Ezeket a filmeket ajánljuk a csütörtöki tévézéshez

Próbálj meg lazítani!

Hatalmas aranyos - Filmcafe, május 6. csütörtök, 19.10h

Jack (Bill Murrray) nem akármilyen vagyont örökölt sosem látott apjától. Egy igazi elefántot, teljes nagyságában, s mindezt Amerika kellős közepén! A porcelánboltok mumusával azonban kezdeni kell valamit, ám Jacknek fogalma sincs, mire is képes egy amerikanizálódott ormányos. Csak néhány elefántos tény: kiszagolja a popcornt akár öt mérföldről is, ha húsz mérföldön belül másik elefántot észlel, ultrahangon cseveg vele és téged kihagy belőle. Naponta legalább két mázsa finomságot képes befalni és egy hektoliter vizet meginni és ha midezt biztosítod neki, akkor is gyanakodva fog figyelni.

 

A Minden6ó - Viasat3, május 6. csütörtök, 21h

Bruce Nolan (Jim Carrey) népszerű tévébemondó a Channel 7 esti híradójában. Barátnője, Grace (Jennifer Aniston) rajong érte. Mindezek ellenére a férfi örökké elégedetlenkedik sorsával. Egy új műsorhoz keresnek vezetőt, de végül is nem őt választják. Elszabadul a pokol: kirúgatja magát, verekedik és egy nap alatt tönkremegy magánélete is. Istent kezdi el hibáztatni mindezért. Az Úr (Morgan Freeman) megjelenik előtte egy érdekes ember képében és okulásul átadja minden hatalmát a káromló tévésnek. Bruce-nak tetszik a korlátlan hatalom lehetősége és elfogadja az ajánlatot. A városban mindenki hozzá imádkozik és neki mondja el lelke legsötétebb titkait! Bruce megpróbál minden igényt kielégíteni, de hamar rájön, hogy Isten feladata nem is olyan könnyű! Grace elköltözik tőle és Bruce megtapasztalja, hogy sok mindent megváltoztathat, de a szabad akarat ellen nem tehet semmit. Azaz csak őszinte emberként, kemény munkával hódíthatja vissza szerelmét.

 

Halálos fegyver 2. - Film+, május 6. csütörtök, 21h

Riggs (Mel Gibbson) és Murtaugh (Danny Glover) nyomozót bízzák meg Leo Getz (Joe Pesci) felügyeletével. Leo könyvelőként kreativitását arra használta, hogy tisztára mosson közel fél billió, drogüzletből származó dollárt. A két detektív nem is sejti, hogy a pénz nagy része, ami Leo közreműködésével vált legálissá, attól a szervezettől származik, melynek felszámolásán dolgoznak. A rossz fiúk persze mindenképpen el akarják tüntetni Leót és az őrzésére kirendelt két rendőrt is. A nyomok egy nagykövethez vezetnek, akinek gyönyörű asszisztense végzetesen rabul ejti Riggs-et.

 

Dögkeselyű - Duna Tv, május 6. csütörtök, 22.05h

Simon József taxisofőrtől két jól öltözött öreg hölgy utas ellop tízezer forintot, azt az összeget, amelyet Simon adósságának visszafizetésére gürcölt össze. A tolvajokkal szemben, akik, mint kiderül, profi bűnözők, reménytelennek látszik törvényes úton keresni az igazságot, Simon ezért alvilági módszerekkel kezd egyszemélyes hadjáratba: rabol, hamisít, túszt ejt, zsarol és az egyre keményebb akciók során egyre inkább maga is szakszerűvé válik. Visszaszerzi a pénzt, lebuktatja a csalókat. A "győzelemnek" azonban ára van...

 

A végrehajtó - M2, május 6. csütörtök, 22.05h

Lucjan Bohme, a végrehajtó munkáját egy robot következetességével és részvétlenségével végzi, legyen bár szó bajba jutott emberekről, vagy akár egy kórház intenzív osztályáról. Családja, barátja nincs, egyetlen "kikapcsolódása" a sikeres munka. Egy nap egy eladósodott családnál végzi munkáját. A súlyosan beteg kislány egyetlen vigaszát, a tangóharmonikát akarja elvinni, amikor kiderül, hogy a kislány édesanyja élete egyetlen szerelme. Válságba kerül gondosan felépített értékrendje, amikor egyik áldozata öngyilkos lesz. A lejtőn nincs megállás. Egyre fájóbban érzi, mennyi (jogos) gyűlölet veszi körül. Megvilágosodását követően megpróbálja jóvá tenni bűneit.... A film a 2005-ös Lengyel Nemzeti Fesztivál nagydíját kapta.

 

Csak lazán! - Filmcafe, május 6. csütörtök, 22.45h

Újra itt van Chili Palmer, a filmproducerré avanzsált nagyvárosi gengszter. A történetben Chilinek (John Travolta) már elege lett a filmes bizniszből, és egy merész váltással inkább a zeneiparban próbál szerencsét _ gangsta rapperekkel és orosz maffiózókkal szövetkezik, és felkarol egy tehetséges, fiatal énekesnőt is. Legyen szó lemezstúdióról, egy Aerosmith koncertről vagy akár az MTV zenei díjáról, minden esetben a tőle megszokott ügyességgel és tárgyalási taktikával manipulálja az eseményeket. Szüksége is van rá, mert ez veszélyes üzlet, ahol mindenki a következő nagy durranásra vár.

 

Hé, haver, hol a kocsim? - Viasat3, május 6. csütörtök, 23h

Jesse és Chester másnaposan ébrednek a buli után. Nem emlékeznek rá, mi történt velük előző este. Pedig fontos volna, mert nincs meg Chester kocsija. Mert valaki pudinggal töltötte fel a frizsiderüket, mert egy csinos transzvesztita üldözi őket, aki kétszázezer dollárt keres rajtuk, mert féltékeny rájuk a környék macsója, és mert egyszerre üldözi őket öt intergalaktikus bombanő, az Univerzum két őre és egy csapat pufikezeslábasos űrkalóz. Ők mind a Koituszi Transzvensztátort keresik hőseinken, ami tudvalevően a galaxis kulcsa. Az emberiség jövője a két másnapos balféken múlik.