Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Ha csütörtök este a tévét választod, jó neked!

Amerikai botrány - Film4, október 17. csütörtök, 20h

Irving zseni. De sajnos a hazugság mestere, az átverés bajnoka, a történelem egyik legsikeresebb szélhámosa. Annyira, hogy olyasmi sikerült neki, ami sok, nála komolyabbnak és fontosabbnak tűnő embernek sem: beírta magát az Egyesült Államok történetébe. Ő, valamint bűn- és élettársa egy ideje kénytelen egy FBI-ügynöknek is dolgozni, aki ráveszi őket, hogy küzdjék be magukat a maffia felső köreibe. Ebben az izgalmas, sok új lehetőséget kínáló és nagyon veszélyes világban politikusok, bűnözők és beépített ügynökök találkoznak. És persze: nők. Ha bármelyikük hibázik, minden összeomlik, és a romok az összes résztvevőt magukkal rántják.

 

Kettős kockázat - Filmcafe, október 17. csütörtök, 21h

Libby Parsonsnak mindene megvan: jóképű, gazdag férje, akit szeret, egy fia, akiért mindketten rajonganak, csodálatos otthona Seattle közelében, és remek barátaik, akikre mindig lehet számítani. Idillikus élete azonban hirtelen rémálommá válik, mikor férje, Nick egy romantikus hétvégi vitorlázás során eltűnik a hajó fedélzetéről, és Libbyt vádolják a meggyilkolásával...

 

A cápa - RTL HÁROM, október 17. csütörtök, 21h

Az idillikus turistaparadicsomban elszabadul a pokol, amikor az új seriff, Martin Brody (Roy Scheider) felfedezi egy cápatámadás áldozatának a maradványait. A pánik akkor tör ki, amikor egy fiatal fiú esik áldozatul, és az anya vérdíjat tűz ki a cápára. Az egyre sűrűsödő támadások után Brody egy helyi halász, Quint (Robert Shaw) és a szakértő Matt Hooper (Richard Dreyfuss) társaságában indul vadászni a nagy fehér cápára.

 

Fekete arany - Viasat Film, október 17. csütörtök, 21h

Háború dúl az Arab-félszigeten az 1930-as években. A két állam vezetője, Nesib emír és Amar szultán végül megállapodik egymással. Az országaik közötti Sárga-övezetet senkiföldjének nyilvánítják. A megállapodás zálogaként Amar két fiát adja Nesibnek. Tizenkét évvel később a két fiúból délceg ifjú lesz, Saleeh harcos természetű, Auda viszont tudós alkat. Egy nap az emírt meglátogatja egy amerikai. Azt mondja, hogy a földje tele van olajjal, melynek révén olyan gazdag lehet, amiről nem is álmodott. A gond, hogy az olaj a senkiföldjén van.

 

Az energia - AMC, október 17. csütörtök, 21h

A Divízió nevű kormányügynökség a titkos kutatóprogram keretében paranormális jelenségekkel kísérletezik. Egyszerű emberekből genetikai transzformáció segítségével pszi harcosokat alkotnak. Aki nem engedelmeskedik, azt megsemmisítik. Nick másodgenerációs "mozgató", aki telekinézis révén képes tárgyakat mozgatni. A cég emberei meggyilkolták az apját és azóta bujkál. Amikor azonban a tizenhárom éves "látó", Cassie a segítségét kéri, mégis föladja az illegalitást. Céljuk, hogy megtalálják a szökevény Kirát, akinél a kulcs van a Divízió programjának megszüntetéséhez. A különös páros hamarosan felkelti Henry Carver ügynök figyelmét.

