Nap tündére. Miközben mindenki izgatottan készül,egyre több vendég érkezik a palotába,sajnos azonban mind rossz hírekkel: ugyanis Ophira az árnyékkirálynő hatalmas pusztításba kezdett,hogy a növények által növelje erejét. Így egész Bayala veszélybe került.Mindenki retteg,nem tudják mit tehetnének. A megoldás végül egy sárkánytojás formájában érkezik.Amennyiben a varázslatos sárkányok visszatérnének Bayala földjére,úgy mindenki megmenekülhetne.Ehhez azonban meg kell újítani a köteléket tündérek és sárkányok között. Surah hercegnő és barátai,tehát útra kelnek a távoli hegyekbe,ahol a sárkányok élnek.Kalandjaik során nemcsak a sárkányokkal, de még Ophirával is szembe kell nézniük.

 

Moziverzum - január 28., 19.15h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Nem mindenki akar király lenni, és ez különösen igaz a behemót, mocsárbűzös ogrékra. Amikor Shrek feleségül vette Fiona-t, eszébe sem jutott, hogy egyszer Túl az Óperencián trónjára akarják majd ültetni. Ám apósa, az öreg Harold király váratlanul megbetegszik, és Shrek-et tekinti a trón várományosának. A birodalom, húzódozó-jövendő királya vagy talál maga helyett valaki mást a munkára, vagy élete hátralévő részét uralkodással kell töltenie. S, mintha ez még nem volna elég, Fiona hercegnő is tartogat egy kis meglepetést Shrek számára. Shrek persze bepánikol az ország kormányzásával és az apasággal járó felelősségtől, és elhatározza, hogy felkutatja az egyetlen személyt, aki rajta kívül elfoglalhatja a trónt. Ő pedig nem más, mint Fiona rég elveszett unokaöccse, Artie, egy középkori iskolakerülő. Amíg az ogre távol van, esküdt ellensége, a Szőke Herceg visszatér Túl az Óperenciánra, hogy elégtételt vegyen az őt ért sérelmekért. Shrek és Artie csak a szószátyár Szamár, a csalafinta Csizmás Kandúr és Fiona barátnői segítségével tudják legyőzni, hogy a film végére megint mindenki boldogan éljen...