Családi filmek vasárnapra

Annyira bízunk a tavaszias időjárásban, hogy igazándiból csak ebéd utánra kínálunk mesefilmeket, igaz, azokat a legjobbakból válogattuk, és estig kitartanak!

Minimax - február 11., 9.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Barbie mesés Karácsonya című film a klasszikus Dickens történet szívet melengető adaptációja közkedvelt karácsonyi dalokkal, és rengeteg mókával, kacagással. A mese a viktoriánus London egyik színházában játszódik. Főszereplője Eden, aki beképzelt cicájával, Chuzzlewit-tel együtt azt tervezi, hogy az összes színészt arra kényszeríti, maradjanak a színházban és próbáljanak Karácsony napján. Még Catherine, Eden jelmeztervezője és gyerekkori barátja sem tudja lebeszélni szándékáról. Mindeközben három különleges karácsonyi szellem abban mesterkedik, hogy Eden-t elvigye egy olyan fantasztikus utazásra, ami megnyitja a szívét az ünnep és az adakozás öröme felé. A Barbie mesés Karácsonya című filmünk biztos, hogy mindenki kedvence lesz, és egyaránt nyújt majd felhőtlen szórakozást a család összes tagjának.

 

Minimax - február 11., 13.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Csipkerózsikát egy gonosz átok évszázados álomba szenderíti, a kastély összes lakójával együtt. Csak egy szerelmes csók segíthet. A hét törpe elindul, hogy megtalálják a herceget, aki felébresztheti az alvó királyságot.

 

Rango

Paramount Network - február 11., 13.50h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Készülj a tangóra Rangoval, melyet a kritikusok sem tudtak szó nélkül hagyni: "ilyet még soha nem láttál" (Peter Travers, Rolling Stone). Rango egy dilis kaméleon, aki egy vad kisvárosba kerül, ahol égető szükség van egy hősre. A frissítően eredeti, látványos animációs film "nagyon szórakoztató" (Betsy Sharkey, Los Angeles Times).

 

RTL HÁROM - február 11., 14.15h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Verne, a teknős és erdei barátai téli álmukból felébredve megdöbbenve konstatálják, hogy lakóhelyüket egy sövény szeli ketté. A sövény túloldalán pedig egy zajos, veszedelmekkel és furcsa lényekkel teli, idegen lakópark áll. Az apróvadak kétségbeesnek, és Ozzie, az oposszum épp feladná, amikor felbukkan a nagydumás, dörzsölt Stikli, a ravaszságáról elhíresült mosómedve egy elképesztő tervvel. Stikli meggyőzi az állatokat arról, hogy paradicsomi körülmények várják őket a parkban, és elkezdődnek a zsákmányszerző akciók. Ám azt még Stikli sem tudja, milyen halálos veszélyek leselkednek a kis csapatra.

 

m2 / Petőfi TV - február 11., 14.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Galambbegyet egy boszorkány fondorlattal megszerzi szüleitől, és folyton az országutakat róva, mindenki elől elrejtve tartja a leányt. A kislány semmit sem tud igazi szüleiről, és anyjaként szereti a boszorkányt, mindenben szót fogad neki. Mostohája egy magas toronyba zárja be, ahol bár mindene megvan, mégis magányos. Amikor felnő és találkozik a királyfival, minden megváltozik…

 

Viasat3 - február 11., 14.40h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Tad mindig is arra vágyott, hogy híres, kalandozó régész legyen. Ennek ellenére napjai az erről szóló álmodozással telnek az ipari daruk és a cement között az építkezésen, ahol dolgozik. Most mégis lehetősége nyílik álmai beteljesítésére. Egy neves régész barátja megmutat neki egy rejtélyes kőtáblát, ami Paititi elveszett inka városának legendás kincseskamrájába vezet. Az indulás előtt egy szerencsétlen baleset következtében pedig Tadnek kell beugrania a cimborája helyett. Alighogy megérkezik Peruba, értesül róla, hogy az Odysseus, a kincsvadászok hírhedt csoportja is Paititibe tart, és bármire képesek, hogy megtálaljak az elveszett kincseket. Hősünk nekivág hát élete legnagyobb kalandjának, mely számtalan veszélyt rejt. Útjára elkíséri Sarah, a bátor és mindenre elszánt régészlány, Belzoni, a néma, ámde annál viccesebb papagáj, Freddy, a különös helyi túravezető, valamint Tad elválaszthatatlan, hű társa, Jeff, a kutyus.