 

Öreg gyilkos, nem vén gyilkos - Mozi+, október 17. csütörtök, 21.10h

Amikor Ashley (Ashley Greene) és kislánya, Sarah (Thalia Campbell) belekeverednek egy bűnözői vállalkozásba, amely veszélybe sodorja az életüket, az egyetlen emberhez fordulnak, aki segíthet: Ashley elhidegült apjához, Matthez (Nicolas Cage), aki jelenleg a Kajmán-szigeteken él nyugdíjas csövesként. Újraegyesülésük múlékony, mivel a szigeten hamarosan megjelenik a maffiózó Donnie (Jackie Earle Haley) és hadnagya, Bobo (Ron Perlman), akik a nő nyomára bukkannak. Ahogy Ashley, Sarah és Matt egyre veszélyesebb helyzetekbe keveredik, Ashley hamarosan megtudja, hogy apjának titkos múltja volt, amiről ő semmit sem tudott, és hogy több van benne, mint amit ránézésre gondolt volna.

 

Hófehér - M5, október 17. csütörtök, 21.10h

A klasszikus Hófehérke történet alapján készült magyar rajzfilm, melynek írója, tervezője és rendezője Nepp József. A film felnőtteknek készült, melynek groteszk humorát már a fiatalok is értékelhetik. Hófehér, ez a nagydarab és ügyetlen, ám nagy erejű királykisasszony magányosan, mindenkitől elfeledetten tengeti életét. Az intrikákkal teli udvarban mit sem törődnek vele, mostohaanyja pedig szeretne tőle megszabadulni. Így kerül a törpék parányi házába, amit lassan birtokba vesz. Hiába kéri feleségül a szomszéd király, Hófehér nem akar királynő lenni… A Macskafogó mellett a magyar rajzfilmtörténet egyik legnagyobb legendája a bemutatásakor nemzetközi sikert aratott Hófehér 1984-ben, Giffoni-ban Fődíjat nyert.

 

A világ második legjobb gitárosa - DUNA Televízió, október 17. csütörtök, 21.45h

Amerika, harmincas évek: tombol a jazz. Emmet Ray, a gitárvirtuóz igazi laza fazon. Imádja az éjszakai életet, az ivászatokat, kártyacsatákat és a nőket, szereti bámulgatni a mozdonyokat, és legfőbb hobbija éjjelente patkányokra lövöldözni. Emellett a világ legjobb gitárosának tartja magát. Illetve a második legjobbnak. Eszményképe, a cigány származású Django Reinhardt muzsikájának hallatán a szó szoros értelmében elájul... Woody Allen kitalált zenészlegendájának kalandos életét és rejtélyes eltűnését maga a rendező idézi föl _ a legkiválóbb jazz-történészek társaságában, sőt olykor velük feleselgetve. Ezzel a filmmel indul a Magyar Televízió Woody Allen sorozata, mely két hónapon keresztül vonultatja fel az egyik legsokoldalúbb amerikai filmalkotó műveit. (Eredeti hang digitálisan.)

 

Megáll az idő - Magyar Mozi TV, október 17. csütörtök, 22.10h

1963. Köves Dini az anyjával és a bátyjával él, apja 56-ban disszidált. Egy nap beálít hozzájuk Bodor, apjuk barátja, egyenesen a börtönből. Egészen másképp beszél, mint a tanárok a gimnáziumban. A szép Szukics Magda megüzeni, hogy szerelmes Dinibe. Pierre, az alsósok bálványa lázadást robbant ki az iskolában.

 

Kék ördög - Film4, október 17. csütörtök, 22.55h

Ezekiel, a háborús veterán munkát keres. Felbérelik, hogy találjon meg egy fehér nőt, aki feltehetőleg Los Angeles fekete negyedében bujkál. A nő, Daphane Monet történetesen egy gazdag arisztokrata, Todd Carter menyasszonya. Ezekiel elvállalja a feladatot, és hamarosan gyilkosságok, korrupt zsaruk, keményszívű politikusok és brutális bűnözők között találja magát.

