Egészen jó kis vígjátékok lesznek szombaton a tévében

Mi meg összegyűjtöttük őket. Lesz klasszikus (Négy esküvő és egy temetés), lesz viszonylag új (A kém), lesz kevésbé ismert (Vizsga két személyre), és lesz, ami Schwarzenegger-rajongóknak való (Az utolsó akcióhős).

Négy esküvő és egy temetés - Filmcafé, október 27. szombat, 16.30h

Charles és Carrie egy esküvőn pillantják meg egymást és a fiú úgy érzi, hogy Carrie a legvonzóbb nő, akivel valaha is találkozott az életében. Egy önfeledt és szenvedélyes éjszakát töltenek együtt, majd elbúcsúznak egymástól. Két hónap múlva azonban ismét találkoznak egy másik esküvőn, ahol Carrie bemutatja Charles-nak a vőlegényét. Tíz hónappal később Charles a saját esküvőjére készülődik. Carrie is megérkezik és közli a fiúval, hogy elvált. Charles életének legnehezebb döntése előtt áll. Mindjárt oltár elé kell vezetnie a menyasszonyát, ő pedig Carrie-t szereti.

Vizsga két személyre - Paramount Channel, október 27. szombat, 16.30h

A Princeton University felvételi biztosaként dolgozó Portia (Tina Fey) munkahelyén és otthonában egyaránt pedáns életet él. Amikor főnöke bejelenti, hogy hamarosan nyugdíjba vonul, Portia előtt megnyílik a lehetőség, hogy feljebb lépjen a ranglétrán.
A nő munkája részeként ellátogat egy alternatív középiskolába, hogy felmérje a helyi tanulókat, és újra találkozik a főiskoláról ismert Johnnal (Paul Rudd), akiből időközben idealista tanár lett. A férfinak nemrég megakadt a szeme a tehetséges, de különc Jeremiahn, a diák pedig talán nem más, mint Portia fia, akit a nő évekkel korábban titokban örökbe adott - és aki most a Princetonon szeretné folytatni a tanulmányait.


A kém - TV2, október 27. szombat, 18.55h

A neve Susan. Susan Cooper (Melissa McCarthy). A CIA elemzője, és az egyik legjobb a szakmában. Miután partnere (Jude Law) és az ügynökség legjobb ügynöke (Jason Statham) lebukik, ő az egyetlen, akit éppen bevetésre lehetne küldeni: életében először, a terepen kell kipróbálnia magát. Hát belép egy világba, amit eddig messziről csodált és irigyelt. Elegánsnak éppen nem mondható, de nagy a szája és kemény az ökle. A világ első igazi női titkos ügynöke bevetésre indul.

Az óriás - Paramount Channel, október 27. szombat,  18.55h

Kevin jószívű és jó eszű srác, de megkeseríti az életét, hogy egy ritka betegségben szenved. A szomszédban lakó Max éppen az ellentéte: testileg túl-, szellemileg alulméretezett, és az iskolában is csak bukdácsol. Amikor tanulópárként egymás mellé kerülnek, magolás helyett nekilátnak, hogy új életet leheljenek kedvenc olvasmányukba, Arthur király történetébe. Az ismét megelevenedő múltban fontos szerephez jut Kevin gyönyörű anyja, és a gonosz Fekete Lovag, akit Max börtönviselt apja személyesít meg.

Szülői felügyelet nélkül - Comedy Central, október 27. szombat, 20h

Artie régi vágású nagypapa, aki megszokta már, hogy őt hívják, ha gond van. Így történik ez most is, amikor a lányuk, Alice arra kéri, hogy vigyázzon a párjával a három életrevaló csemetéjére. Az új munkája miatt ugyanis el kell utaznia a városból. Artie és Diane igyekszik komolyan venni a feladatát, de hamar kiderül, hogy a nyugalomra vágyó nagyszülők módszerei már enyhén szólva is idejét múltak, nem működnek a 21. században felnőtt gyerekeken. Ebből persze rengeteg mulatságos helyzet adódik.

