Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Lassan, de közeledik a hétvége, ideje esti tévézéssel rákészülni!

Vérfarkas - Filmcafe, március 7. csütörtök, 21h

Ellie (Christina Ricci) és öccse, Jimmy (Jesse Eisenberg) egy partiról hazafelé tartva összeütköznek egy másik autóval, amely az út menti árokba zuhan. Miközben a testvérpár megpróbálja kiszabadítani a sérült nőt, farkashoz hasonló lény támadja meg őket. A nő meghal, Ellie és Jimmy pedig kisebb horzsolásokkal és nagy adag rémülettel megússza a kalandot. Hamarosan különös változásokat tapasztalnak magukon, megsokszorozódik az erejük, az érzékszerveik kifinomultabbá válnak.

 

A.I. - Mesterséges értelem - Paramount Network, március 7. csütörtök, 21h

A megfékezhetetlennek tűnő globális felmelegedés és bámulatos tudományos fejlődés korában az emberek életük minden területét megosztják robotjaikkal, a Mechákkal. Egy újonnan fejlesztett robotgyermeket, Davidet (Haley Joel Osment), feltétlen szeretetre programoznak. David egyszer csak magára marad egy idegen és veszélyekkel teli világban. Szerencsére összebarátkozik egy éles eszű és bölcs Mechával (Jude Law).

 

Prometheus - Moziverzum, március 7. csütörtök, 21h

A tudósok idegen civilizáció emlékeire bukkannak a Földön. Az ősi jelek útmutatását követve a Prometheus űrhajót útnak indítják a világegyetem távoli sarkába, hogy választ találjanak az emberiség alapvető kérdésére. A legénységet két tudós vezeti. Shaw vallásos hitétől vezérelve szeretne találkozni az Istenekkel, Holloway-t pedig a kalandvágy hajtja. Ám egyikük sincs felkészülve az iszonyatra, ami a bolygón vár rájuk. Könyörtelen ellenféllel találkoznak, összecsapásuk tétje az emberi faj jövője...

 

Horrorra akadva 5. - AMC, március 7. csütörtök, 21h

A boldog házaspár, Dan (Simon Rex) és Jody (Ashley Tisdale) furcsa és ijesztő természetfeletti aktivitást tapasztalnak a házukban, a jelenések pedig pontosan akkor kezdődtek, amikor hazavitték újszülött kisbabájukat, Aident a kórházból. Amikor azonban a borzasztó események kihatnak a házaspár munkahelyeire is (Dan majomkutató, Jody pedig balett-táncos), a szerelmeseknek rá kell döbbenniük, egy irtózatos démon ólálkodik a család körül. Eldöntik, hogy nem hagyják magukat, ezért különböző szakértők segítségével és házuk teljes bekamerázásával próbálnak utánajárni a kísértethistóriának. A fenyegetés egyre nagyobb, ezért gyorsan meg kell szabadulniuk a démontól, mielőtt túl késő lenne!

 

A hívás - Viasat3, március 7. csütörtök, 21h

Jordan egy segélyhívó központ operátora. Ám amikor elkövet egy végzetes hibát, és az eset rosszul végződik, elbizonytalanodik, hogy folytassa a munkáját. Ám befut egy hívás a tinédzser Caseytől, hogy egy őrült elrabolta őt a bevásárlóközpont parkolójából. Jordan és a zsaruk dolgát nehezíti, hogy nem tudják bemérni a lány mobilját, és a bűnöző autót is cserél. Az óra ketyeg, amikor Jordan rájön, hogy az ügy összefüggésben van a korábbi esetével. Elhatározza, hogy szembenéz a sorozatgyilkossal.

 

Tenet - Film+, március 7. csütörtök, 21h

A moszkvai operaház ellen intézett terrortámadást csak egyetlen CIA ügynök (John David Washington) éli túl, aki ismeretlen eredetű technológiával találja magát szemben. A Tenet nevű titokzatos szervezet azonnal alkalmazza és rögtön a mély vízbe dobja a férfit. Az ügynöknek a renegát orosz oligarcha, Andrej Szator (Kenneth Branagh) közelébe kell férkőznie, hogy megakadályozza a prekogníciós képességekkel rendelkező férfit, aki a 3. világháborút készül kirobbantani. A küldetésben egy Tenet-ügynök, Neil (Robert Pattinson) lesz a segítője, aki az idő-inverzió által képes az eseményekben visszafelé haladni. Szator azonban mindig egy lépéssel a Tenet előtt jár, és saját igénye szerint változtatja meg a jövőt és a múltat.

 

Bolond Pierrot - M5, március 7. csütörtök, 21.10h

Egy férfi szeret egy asszonyt. Mást vett feleségül, de mindig is őt szerette. Egy napon megszöknek együtt, ki tudja, merre, valahova messzire. Különös lelki azonosság köti őket össze. Gátlástalanok, s félredobva minden társadalmi normát, lopnak, ölnek, hajszolják a gyönyört. A férfi egyszer rájön, hogy a nő megcsalja, és ebben a helyzetben is a maga módján reagál: erőszakkal… Jean-Luc Godard legendás filmje a francia újhullám egyik alapműve.

 

Villám és Fürgeláb - DUNA Televízió, március 7. csütörtök, 21.45h

A magát csak Fürgelábnak nevező, ifjú zsivány meglehetősen szokatlan körülmények között vesz fel lopott autójába egy menekülő prédikátort, akit, mint kiderül, egykori bandatársai üldöznek, mert azt hiszik, átverte őket. Villám valóban az egyetlen, aki tudja, hová rejtették el a zsákmányt, egy vidéki, egytantermes iskola táblája mögé, ám amikor ifjú társával felkeresik a helyet, ott már egy vadonatúj, soktantermes iskolaépületet találnak. A párost csakhamar utolérik üldözőik, de jobb híján végül megegyeznek, hogy jobban járnak, ha együttműködnek, és még egyszer kirabolják ugyanazt a bankot, mint korábban.

