Ezek a legjobb filmek vasárnap estére

Vasárnap esti semmittevéshez ajánlunk jó filmeket, hogy nektek már ne kelljen átböngészni a tévéműsort.

Vasember 2. - RTL Klub, március 28. vasárnap, 20h

Kiderült, hogy a szuperhős Vasember valójában Tony Stark. Kihasználva az iránta való érdeklődést a milliárdos feltaláló fel akarja hívni a figyelmet a közjó szolgálatába állítható technikai újdonságokra. A kormány azonban azt szeretné, ha fejlesztéseit a hadsereg kapná. Tony azonban nem akarja megosztani a Vasemberrel kapcsolatos információit, attól fél, hogy azok rossz kezekbe kerülnek. Közben felbukkan egy rejtélyes figura a Stark család múltjából. Ivan Vanko a saját fegyverével akarja elpusztítani a Vasembert. A szuperhős kénytelen újra akcióba lépni, hogy a barátai segítségével legyőzze azokat az erőket, amelyek őt és az emberiséget fenyegetik.

 

Erin Brockovich – Zűrös természet - Filmcafe, március 28. vasárnap, 20h

Az állástalan, háromgyermekes Erin (Julia Roberts) végső elkeseredésében meggyőzi Edet, alkalmazza őt az ügyvédi irodájában. A jogban járatlan nő egy nap ráakad néhány, a telekkönyvi iratok közé helyezett orvosi leletre. Nem érti az összefüggéseket, ezért nyomozni kezd. Hamarosan hihetetlen következtetésekre jut: egy óriáscég gátlástalanul szennyezi egy kisváros vízkészletét, ami súlyos betegségeket okoz az ott lakók körében. Erin házról házra járva több mint hatszáz panaszos aláírását gyűjt össze, és Eddel karöltve megnyeri az USA történetében pereskedés útján kifizetett legnagyobb anyagi kárpótlást: 333 millió dollárt.

 

Sherlock Holmes 2. – Árnyjáték - Film+, március 28. vasárnap, 20.20h

A világ különböző részein különös halálesetek történnek. Csak a magándetektív Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) veszi észre az összefüggést az események között. Hamarosan kiderül, hogy egy zseniális, ám gátlástalan gonosztevő, James Moriarty (Jared Harris) professzor áll az ügy háttérben. Miközben Watson doktor (Jude Law) az esküvőjére készül, Holmest egyre váratlanabb helyzetbe sodorja a nyomozása. Az ügybe nemcsak a doktort, de a saját bátyját, Mycroftot (Stephen Fry), valamint a gyönyörű, de veszélyes jósnőt, Simzát (Noomi Rapace) is magával rántja. Fél Európán keresztül üldözik Moriarty professzort, ám úgy tűnik, ő mindig egy lépéssel előrébb jár.

 

Az ördög ügyvédje - Viasat3, március 28. vasárnap, 21h

Démoni hatású, egyedi filmcsemege. Az utolsó pillanatokig meglepetésekkel szolgál az utóbbi évek egyik műfajteremtő filmje. Kevin Lomax, a sikeres védőügyvéd egyetlen pert sem veszített még életében, mert szinte hipnotikus erővel bírja rá az esküdteket, hogy mentsék fel ügyfeleit. De nemcsak a tárgyalóteremben, hanem a magánéletében is szerencsés, elbűvölő feleségével, Mary Annel az oldalán. De semmi sem tarthat örökké. Egy napon betoppan hozzá egy tekintélyes New York-i jogi cég megbízottja és közli vele, hogy felettesei felfigyeltek hihetetlen teljesítményére és szeretnék a cég munkatársai között látni. Feleségével New Yorkba utazik, ahol hamarosan megismerkedik a cég titokzatos vezetőjével, John Miltonnal is. A nagyravágyó Kevin nem bír ellenállni a kísértésnek és elfogadja Milton ragyogó ajánlatát. Új főnöke életmódja, hatalma és a körülötte lebegő érzéki női figurák kibillentik egyensúlyából. Azonban amikor sztárügyvédként belekóstol a hatalomba, valami megváltozik benne. A győzelem megszállottjává válik és többé semmi más nem érdekli. Nem figyel felesége baljóslatú látomásaira, aki egyre furcsább dolgokat tapasztal és megérzi, hogy súlyos árat kell fizetniük a csillogó előnyökért. Kevin egyre nehezebb tárgyalótermi megmérettetéseken esik át. Mindene a diadal, de elkezd félni. A földi pokol kapujában Milton vár rá.

 

Az igazság nevében - Viasat6, március 28. vasárnap, 21h

Gordy Brewer (Arnold Schwarzenegger) a Los Angeles-i Tűzoltóság parancsnoka egy röpke pillanat alatt mindent elveszít, ami valaha fontos volt számára: fia és felesége meghalnak egy terrortámadásban. A robbantást El Lobónak, a Farkasnak tulajdonítják, aki a kolumbiai polgárháború hírhedt vezére. Gordy bízik az igazságszolgáltatásban, ám hetekkel később látnia kell, hogy a hivatalos nyomozás holtpontra jutott. Barátai és Brandt CIA-ügynök (Elias Koteas) figyelmeztetése ellenére Gordy Kolumbiába indul, hogy maga kutassa fel a Farkast.

