Ezeket a filmeket ajánljuk a szerdai tévézéshez

Hétközepi válság kezelésére ajánljuk sok szeretettel az alábbi filmeket.

Az éhezők viadala: Futótűz - AMC, június 2. szerda, 20h

Ugyan Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) és Peeta Mellark (Josh Hutcherson) megnyerték az éhezők viadalának 74. évi versenyét, szenvedéseik még korántsem értek véget. Győzelmük ugyanis nem jelenti azt, hogy biztonságban visszatérhetnek szeretett otthonukba, részt kell venniük a győzelmi körúton, végig kell látogatniuk az összes körzetet Panemben. Közeledik azonban a 75. éhezők viadala, Snow elnök (Donald Sutherland) pedig új szabályt hoz az esemény tiszteletére. Idén az eddigi győztesek közül választanak harcosokat, hogy összemérjék erejüket egy mindent eldöntő és az éhezők viadalához méltó küzdelem során. Az új aréna pedig temérdek kellemetlen meglepetést tartogat a kiválasztottaknak.

 

Rejtélyes manhattani haláleset - Film4, június 2. szerda, 20h

Carol és Larry átlagos New York-i házaspár, akik hosszú évek óta élnek úgy, hogy fogalmuk sincs, kik laknak a szomszédban. Egy este azonban kénytelenek megismerkedni a mellettük lakó, kedves idős házaspárral, akik az aranylakodalmukra készülnek. Az esti trauma után másnap döbbenten értesülnek arról, hogy a boldognak és egészségesnek látszó idős hölgy szívinfarktust kapott és meghalt. Carol gyanakodni kezd, biztos benne, hogy a hölgyet a férje ölte meg. Gyanúját csak növeli, hogy a férfi túl vidámnak tűnik és egyre rejtélyesebben viselkedik.

 

Hatodik érzék - Film+, június 2. szerda, 21h

Cole (Haley Joel Osment) hatéves, és rémálmok gyötrik. Éjszakáit és nappalait olyan lények népesítik be, akiket csak ő lát. A lények szólnak hozzá, megérintik, kérésekkel bombázzák: Cole látja a halottakat. Malcolm Crowe (Bruce Willis) gyermekpszichológus. Egy korábbi kezeltje hasba lövi, és ő az eset után más városba költözik: nehezen nyeri vissza korábbi önmagát, felejteni próbál. Cole csak benne bízik: senkinek nem beszélhet arról, amit lát, de a férfival lassan megértik egymást. Ám mégsem biztos, hogy a pszichológus meg tudja menteni a kisfiút, a halottak ugyanis egyre követelőzőbbek. Valamit akarnak a gyerektől…

 

Jackson, a vadállat - Filmcafe, június 2. szerda, 21h

Jericho Jackson, a fekete bőrű, detroiti hadnagy belevaló zsaru, aki ha szükséges, az erőszak alkalmazásától sem riad vissza. Emiatt kerül bajba, lefokozzák, mondván, brutális erőszakot alkalmazott, amikor letartóztatta egy gazdag autógyáros csemetéjét. Mindez nem veszi el a kedvét attól, hogy utánanézzen az autógyáros Peter Dellaplane piszkos ügyeinek. A férfi politikai babérokra tör, és már csak Jackson áll az útjában. Megpróbálja félreállítani a zsarut, ám ezúttal emberére akadt. A magányos harcos csak Dellaplane kábítószeres barátnője, a bárénekesnő Sydney Ash segítségére számíthat.

 

Filofax, avagy a sors könyve - Paramount Network, június 2. szerda, 21h

A menő reklámszakember (Charles Grodin) hétvégi üzleti útja során elveszti valamennyi feljegyzését, hitelkártyáját és igazolványát. Rádöbben, hogy ezek a papírok alkották és tartották fent egész személyiségét, nélkülük összeomlott az élete. Ugyanekkor a városi börtönben állázadás tör ki, mely arra szolgál, hogy a fegyintézet egyik közkedvelt lakója, Jimmy Dworski (James Belushi) észrevétlenül kijusson a baseball-mérkőzésre, majd baj nélkül visszatérjen a meccs után. Útja során megtalálja a reklámszakember papírjait, és használni kezdi őket. Nagyszerűen megállja a helyét a reklámszakmában, az udvarlásban, és eljut a meccsre is.

 

A szív bajnokai - Sony Movie Channel, június 2. szerda, 21h

Michael Oher (Quinton Aaron) élete nem könnyű. A hajléktalan fekete bőrű diákot nem akarja átvenni a jó hírű gimnázium, mivel a teszteken nagyon rosszul teljesít. Senki nem tudja róla, hogy az anyja drogfüggő, az apját pedig megölték. Amikor a kis S.J. összebarátkozik vele, Leigh Anne (Sandra Bullock) felkarolja és befogadja a családjukba. Michaelről hamarosan kiderül, hogy nem is olyan ostoba, ráadásul remek focista. A család mindent latba vet, hogy a fiú életét rendbe hozza, és még arra is készek, hogy örökbe fogadják.

