Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Összegyűjtöttük a legjobb filmeket az esti tévézéshez.

Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész - AMC, január 20. csütörtök, 20h

Miután Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) másodszor is túlélte az éhezők viadalát, új életet kell kezdenie a 13. körzetben. Bár nehezen dolgozza fel korábbi otthona és Peeta elvesztését, hamarosan új, minden eddiginél fontosabb döntés meghozatalára kényszerül. A lázadók immár nyílt felkelést indítottak a Kapitólium zsarnoksága ellen, melyhez egyre több körzet csatlakozik. Katniss a forradalom vezéralakjaként reményt adhat nekik, és épp ez az, amire Snow elnök (Donald Shuterland) is számít. Hamarosan mindenki számára nyilvánvalóvá válik Snow ördögi terve.

 

Egyetlenem - Film4, január 20. csütörtök, 20h

Ann Devereaux egy szokatlan utazásra indul két fiával és egy égszínkék Cadillac-kel, miután otthagyja nőcsábász férjét. A legendás 66-os úton bejárják Amerikát, hogy Ann egy olyan férjet találjon, aki a családja jólétét biztosítja úgy, hogy neki nem kell dolgoznia. A gyönyörű asszony biztos abban, hogy nőies csábereje által ez sikerülni fog, de közben érzi azt is, hogy mennyire magányos valójában, a fiairól nem is beszélve...

 

A kismenő - Viasat3, január 20. csütörtök, 21h

A világon minden ember gazdag akar lenni. Longfellow Deeds (Adam Sandler) kivétel: ő csupán arra vágyik, hogy gyermeteg versikéit üdvözlőlapok hátára nyomtassák. Egyébként szereti a csendes kisvárost, ahol él és a zsúfolt pizzériát, amelyből éldegél. Egy nap Deeds kénytelen elmenni a nagyvárosba, hogy átvegye 40 milliárd dolláros örökségét, melyet soha nem látott, elfeledett nagybácsikája hagyott rá. A pökhendi városlakók persze ki akarják semmizni a vagyonából, vagy el akarják csábítani a vagyonáért, vagy információkat szeretnének kicsalni belőle a vagyonáról. Szerencsére a jövevényt sem ejtették ám a feje lágyára.

 

Megszólít az éjszaka - Filmcafe, január 20. csütörtök, 21h

Egy nyugat-virginiai kisvárosban éjszakánként szárnyas teremtmények jelennek meg a házak között. John Klein (Richard Gere), a feleségét gyászoló újságíró a helyszínre utazik, ahol megdöbbenve tapasztalja, hogy a teremtmények épp olyanok, mint azok a fura lények, akiket Klein haldokló felesége rajzolgatott. A környékbeliek azt állítják, hogy ők jól ismerik a férfit. A tér átalakul, Klein váratlanul egy idegen kisvárosban találja magát, melynek folyója fölött különös fény ragyog, lakói pedig ugyanazt álmodják: éjszakánként egy közeledő szárnyas lényt látnak maguk előtt.

 

Párcsere - Filmbox, január 20. csütörtök, 21h

Két fiatal pár párkapcsolati gondokkal küzd, ezért terapeutához fordulnak. Érdekes gyógymódot kapnak, a doki párcserét ír fel nekik. Vajon tényleg a szex-ben rejlik a probléma? Vagy semmi köze ehhez a gondoknak? Megoldás lehet a párcsere? Mindezekre kaphatunk választ egy humorral teli vígjátékban.

 

Collateral - A halál záloga - Paramount Network, január 20. csütörtök, 21h

A taxisofőrt (Jamie Foxx) túszul ejti az elbűvölő modorú bérgyilkos (Tom Cruise), akinek aznap este meg kell csinálnia néhány melót Los Angelesben. A sofőrnek valahogy meg kell mentenie saját magát és a gyilkos utolsó áldozatát.

