David Bowie festményei is szerepelnek fia új filmjében

Duncan Jones Mute című filmje február 23-tól lesz elérhető Netflixen.

A zseniális Hold című film alkotója, Duncan Jones, David Bowie fia új filmmel jelentkezik, melyet elmondása szerint apjával való kapcsolata inspirált. A The Times-nak adott interjújában elmondta, hogy a sci-fi thriller a jövő Berlinjében játszódik, és a szülőséggel kapcsolatos kérdéseket is feszeget.

„Azt hiszem, sok mögöttes tartalom van a Mute-ban, és ahogy telik az idő, ez úgy tudatosul bennem.”

A történet középpontjában a szülőség természete áll, és a rendező azt is elárulta a lapnak, hogy a forgatókönyv vázlatát már 15 éve megírta, és meg is mutatta édesapjának, David Bowie-nak. Most azért döntött úgy, hogy visszatér a történethez, mert túl sok személyes mondanivalója van benne. A filmben látható például David Bowie néhány festménye is, amik még abból az időből származnak, amikor a zenész Berlinben élt a hetvenes években.

Duncan Jones és David Bowie a Hold premierjén

 

„Nem csupán véletlen egybeesés, hogy a film Berlinben játszódik” - nyilatkozta Skarsgard, a film főszereplője a The Times-nak. „Duncan nagyon izgatott, hogy visszatérhetett oda.”


Jones megosztott egy apai tanácsot is az olvasókkal, amit ő kapott Bowie-tól: „mélyebbre kell merülnöm a vízben, hogy el tudjam érni az alját a lábujjammal.”


„Ez az, amit csináltam a Mute-tal. Csináltam egy filmet, ami egy kissé kényelmetlen és kiszámíthatatlan és sötétebb, mint amire talán az emberek számítanak. Ideges voltam, mikor csináltam. De a jó értelemben véve ideges.”