Ezeket a filmeket ajánljuk augusztus 20-ára

Ha már ünnepnap, kezdjük egy jó kis lazítással a tévé előtt!

Hyppolit, a lakáj - ATV, augusztus 20. kedd, 9.50h

Minden idők egyik legnépszerűbb magyar filmvígjátéka már a harmincas évek elején megszületett, és diadalútja, elsősorban Kabos Gyula és Csortos Gyula játékának köszönhetően, máig tart. Schneider Mátyás fuvarozó úrhatnám felesége egy grófi lakájt szerződtet a polgári család villájába. Hyppolit, fenekestül felforgatja a család életét, átrendezi a lakást, az étrendet, a személyzetet, a társasági kapcsolatokat. Schneider úr tűri, de egyszer aztán elege lesz... Digitálisan restaurált változat.

 

Warcraft: A kezdetek - Mozi+, augusztus 20. kedd, 10.55h

Azeroth eddig békés birodalma a háború szélére sodródik, civilizációjuk egy félelmetes megszálló fajjal néz szembe: ork harcosok menekülnek haldokló országukból, hogy új hazát foglaljanak maguknak. Amikor megnyílik egy átjáró a két világ között, az egyik seregre a pusztítás vár, a másikra a pusztulás. A szemben álló felek közül két hős összeütközése fogja eldönteni a családjuk, népük, hazájuk sorsát. Így kezdődik a látványos eposz a hatalomról és áldozatról, amelyben a háborúnak sok arca van, és mindenki harcol valamiért...

 

Az Angyal - Filmcafe, augusztus 20. kedd, 11.50h

Számára nincs feltörhetetlen zár. Nem létezik megfejthetetlen kód. Kijátszani a legéberebb őrséget, behatolni a legvédettebb szentélyekbe és elillanni a legértékesebb zsákmánnyal _ erről szól az élete. Ő a riasztók mágusa. A tolvajlás nagymestere. Az álcázás koronázatlan királya. Ezer arca van, de senki sem tudja, melyik az igazi. Agyafúrt, ravasz, hideg, cinikus, veszélyes, fondorlatos. Ő az Angyal. Hiába vannak a nyomában a hatóságok és a bűnözők, őt nem lehet elkapni. De most csapdába ejtette valami, ami elől nem menekülhet. A saját szíve. Simon Templar ezúttal Ivan Tretjak orosz milliárdos és önjelölt cárutód megbízásából egy mindennél értékesebb kincset lop el: egy kiapadhatatlan energiaforrás képletét. Ám az akcióval tudtán kívül halálos veszélybe sodorja a gyönyörű tudósnőt, Emma Russel-t. Az Angyalban régen kihunytnak hitt érzések lobbannak fel, és kétségbeesetten küzd, hogy megvédje Emmát, miközben próbálja megtalálni azt az énjét, melyet a legkevésbé ismer _ az igazit.

 

A mélység kalandora - Paramount Network, augusztus 20. kedd, 12.20h

Jacques-Yves Cousteau, ambiciózus úttörő, filmkészítő, kutató, természetvédő harminc évnyi munkáját mutatja be egy csodálatos vízi kalandban.

 

Ready Player One - Viasat3, augusztus 20. kedd, 12.50h

A valóságban nincs semmi jó. Szerencsére nem is kell törődnünk vele. 2044-ben már mindenkit beszippant a világot átfogó virtuális játék, az OASIS, amelyben mindenki a maga választotta avatárjával vehet részt: és nem szembesül semmi rosszal, ami a játékon kívül várná. Amikor az OASIS-t feltaláló és a céget alapító James Halliday meghal, a végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett néhány titkot a rendszerben. Aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. Wade 18 éves, és az egész életét a játékban töltötte. Nekivág a kalandnak, és nem törődik vele, hogy az élete a tét. De nemcsak az, amelyiket a játék számára használ... hanem a valódi is.