 

Csereüvegek - M2, március 28. vasárnap, 21.10h

A 65 éves irodalomtanár, Josef Tkaloun nehezen találja már a hangot a tinédzserek új generációjával. Ezért visszavonul a tanítástól, viszont ahhoz még fiatalnak tartja magát, hogy ne dolgozzon. A felesége nehezen éli meg, hogy a férje jobban érzi magát házon kívül, úgy érzi, hogy a házasságuk zátonyra fut. Tkaloun először biciklis futárként próbál elhelyezkedni, de nem tudja tartani a tempót, így végül egy élelmiszerbolt üvegvisszaváltó pultjánál vállal munkát. A férfi kivirágzik, élvezi a folyamatos kommunikációt a vásárlókkal és a kollegáival, és azon van, hogy az őt körülvevő sorsokat jobb irányba terelje. Egyedül a saját otthonában és érzéseiben megy nehezen a rendteremtés. Díjak/Jelölések: Cottbus Nemzetközi Filmfesztivál (2007) _ Közönségdíj Festroia Nemzetközi Filmfesztivál (2008) _ Arany Delfin-díj Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál (2007) _ Közönségdíj; Különdíj

 

Öld meg Cartert! - Duna Tv, március 28. vasárnap, 21.15h

Jack Carter elszánt. Jack Carter hajthatatlan. Jack Carter türelmes. Egészen addig, amíg fel nem idegesítik. Márpedig Newcastle-ben ez gyakran megesik. Nem mindenkinek tetszik ugyanis, hogy Carter ki akarja deríteni, mi is okozta bátyja halálát. Jobban örülnének, ha szépen elhúzná a csíkot. És ezt lépten-nyomon a tudtára is adják. Csakhogy Carternak más tervei vannak. Ki akarja deríteni az igazságot. Méghozzá bármi áron. És ebben senki sem akadályozhatja meg. Mert lehet, hogy az igazság keserű, de a bosszúnál nincs édesebb...

 

Traffic - Filmcafe, március 28. vasárnap, 22.30h

Javier Rodriguez és Manolo Sanchez mexikói rendőrök és jó barátok, akik nap mint nap szembesülnek a hatalom és a pénz kísértésével, és bár ellenállnak, a korrupció mégis olyannyira behálózza őket, hogy végül kilátástalan helyzetbe kerülnek. Az Egyesült Államokban, Ohio Állam Legfelsőbb Bíróságának bírája, Robert Wakefield az Elnöktől fontos megbízatást kap: őt nevezi ki a drog elleni harc új főnökévé. A megalkuvásra képtelen, konzervatív Wakefield a kábítószer elleni küzdelem egész szervezetének felülvizsgálatára készül és a mexikói rendőrséggel való együttműködést tervezi. De otthon, ő is csak szülő _ feleségével, Barbarával tinédzser lányuk, Caroline egyre jobban elhatalmasodó kábítószer-függőségével kell szembesülniük. San Diegóban Montel Gordon és Ray Castro DEA-ügynökök a hírhedt Obregon drogmaffia leleplezésén fáradoznak. Foglyuk, a középszintű kábítószer-kereskedő, Eduardo Ruiz hajlandó tanúskodni a gazdag drogbáró, Carlos Ayala ellen. Carlos letartóztatása döbbenetes hír mit sem sejtő feleségének, Helenának, aki gyermeket vár. Pillanatok alatt szörnyű kelepcébe kerül: az egyik oldalon férje cinkosai fenyegetik, míg a másikon a DEA-ügynökök tartják megfigyelés alatt.

 

Gengszterosztag - Film+, március 28. vasárnap, 23h

Los Angelesnek volt már királya. Mickey Cohen (Sean Penn) korlát és gátlás nélkül uralkodott a városon. A negyvenes-ötvenes években a kábítószer- és fegyverkereskedelem, a kuplerájok és a tiltott játékbarlangok mind neki adóztak. De nemcsak a bűnözők voltak az alattvalói; a rendőrség és a politikusok is az udvartartásába tartoztak. A gengszterfőnök uralmának alig volt határa. Csupán néhány őrült, vakmerő zsaru hitte azt, hogy meg kell őt állítani. John O'Mara (Josh Brolin) és Jerry Wooters (Ryan Gosling), az LAPD veteránjai: ők még hisznek abban, hogy ez a város nem a maffiáé, és nekik az a dolguk, hogy a tisztességet védjék.

 

Walesa - A remény embere - Duna Tv, március 28. vasárnap, 23.10h

Oriana Fallaci, a világhírű olasz publicista interjút készített az akkor már elismert és híres Lech Walesával, és ez adja a keretét, a visszatekintés alapját Andrzej Wajda világhírű lengyel filmrendező életrajzi elemek alapján játékfilmjéhez. Lech Walesa, a politikai élet egyik meghatározó alakja volt az 1970 utáni időkben Lengyelországban. A sztrájkbizottság tagja az 1970-es, tragikus hajógyári sztrájknál, mely több halálos áldozatot is követelt. A mélyen vallásos, rendkívül határozott és eltökélt férfi különleges vezetői képességekkel rendelkezett, melyek segítségével társaival húsz éven keresztül küzdött a szabad lengyel szakszervezetek létrehozásáért és megtartásáért. A film 1989 őszéig követi az eseményeket. A filmet a Lengyel Filmfesztiválon kívül még Chicagóban, Velencében és Palm Springsben is díjazták.

 

A bűn árfolyama - Viasat3, március 28. vasárnap, 00.00h

Louis Salinger (Clive Owen) Interpol-ügynök és Eleanor Whitman (Naomi Watts) kerületi ügyész-helyettes elszántan küzdenek, hogy leleplezzék a világ egyik legnagyobb befolyású bankját, amely gyanújuk szerint a világ különböző pontjain végrehajtott terrorcselekményeket pénzel. Nyomozásuk során egyre mélyebbre hatolnak egy olyan világba, melyet a kapzsiság, a korrupció és a gyilkosság ural, és rövidesen olyan nemzetközi összeesküvés célpontjában találják magukat, ahol a túlélésben csak egymásra számíthatnak.