Elle Fanning pénteken, szombaton és vasárnap!

Minden idők egyik legsikeresebb gyerekszínésze, Dakota Fanning kishúgának volt mit bizonyítania, és bizonyított is. A hétvégén három teljesen különböző filmjét is megnézhetjük.

Péntek: Demóna (2014)

Ez volt a Disney új, élőszereplős filmszériájának egyik első darabja, és nem véletlen volt oly nagy siker. Hőse, az egykor gyönyörű és tisztaszívű Demóna árulás áldozata lett, miközben királyságát védte, tiszta szíve kővé változott, és megátkozta ellenfele újszülött kislányát, Csipkerózsikát. Ahogy a gyermek kezd felcseperedni, Demóna kénytelen rádöbbenni, a lány kezében van a királyság békéjének és egyben talán saját boldogságának kulcsa is. És ez persze a címszereplő Angelina Jolie  filmje jókora sztárparádéval, de a másik főhős mégiscsak a minden jót megtestesítő Csipkerózsika, és őt nagyszerűen hozza Elle Fanning, akinek ezzel az alakítással indult be igazán a karrierje.

Szombat: Super 8 (2011)

Szerintem, ha nincs a Super 8, akkor jó eséllyel nincs Stranger Things és nincs az új Az sem, mert a rendszerint ennél nagyobb szabású produkciókat levezénylő J.J. Abrams hozta vissza a '80-as évek szívmelengető retro tinifilmjeinek hangulatát és népszerűségét. És ez akkor is igaz, ha még csak 1979-ben járunk, amikor az Amerikai Légierő lezárja az 51-es körzet egy részét. Minden anyagot vonattal egy szigorúan őrzött létesítménybe szállítanak, ám a tehervonat látványos balesetet szenved, amit néhány lelkes amatőr filmes kisgyerek véletlenül felvesz. Ők is tudják, hogy egy titokzatos természetfeletti erő bujkál ebben az átlagos kisvárosban - de vajon ez az erő jó vagy gonosz? És innentől a fiúkra és az egy lányra – naná, hogy Elle Fanning – marad, hogy megmentsék a várost, elkészítsék a filmet és megerősítsék barátságukat. Mit lehet ezen nem szeretni?

Vasárnap: Trumbo (2015)

A II. világháború végével az USÁ-ban tetőfokára hágott a hidegháborús paranoia, és a McCarthy szenátor nevével fémjelzett időszakban támadás indult a baloldali vagy annak vélt filmesek ellen. Közéjük tartozott Hollywood legjobb forgatókönyvírója, Dalton Trumbo is. A társaival együtt 1947-ben letartóztatták, majd feketelistára tették. Fényes karrierje egy pillanat alatt romokba dőlt, de nem adta fel, és álnéven újra írni kezdett, igaz, néha fillérekért, de lassan újra önmagára talált, és jöttek az elismerések, köztük egy Oscar-díj is – amiket nem vehetett át.  A címszerepért a zseniális Bryan Cranstont Oscarra és Golden Globe-ra is jelöltek, és az ő lányát, Nikolát alakítja Elle Fanning, ezúttal vörös hajjal, a hitelesség kedvéért.