 

Testvérem, Szimpli - Duna Tv, június 2. szerda, 21.50h

Ben és Szimpli, a testvérpár road-movie-ja 2017-ben a legsikeresebb film volt a német mozikban. Szüleik halálát követően Benre marad fivére, Szimpli felügyelete, aki ugyan 26 éves, de egy 3 éves mentális képességével rendelkezik. A Toulouse-ban tanuló két testvér, Ben (Frederick Lau) és Szimpli (David Kross) elválaszthatatlanok egymástól. Amióta csak az eszét tudja, Ben önfeláldozó módon gondoskodik szellemi fogyatékos öccséről, aki egy születési komplikáció miatt egy hároméves gyermek értelmi szintjén ragadt. A család alkalmazkodott a helyzethez, ám amikor súlyos beteg édesanyjuk hirtelen meghal, Benre és Szimplire kemény próbatétel vár. Szimplit beutalják egy otthonba, ám Ben egy hirtelen jött elhatározással megszökteti az öccsét, és egy lopott rendőrautón nekivágnak, hogy Hamburgban megkeressék rég nem látott apjukat. Út közben barátságokat kötnek, hajmeresztő kalandokat élnek át, vicces és veszélyes helyzetekbe keverednek, ám amíg Möszijő Nyuszi-Nyuszi vigyáz rájuk, nem eshet bajuk. Díjak és jelölések: Bavarian Film Award 2017: Bavária Filmdíj _ a legjobb színészi alakítás díja: David Kross and Frederick Lau Berlin & Beyond Film Festival San Francisco 2018: 4 Német Mozi Díj a legjobb ifjúsági film kategóriában; a legjobb színészi alakítás díja: Frederick Lau Kristiansand International Children's Film Festival, Norway _ Kristiansand Nemzetközi Gyermekfilm Fesztivál, Norvégia 2018: a lejobb ifjúsági film

 

Bajos csajok - SuperTV2, június 2. szerda, 22.40h

Cady Heron egy afrikai bozót-országban nevelkedett, zoológus-szülők szárnya alatt, ezért azt hiszi, hogy mindent tud a dzsungel törvényéről, vagyis arról, hogy az erősebb az, aki túlél! Ám a dzsungeltörvények egészen más értelmet nyernek, amikor az eddig magániskolába járatott 15 éves lány, életében először bekerül egy amerikai gimibe, és abban a pillanatban áldozatul esik a pszichológiai hadviselésnek és az íratlan társasági szabályoknak, amelyekkel napjaink tinédzsereinek meg kell küzdenie. Eleinte azt gondolja, hogy jól beilleszkedett a népszerű csajok bandájába, de aztán rá kell döbbennie, hogy a tizenéves lányok olyanra is képesek, amire a legvadabb ragadozók sem: képesek hátba szúrni legjobb barátnőiket is intrikáikkal, főleg, ha az halálos bűnt követett el ellenük. És Cady tudtán kívül elkövette azt a bűnt, amikor randizott a jóképű Aaron-nal, aki történetesen az egyik "barátnőjének\\" az ex-pasija, tehát tabu…

 

A Sakál árnyéka - Filmcafe, június 2. szerda, 22.55h

Carlos - a Sakál - a világ legelvetemültebb, legveszélyesebb terroristája, aki gondolkodás nélkül, hidegvérrel képes kézigránátot hajítani gyerekek közé, aki szabályosan sportot űz abból, hogy borsot törjön az ot üldözők orra alá, és akit évtizedek óta hiába próbál csapdába csalni a CIA. Egy napon azonban egy amerikai tengerészgyalogos tiszt kerül az egyik CIA-ügynök figyelmének középpontjába. A férfi megdöbbentően hasonlít Carlosra. A terroristát évtizedek óta üldöző CIA ügynök agyafúrt tervet eszel ki a nagy ellenfél legyőzésére, és ehhez a tervhez szüksége lesz a Sakál hasonmására is!

 

Constantine - A démonvadász - AXN, június 2. szerda, 22.55h

Az emberi érzékek számára felfoghatatlan vidékeket különös lények, angyalok és démonok népesítik be, tetteik sokszor a mi világunkban is következményekkel járnak. John Constantine magándetektív ebben a másik világban is járatos. Ugyanis megjárta már a poklot _ szó szerint. A természetfeletti ügyekre specializált nyomozó egyik nap a szokásosnál is nehezebb ügybe botlik. Megbízója nem hisz a túlvilágban. A rendőrnő eddig csupán a kézzelfogható bizonyítékokban hitt, most azonban még az ördöggel is szövetséget kötne, hogy megtalálja ikertestvére gyilkosát.