Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Kispénteki tévéajánlónk.

Ki nevel a végén? - Film4, február 17. csütörtök, 20h

Dave Buznik átlagos, hétköznapi, látszólag nyugodt ember, akit egy repülőgépen lezajlott incidens után a bíróság indulatkezelési terápiára kötelez. Pszichiátere dr. Buddy Rydell nem mindennapi figura és terápiás módszerei sem mondhatóak szokványosnak. Rydell hamarosan beköltözik Dave lakására is, és a kezelés ideje folyamatosan vele marad. Furcsábbnál furcsább helyzetek követik egymást, amik látszólag nem szólnak másról, mint Dave további ingerléséről, akinél akkor szakad el végleg a cérna, mikor Rydell elhódítja tőle a barátnőjét.

 

Kardhal - AMC, február 17. csütörtök, 21h

A Föld nevű bolygón létezik egy másik világ, a cyberspace. Ezt a világot tűzfalak és a legprofibb biztonsági rendszerek veszik körül, ebben a világban rejtjük el legmélyebb és legkompromittálóbb titkainkat, no meg persze egy rakás pénzt is. Ez a világ a Kardhal világa. Gabriel Shear (John Travolta), a karizmatikus és veszedelmes kém, ebbe a világba akar bejutni, mert pénzre van szüksége egy akció végrehajtásához. Ha sikerül bejutnia, több milliárdnyi illegális kormányzati vagyont kaparinthat meg. De mindehhez szüksége van Stanley Jobsonra (Hugh Jackman), arra a profi hackerre, aki villámgyorsan be tud törni akár a legjobban védett biztonsági rendszerbe is.

 

A kísértetház - M5, február 17. csütörtök, 21h

A húszas évek Dél-Amerikájában a szegény Esteban kemény munkával építi fel maga és a családja számára birodalmát. Mielőtt megnősülne, beáll egy aranybányába dolgozni. Amikor már elég pénzt gyűjt össze ahhoz, hogy egy kisebb birtokot vehessen magának, úgy dönt, feleségül veszi régi szerelmét, Rosát. Rosa azonban váratlanul meghal, Esteban ezért később elveszi Rosa kishúgát, a némasági fogadalmat tett Clarát. Lányuk születik, aki már jólétben, gazdagságban nő fel és beleszeret Pedróba, a szolgasorból származó és szocialista elveket valló ifjúba. Esteban mindent elkövet, hogy megakadályozza Blanca és Pedro kapcsolatát, sikertelenül. Blanca, ha titokban is, de kitart szerelme mellett és teherbe esik tőle... A film Isabel Allende regényéből készült.

 

A beavatott - Paramount Network, február 17. csütörtök, 21h

Egy pártok által uralt világban az erény a fő érték. Tris ráébred, hogy Kívülálló. Amikor rábukkan egy összeesküvésre, ami a Kívülállókat akarja elpusztítani, a titokzatos Négyek segítségét kéri, hogy kiderítse miért veszélyesek a Kívülállók.

 

Halálos fegyver 2. - Film+, február 17. csütörtök, 21h

Riggs és Murtaugh visszatért! Minden idők legőrültebb és legfurcsább párosa ezúttal egy kábítószer-maffiát próbál felszámolni, melynek feje egy kegyetlen dél-afrikai politikus. A diplomáciai mentesség miatt feladatuk lehetetlennek látszik _ ám mint az első részből kiderült: a két zsaru ezt az egy szót nem ismeri.

 

Cápa 2. - Filmcafe, február 17. csütörtök, 21h

Amity város lakói már-már kiheverték az egykori tragikus cápatámadásokat. Hamarosan azonban újabb döbbenetes halálesetek történnek, s amikor a partra vetődik egy gyilkos bálna teteme, melyen hatalmas harapásnyomok láthatók, Martin Brody rendőrfőnök biztosra veszi, hogy egy újabb emberevő cápa van a közelben. Brody téves riasztása miatt azonban elmélete hitelét veszti, s a város vezetősége nem hajlandó lezárni a turisztikailag jövedelmező tengerpartot. Amikor újabb vérfagyasztó esetek történnek, maga a rendőrfőnök száll szembe a vérengző bestiával.

 

Ragadozó 2. - Moziverzum, február 17. csütörtök, 21h

A Los Angeles-i rendőrség egységei, élükön Mike Harrigan hadnaggyal nyílt háborút indítanak a helybéli kábítószer-maffia ellen. Harrigan és az emberei túl kevesen vannak, az ellenfél jelentősebb létszámú, jobban felfegyverzett, a rendőrség így szinte védekezni kényszerül. Ám nem várt esemény történik: a maffia vezető embereivel egymásután végez egy titokzatos és menetrendszerű precizitással, kegyetlenséggel fellépő gyilkos. Harrigan azonban feladatának tartja, hogy törvény elé állítsa az ismeretlent. Megkezdődik hát a nyomozás, de üldözőből üldözött lesz, ugyanis a titokzatos merénylő új célpontja a rendőrség...

 

Lucy az égben - SuperTV2, február 17. csütörtök, 21h

Lucy Cola erős, kemény nő, aki valóra váltva álmát, űrhajósként eljutott a világűrbe. A végtelen feketeségben úszva, szemében tükröződik a Föld kék márványa, a félelem és csodálat érzése keveredik benne. A kozmikus magányban egyszerre érzékeli a fenséges hatalmasságot és a relatív jelentéktelenséget. Miután visszatér a Földre, a transzcendens élmény nem hagyja nyugodni Lucyt. Hirtelen túl kicsinek érzi a világot, szürkének a hétköznapokat, unalmasnak a férjét. Az élete lassan kezd szétesni.

 

Szerelmes SMS - Duna Tv, február 17. csütörtök, 22.45h

Clara a fiatalon, tragikus balesetben elhunyt szerelmét gyászolja. Hiába próbálja meg feldolgozni a hatalmas veszteséget, semmiben nem talál vigaszt. Barátnője tanácsára SMS-ben próbál meg örökre elbúcsúzni a barátjától, nem sejtve, hogy azt telefonszámot már valaki más használja. A szám új tulajdonosát, az érzékeny lelkű újságíró Markot nem hagyják nyugodni a felkavaró, szerelmes üzenetek...

 

A boldogság nyomában - AXN, február 17. csütörtök, 22.50h

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár fáradhatatlanul próbál meggazdagodni, egyre szegényebbek lesznek, végül a felesége is elhagyja. A férfi magára marad az ötéves kisfiával. Chris ekkor kockázatos lépésre szánja el magát. Feladja állását, és jelentkezik egy bróker cég tanfolyamára. Miközben egyre mélyebbre merül a brókerkedés rejtelmeiben, pénz híján hamarosan várótermek, menhelyek lakói lesznek. Chris bízik abban, hogy jókedvvel, szeretettel minden bajt legyőznek.