Ez volt Matthew Perry kedvenc filmje, amiben magára ismert

A legkedvesebb gyerekkori emléke kapcsolódik hozzá - az anyukájával nézte meg először.

Az 54 éves korában elhunyt Matthew Perry 2022-ben adta ki Friends, Lovers and the Big Terrible Thing című önéletrajzi kötetét, amelyben nyíltan beszél a drogokkal folytatott harcáról. A könyvben a függőségről szóló megrázó beszámolók és félresikerült randevúi mellett leírta azt a kedves emlékét is, amikor édesanyjával együtt nézte a kedvenc filmjét. Így írt arról a különleges napról:

"Egész nap játszottunk - még Monopolyzni is próbáltunk, de nehéz, ha csak ketten vagyunk -, aztán ahogy leszállt az este, megtaláltuk az Annie Hallt a kis tévénkben, és halálra röhögtük magunkat Woody Allen hullámvasút alatti házán. (A szex- és párkapcsolati vicceket nem értettem, de az még nyolcévesen is lejött, hogy milyen komikus egy 2000 dollár értékű, valamilyen fehér port eltüsszenteni.)

Ez az abszolút kedvenc gyerekkori emlékem - anyukámmal ülni és megnézni azt a filmet."

Woody Allen 1977-es klasszikusa – sokak szerint a fő műve - Perry emlékiratainak egy másik pontján is előkerül, amikor kifejti, hogy képtelen arra, hogy bármiből is örömet merítsen, és ez az érzés gyakran az Annie Hallra emlékeztette.

5 szomorú sztori a Jóbarátok sztárjának kisiklott életéből

Matthew Perry az új könyvében őszintén leírt mindent a súlyos gyógyszer- és alkoholfüggőségéről, de arról is, mikor és hogyan bonyolódott futó kalandba Cameron Diazzal, Gwyneth Paltrow-val és Salma Hayekkel.

Bővebben Perry könyvéről


"Akkoriban persze még nem tudtam, de ha éppen nem izgalmat kerestem, nem voltam izgatott vagy részeg, képtelen voltam bármit is élvezni. A divatos szó erre az "anhedónia", egy szó és érzés, amelynek felfedezésére és megértésére milliókat költöttem terápiákon és kezelőközpontokban. Talán ezért van az, hogy teniszmeccseket is csak akkor nyertem, amikor szetthátrányban voltam, és pár pontra voltam a vereségtől. Talán ezért tettem mindent, amit tettem. Az anhedónia egyébként a kedvenc filmem eredeti munkacíme volt, azé, amit anyámmal együtt élveztünk, az Annie Hallé.

Woody érti. Woody megért engem."

via: Far Out