Ezekből a főzős műsorokból merítsünk ötleteket a karácsonyi menühöz!

Ha unja már a halat hallal enni a karácsonyi vacsorán, és újítana valamit az ünnepi menün, akkor merítsen ihletet a tévében ilyenkor futó főzős műsorokból!

Nagyjából minden családnak megvan a tradicionális karácsonyi menüje. Magyarországon ez gyakran halból készül; szenteste sokan esznek borlevest és rántott halat, de a halászlé is megszokott étel az ünnepi asztalon. Aki mégis egy kicsit eltérne a hagyományos menütől idén, annak nagy segítségére lehetnek a főzős műsorok, és az azokban bemutatott változatos karácsonyi receptek. Ha célirányosan ezekre a karácsonyi műsorokra kíváncsi, adunk egy listát, amiből szemezgethet. Jó ötleteket lehet belőlük meríteni, de abban is segítenek, hogy karácsonyi hangulatba kerüljünk akkor is, ha csak arra van energiánk, hogy üveges szemmel bámuljuk a képernyőt.

Gordon's Ultimate Xmas


December 12-től kezdte sugározni a TV Paprika a nálunk is közkedvelt séf, Gordon Ramsey karácsonyi műsorát, a Gordon's Ultimate Xmas-t. A sorozat 2010-ben készült, és legalább három éve minden karácsonykor leadják, de egy-egy recept elsajátításához nem is árt az ismétlés. Akik ismerik a szakácsból lett tévés személyiséget, azok nagyjából tudják, hogy mit várhatnak a műsortól. Laza, kevés hozzávalóval megoldható fogásokat mutat be, hogy a karácsonyi főzés viszonylag stresszmentes legyen. Mindezt otthon, családjával közösen teszi, és biztatja a nézőket, hogy ők is képesek olyan ételeket összehozni, amivel az éve legemlékezetesebb kajáját produkálhatják.

James Martin - Karácsony a konyhában


A brit tévés szakács, James Martin már jó időben megosztja velünk azt a sok ügyes trükköt és ötletet, melyekkel garantálható, hogy az ünnepi készülődés alatt megspóroljunk egy kis időt és idegeskedést, és így is fantasztikus fogásokat varázsoljunk az ünnepi asztalra. A BBC szakácsa már húsz éve nyomja az ipart a képernyőn, műsorai mellett már tizenhét szakácskönyve jelent meg, úgyhogy tudhat valamit!

Kellemes Ünnepeket


Ez a sorozat a TV Paprika saját gyártású műsora, kifejezetten a karácsonyi időszakra készült még 2008-ban A TV Paprika régen sokat foglalkoztatott séfje, Jenei Tamás, - aki mára már sajnos lekerült a képernyőről - készíti el saját kedvenc ünnepi menüit. Kicsit bonyolultabbak a fogások, de ha nagyon figyelünk, jegyzetelünk, talán nekünk is sikerülhet. Olyan fogások elkészítését ismerhetjük meg, mint szőlőlevélben párolt vadalma, tejfeles-snidlinges trombitagomba mártással, északtengeri halleves, egri bikavérben párolt ökörpofa, diós-hajdina kásával töltött, kakukkfüves palacsinta batyuval vagy a csokoládé ravioli ricottával töltve.

Karácsonyi készülődés Jamie-vel

Nincsen főzőműsor-ajánló Jamie Oliver nélkül. A sztárszakács stresszmentes karácsonyt ígér nekünk, amit mi erősen kétlünk, pláne ha készülődés helyett a tévét nézzük, viszont abban biztosak lehetünk, hogy van pár használható ötlete, amitől a karácsonyi sült olyan ropogós lesz, mint még soha! Már, ha sült húsban gondolkodunk. De ha még azt sem sikerült eldöntenünk, mi kerüljön az asztalra, bizonyosan ahhoz is kapunk pár tippet!

A TV Paprika karácsonya

A csatorna népszerű műsorvezetői segítenek összeállítani az ünnepi menüt. Praktikus konyhai ötletekkel, jókedvűen, családias hangulatban segítik a készülődést, hogy ne a kapkodásról szóljon az ünnepi időszak. Ha még nincs ötletünk, mi legyen a karácsonyi vacsora, vagy örülnénk néhány tippnek, szívleljük meg a négy műsorvezető tanácsait. Bede Róbert például hallevest, Jókuti András Teriyaki lazacot készít karácsonyra, Havas Dóra pedig kávéban pácolja a marhahúst.