 

Lara Croft: Tomb Raider 2. - Az élet bölcsője - TV2, augusztus 20. kedd, 13.20h

Pandora szelencéjét valahol a Földközi-tenger térségében rejtették el, talán Nagy Sándor titokzatos Hold templomában, az Élet bölcsojének nevezett helyen, amelyet egy földrengés újra felszínre hozott. Azt beszélik, hogy a legsötétebb gonosz ero lakozik benne, mely valaha is létezett. Jonathan Reiss, a megszállott egykori Nobel-díjas tudósból lett bio-terrorista éppen emiatt vadászik rá, és megszerzéséért nem sajnál semmilyen árat. A hírhedt dobozban sejtett pusztító erot akarja megkaparintani _ bármi is legyen az _ és vele a világ feletti uralmat. A rettenthetetlen brit régész lányra, Lara Croft-ra és társaira vár a feladat, hogy megmentsék a világot, és elobb találjanak rá a baljóslatú tárgyra, mint az ördögi Reiss. Csakhogy elobb az ázsiai alvilág ura, Chen Lo csap le a mágikus dobozhoz vezeto leírásra és elrabolja Lara-tól. S a két gonosz, Chen Lo és Reiss már a világ legnagyobb üzletén törik a fejüket...

 

Gengszterosztag - AMC, augusztus 20. kedd, 14.05h

Los Angelesnek volt már királya. Mickey Cohen (Sean Penn) korlát és gátlás nélkül uralkodott a városon. A negyvenes-ötvenes években a kábítószer- és fegyverkereskedelem, a kuplerájok és a tiltott játékbarlangok mind neki adóztak. De nemcsak a bűnözők voltak az alattvalói; a rendőrség és a politikusok is az udvartartásába tartoztak. A gengszterfőnök uralmának alig volt határa. Csupán néhány őrült, vakmerő zsaru hitte azt, hogy meg kell őt állítani. John O'Mara (Josh Brolin) és Jerry Wooters (Ryan Gosling), az LAPD veteránjai: ők még hisznek abban, hogy ez a város nem a maffiáé, és nekik az a dolguk, hogy a tisztességet védjék.

 

Szent Péter esernyője - DUNA Televízió, augusztus 20. kedd, 14.05h

Az öreg Gregorics vagyonát törvénytelen fiára, Wibra Gyurira hagyja, de halála után a pénz nem kerül elő. A kis Glogova faluban viszont csoda történik. Bélyi János kishúga, Veronika fölé egy ismeretlen egy piros esernyőt tesz, hogy megvédje a nyári záportól. A falusiak Szent Pétert tartják az oltalmazónak, s meg vannak győződve arról, hogy az esernyő szerencsét hoz mindenkire. Veronika gyönyörű lánnyá cseperedik, Wibra Gyuriból pedig híres ügyvéd lesz. Egy napon útjaik keresztezik egymást… A film Mikszáth Kálmán azonos című regénye alapján készült.

 

Trükkös halál - Film Mánia, augusztus 20. kedd, 14.15h

Rollie Tyler, a filmes szakma egyik legnevesebb trükkmestere, mindent tud, amit a speciális effektekről tudni lehet. A különböző halálnemeknek több ezer változatát tudja műhelyében előállítani, számtalan módot tud arra, hogyan tűnhet a képtelen valószerűnek. Úgy alakul azonban, hogy szakmai tudására nem csak a mozik világában, de a való életben is szükség van, ugyanis Tyler-t egy fontos feladattal bízza meg az FBI. Az ő szakmai tudásával szeretnének egy hírhedt bűnöző nyomára bukkanni. Ám az eleinte könnyűnek látszó feladat idővel egyre bonyolultabbá válik.

 

Csupasz pisztoly - Moziverzum, augusztus 20. kedd, 15.10h

Akad valaki, aki nem ismeri Frank Drebin-t, a Nagyon különleges ügyosztály gránitállú, sziklaagyú zsaruját? De bár ne ismernénk, ugye? Mennyivel békésebb, és persze egyszer, s mint szomorúbb is lenne az élet nélküle. Frank Drebin a rendőrség egyik legjobb ügynöke, aki azonban meglehetősen kiállhatatlan alak. Ráadásul a rábízott ügyeket nagyon furcsa módszerekkel oldja meg. Emiatt nem csoda, hogy felettesei időről időre el akarják távolítani a rendőrség kötelékéből. Frank azonban nem hagyja magát. Amikor pedig rájön, hogy valakik meg akarják gyilkolni az Egyesült Államokba látogató Erzsébet királynőt, úgy érzi, cselekednie kell. És így is tesz...

