Életbevágóan fontos dolgok, amiket nem tudtál a Szívek szállodájáról

Ryan Gosling elrontotta a meghallgatását, így nem szerepelhetett az azóta kult klasszikussá vált sorozatban, de a Szívek szállodájában így is olyan hírességek jelentek meg, mint az Egyesült Államok első női külügyminisztere, és a nyolcvanas évek ikonikus pornószínésznője.

1. Majdnem Ryan Gosling is szerepelt benne. Az akkor még épphogy huszonéves színészt egy korábbi meghallgatása alapján ajánlották a sorozat alkotójának figyelmébe, de valahogy nem feküdt neki a karakter vagy a sorozat, mert abszolút nem győzte meg a stábot. Viszont négy évvel később jött ki a Szerelmünk lapjai, onnantól kezdve már nem nagyon lehettek ilyen jellegű problémái.

2. A sorozat egyik ismertetőjegye, hogy nagyon pörgősek a párbeszédek. Ezt a szélsebes beszédstílust az idősebb Lorelai Gilmore-t játszó Lauren Graham sajátította el először. A szereplőket ezzel meg is dolgoztatták a pénzükért, miközben egy hagyományos sorozatepizód forgatókönyve általában 40 oldal körül van, a Szívek szállodájáé ennek a duplája.

 

3. A fiatalabb Lorelai és élete második szerelme is nagy könyvkukacok, így rengeteg könyves utalás szerepel a sorozatban. Valaki összeszámolta, hogy összesen 339 darab.

4. A sorozat egyik visszatérő eleme Lorelai és a lánya kávémániája, akik folyton Luke-hoz járnak beszerezni az adagjukat. A Rory-t játszó Alexis Bedel viszont annyira nem szereti a kávét, hogy neki mindig kólát töltöttek a bögréjébe.

5. A díszletvárost, ami Stars Hollow-t játssza a sorozatban, eredetileg a Saratoga Trunk című 1945-ös filmhez építették, amiben Gary Cooper és Ingrid Bergman egy bosszút forraló, számkivetett szerelmespárt játszanak.

6. Rory koreai barátnőjét a sorozatot alkotó Amy Palladinó a saját barátnőjéről mintázta, aki ráadásul a sorozat egyik producere volt. Helen Pai korábban a Rém rendes családban, később a Grimm című sorozaton dolgozott. Lane együttesét is azért hívják Hep Aliennek, mert ez Helen Pai nevének anagrammája.

7. A Szívek szállodájában két későbbi nagy sorozatsztár is feltűnik egy-egy kisebb szerepre. Nick Offerman, aki a Városfejlesztési osztályban alakított felejthetetlent Ron Swansonként, itt Sookie férjének testvérét játszotta két epizódban. A Mad Men - Reklámőrültek főszerepét játszó Jon Hamm Lorelai-t vitte el egy randira. A 24-ből ismert Mary Lynn Rajskub két apróbb szerepben is felbukkant, először a város bolondjának, Kirknek a filmjében alakította a barátnőt, aztán később utcai zenészként tért vissza.

9. Nemcsak sorozatsztárok, de valódi hírességek is tiszteletüket tették a sorozatban. A legnagyobb név Norman Mailer, aki már 80 fölött volt, mikor Lorelai és Sookie fogadójában vendégeskedett. Miután Lorelai Paul Ankáról, az ötvenes-hatvanas évek népszerű énekeséről nevezte el a kutyáját, Anka egy álomjelenetben maga is megjelent. Madeleine Albright, az Egyesült Államok első női külügyminisztere pedig Rory álmában tett egy jelenést. A Lorelai és Sookie fogadóján dolgozó lakberendező pedig nem más, mint a nyolcvanas évek ikonikus és botrányos pornószínésznője, Traci Lords, aki azóta színésznő, rendező és zenész lett.

9. Danny Strong, aki az akaratos Paris egyetemi fiúját és a Yale újságjának főszerkesztőjét játszotta, a való életben is író, társszerzőként ő jegyzi két Éhezők viadala-film forgatókönyvét.

10. A harmadik évadban Jess elutazik Kaliforniába, hogy megkeresse az apját, aki a barátnőjével és a lányával él. Eredetileg ez a rész pilotként szolgált volna egy Jessről szóló spinoff sorozathoz, amiben az apjával való kapcsolatát járták volna körbe. Sajnos az egészből nem lett semmi, mivel annyira drága lett volna a kiszemelt helyszínen forgatni. Pedig Milo Ventimiglia rettentő meggyőzően duzzogott fekete bőrdzsekiben a tűző napon a sok nekivetkőzött statiszta között.

11. A kritikusok pozitívan írtak róla, de a 2000-ben indult sorozat a maga idejében sosem döntött nézettségi rekordokat, azóta viszont stabil rajongótábort épített magának, és kult klasszikussá vált. Ennek köszönhető, hogy két évvel ezelőtt a Netflix finanszírozott meg egy négy részből álló folytatást, ami néhány hajszállal kevésbé ütősre sikerült.

 

Forrás: Buzzfeed