Eszelősen jónak ígérkezik Jason Momoa neo-barbáros sorozata!

A See az Apple TV-n debütál novemberben, Momoa lesz benne a kataklizma utáni, megvakult emberek törzsfőnöke.

Az új iPhone 11 mellé egy másik nagy dobást is bejelentett az Apple: a See című, saját gyártású tévésorozatot, amihez nem kisebb sztárt sikerült leigazolniuk, mint a Trónok harca, a Conan és az Aquaman főszereplőjét, a 40 éves Jason Momoát.

Az igencsak látványos fizikumú, hawaii születésű színész jó szokásához híven ebben a sorozatban is egy barbár harcost alakít. Csak ezúttal nem Khal Drogónak, Conannak vagy Arthurnak hívják, hanem Baba Vossnak, és ő az egyik törzsfőnöke annak a maroknyi embernek, akik 2019-hez képest évszázadokkal később, egy nagy kataklizma (vagy isteni büntetés?) után már teljesen vakon élnek a civilizálatlan vadonban. Baba Voss klánja azonban csodálatos adományban részesül: az ő újszülött ikergyermekei lesznek hosszú idő után az elsők, akik ismét rendelkeznek a látás képességével! A csodának is beillő gyerekszületésnek természetesen azonnal híre megy, és egy gonosz királynő máris harcosokat küld, hogy elpusztítsa Baba Voss gyerekeit, és a törzs írmagját is kiirtsa – a drabális vezér azonban ezt nem hagyja szó nélkül, és felkészíti az embereit a nagy összecsapásra. Íme a széria vadonatúj előzetese, ami a fentieket igencsak látványosan mutatja be:

A november 1-től elérhető See fő kreátora Steven Knight, aki már a nagy sikerű Tabu sorozatot is együtt írta meg Tom Hardyval (és Hardy apjával). A rendező is hasonló kaliberű nagyágyú, Francis Lawrence, aki korábban olyan blockbusterekkel írta bele a nevét a legjobb posztapokaliptikus filmek nagykönyvébe, mint a Legenda vagyok és az Éhezők viadala-filmek. Jason Momoa mellett Alfre Woodard, Yadira Guevara-Prip, Sylvia Hoeks, Nesta Cooper, Archie Madekwe, Christian Camargo, Hera Hilmar és Marilee Talkington is szerepelnek a sorozatban, de az alkotók külön ügyeltek arra, hogy olyan stábtagok is dolgozzanak ezen a szérián, akik maguk is vakok vagy látássérültek. (via Consequenceofsound.net)