Durván egymásnak esett Istenes Bence és Rácz Jenő

Csak a hétvégén csapnak össze a Sztárbox ringjében, de a verbális csörte már megy egy rasszista komment miatt.

Istenes Bence és Rácz Jenő mérkőzése az egyik legjobban várt összecsapása a vasárnap esti Sztárbox műsorának, és a két sztár rajongói már most erős izgalmi állapotba kerültek. A közösségi médiában rengeteg üzenetet küldenek, arra buzdítva a kedvencüket, hogy verjék meg nagyon az ellenfelet. Istenes Bence meg is osztott az Instagram-oldalán egy csokor kommentet, amelyek közt akadt olyan is, ami nem volt helyénvaló. Rácz Jenő erre külön videóban reagált, mondván, hogy Istenes rasszista, gyűlöletkeltő hozzáállást tanúsított, és óriásit csalódott benne.

„Tegnap értesültem arról, hogy Bence kitett egy olyan posztot, amiben gyűlöletkeltés, rasszizmus és hasonlók találhatóak, amiben szerintem sem a sportágban, sem képernyősökként nem vállalhatunk szerepet. Mi több, egy ilyen követői táborral rendelkező médiajelenségnek, mint a Bence, kutya kötelessége jó példát mutatni az embereknek. (…) Hiába mondja, hogy nem ő írta ezeket a dolgokat, ő kiválogatta, kollázsba tette azokat a kommenteket, amik szerinte viccesek voltak. Szerintem a rasszizmusnak, a gyűlöletnek nincs helye sehol sem. Elképesztően nagyot csalódtam benne, nem is tudom kifejezni azt, hogy mekkorát, és az az igazság, hogy én még kedveltem is őt. Még két napja is arról beszéltem, hogy én nem haragszom rá, nem veszem fel magamra ezt az egészet. Versenyszellem van, oké, csipkelődjünk, satöbbi, de vannak bizonyos határok, amiket nem lehet átlépni.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Rácz Jenő (@chefjenoracz) által megosztott bejegyzés

Istenes azóta törölte a kifogásolt képet, és feltett egy bocsánatkérő videót, amiben így magyarázta meg a történteket:

„Gyerekek, elkövettem egy hibát, amiért szeretnék elnézést kérni. Teljesen jogos. Tegnap készült egy ilyen kollázs, amit nem olvastam végig, kitettem, és egy haverom szólt fél órával később, hogy van benne egy rasszista komment. Azonnal letöröltem természetesen, és végigfutottam az összes üzenetet, amik egyébként arról szólnak, hogy verjem meg a Jenőt. (…) Ez arra volt reakció, hogy ő elmondta, mennyi hasonló üzenetet kap szintén azzal kapcsolatban, hogy engem verjen meg, és ez nemzeti ügy. Én erre reagáltam! A lényeg, hogy utána végigolvastam a kommenteket, és kicseréltem őket szofisztikáltabb kommentekre. Szeretném letisztázni, hogy soha nem hallottatok tőlem semmiféle rasszista dolgot, és ezután sem fogtok, mert semmi ilyen érzés nincs bennem. Nagyon távol áll tőlem az ilyen, úgyhogy én értem, hogy a Jenő ezt most nagyon fel akarja fújni, és igaza van, ennek nincs helye sem a médiában, sem a sportban.”

Forrás: Istenes Bence

 

A vasárnapi első elődöntő párosításai:

Férfi középsúly: Istenes Bence – Rácz Jenő
Női könnyűsúly: Berki Mazsi – Janicsák Veca
Férfi nehézsúly: Brasch Bence – Szegedi Fecsó

via: Blikk / Index