Ezek a legjobb filmek vasárnap estére

Készülj a jövő hétre tévé előtti pihenéssel, mi már kiválogattuk a legjobb filmeket hozzá.

A Pogány Madonna - Duna Tv, június 27. vasárnap, 19.40h

A Tihanyi Apátság múzeumából ismeretlen tettesek elrabolják a görög eredetű aranyszobrot, a Pogány Madonnát. Kardos doktor az éppen lefokozás alatt álló Ötvös Csöpit veszi maga mellé, mert mégiscsak Ötvös a legtehetségesebb nyomozója. A balatoni főidényben épp vitorlásverseny zajlik. Ide, a versenyhez vezetnek a nyomozás szálai. Kardos doktor melléfogásai ellenére, a vízen, a levegőben, és a szárazföldön végrehajtott üldözési jelenetei után Ötvös Csöpi végül _ Bencének, a fagylaltos unokájának közreműködésével _ felgöngyölíti a bűnügyet.

 

Ami sok, az sokk - Jocky Tv, június 27. vasárnap, 20.15h

Ray Peterson (Tom Hanks) nemigen mozdul ki otthonról. Úgy gondolja, ha szabadideje adódik, azt a legeslegjobb a ház mögötti kertben eltölteni. Pihenés a nyugágyban, olvasás és egyéb, nem munkával töltött órák kérdése az egész. Így vélekedik a többi szomszéd is. Ray új szomszédai, Klopekék azonban teljesen mások. Már egy hónapja laknak itt, de még nem nagyon látta őket senki, hallani viszont annál inkább hallották. A legfurcsább az a különös, fülsértő gépzaj, amely a házukból szűrődik ki. Az egyik szomszéd valakitől hallotta, hogy a család előző otthona porig égett, senki sem tudja, miért. Kik lehetnek Klopekék, és vajon mi az ördögöt csinálhatnak odabent? Ray elhatározza, kideríti.

 

Vasököl - Film+, június 27. vasárnap, 20.20h

Charlie Kenton (Hugh Jackman) egy kifacsart harcos, egykori bokszoló, akinek karrierjét a ringben megjelenő 2,5 méter magas acélrobotok megjelenése töri derékba. Most nem több mint egy piti kis üzletelő, aki épphogy elég pénzt keres a hulladékfém-bizniszből, hogy eljusson egyik meccshelyszínről a másikra. Amikor Charlie számára már nincs remény, úszik a tartozásokban, hirtelen a fiát is a nyakába varrják egy nyárra. Így kelletlenül összeáll Max-szel (Dakota Goyo) hogy együtt építsenek meg és közösen edzenek egy igazi bajnok-robotot. Vasököl ringbe lépésével Charlie és Max kapnak még egy esélyt a visszatérésre és az egymásra találásra.

 

A szépség és a szörnyeteg - Cool, június 27. vasárnap, 20.40h

A szépség és a szörnyeteg Belle varázslatos utazásának története; az eszes, gyönyörű és független ifjú hölgyet kastélyába zárja egy szörnyeteg. Félelmeit leküzdve a lány összebarátkozik új, kényszerű otthona elvarázsolt személyzetével és végül képes lesz arra is, hogy meglássa a gyöngéd, érző szívű herceget a szörnyeteg rettentő külleme mögött.

 

A bűn árfolyama - Viasat6, június 27. vasárnap, 21h

Louis Salinger (Clive Owen) Interpol-ügynök és Eleanor Whitman (Naomi Watts) kerületi ügyész-helyettes elszántan küzdenek, hogy leleplezzék a világ egyik legnagyobb befolyású bankját, amely gyanújuk szerint a világ különböző pontjain végrehajtott terrorcselekményeket pénzel. Nyomozásuk során egyre mélyebbre hatolnak egy olyan világba, melyet a kapzsiság, a korrupció és a gyilkosság ural, és rövidesen olyan nemzetközi összeesküvés célpontjában találják magukat, ahol a túlélésben csak egymásra számíthatnak.

 

Angyalok városa - Filmcafe, június 27. vasárnap, 21h

Volt egyszer egy csodás európai film, mely sok társával egyetemben elment Amerikába "átvedleni" és szerencsét próbálni: Wim Wenders emlékezetes "Berlin felett az ég" című filmjéről van, szó. Ha eltekintünk a fajsúlyos különbségektől, a maga nemében ízléses és élvezhető filmet kapunk. Mi történik akkor, ha egy angyal elkezd vágyódni a halandók mindennapjai után, és ki akarja próbálni a szerelmet? Nicholas Cage alakítja az angyalt, Seth-et, aki szerelmes lesz egy földi halandóba, a sebésznő Maggie-be. Választania kell égi és földi szerelem között. Vajon mi az, ami egy racionális gondolkodású orvosnőt arra késztet, hogy egy olyan férfihoz vonzódjon, akinek a létezését is lehetetlen elfogadnia? Maggie és Seth addig harcolnak józan eszükkel és vágyaikkal, míg végül mindent feláldoznak a szerelem kedvéért.

