Elhunyt a Dallas színésznője, Pat Colbert

77 éves volt.

Elhunyt Pat Colbert színésznő, akit legtöbben a Dallas című sorozatból ismerhetünk, ahol Dora Mae-t, az Oil Baron's Club házigazdáját alakította.

 

Út a Dallasig

Pat Colbert modellként és divattanácsadóként dolgozott, majd 1980 és ’81 közt szerepelt az NBC főműsoridős szappanoperájában, a Flamingo Roadban: feltűnt a kétórás pilotban és az első évadban is, ám miután Donald Wildmon tiszteletes a „legrohadtabb műsornak” nevezte a sorozatot, Colbert karakterét, aki egy prostituáltat alakított, kiírták a második évadból. A Flamingo Roadot ugyanaz a cég, a Lorimar Productions gyártotta, mint a Dallast, így újabb munkát kapott:

a Dallas hatodik évadában tűnt fel először Dora Mae szerepében, majd 1983 és ’91 között összesen 67 részben szerepelt.

Mae volt az Oil Baron's Club házigazdája: ez a klub volt a Ewing család és barátaik kedvenc szórakozóhelye. A klubot egy valós hely, a Dallas Petroleum Club ihlette.

Forrás: Getty Images

 

„A sorozat egyetlen visszatérő afroamerikai szereplőjeként Dora Mae-nek sosem volt saját cselekményszála, mert a Dallas sosem próbált úgy tenni, mintha több lenne, mint a Ewing család története, de a szerepet elegánsan és intelligensen játszotta. A Dallasnak sok visszatérő mellékszereplője volt, akik segítettek megteremteni a közösség érzését egy nagyvárosi sorozatban, és Dora Mae a sorozat szövetének része volt.”

- mondta Shaun Chang, a Hill Place című filmes és tévés blog munkatársa.

 

(via The Hollywood Reporter)