Egy halom jó filmet levetítenek vasárnap

És a remek filmek már délelőtt elkezdenek csörgedezni a tévécsatornákon.

Aranyoskám - Moziverzum, január 31. vasárnap, 09.45h

Michael Dorsey (Dustin Hoffman) színésznek nehezére esik megkeresni a lakbérre valót. Ám egy nap nagyszerű lehetőségre bukkan: meghallgatásra mehet egy menő folytatásos sorozat egyik szerepére. Csak egy a bökkenő: középkorú nőt keresnek. De Michael nem ismer lehetetlent: csak egy kis smink, egy paróka, kitömött melltartó, és Dorothy Michaels-ként máris tarolhat a meghallgatáson. Hamarosan megindul a siker útján, ám arra nem számít, hogy beleszeret egyik kolléganőjébe, a csodaszép Julie-ba (Jessica Lange), aki azonban Dorothy-t a legjobb barátnőjének tekinti...

 

Hét év Tibetben - TV2, január 31. vasárnap, 12.30h

Az izgalmas kalandfilm megtörtént eseményeket dolgoz fel. A világ legnyugodtabb országa zord és mégis fenséges vidéken terül el. Jelenleg csak a hívők szívében él. Tibet önállóságának utolsó éveit tárja elénk a film, amely egy európai ember szemszögéből mutatja be a legendás tájat. 1939-ben, a második világháború előestéjén Heinrich Harrer, a híres osztrák hegymászó elindult, hogy megmássza a Himalája egyik legmagasabb csúcsát, a Nanga Parbat-ot. A világégés szele azonban utoléri őt és társát, Peter-t is. Akkor még nem sejtették, hogy egy titokzatos világba csöppennek majd. Útjuk a siker magasából egy angol hadifogolytáborba vezet. Kalandos úton érnek Lhászába, Tibet szent fővárosába, ahol egyedüli idegenekként befogadják őket. A tizennégy éves dalai láma élénk érdeklődést mutat Heinrich iránt. Mivel addig nemigen fordult meg ezen a földön idegen, felkérik az osztrák hegymászót, hogy legyen a láma tanára: tanítsa angolra, földrajzra és a nyugati világ szokásaira. Ám az önző és arrogáns Heinrich élete is megváltozik a találkozástól...

 

James Bond: A holnap markában - TV2, január 31. vasárnap, 15.25h

Valaki egymás torkának akarja ugrasztani a világ nagyhatalmait. A nyomok Elliott Carver-hez, a nagy befolyású sajtómogulhoz vezetnek, aki hatalmas médiabirodalma segítségével könnyedén manipulál bárkit. Ha Carver-en múlik, az egész világon úrrá lesz a káosz. Itt csakis egyvalaki csinálhat rendet. Bond, James Bond. Bond először Carver szexis feleségét, _ korábbi barátnőjét _ Parist próbálja megkörnyékezni, majd egyesíti erőit Wai Linnel, a lélegzetelállítóan gyönyörű kínai ügynöknővel.

 

Rendőrakadémia - RTL Klub, január 31. vasárnap, 15.45h

Az amerikai városban egy csapásra megváltozik az élet, amikor a polgármester asszony utasítására az Eric Lassard (George Gaynes) vezette Rendőrakadémia nemtől, testsúlytól és iskolázottságtól függetlenül mindenki előtt kitárja kapuit, s szeretni való örök vesztesek rohamozzák meg a kiképzőbázist. Így nem csoda, hogy szinte bármi megtörténhet Carey Mahoneyval (Steve Guttenberg), Karen Thompsonnal (Kim Cattrall), Moses Hightowerrel (Bubba Smith) és a többi kadéttal. A kiképzőszemélyzet, élükön Harris hadnaggyal (G.W. Bailey) és Callahan őrmesterrel (Leslie Easterbrook) pedig igazán mindent elkövet, hogy a hallgatók kihozzák magukból a maximumot.

 

Truman show - Paramount Network, január 31. vasárnap, 16.50h

Ő a műsor sztárja, de ő nem tud róla. Jim Carrey a kritikusokat és a nézőket is lenyűgözte Truman Burbankként ebben a csodálatos filmben, amit Peter Weir (A kis szemtanú, Holt költők társasága) rendezett egy emberről, akinek az élete egy folytonos TV-sorozat. Truman nem veszi észre, hogy a furcsa kisváros, amiben él, egy hatalmas stúdió, amit egy producer/rendező/művész (Ed Harris) üzemeltet, az ott lakó és dolgozó emberek hollywoodi színészek, és még a jókedvű feleségét is szerződés köti hozzá. Idővel Truman megvilágosodik. Amit a felfedezés után tesz, az úgy nevettet és ríkat meg, mint kevés más film.