 

Leszámolás Kis-Tokióban - AMC, március 7. csütörtök, 22.30h

Japánban már több mint 400 éve tevékenykedik az a titkos bűnszövetkezet, amely mind a mai napig uralja az ország alvilágát. A Yakuza ezúttal nagyon merész lépésre szánja el magát: egy új, halálos szerrel akarnak betörni az amerikai drogpiacra. Amerikában azonban méltó ellenfélre találnak két helyi zsaru személyében. Egyikük egy amerikai, aki Japánban nevelkedett, észjárása akár egy szamurájé, ereje pedig félelmetes. Másikuk viszont Kaliforniában született, japán szülők gyermekeként, de ízig-vérig amerikai, akinek kedvence a pizza és a Music TV.

 

Magyar rapszódia - Magyar Mozi TV, március 7. csütörtök, 22.40h

A Zsadányi család ünnepel fiai _ István és Gábor _ tisztté avatása alkalmából. A családfő él az alkalommal és politikai nézeteit népszerűsíti az ünneplők körében. István és Gábor a jellegzetes vidéki választási harc hevében meggyilkolják édesapjuk ellenjelöltjeként fellépő baloldali parasztvezért, Baksa Andrást. Az eset szemtanúja Szeles-Tóth, aki az I. Világháború kitörése után István parancsnoksága alá kerül.

 

Sírok között - Filmcafe, március 7. csütörtök, 22.45h

A New York-i ex-zsaru, Matt Scuddert (Liam Neeson) nem hivatalos magánnyomozóként a törvény árnyékos oldalán tesz szívességeket némi készpénzért cserébe. Amikor Scudder elvállalja, hogy segít egy heroin dílernek (Dan Stevens) elkapni pár tagot, akik elrabolták és brutálisan meggyilkolták a feleségét, szembesül vele, hogy ezek a vadállatok nem először tettek ilyet és úgy tűnik, nem is utoljára. A jó és rossz közötti határvonal teljesen elmosódik, és Scudder versenyt fut az idővel, hogy nyomukra akadjon New York peremvidékén, mielőtt újra gyilkolnak.

 

Bedrótozva - AXN, március 7. csütörtök, 22.50h

Autóbalesetben meghal Luke Gibson terhes felesége, Luce-ot (Cuba Gooding Jr.) pedig életveszélyes állapotban kórházba szállítják. Életét a Hexx vállalat legújabb csúcstechnológiája, egy agyba ültethető mikrocsip menti meg. A gyógyulásnak azonban kemény ára van. Felépülését követően Luce-ot furcsa víziók gyötrik, a múltjára pedig képtelen visszaemlékezni. Ráadásul, a vállalat zord tekintetű titkos megbízottja (Val Kilmer) minden lépését követi. Szerencséjére segítségére siet egy hacker csoport, a Hexx vállalat régi ádáz ellenségei. Luke új szövetségeseivel próbálja meg emlékeit visszaszerezni és kideríteni, hogy mik Hexx cég valódi sötét céljai.

 

Geronimo hadművelet - Viasat Film, március 7. csütörtök, 23.20h

Amerika több mint tíz éve vadászik Oszama bin Ladenre, őt tartják felelősnek a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásért. A felderítő jelentések szerint a terroristavezér Pakisztánban tartózkodik. A haditengerészeti kommandósok egyik csapatát jelölik ki a feladat végrehajtására, a célpont likvidálására. A felkészülés során a csapat tagjai különleges kiképzésen esnek át. A kommandósok kezdetben nem is tudják kire vadásznak. Azután rájönnek, hogy személyesen nekik adatott meg a lehetőség, hogy végrehajtsák Amerika bosszúját.

 

Éjszakai őrség - Film Mánia, március 7. csütörtök, 23.25h

Örök harcban állnak egymással a sötétség és a világosság erői, ám képtelenek a másik fölé kerekedni. Kénytelenek fegyverszünetet kötni, ám a szembenálló felek nem bíznak egymásban. Az éjszaka és a nappal birodalmának közös határát különleges egységek vigyázzák: éjszakánként a fény harcosai járőröznek, nappal a sötétség katonái. A két birodalom határa Moszkvában húzódik, ezért az őrség is itt állomásozik. Azt mondják, valahol a városban megnyílt a Kapu. Eljött a Hatalmas, aki egy jóslat szerint véget vet az eddigi háborúnak. De senki sem tudja, hogy melyik oldalra áll majd.

 

Bosszúvágy 5.: Bosszú a kedvesemért - Moziverzum, március 7. csütörtök, 23.40h

Paul Kersey soha többet nem akar erőszakhoz folyamodni. Egy új városban, új munkával, új névvel, új barátnővel, és annak lányával végre megtalálta azt a boldogságot, amiről évek óta álmodott. Amikor a vér szerinti apa, Tommy O'Shea felbukkan, hogy bandája segítségével megszerezze a lányát, Olívia harcba kezd ellene. Nem tudhatja még, hogy ez a csata a vesztét okozza, O'Shea brutális módszerrel fosztja meg legnagyobb büszkeségétől, a szépségétől. Bár Paul a végsőkig tartja magát elhatározásához, hogy soha többé nem folyamodik erőszakhoz, amikor a szeme láttára hidegvérrel meggyilkolják a barátnőjét, nincs visszaút. Kersey a mélyről jövő gyűlölettől, és a személyes vérbosszú vágyától hajtva, üldözni kezdi a bűnözőket.