Egymásnak estek a gyilkosok Az Árulókban, méghozzá elég rondán

A szabályok szerint egy gyilkos nem árulhatja el gyilkostársát – de ettől még a busz elé lökheti. Pontosan ezt történt az este.  

A dráma reggel kezdődött, amikor nem egy, hanem két játékos nem jelent meg a reggelinél. Az Árulók Gáspár Katát gyilkolták meg – részben azért, hogy Molnár Áronra tereljék a gyanút -, Herceg Erika pedig feladta a játékot. Ő egészségügyi okokra hivatkozott, a kamera előtt inkább úgy tűnt, kikezdte a sok ármánykodás. Amiből volt bőven: a humorista Lakatos Laci már ekkor elkezdte a saját játékát. Elsőként eltávolodott Vályi Istvántól, akinek eddig nagyjából az árnyéka volt – ezzel korábban magára is terelte a gyanút -, majd elkezdett Erős Antónia ellen áskálódni.

Forrás: RTL

 

Az érthető, hogy Lakatos kicsit megijedt a „girl powertől”, hiszen a két áruló lány, Erős Antónia és Dér Heni nagyon jól játszottak, és az is világos volt, hogy Erős a korábbi elszólásai és a folyamatos gyanúsításai miatt aligha fog visszajönni, de az már piszkos húzás volt, hogy Laci elkezdte Dér Henire is terelni a gyanút. A többi áruló is érzékelte, hogy itt bizony kezd megszűnni az egymás iránti lojalitás. A pénzszerző játék némi figyelemelterelés volt – a dolog madárhangok felismeréséről szólt -, majd az esti Kerekasztal Szertartáson kezdődtek a konfliktusok. Laci rögtön betámadta Antóniát, aki ugyanazt a hibát követte el, mint az előző este. Bár vehemensen védekezett, hiába faggatták, nem volt saját gyanúsítottja, ami világossá tette, hogy nem a tetteseket keresi. Ki is szavazták, viszonylag egyértelműen – bár a rendre célkeresztbe kerülő Hermányi Mariann is kapott szavazatokat -, ő pedig visszavágott.

 

 

Antónia az Igazság Körében arról beszélt, hogy a többiek elkezdtek jól nyomozni, a gyilkosok pedig egymás ellen fordultak.

Nem volt elegáns húzás, hiszen egyértelművé tette, hogy a gyilkosok a rá szavazók között vannak – Lakatos lehet így a fő gyanúsított, hiszen ő támadta leginkább.

Az viszont előfordulhat, hogy már senki nem figyelt rá, mert az ártatlanok annyira elégedettek voltak magukkal, hogy annyi bénázás után végre gyilkost fogtak, hogy látványos ünneplésbe kezdtek, mintha már most megütötték volna a főnyereményt. Lakatos viszont megrészegedett a sikertől, és a Konklávén egyértelműen megzsarolta Dér Henit: ha nem úgy szavaz, ahogy ő mondja, kiteszik. Ezen mind Heni, mind Hevér Gábor megütközött, de nem volt idejük reagálni, mert megjelent Árpa Attila, és életbe léptette a halállistát. Amire négy névnek kell kerülnie, akik közül a következő este valaki garantáltan meghal – vagyis ezen az éjszakán nem történt gyilkosság.

Forrás: RTL