 

Életem NAGY szerelme - TV2, január 31. vasárnap, 18.55h

Diane egy gyönyörű nő. Hogy egész pontosak legyünk, egy tündöklően gyönyörű nő. Az a típus, aki után mindenki megfordul az utcán. Mindemellett határozott, jó humorú, briliáns ügyvéd. Ráadásul épp most lépett ki boldogtalan házasságából, így készen áll, hogy végre összetalálkozzon élete nagy szerelmével.Véletlenek persze nincsenek. Amikor az egyik este egy bizonyos Alexandre felhívja azzal, hogy megtalálta elveszett mobilját, a beszélgetés nem várt fordulatot vesz, és rögvest megbeszélnek egy randit. Az első találkozás azonban nem igazán úgy sül el, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

 

Casino - Film Mánia, január 31. vasárnap, 20h

Egy brutális történet a pénzről, a szenvedélyről, a kapzsiságról és a beteges ambícióról. Amerikai Egyesült Államok, a hetvenes évek idején. Sam "Ász" Rothesteint, a chicagói hazárdjátékost a maffia Las Vegas-ba küldi, hogy átvegye az egyik kaszinó irányítását, amely naponta több millió dolláros hasznot hoz az alvilági szervezetnek. Samnek a rendet és a bevételt kell felügyelnie. Az "Ász" rövid időn belül komoly összeget gyűjt össze, és megismerkedik Gingerrel, a luxus prostival, akivel hamarosan össze is házasodik. A családalapítás és első gyermeke világrajövetele után, Sam pozíciója megerősödik a maffia hierarchiájában. A gondok akkor kezdődnek, amikor a városban megjelenik gyermekkori barátja, Nicky Santoro, aki a maffia könyörtelen bérgyilkosa, a piszkos munka "szakértője". Az életunt Ginger időközben felújítja ismeretségét volt szeretőjével, aki kábítószerfüggővé teszi őt. A film a hetvenes évek megtörtént eseményeit meséli el. Martin Scorsese megmutatja a szórakoztató ipar sötét oldalát, ahol a hatalmas vagyonokon kívül, az emberi élet a tét.

 

Rocketman - TV2, január 31. vasárnap, 21h

A ROCKETMAN egy nagyszabású zenés fantázia Elton John áttörést hozó éveinek hihetetlen emberi történetéről. A film azt a fantasztikus átalakulást követi nyomon, ahogyan a félénk zongorista csodagyerek Reginald Dwightból világszerte ismert szupersztár lesz Elton John néven. Az inspiráló történet – mely Elton legkedveltebb dalaira van felfűzve, a főszereplő Taron Egerton előadásában – nyomon követi a kisvárosi srácot azon az úton, melynek során a popkultúra egyik legikonikusabb figurájává nőtte ki magát.
A filmben Jamie Bell alakítja Elton állandó szövegíróját és szerzőtársát, Bernie Taupint, Richard Madden játssza Elton első menedzserét, John Reidet, Bryce Dallas Howard pedig Elton anyját, Sheila Farebrothert testesíti meg.

 

Constantine - A démonvadász - Viasat3, január 31. vasárnap, 21h

Az emberi érzékek számára felfoghatatlan vidékeket különös lények, angyalok és démonok népesítik be, tetteik sokszor a mi világunkban is következményekkel járnak. John Constantine magándetektív ebben a másik világban is járatos. Ugyanis megjárta már a poklot _ szó szerint. A természetfeletti ügyekre specializált nyomozó egyik nap a szokásosnál is nehezebb ügybe botlik. Megbízója nem hisz a túlvilágban. A rendőrnő eddig csupán a kézzelfogható bizonyítékokban hitt, most azonban még az ördöggel is szövetséget kötne, hogy megtalálja ikertestvére gyilkosát.

