Ezek voltak a legkülönlegesebb tárgyak a Kincsvadászokban

A tárgyak, amiktől beindult a licitháború.

Ez az a műsor a TV2-n, ami majdnem olyan, mint a Cápák között, csak régiségekkel, és nem is röpködnek a levegőben milliós ajánlatok és 10-20 százalékos tulajdonrészek. (Kritikánkat itt lehet elolvasni.) A már soknak tűnő celebszívatós, "trash" realityk után a nézők rá is cuppantak erre a minőségi szórakoztatásra. Elég durván: 

Tévénézettség: a TV2 saját műsora „veri agyon” Kasza Tibi Szerencsekerekét

A Kincsvadászok közönségaránya a fiatalok és a teljes lakosság körében is elképesztő ütemben nő, miközben a Szerencsekeréké csökken, és ki tudja, hol áll meg.

Tovább

Mivel olyan nagy népszerűségnek örvend a műsor, hogy lesz második évada, ezért összeszedtük az eddig műsorba került legérdekesebb kincseket.

Kenyérből készült sakk-készlet

Furcsán, illetve elég bizarrul hangzik: Durst Attila a nagyapjától örökölte a készletet, története szinte filmbe illő, ugyanis a nagypapa 74 évvel ezelőtt készítette, amikor politikai okokból raboskodott. A figurákat a napi ételadagból lecsípett kenyérből formázták, korommal színezték, és só és víz hozzáadásával fixálták. Erre a darabnyi történelemre végül egy ajánlat sem érkezett. Mármint egyik kincsvadász sem akarta számszerűsíteni ennek a családi ereklyének az értékét, mert mindegyikük úgy vélte, hogy ennek a sakk-készletnek múzeumban a helye, így azon lesznek, hogy mindent bevetve kiállítsák egy arra érdemes helyen.

Kincsek a Titanicról

Igen, arról az óceánjáró hajóról, ami 1912-ben elsüllyedt (mert Jack és Rose szerelmi évődését nézte a tiszt az árbócon, és nem vette észre időben, hogy ott van előttük egy oltári nagy jéghegy). A kereskedő egy ládányi felbecsülhetetlen értékű dolgot hozott, de csak egy darab szénről tudta bebizonyítani, hogy az tényleg az óceán fenekén pihenő Titanicról származik. Ennyi elég is volt Fejes Tamásnak, hogy 400 ezer forintos ajánlatot tegyen, mondván, majd ő hitelesíti a többi tárgyat.

Egy számológép, ami 100 000 Ft-ot ér

Nem valami high tech Casio zsebszámológépről van szó, hanem egy régi, német gyártmányú, működőképes, tűtárcsás mechanikus számológépről. Az eladó maga is műgyűjtő, így a hobbinak hódolva került hozzá a tárgy. Nem mellesleg pedig 8 évig volt inas a Buckingham-palotában, ami tele volt műkincsekkel, így ott is ragadt rá valami. 

A különleges számológépért végül az egyik kincsvadász meg is adta a kitűzött 100 000 forintos álomárat, így az eladó ebből az összegből meg is tudja valósítani álmát: hogy készítsen egy olyan üveges vitrint, amiben majd a királyi családtól kapott tárgyait fogja tárolni.

Egy piros Barkas

Egy 1960-as régi autó vagy egy szalonból kigördülő zsír új kocsi? Ha mindennapi használatra kell, akkor az utóbbi, ha befektetésnek, műgyűjtésnek tekintjük, akkor az előbbi a jó választás. 9 milliót tett le az asztalra Fejes Tamás egy régi Barkasért, ami ránézésre tényleg kitűnő állapotnak örvend. Más kérdés, hogy mi mennyire eredeti benne így 60 év elteltével, indul-e pöccre és más egyebek. Ettől függetlenül Fejes szinte vakon ugrott bele az üzletbe. Kért telefonos segítséget is a dealhez, de úgy döntött, hogy az autó valószínűleg 16-18 millió forintot is megérhet, ami neki 100 százalékos haszon lenne.

A kérdés, hogy milyen érdekességek lesznek még a következő évadban, a nézők milyen kincseket bányásznak elő a pincéikből, padlásaikról. Hamarosan majd ez is kiderül!