Eltöltenél egy hetet Jessica Albával?

Kémnő, szuperhős, sztriptíztáncos, anyuka, feleség, szerető. Nincs olyan szerep, ami ne állna jól a Sin City és a Machete 35 éves sztárjának!

Hétfő: Kémkölykök 4D: A világ minden ideje

Robert Rodriguezt egy időben csak úgy emlegették, mint Quentin Tarantino legjobb tanítványa. Közös filmjeik, az Alkonyattól pirkadatig és a Grindhouse után azonban Tarantino díjhalmozó művészfilmes lett, Rodriguez viszont megmaradt a B-filmes gyökereinél, és azóta is futószalagon ontja ezeket - a rajongói nagy örömére. Ráadásul a rendező legalább annyira szeret a szuperdögös Jessica Albával dolgozni, mint amennyire a kőarcú, börtönviselt unokatestvérével, Danny Trejóval.

A 2011-es Kémkölykök 4D-t a 2010-es Machete forgatásán találta ki Roebrt Rodriguez és Jessica Alba. A színésznő az egyéves kislányát is magával vitte a munkába, de természetesen Honor Marie-nek pont akkor lett tele a pelusa, amikor már el kellett volna kezdeni a forgatást. Rodriguez persze egy nagyot rögöhött a kínos és büdös incidensen, és felajánlotta Albának, hogy csináljanak egy filmet egy dögös kémnőről, akinek két világmegmentés közben a gyerekeivel kel foglalkoznia. Sőt! Egy Bond-filmeket megszégyenítő autós üldözést is lenyom, aszfaltra kiszórt szögekkel és kocsiból kilőtt rakétákkal, aztán még a főgonosz pribékjeit is kiüti, mielőtt elfolyna a magzatvize!

Kedd: Machete gyilkol

Ahhoz képest, hogy Machete eredetileg csak egy bérgyilkos-karikatúra volt, akit Robert Rodriguez talált a B-filmek ihlette Grindhouseegyik kamutrailerébe, 2010-ben kapott egy saját mozifilmet is. Ráadásul Danny Trejo sittes mexikói Supermanje annyira bejött a nézőknek, hogy a Machete 2013-ban kapott egy folytatást is, amiben visszatért Trejo mellett Michelle Rodriguez és Jessica Alba is.

És ahogy haladt előre az őrült sztori, sorban felsorakozott melléjük Charlie Sheen (az eredeti nevén, Carlos Estevezként), Cuba Gooding Jr., Vanessa Hudgens, Lady Gaga, Antonio Banderas, Amber Heard, Alexa Vega, Tom Savini, azaz a pöcspisztolyos Sex Machine az Alkonyattól pirkadatigból és a csöcsgéppuskás Sofía Vergara. Valamint Mel Gibson, aki a '60-as évek Bond-gonoszainak paródiájaként egy pusztító rakétával akarta behódoltatni az egész világot. A Machete 2 tehát egy vicces és morbid B-filmes paródia, aminek az egyetlen hibája annyi, hogy szegény címszereplő alig jut szóhoz az elképesztő sztárkavalkádban.

Szerda: Szerelem, angolosan

Nem elég, hogy Pierce Brosnan az elmúlt évtizedek egyik legmenőbb 007-eseként filmenként legalább két Bond-lányt ágyba vitt, 2014-ben még egy romkomot is forgatott két hollywoodi bombanővel! A Szerelem, angolosan című vígjátékban ugyanis Jessica Alba a feleségét, Salma Hayek pedig az új barátnőjét alakította - és ez természetesen rengeteg vicces helyzetkomikumot szült. 

A két egzotikus szépségű színésznő egy testvérpárt játszik a filmben. Kate (Jessica Alba) egyetemistaként szeret bele az egyik tanárába (Pierce Brosnan), és még azt is eléri, hogy a szoknyabolond professzor leálljon az egyéjszakás kalandokkal, és feleségül vegye. Születik egy fiuk is, ám pár év múlva szétköltöznek. Kate azonban tudni akarja, hogy a válása után az exférje jó apa maradt-e, ezért elküldi családi megfigyelőnek a nővérét, Oliviát (Salma Hayek) - aki természetesen beleszeret a sármos apukába. A film közhelyes sztoriját kicsit feldobja, hogy Jessica Alba elég sokszor csak egy szál bikiniben szerepel, Salma Hayeknak pedig konkrétan vagn egy olyan jelenete, amikor a kertész legnagyobb örömére meztelenül kénytelen végigrohanni a fél házon, nehogy lebukjon a testvére előtt.

Csütörtök: Sin City

2005-ben Robert Rodriguez a mennybe ment. A nézők és a kritikusok is szuperlatívuszokban beszéltek a Sin Cityről: nemcsak hogy sikeresen feltámasztotta a Humphrey Bogarttal együtt sírba szállt, mára már kicsit naftalinszagú film noirt, de végképp meggyőzött mindenkit arról, hogy a képregényfilmes műfaj jóval több a passzosruhás bohócok idétlen verekedésénél.

A Frank Miller bűnös-véres Sin City-képregényeit nagyon helyesen csak sorvezetőnek használó Rodriguez tényleg nagyon eltalált valamit azzal, hogy Bruce Willisből újra előcsalogatta a tökös zsarut, Mickey Rourke-ból pedig ismét püffedt arccal is macsó akcióhőst csinált. A bűnös Basin Cityben minden zsaru korrupt, minden sikátor sötét és veszélyes, minden nő feslett és gyönyörű - annyira erős atmoszféra ez így együtt, hogy innen még a Bond-filmekbe illő, bájgúnár képű Clive Owen sem tudott kilógni.

Persze a film sikeréhez az is nagyban hozzájárult, hogy a három különböző történetszál megmentésre váró, vagy épp nagyon is harcias bombanőit olyan sztárok alakították, mint Jessica Alba, Rosario Dawson, Alexis Bledel és Brittany Murphy.

Sajnos a 2005-ös Sin City után csak nagyon-nagyon későn, 2014-ben készült el a folytatás, ami már nem tudta megismételni az első rész sikereit. A már addig is végletesen eltúlzott noir elemek itt már sajnos paródiába hajlottak, a zöld háttér előtt ugráló színészekkel felvett jelenetek utólagos fekete-fehérre színezése pedig ekkorra már teljesen elveszítette a varázsát. A Sin City 2 bukásához ráadásul az is hozzájárult, hogy az eleve gyengébb Frank Miller-történetek mellé Rodriguez saját sztorit próbált kitalálni, a kéthavonta mozikba kerülő, szuperhősös képregényfilmek viszont minden szempontból vagányabbak és látványosabbak lettek az ő fekete-fehér macsóskodásánál.

Péntek: Valentin nap

Ebben a 2010-es romantikus vígjátékban annyi sztár szerepelt, hogy felsorolni is nehéz - de persze azért megpróbáljuk! Romantikázik benne többek között Jessica Alba, Jessica Biel, Anne Hathaway, Jennifer Garner, Julia Roberts, Emma Roberts, Shirley MacLaine, Queen Latifah, Ashton Kutcher, Bradley Cooper, Jamie Foxx és az Alkonyat-filmek idején még nagyon népszerű, mára viszont teljesen eltűnt tinisztár, Taylor Lautner.

A film olyan, mintha csak a szegény ember Igazából szerelemje akarna lenni. Csak itt a karácsony helyett a szerelmesek kötelező giccsünnepe, a Valentin nap az ürügy arra, hogy végignézzünk egy csomó romantikázást, szakítást, kibékülést és újrakezdést.