Felforgatókönyv - Paramount Channel, október 27. szombat, 21h

Egy reggel Harold Crick (Will Ferrell), a teljesen átlagos és magányos informatikus arra ébred, hogy egy női hang kommentálja minden mozdulatát, gondolatát és érzését. Harold precíz élete egyik pillanatról a másikra feje tetejére áll, hisz a narrációt csak ő hallja, s mikor a hang bejelenti, hogy Harold Crick hamarosan elhalálozik, a férfi elhatározza, hogy felkeresi a hang tulajdonosát, hogy változtassa meg a befejezést. Kiderül, hogy a hang tulajdonosa az egykoron szebb napokat látott írónő, Kay (Emma Thompson), aki nehezen találja a befejezést a könyvéhez. Harold próbálja kézbe venni a sorsát és elkerülni végzetét, ezért egy irodalmárhoz, Jules Hilberthez (Dustin Hoffman) fordul segítségért, akinek a javaslatát követve Harold meglehetősen szokatlan és váratlan románcba bonyolódik Ana Pascallal (Maggie Gyllenhaal).

Jack Reacher: Nincs visszaút - TV2, október 27. szombat, 21.30h

Jack Reacher (Tom Cruise) visszatér a maga sajátos igazságszolgáltatási módszereivel ebben a várva várt folytatásban. Susan Turner hadnagyot (Cobie Smulders), aki Reacher régi nyomozóegységének jelenlegi vezetője, letartóztatják hazaárulásért. Reacher nem kételkedik a nő ártatlanságában, de ahhoz, hogy ezt bizonyítani tudja, ki kell szabadítania őt a börtönből, és fel kell tárnia egy nagyszabású kormányzati összeesküvést. Az események gyorsan eldurvulnak, és a szökésben lévő páros számára már nem csupán a saját nevük tisztázása a tét, hanem az életük is. A nyomozás során Reacher olyan titokra bukkan, amely örökre megváltoztathatja az életét...

Az utolsó akcióhős - Duna Tv, október 27. szombat, 21.35h

Jack Slater (Arnold Schwarzenegger) nyomozó még soha egyetlen ügyből sem került ki vesztesként. Los Angeles magányos hőse a filmek világában él, a mozivászon az otthona. Ez a világ azonban egyik pillanatról a másikra felbolydul, amikor a 11 éves Danny (Austin O'Brien) egy varázserővel bíró mozijegynek köszönhetően egy Slater-film kellős közepén találja magát, kedvenc hőse oldalán. Az igazi bonyodalmak azonban akkor kezdődnek, amikor Danny varázsjegye a bűnözők kezébe kerül, akik ennek segítségével a filmből a valóságba menekülnek. Az őket üldöző Slaternek azonban szembe kell néznie a szomorú ténnyel, hogy néha a rosszak győzedelmeskednek. Ám Slatert nem olyan fából faragták, hogy egy kis valóság a kedvét szegje.

Több a sokknál - RTL Klub, október 27. szombat, 22.30h

Mit tehet egy jogász, ha túl sok a munkája, a családja elhagyja, mert nagyon unja a munkamániáját, ő pedig egyedül él egy nagy, üres házban, elviselhetetlenül unalmas szomszédai között? Természetesen felkeresi az interneten a magányos jogászok csevegőfórumát és udvarolni kezd. Azután randevúra hívja választottját. Aki el is jön. És vele jön a pokol. A botrány. Az őrültek háza. Nyomában pedig a rendőrség. Mert persze az, aki írásban karcsú szőke ügyvédnőnek mondta magát, valójában fekete, nagyszájú és megállíthatatlan, mint egy úthenger. Egyébként bankrablásért ült, míg meg nem szökött. És most azt akarja, hogy alkalmi levelezőpartnere vállalja el a védelmét. A jogász megpróbálja kidobni, de ő kidobhatatlan. Aztán megpróbálja lerázni, de lerázhatatlan. És elhallgattathatatlan és leállíthatatlan. A békés környékre beköltözik a gettó, az addig visszavonult életet élő férfi pedig olyasmiket tesz és mond, amiket addig álmában sem mert volna. De fokozatosan ráérez az ízére.

Alfie - Cool, október 27. szombat, 23h

Alfie szívtelen szívtipró. A nagy nőcsábász hírében álló jóképű angol úriember nem tud ellenállni egyetlen nőnek sem, és alig találkozott olyan nővel, aki neki ellent tudott volna állni. A legfontosabb feladat számára becserkészni a napi "áldozatot", azután irány az ágy - vagy inkább a limuzin hátsó ülése -, aztán máris jöhet a következő. Ha nem említettük volna: Alfie limuzinsofőrként dolgozik, a gazdagokat furikázza Manhattan utcáin. Alfie-nak csak egyetlen komoly elve van: ne randevúzz egyedülálló anyukákkal, mert nem csak egy gondot veszel a nyakadba!