 

Moziverzum - február 11., 17.30h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Shrek már nem az a félelmetes óriás, akit egykor megismertünk, ha valaki ugyanis meglátja, nem kezd el sikoltozva az ellenkező irányba rohanni. Békés családapa és köztiszteletben álló híresség, akit megsüvegelnek, ha felbukkan az utcán, és autogramot kérnek tőle a vasvillára. Nem csoda hát, hogy nem érzi jól magát a bőrében, s meg akarja találni régi önmagát. Ehhez azonban a Túl az Óperencián torz, alternatív változatán keresztül vezet az út. Ott, ahol üldözik az ogrékat, a gonosz Rumpelstiltskin a király, és nem ismerik egymást Fionával. Shreken hát a sor, hogy helyrehozza, amit elrontott, megmentse a barátait, visszaállítsa a világ rendjét és visszaszerezze a Szerelmét...

 

m2 / Petőfi TV- február 11., 18.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Eredeti hang digitálisan A hírhedt ötösfogat, George, Julian, Dick, Anne és kutyája, Timmy együtt töltik a nyarat. George magának való kislány, aki sajnálja, hogy nem fiúnak született. Rajongva szereti apját és egyáltalán nem lelkesedik, hogy három unokatestvére velük tölti a nyarat. A három jövevény, ha nem is olyan vadóc, mint George, de ugyanolyan kiskamasz, aki lelkesen részt vesz minden kalandban. Most épp azokat kell lefülelniük, akik el akarják lopni Quentin találmányát. Ebben segítségükre van még egy titkosügynök és két madárszakértő. Mindezek alapján elmondható és leírható, hogy a kis vadócok első együttes vakációja nem éppen unalmasan telik.

 

Heidi

TV2 Kids - február 11., 18.45h
Korhatár nélkül megtekinthető.

A nyolcéves árván maradt kislány, Heidi, a svájci Alpokban él nagypapájával. Lelkes és nyughatatlan hősnőnk egyre többet tanul az élet dolgairól, ahogy kezd felcseperedni. Barátaival, Pierre-rel és Clarával az oldalán Heidi nemcsak az Alpok gyönyörű tájait fedezi fel, de a barátság, a csapatmunka és a nagylelkűség mibenlétét is megismeri. A kalandozásokra bármikor kapható lánynak ugyanakkor azzal is szembesülnie kell, milyen ellenségesek tudnak lenni néha az emberek. Lelkesedése, bátorsága és barátai segítségével azonban minden nehézséget leküzd!

 

TV4 - február 11., 19.00h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Nim az egyik trópusi szigeten él a tudós édesapjával. A legjobb barátai: Silkie, a fóka, Fred, a kerge iguána és Galileo, a vakmerő pelikán. Nim és barátai vad és izgalmas kalandjait a régi legendák és Alexandra Rover írónő könyvei inspirálják. Egyik nap Nim apja viharba kerül, és eltűnik a tengeren. A magára maradt kislány a kedvenc regényhőséhez, Alex Roverhez fordul levelével, hogy segítsen neki őt megtalálni. Az agórafóbiában szenvedő írónő, aki eddig az utcára sem mert kimenni, összeszedi minden bátorságát, és útra kel, hogy találkozzon Nimmel.

 

Moziverzum - február 11., 19.20h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Gomez és Morticia Addams New Jersey-ben, egy elhagyott kastélyban élnek. Nemcsak lakályossá tették az épületet, de utódokkal is benépesítették, így a hely a béke szigete, távol a civilizáció zajától _ a szinte állandó köd pedig elfedi őket a kíváncsi tekintetek elől. A nyugalomnak azonban lőttek, amikor Margaux Needler tévés műsorvezető felfedezi a vidéket, és lakóparkot álmod meg a helyen. Csak idő kérdése, mikor robban ki a konfliktus az Addams család és az újonnan épült kertvárosi negyed lakói között.