 

A másik Boleyn lány - Filmcafe, január 31. vasárnap, 21h

A Boleyn család mindent megtesz, hogy növelje befolyását és hatalmát a Tudor-korabeli Angliában. Ennek érdekében a két nővért, Annát és Máriát is kész felhasználni az apjuk, illetve a nagybátyjuk, Norfolk hercege. A két lány a nyugalmas vidéki életből belecsöppen VIII. Henrik udvarának izgalmas, ám veszélyekkel teli világába. A király szerelméért folytatott versenyfutásban előbb Márián akad meg Henrik szeme, és hamarosan a király törvénytelen gyermekét hordja a szíve alatt. Ám Anna nem tesz le arról, hogy egyszer ő lesz az ország királynéja. Az uralkodó mindkettőjüket meghódítja, de csak egyiküknek van esélye a trónra. A sorsát azonban ő sem kerülheti el.

 

Megérzés - RTL+, január 31. vasárnap, 21h

Linda Hanson (Sandra Bullock) takaros házban él, otthon szerető férje és két csodálatos lánya várja. Élete idilli boldogságban telik _ egészen addig a napig, míg meg nem kapja a hírt, hogy férje, Jim (Julian McMahon) autóbaleset áldozata lett. Linda számára ez a legszörnyűbb, amit csak el tud képzelni. Vagy tényleg csak képzeli? Másnap reggel felébredve ugyanis a ház ura nagyon is elevennek tűnik. Az összezavarodott családanya eleinte azt képzeli, a baleset rémálom volt. Aztán újra megtörténik ugyanaz. Az egyik reggel maga mellett találja a sértetlen Jimet, máskor pedig özvegyként ébred.

 

Dunkirk - AXN, január 31. vasárnap, 21h

A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította a brit és francia katonákat. A legfeljebb 5 kilométeres szakaszon a szövetségesek több mint 300 000 embere szorult össze, és nem volt merre menekülniük.Az angol flottának különleges és váratlan akcióval, hatalmas veszteségek árán mégis sikerült véghezvinni a mentőakciót _ és sikerrel juttatta ki a frontvonalból a szabad világ utolsó hadseregét.Film a menekülésről, a káoszról, a háborúról és a túlélésről...

 

Mad Max – A harag útja - Film+, január 31. vasárnap, 21h

A világvége olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének hosszú ideje vége, a Föld egyetlen hatalmas sivatag; a kevés életben maradt kíméletlen gyilkossá, fosztogató ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább bírja. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák, ami, úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Ketten vannak, és örök menekülés az életük. Az egyikük Max: hallgatag, harcos férfi, aki felesége és gyermeke halála után már csak a megbékélést keresi a vad káoszban. A másik Furiosa, a katonanő, aki úgy hiszi, túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, arra a tájra, ahol a gyerekkorát töltötte.

 

Azok a csodálatos Baker fiúk - M2, január 31. vasárnap, 21.10h

Jack és Frank Baker a jobb napokat látott bárzongorista testvérpár 15 év alatt végighaknizta Amerika összes hoteljét, night klubját és csehóját, ám az utóbbi időben nem nagyon megy a biznisz, ami főleg Jack flegma színpadi viselkedésének tudható be. Nincs mese, vérfrissítés kell, mert két hót unalmas pasi a nagy fekete zongora mögött a kutyát nem érdekli. Az egyetlen megoldás egy énekesnő, akinek jó hangja van és amellett még szexi is. A meghallgatás során azonban kiderül, hogy ilyen csak a mesében létezik. Vagy mégse? Az utolsó pillanatban esik be egy miniszoknyás vagány csaj, aki még a látszólag érzéketlen Jackre is hatással van. Suzie Diamond sokszor nem éppen szalonképes, de amellett eszméletlenül erotikus előadásmódja révén a Csodálatos Baker fiúk hamarosan ismét sikeresek lesznek. Ám a csúcson mindig előkerülnek a szokásos problémák, amelyek egy pillanat alatt tönkretehetik az egészet. A szerelem, a féltékenység, a karriervágy és a pénz ezúttal is (majdnem) mindent elront... Díjak és jelölések: 1990. BAFTA-díj _ Legjobb hang 1991 _ Golden Globe-díj _ Legjobb színésznői alakítás díja: Michelle Pfeiffer

 

Félelem a város felett - Duna Tv, január 31. vasárnap, 21.15h

Jean Latellier felügyelőnek (Jean-Paul Belmondo) nem sikerül elkapnia a hírhedt bankrablót, Marcuccit, ráadásul az akció közben egy járókelőt halálos lövés ér. Minden energiájával szeretné jóvá tenni ezt a mulasztását, de közben Párizsban egy magát Minosnak nevező elmebeteg sorozatgyilkos bukkan fel. A férfi a "jó erkölcs nevében" igyekszik megtisztítani a várost a szexuális fertőtől és egymás után gyilkolja meg az általa bűnösnek tartott nőket. Latellier felügyelőnek nem csak logikájára, de bravúros ügyességére és testi erejére is szüksége van ahhoz, hogy mindkét bűnügyet sikeresen meg tudja oldani....

