Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Ha nem érzed az erőt magadban, heveredj le a tévé elé, és csak bámulj ki a fejedből! Itt vannak hozzá a legjobb filmek.

Vakáció - Viasat3, január 13. csütörtök, 21h

Ha kezd unalmassá válni a családi élet, fel kell kavarni az állóvizet. Rusty (Ed Helms) _ két örökké veszekedő fiúgyermek apja _ úgy érzi, valamit tennie kell végre a família boldogságért. Minden addigi szokást felrúgva a kezébe veszi az irányítást, és bejelenti: a család autóval indul nyaralni távoli céljuk felé _ reméli, a közös autózás összerázza kicsit a családot. És össze is rázza. De nem kicsit. Út közben elképesztő kalandokon mennek keresztül, melyek során az életveszély a legkisebb baj. Sivatag, baleset, furcsa idegenek és még furcsább ismerősök között próbálja a meggyötört családfő a cél felé navigálni az egyre elgyötörtebb kompániát...

 

A Sakál - Filmcafe, január 13. csütörtök, 21h

A moszkvai rendőrségi akció során, melyben az FBI néhány embere is részt vesz, megölik a keresztapa testvérét. A maffia ura szörnyű bosszút esküszik, el akarja tetetni láb alól az amerikai elnök feleségét. Felbéreli a világ legprofibb bérgyilkosát, akit csak Sakál néven ismernek. Carter Preston, az FBI igazgatóhelyettese az orosz rendőrtiszttel, Valentina Koslovával közösen ered a fantom nyomába. Hamarosan rájönnek, hogy csak úgy férkőzhetnek a férfi közelébe, ha annak egykori társához, Declan Mulqueenhez, a börtönben ülő IRA terroristához fordulnak segítségért.

 

Élve eltemetve - Film Mánia, január 13. csütörtök, 21h

Paul a USA haderő egyik beszállítója Irakban. Egy támadást követően egy koporsóban ébred fel, ahol egy öngyújtó és mobiltelefon van mellette. Hogy hogyan és miért került oda, csak emléktöredékei segítségével tudja kideríteni, ám a visszaszámlálás már megkezdődött, csakhogy a homokszemcsék pergése helyett az éltető oxigén fogyása a mérője.

 

A tábornok - M5, január 13. csütörtök, 21h

Az emigráns lenygel kormány miniszterelnöke és a hadsereg főparancsnoka, Wladislaw Sikorski tábornok 1943. július 4-én Kairóból Londonba tart a lányával. Egy rövid időt Gibraltáron töltenek az angol kormányzóság palotájában. Késő este repülővel indulnak tovább, ám a gép pár másodperccel a felszállás után a tengerbe zuhan. Az utasok életüket vesztik, csak a gép pilótája éli túl a balesetet. A tábornok lánya valamint az aktatáskája örökre eltűnik. Az angolok vizsgálatot rendelnek el, majd annak eredményét először 50, majd újabb 50 évre titkosítják. A teljes igazság talán sosem derül ki, de Dariusz Baliszewski történész kutatásai alapján filmet készítettek a Gibraltárban töltött idő eseményeiről, vagyis arról, amiről tudni lehet...

 

Vanília égbolt - Paramount Network, január 13. csütörtök, 21h

Történet egy New York-i kiadó fiatal vezetőjéről, aki váratlanul a romantika, a komédia, a gyanakvás, a szerelem, a szex és az álmok hullámvasútján találja magát, miközben kétségbeesetten keresi saját lelkét.

 

Az ördög maga - Sony Movie Channel, január 13. csütörtök, 21h

Tom O'Meara átlagos New York-i rendőr, átlagos családdal és az átlagosnál mélyebb érzelmekkel. Ezek az érzelmek motiválják akkor is, amikor megesik a szíve egy magányos északír emigránson, Rory Devaney-n, és úgy dönt, a családjába fogadja. Tom közvetlen környezete a házigazdához hasonlóan nemcsak befogadja, de meg is szereti az új jövevényt, a fiú pedig mindent megtesz azért, hogy meghálálja a bizalmat. Rory igazi múltja azonban mindvégig rejtve marad a rendőr előtt, mint ahogyan az ok is, amely őt Amerikába hozta... Egyszer azonban minden titokról fellebben a fátyol. Tom is megtudja az igazságot: a fiú személyében valóságos időzített bombát vett a házába, hiszen Rory a század legveszedelmesebb terroristáinak egyike.

 

Az útvesztő - Mozi+, január 13. csütörtök, 21.50h

Thomas egy liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Az ajtón túl különös világ várja. 60 srác, akik elzártan, szigetszerű univerzumukban élnek, és egyetlen dolgot tanulnak: a túlélés trükkjeit. Ők nem lepődnek meg az újonnan érkezőn: havonta egyszer mindig jön valaki. Világukat útvesztő veszi körül. Aki szökni próbál _ és sokan vannak ilyenek _ mind ottvesznek. Ezek a szabályok, melyek nem változnak és nem változtathatók. Valami mégis átalakul. Egy titokzatos üzenet hatására néhány srác azt hiszi, van remény a lázadásra. Még akkor is, ha fogalmuk sincs, ki ellen kell lázadniuk, és mekkora veszéllyel próbálnak szembenézni.

 

Torzók - Duna Tv, január 13. csütörtök, 22.30h

Áron kilenc éves, szülei fél éve váltak el. A bíróság a fiút az apjának ítélte, aki fél évi küszködés után intézetbe adja a gyerekét. 1960-ban vagyunk, pár évvel a forradalom után. Az intézetben vasfegyelem van: az ötvenkét gyereket három nevelő és az igazgató tartja kordában, nem éppen humánus eszközökkel. A felnőttek azonban nemcsak a gyerekeket, de egymást is megfélemlítik… A film rendezője Sopsits Árpád a 32. Magyar Filmszemle legjobb rendezés díját, Mácsai Pál színész pedig a legjobb mellékszereplő díját kapta.

 

Egy magányos tinédzser - Viasat3, január 13. csütörtök, 23.10h

Nadine (Hailee Steinfeld) és Krista legjobb barátok, de minden megváltozik, mikor Krista elkezd randizni Nadine bátyjával, aki a befeléforduló Nadine-nal ellentétben a suli egyik sztárja.

 

A Port.hu zenés sorozatának első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.