Elképesztő relikvia került elő a Kincsvadászokban

Ilyet maximum filmekben láttunk eddig.

Durst Attila étteremtulajdonos egy sakk-készlettel érkezett a régiségvadász műsorba, ahol azonnal leesett minden szakértőnek az álla, hiszen nem akármilyen sakk-készletről van szó.

A férfi egy nagypapájától örökölt, kézzel készített játékkal érkezett.

A sakkot a nagypapa 74 évvel ezelőtt készítette, amikor politikai okokból raboskodott. A figurákat pedig olyan módszerrel valósította meg szobrászművész rabtársával, amilyet eddig csak filmekben láttunk: a napi ételadagból lecsípett kenyérből formázták, korommal színezték, és só és víz hozzáadásával fixálták a bábokat.


A sakk-készlet ráadásul fantasztikus állapotban maradt meg, így tényleg a történelem egy darabja tárult a szakértők és a nézők szeme elé. A tárgyhoz a néhai nagypapa pedig egy feljegyzést is mellékelt, amiből kiderült, hogy nagyon jó humora volt az öregnek, mivel zárszóként azt írta a két és félévig tartott raboskodásra, hogy

„jó buli volt”.

A fenti videóban Durst Attila és a szakértők találkozását láthatjuk, de ide kattintva egy hosszabb videóban nézhetjük meg, ahogy a műsorvezető, Tilla kérdezgeti a férfit a különleges tárgy történetéről. És az is megnyugtató választ kap, akiben felmerült, hogy mégis hogy volt képes valaki egy ilyen különleges tárgyat eladásra bocsátani: ebből a videóból ezen kívül az is kiderül, hogy mi lesz a relikvia sorsa.


(via tv2play.hu)

 

Olvasd el a műsorról írt kritikánkat is!

Kincsvadászok - Majdnem olyan, mint a Cápák között, csak régiségekkel

Az "árut" itt is öt tapasztalt szakembernek kell eladni, mint az RTL műsorában, a Cápák közöttben, csak nem találmányról vagy vállalkozásról van szó, hanem műtárgyról, de a tét is jóval kisebb. És ez meg is érződik.

Tovább