 

Vérmesék - Moziverzum, január 20. csütörtök, 21h

Manzoniéknak, a hírhedt maffiózó családnak mindene megvolt egészen addig míg Fred, a családfő az FBI-nak tett vallomásával három keleti-parti maffiafőnököt is rács mögé juttatott, veszélybe sodorva ezzel kicsiny famíliája hétköznapjait. 20 millió dolláros vérdíjjal a fején a tanúvédelmi program sem tűnik életbiztosításnak, de a maffia első számú ellenségének nem sok választása marad. Stansfield ügynököt bízzák meg, hogy Franciaországba telepítse Franket, feleségét Maggiet, és két vadóc kamasz gyerekét.

 

Nil tábornok - M5, január 20. csütörtök, 21h

A legendás Nil tábornok, August Emil Fieldorf (1895-1953) Szibériából 1947-ben, egy lengyel katonákat szállító vonaton tér vissza hazájába. Katonáiban még ekkor is tartja a lelket, nem tört meg a fogság évei alatt. Megérkezése után sem siet haza, inkább megfelelő búvóhelyről, fedőtörténetről gondoskodik, és védi a családját. Bekapcsolódik a Honi Hadsereg ellenálló munkájában, miközben egymás után rázza le a provokatőröket. Az ellenség a nagy Szovjetunió, és a túlélésre játszó honfitársak. Nil tábornok _ aki felesküdött a lengyel emigráns kormányra, harcolt a varsói gettófelkelésben _ 1947-től a Honi Hadsereg egyik vezetőjeként folytatja küzdelmét... Az ő életének állít emléket ez a film.

 

Ted 2 - SuperTV2, január 20. csütörtök, 22h

Seth MacFarlane visszatér íróként, rendezőként és a címszereplő mackó eredeti hangjaként minden idők legnagyobb bevételt hozó korhatáros vígjátékának a folytatásában. A csapatban ismét ott lesz a főszereplő Mark Wahlberg, és az írótársak, Alec Sulkin és Wellesley Wild...

 

Céllövölde - Duna Tv, január 20. csütörtök, 22.10h

Három ember él együtt, a külvilág számára egy család, ám semmi közük egymáshoz. A macsó apának egykor céllövöldéje volt, de az anya rábeszélésére eladta. Azóta az apa titkon mindig arról álmodik épp úgy, mint a fia, Feri. Az apa fiával, szeretőjével durva, feleségét semmibe veszi. Feri váratlanul fegyvert fog apjára, megöli, majd az ágyneműtartóba rejti a holttestet. Pár nap múlva az anyjával elássák, de a bűntény így is napvilágra kerül. Nyomozás indul, Ferit letartóztatják. Kihallgatások kezdődnek, a nyomozó szeretné megérteni a tett indítékait, megismerni a fiú személyiségét, de nem derül ki számára semmi. Feri egy nap megszökik, és felkeresi régi barátnőjét... A film több nemzetközi díja mellett Cannes-ban az Ifjúsági zsűri elismerő oklevelét kapta, de díjazták, Chicagóban, Ghentben, Bergamóban is.

 

Darabokban - Sony Movie Channel, január 20. csütörtök, 22.55h

Davis sikeres befektetési bankár, szép feleséggel, házzal, autóval. Egy nap azonban autóbalesetben elveszíti nejét. Sajátos módon dolgozza fel a veszteséget: ahelyett, hogy összetörne, tovább éli az életét. Az érzéseit egy büféautomata üzemeltetőjének írott panaszleveleiben kezdi kibeszélni, míg a frusztrációját rossz háztartási gépek szétszedésében éli ki. Davis levelei felkeltik az ügyfélszolgálaton dolgozó Karen érdeklődését, és a két idegen között valószerűtlen kapcsolat kezd kibontakozni.

 

A Port.hu SZESSÖN című sorozatának meghívott vendége Szabó-Kulcsár Edina, aki egy eddig ismeretlen oldalát mutatja meg. A tévében többször is láttuk már, a social médiában is sokan követik, de azt talán még a legnagyobb rajongói sem sejtik, hogy mennyire tud gitározni.