 

#Sohavégetnemérős - M2, június 27. vasárnap, 21.10h

Mi kell egy jó nyári kalandhoz? Fiúk, lányok, jó zene, Balaton és egy zenei fesztivál. Mindez adva van a Wellhello számaira épített játékfilmben. A #Sohavégetnemérős generációs film: a mai huszonévesek életérzését, gondolkodását, problémáit, párkapcsolatait ábrázolja, szinte minden alkotója harmincon inneni. A #Sohavégetnemérős egy zenés játékfilm, melyet a Fluor Tomi és Diaz alkotta, rendkívül népszerű zenei formáció, a Wellhello slágerei inspiráltak. A hat történetet Wellhello dalokkal fogják össze az alkotók.

 

Téboly - Duna Tv, június 27. vasárnap, 21.25h

Londont sorozatgyilkos tartja rettegésben, akinek ismertetőjegye, hogy nyakkendővel fojtja meg az áldozatul kiszemelt nőket. A rendőrség nyomozói lázasan keresik a gyilkost, aki hidegvérű nyugalommal várja a következő alkalmat, bízva abban, hogy rá senki sem gondol. Eközben Blaney, aki épp élete mélypontján jár, állását épp elvesztette, egy garasa sincs, az éjszakát is kénytelen az üdvhadsereg menedékhelyén tölteni, miután pedig egy újabb gyilkosság után a szemtanú őt véli a tettesnek, már a rendőrség is hajtóvadászatot indít utána. Menekülés közben váratlanul lelepleződik előtte a gyilkos kiléte. Alfred Hitchcock utolsó előtti filmjét hosszú hollywoodi pályafutása után újra Angliában forgatta.

 

V mint vérbosszú - RTL+, június 27. vasárnap, 21.25h

Anglia diktatúrától szenved a nem is olyan távoli jövőben. A tévéből dől a propaganda, a titkosrendőrség pribékjei mindenkit rettegésben tartanak. Evey-t, a fiatal lányt egyik este elkapják az utcán, a halál torkából egy titokzatos alak, V szabadítja ki. A férfi a négyszáz éve kivégzett lázadó, Guy Fawkes álarcát viseli. Fawkes társaival együtt levegőbe akarta röpíteni a parlamentet, hogy az országot megszabadítsa a zsarnokságtól. De a merénylet meghiúsult, az összeesküvők bitón végezték. Evey apránként megismeri V múltját, mely a férfi bosszúvágyát táplálja. És miközben maga is megjárja a diktatúra börtöneit, rájön, hogy V ugyanarra készül, amire annak idején Fawkes.A V mint vérbosszú egyszerre kalandfilm, politikai thriller és antiutópia, amely a zsarnokságról, az elnyomásról, a média agymosásáról szól és azt vizsgálja, mi történik, ha egy diktatúrában az egyén a saját kezébe veszi a törvényt. "Ne kérdezz, ne kritizálj, ne is gondolkodj: a Párt mindent jobban tud" _ üvölti a gonosz kancellár. Azt mondja, hogy megvédi az embereket a terroristától, ugyanakkor erre hivatkozva állandó rettegésben tartja őket, miközben lábbal tiporja a szabadságjogaikat.

 

Ha/ver - Film+, június 27. vasárnap, 23h

A tini Dave (Aaron Johnson) rajong a képregényekért. A szuperhősökről olvasva elfelejti, hogy a suliban mindig a nevetség tárgya, és a lányok totál átnéznek rajta. Amikor rájön, hogy gumiból vannak a csontjai, elhatározza, hogy felcsap szuperhősnek. Testhezálló jelmezt rendel a netről, nevet ad magának, és elindul, hogy megtisztítsa a várost a bűntől. Elszántságának csak a szuperképességek hiánya szab gátat. Nevetséges akciói felkeltik az igazi hősök figyelmét. Vérprofi (Nicolas Cage) és a tizenegy éves lánya, Kis dög (Chloë Grace Moretz) számára kínos, amit Dave csinál. A helyi maffiafőnök ellen harcoló páros számára hamar világossá válik, hogy nem tudják Ha/Vert leállítani, ezért beveszik a csapatba.

 

Tágra zárt szemek - Duna Tv, június 27. vasárnap, 23.25h

Dr. William Harford és felesége pszichológus. A New York-i elit tagjaként bejáratosak a legragyogóbb estélyekre. Az egyik karácsonyi partin Alice flörtölni kezd egy férfival, miközben a férje két szexis lánnyal enyeleg. Ezen később összekapnak, és sorozatos kísértésekkel teszik próbára egymás iránti hűségüket. Amikor Alice elmondja, hogy lefeküdt egy szállodai portással, a férje úgy érzi, bosszút kell állnia. Billt magukkal sodorják az események, titkos csoport nyomára bukkan, ahol a szexualitás több mint játék az érzékekkel. Arthur Schnitzler kisregényének filmváltozata.

 

Vanília égbolt - RTL+, június 27. vasárnap, 23.35h

Úgy tűnik, David Aames varázslatos életet él. A jóképű, gazdag, karizmatikus ifjú egy New York-i kiadó vezetője, gondtalan és felelőtlen életvitele elbűvölő, mégis, mintha hiányozna belőle valami. Akár egy impresszionista tájkép: ha közelebbről megvizsgáljuk, ez az élet egész más színben tűnik fel. Egy éjszakán David megismerkedik álmai asszonyával, aztán egy apró hiba következtében el is veszíti őt. A fiú váratlanul a románc, humor, gyanakvás, szerelem és szex szédítő forgatagába zuhan, és azon veszi észre magát, hogy kétségbeesetten keresi saját lelkét, és felfedezi az igaz szerelem értékes és mulandó természetét.