 

A függetlenség napja - Mozi+, augusztus 20. kedd, 15.30h

Az emberiséget, először a történelme során a kihalás veszélye fenyegeti. Egy idegen, földönkívüli faj indít inváziós támadást a Föld ellen. Két célja van a támadóknak: Az emberi faj kiírtása és a Föld bolygó erőforrásainak kimerítése. Az emberi faj viszont, ezt nem tűri némán és felveszi a harcot a hódítókkal. Az elenállás három ikonikus alakja Steven Hiller Kapitány (Will Smith), David Levinson kábeltévészerelő (Jeff Goldblum) és az Egyesült államok elnöke, Mr. Withmore (Bill Pullman), akik a végsőkig is harcolnak, ha szükséges…

 

Aquaman - Film+, augusztus 20. kedd, 16.50h

Arthur Curry (Jason Momoa) próbál átlagos életet élni, de ez nagyon nehéz olyan adottságokkal, amelyekkel ő rendelkezik. Még zavarodottabbá válik, amikor megtudja, hogy a földiek által csak legendának tartott Atlantis az óceán mélyében nagyon is létezik, és a víz alatti királyság trónja rá vár. Mint törvényes örökösnek, neki kell elfogadnia a koronát, hogy csatába vezesse a népét. Testvére, Orm (Patrick Wilson) azonban párbajra hívja a trónért. Nereus király (Dolph Lundgren) Valkót (Willem Dafoe) bízza meg Arthur kiképzésével. Nem is sejtik, hogy míg a trónért és a gyönyörű Mera (Amber Heard) kegyeiért viaskodnak, egy minden eddiginél pusztítóbb háború van kibontakozóban.

 

Waterworld - Vízivilág - AMC, augusztus 20. kedd, 18.20h

A sarki jégtakarók megolvadása után a Föld egyetlen hatalmas tengerré válik. A Szárazföld talán már csak a mesében létezik. Minden túlélő azt keresi, de senki sem tudja, merre lehet. A mesterséges zátonyok lakói és a tenger hajósai egymással és a kalózokkal hadakoznak. A végtelen vizeket járja a magányos Tengerész, akinek lábujjai között úszóhártya, füle mögött pedig kopoltyú nőtt. Egy összecsapás után a hajójára veszi a tízéves kislányt és az anyját. Hamarosan kalózok erednek a nyomukba. A kislány kell nekik, aki különös tetoválást, a Szárazföldhöz vezető út térképét viseli a hátán.

 

István, a király - Direct One, augusztus 20. kedd, 18.25h

"Valakinek holnap le kell győznie a sötétséget. / Ó mondd, te kit választanál?" Szörényi Levente és Bródy János klasszikussá vált rockoperájából Koltay Gábor rendezett szabadtéri előadást, majd ennek nyomán filmet. Az államalapító király, István küzdelmeinek emléket állító mű címszerepében Pelsőczy Lászlót láthatjuk (énekhangját Varga Miklós adja), míg fő ellenfelét, Koppányt Vikidál Gyula alakítja átütő erővel, de ugyancsak a "pogányok" oldalán lép színre Nagy Feró és Deák Bill Gyula.

 

Jack Hunter - A Menny csillaga - Film Mánia, augusztus 20. kedd, 18.55h

Jack Hunter megtudja, hogy a Menny csillaga nevű ókori ereklye valahol Törökországban rejtőzik. Helyi vezetőjük Armen Antaki antik kereskedő és fia, Fuad lesznek. Egy rámenős kalandor, Albert Littmann, aki eddig minden fontos ereklyét megszerzett előlük, most is megelőzi őket. Erőszakkal megszerzi a kincs utolsó birtokosának nevét és megöli Jackék helyi vezetőjét, Arment is. Littmann a Menny csillagának birtokában egy vulkanikus terület felé halad, hogy találkozzon alvilági megbízójával, Petrovskyval. Jack tudja, hogy a Littmann birtokában lévő ereklye és a korábban megszerzett Írisz együttes alkalmazása végzetes hatalommal ruházhatja fel annak birtokosait. Utolsó lehetőségként megpróbálják megszerezni a Csillagot Littmanntól, mielőtt Petrovsky összeilleszti azt az Írisszel.