Szemfényvesztők - RTL Klub, január 31. vasárnap, 21.50h

A világ négy legjobb illuzionistája Merritt (Woody Harrelson) és Atlas (Jesse Eisenberg) vezetésével nyilvános show-műsorban kirabolja az egyik párizsi bankot, méghozzá nem is akárhogyan! A műsorszámuk végeztével a közönség sorai közé szórják a megszerzett pénzt. Az FBI nyomozója, Dylan (Mark Ruffalo) és a mellé rendelt francia nyomozónő, Alma (Mélanie Laurent) értetlenül állnak az agyafúrt attrakció előtt, ezért Thaddeushoz (Morgan Freeman) fordulnak segítségért, aki a bűvészmutatványok leleplezéséből él. Amikor a bűvészek többször is átejtik az FBI-t, majd mecénásukat, a milliárdos Tresslert (Michael Caine) is kifosztják, megkezdődik a hajtóvadászat.

 

Keresd a nőt! - TV2, január 31. vasárnap, 23.30h

A filmben Ted (Ben Stiller) a suli legjobb nőjével, Maryvel (Cameron Diaz) fog a szalagavatón feszíteni. Hát feszíteni ugyan feszít, de egész mást és egész máshol: a nagy napon ugyanis Ted sikeresen becsípi összes férfiúi ékességét a nadrágja cipzárjába. Ez természetesen a lányos háznál történik, az egész família szeme láttára. Eltelik 13 év, mire Ted rájön, hogy egyetlen nőt szeretett egész életében, Maryt, akinek a sajnálatos események óta nyomát vesztette. Felbérel tehát egy másodosztályú bájgúnárt, aki magándetektívnek mondja magát (Matt Dillon), hogy derítse ki, hol él és mit csinál most a gyönyörű Mary. A detektív nemcsak megtalálja a lányt, de azonnal bele is szeret. Ezzel azonban nincs egyedül: az ellenállhatatlan Marynek egész kis rajongótábora van, amelyhez hamarosan Ted is csatlakozik.

 

A bűn állomásai - Film Mánia, január 31. vasárnap, 23.30h

Miután barátai helyett elviszi a balhét és letölti börtönbüntetését, Leo Handler (Mark Wahlberg) csak szeretne visszatérni a normális élet kerékvágásába. Ezért elindul az egyetlen helyre, melyről úgy érzi, ott biztonságban lesz: haza. Itt munkát vállal jó kapcsolatokkal rendelkező és befolyásos nagybátyjánál, Franknél és találkozik régi barátjával, Willie Guittierezzel, és Willie barátnőjével, Ericával. Ám New York City hatalmas vasúthálózatában, ahol a nagybátyja mozgatja a szálakat a háttérből, az ügyintézés távolról sem biztonságos. Leo önkéntelenül is belekeveredik a szabotázsok, nagy összegű csúszópénzek, sőt gyilkosságok világába. És a titok miatt, melyet felfedez, ő lesz a célpontja a város legkegyetlenebb famíliájának _ amely a saját családja. Most az igazság nevében minden tőle telhetőt meg kell tennie, hogy legyőzze őket.

 

Az utca királyai - SuperTV2, január 31. vasárnap, 00.00h

Los Angeles sokaknak napfényt, pálmafákat és könnyű, vidám életet jelent. És vannak olyanok, akiknek egészen mást. A városban dolgozó zsaruk számára ezekből az utcákból felesleges erőszak, hazugság és halál sugárzik. Aki itt egyenruhába bújik, az hamar megtanulja, hogy a törvény betűje nem vezet el az igazságig: az utca törvényeire van szüksége, ha győzni akar. Tom Ludlow nem adja fel könnyen, pedig ő aztán igazán sötéten látja a világot. Felesége elvesztése után csak a rendőri munka maradt számára. Amikor azonban egy nyomozás során rájön, hogy a kollégái közé is befurakodott a korrupció, minden dühét és haragját ebben az ügyben vezeti le: pedig most saját társai ellen kell fordulnia...