Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Kispénteken sem maradunk jó filmek nélkül, kapcsold csak be a tévét!

Felhőatlasz - Filmcafe, március 3. csütörtök, 20h

Az emberi életek és tettek kihatással vannak egymásra. Rajtuk keresztül kapcsolódik össze múlt, jelen és jövő, végső soron minden mindennel összefügg. A lelkek téren és időn keresztül vándorolnak, akár az égbolton a felhők. De vajon mi magunk irányítjuk sorsunkat, vagy valamilyen külső erő hatására történik mindez? Hat történet bontakozik ki 1849 és 2321 között, a rabszolgaság elleni szenvedélyes felszólalástól, az apokalipszis után törzsi szintre süllyedt emberiség újrakezdéséig.

 

Beverly Hills-i zsaru - Paramount Network, március 3. csütörtök, 21h

Mikor az önfejű detroiti zsaru (Eddie Murphy) egy gyilkosság ügyében nyomoz Beverly Hills-en, egy teljesen más kultúrába csöppen.

 

Halálos fegyver 4. - Film+, március 3. csütörtök, 21h

Riggs (Mel Gibson), Murtaugh (Danny Glover) és Cole (Rene Russo) nyomozó állandó segítőjük, a hiperaktív Leo Getz (Joe Pesci) segítségével újra romba döntik a várost. Ezúttal a kínai triádokkal kerülnek összetűzésbe, melynek kíméletlen vezetője (Jet Li) Amerikában akar illegális pénzügyleteket bonyolítani. Ráadásul ezúttal minden szülésre képes nő terhes: Lorna Riggs gyermekét várja, míg Murtaugh lánya egy zsarutól állapotos.

 

300 mérföld az égig - M5, március 3. csütörtök, 21h

Jedrek, a középiskolás fiú és általános iskolás öccse, Grzesiek, szüleikkel és testvéreikkel egy városszéli nyomortelepen élnek. Édesapjuk történelemtanár, akit eltávolítottak munkahelyéről, mert nem volt hajlandó diákjainak szajkózni a 80-as évek lengyel, kemény diktatúrájának történelemhamisító mondatait. A család nagy nyomorban él, és az édesapa, hogy megfelelő lakhatást biztosítson, saját téglákat gyárt a ház bővítéséhez. "Jóemberek" feljelentik, büntető adót szabnak ki rá. Jedrek és Grzesiek látva szüleik küzdelmét, kilátástalan helyzetüket, elhatározzák, hogy segítenek nekik. Nyugatra szöknek és onnan küldenek pénzt. A 10 éves Grzesiek pontos számításokat végez, és a fiúk szüleiknek írt búcsúlevelet hátrahagyva elindulnak a szebb jövő felé. Jedrek magával szeretné vinni Elkát, a telepen élő, szintén nehéz sorsú kislányt is. A kamion alá azonban csak két gyerek fér be... 1989-ben, a híres TOR lengyel filmstúdióban készítette Maciej Dejczer a 300 mérföld az égig című filmjét, melyet Félix-díjjal (Európa-díj) tüntettek ki.

 

Zorro álarca - Sony Movie Channel, március 3. csütörtök, 21h

Don Diego de la Vega, a titokzatos Zorro álarca mögé rejtőzve sikerrel vívta egyszemélyes harcát a vaskezű kormányzó, Don Rafael Montero és a spanyol uralom ellen. Egy suhintás az acélpengével, egy nagy Z betű, s már mindenki tudja, Zorro járt itt, hogy oltalmazza a gyengéket és kiszolgáltatottakat, s bosszút álljon az elszenvedett igazságtalanságokért. Ám e legyőzhetetlen, sebezhetetlen hős jelmeze hús-vér embert takar, akit a kormányzó végül mégis sarokba szorít és megfoszt mindattól, amiért él: a családjától és a szabadságtól. Megöli feleségét, magához veszi kislányát, őt magát börtönbe záratja. Mire húsz év multán sikerül megszöknie, már túl öreg ahhoz, hogy a legendás Zorro-álarcot újra felöltse. Pedig az elnyomás kegyetlenebb, mint valaha, s a kormányzó minden eddiginél sötétebb terveket forgat a fejében. A véletlen azonban útjába sodor egy útonállót, Alejandro Murrietát, akiben meglátja a lehetőséget, hogy sok tanulás és hosszas gyakorlás után örökébe léphessen.

 

Bel Ami - A szépfiú - Film4, március 3. csütörtök, 21.55h

Párizs, az 1890-es években. Georges Duroy a katonaságtól való leszerelése után a város meghódítására indul, ám olcsó állással, szűkös anyagi körülményekkel kénytelen beérni. Az ambíciózus fiatalember azonban gyorsan rájön, hogy a nők révén érvényesülhet. Az előnyös külseje és az ellenállhatatlan sármja révén mindenkit kihasznál, hogy egyre feljebb kerüljön a társadalmi ranglétrán. A mind gátlástalanabbá váló ifjú erotikus kalandjai azonban egyre veszélyesebbé válnak.

 

Sok hűhó semmiért - SuperTV2, március 3. csütörtök, 22h

William Shakespeare műve alapján! A napsütötte Dél-Itáliában, míg szünetelnek a csaták, lángra lobbannak a szívek. Don Pedro, Aragónia hercege és csapata megjött a csatából, hogy Leonato vidéki kúriáján töltsön egy felhőtlen hónapot. Egyik kísérője, Claudio rögtön szerelmes lesz Leonato szépséges lányába. Elválaszthatatlan cimborája, Benedek viszont megveszekedett nőgyűlölő: legújabb célpontja a makrancos Beatrice, aki hasonlóképpen érez a férfinem iránt. Bár a nyelvük kardéles, a lelkük mézédes _ a két egymásnak teremtett pár egymásra talál. A kellemes együttlétet azonban megzavarja Don Juan, a herceg öccse, aki álnok terveket szövöget, s elég egy rosszindulatú ármány, a harcban edzett barátság kis híján véres párbajba torkollik. De minden jó, ha jó a vége...

 

Kéményseprők testvérisége - Duna Tv, március 3. csütörtök, 23.15h

A tini Giorgiónak kemény az élete a 19. századi kis svájci faluban. Amikor anyja balesetet szenved, csak úgy tudják az orvost kifizetni, hogy Giorgiót eladja az apja. A fiú végül Olaszországba kerül, és kéményseprőként dolgozik Milanóban a barátjával Alfredóval. A gazdája jól bánik vele, bár a férfi felesége és fia élvezi, ha gyötörheti. Giorgio ismét találkozik Alfredoval, aki a Fekete testvérek banda tagja, és befogadják őt is. A fiúk megesküsznek, hogy összetartanak, és azt tervezik, hogy hazaszöknek. Többszörös díjnyertes családi mozi _ minden jelentősebb Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Filmfesztiválon elnyerte az első díjat és a közönségdíjat _ Cseh Köztársaság, Svájc, Németország, Lengyelország