 

Chloe - A kísértés iskolája - Filmcafe, október 17. csütörtök, 22.55h

Bár úgy tűnik, hogy házasságuk tökéletes, Catherine Stewart, a sikeres doktornő arra gyanakszik, hogy férje, a diákjai körében rendkívüli népszerűségnek örvendő művész-professzor David megcsalja őt. Hogy választ kapjon a lelkét mardosó kérdésekre, a nő felbérli Chloe-t, gyönyörű luxus callgirlt, hogy környékezze meg Davidet és tesztelje annak hűségét. Később, ahogy a lány érzéki beszámolóit hallgatja, Catherine-ben rég elfeledettnek hitt vágyak ébredeznek, melyek Chloe figyelmét sem kerülik el. Azt azonban nem sejti, hogy amikor a kísértésnek engedve megnyílik a lány előtt, valójában miféle veszélynek is teszi ki magát és családját.

 

Hetedik - AMC, október 17. csütörtök, 23h

A történet helyszíne New York vigasztalan, szürke és nyirkos betonrengetege, ahol őrült sorozatgyilkos után nyomoz a rendőrség. A férfi a Bibliában megírt hét halálos bűnlajstromát követve szedi áldozatait, míg üldözői, a nyugdíjba készülő, higgadt és bölcs, William Sommerset nyomozó és a türelmetlen, lobbanékony újonc, David Mills megpróbálják megakadályozni beteg terve végrehajtásában. A befejezés azonban olyan csavart tartogat, amihez foghatót csak a legjobb Hitchcock-filmekben láthattunk. A lélegzetelállítóan izgalmas krimi-thriller az elmúlt évek egyik kultuszfilmjévé vált!

 

Menekülés Los Angelesből - Mozi+, október 17. csütörtök, 23.15h

2013: Los Angeles egy földrengés nyomán levált a szárazföldrol. Az Elnök erre a szigetre deportálja azokat, akik nem férnek bele a nemdohányzó, vegetáriánus, egy vallást ismero Szép Új Világba. Ám az Elnök lánya, Utópia, mintha nem értene egyet apja elképzeléseivel. Ellopja azt a berendezést, mely képes az egész világot egy gombnyomással visszajuttatni a kokorba, és a börtönszigetre szökik, ahol az anarchista rabvezérrel, Cuervo Jonnes-szal kíván szövetkezni...Az Elnök emberei ekkor szedik elo Kígyót, a félszemu, szukszavú és életveszélyes Snake Plissken-t, hogy a testébe juttatott halálos vírussal arra kényszerítsék, hogy bejusson a börtönsziget poklába, és visszahozza a felbecsülhetetlen értéku készüléket a lánnyal együtt...

 

Silvio és a többiek - Paramount Network, október 17. csütörtök, 23.20h

Toni Servillo formálja meg Olaszország legellentmondásosabb személyiségét, a többszörös miniszterelnök médiamogult, aki egyben hazája leggazdagabb embere. Hiába bukott meg számos alkalommal a kormánya, hiába vádolták meg a legkülönfélébb ügyekben, hiába váltak az általa szervezett "unga-bunga" partik világszerte ismertté, Berlusconi mindig talpra állt és sokak szemében idollá, a siker példaképévé vált. Sorrentino a tőle megszokott vizualitással, rengeteg zenével és humorral mutatja be az életkoráról tudomást sem vevő Berlusconit, milliók elérhetetlen bálványát, valamint a körülötte legyeskedő holdudvart: a felkapaszkodni vágyókat, a hatalmi játszmákat folytató elitet és az őket csodáló fiatal lányokat.

 

Démonok között 2. - RTL HÁROM, október 17. csütörtök, 21h

A paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed (Patrick Wilson) és Lorraine Warren (Vera Farmiga) valós, lejegyzett esetei között az egyik legmeghökkentőbb ez a történet. A páros ismét egy bajba került családon segít, és egy bajt okozó házat szeretne megtisztítani az ártó szellemektől. Ezúttal Angliába hívják őket: egy négy gyerekét egyedül nevelő anya könyörög a démonűzők segítségéért. Két lánya egyre furcsább jelenségeket tapasztal az ódon házban. És ami eleinte játéknak tűnt, az nemsokára megállíthatatlan, borzasztó valósággá válik.