Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Az esti szórakozás garantált csütörtökre is, ha van tévéd.

Sivatagi lavina - Moziverzum, szeptember 19. csütörtök, 19h

Santee, az ártatlanul elítélt férfi megszökik a börtönből. Menekülés közben túszul ejt egy fiatal nőt, Ritát, akiről hamarosan kiderül, hogy zsaru. A férfit a bosszúvágy vezérli. Csapdába akarja csalni Severence nyomozót, aki börtönbe juttatta.

 

Atomtámadás - Viasat Film, szeptember 19. csütörtök, 19h

Oroszországot csupán egyetlen ember mentheti meg a nukleáris háborútól: egy amerikai mesterlövész, aki azt a feladatot kapja, hogy elimináljon egy csecsen atomerőművet, mielőtt terroristák felrobbanthatnák a reaktorát, ártatlan ezrek halálát okozva. A kommandós behatol a szigorúan őrzött építménybe, megjelöli az objektumot az amerikai rakétatámadás számára, majd elmenekül. Amikor rájön, hogy nem a terroristák, hanem a rakéták fogják beindítani a láncreakciót, világossá válik számára, hogy felültették. Mivel egyedül csak ő képes megállítani a katasztrófát, kénytelen ismét betörni az erőműbe, mielőtt lejár az idő, s kirobban az atomháború.

 

Amerikai nindzsa 4.: Az új küldetés - Mozi+, szeptember 19. csütörtök, 19h

Amikor Brad Norris-t és három társát elfogják a fekete nindzsák az afrikai őserdőben, Washingtonból két titkos ügynök érkezik a segítségükre: Sean Davidson és Carl Brackston. A kétfős egység alig ereszkedik le ejtőernyőjén, máris rossz híreket kap: a Delta Force legénységét Ali Maksood sejk tartja fogságban egy régi ezüstbányában. A fekete nindzsák azonnal a titkosügynökök nyomába erednek, ám szerencsére az amerikai békehadtest egyik gyönyörű ápolónője védőszárnyai alá veszi őket és elbújtatja hőseinket egy halottasházban. A végső segítség azonban egy egykori CIA-ügynök, Joe Armstrong képében jelenik meg. Joe szemrebbenés nélkül száll szembe a nindzsákkal, míg fel nem bukkan legnagyobb ellenfele, a legyőzhetetlennek tartott szupernindzsa.

 

A kabalapasi - Viasat2, szeptember 19. csütörtök, 20h

A születésnapi zsúron a tízéves Charlie nem volt hajlandó megpuszilni a boszorkányos kinézetű osztálytársnőjét, mire a vérig sértett lány megátkozta. Huszonöt esztendővel később, Charlie még mindig az átoktól szenved és képtelen megtalálni a nagy Őt. Miközben az összes nővel befuccsol a kapcsolata, a csajok boldogok lesznek a következő pasival. A dolognak persze híre megy. Nem csoda, hogy minden facér nő Charlie-t akarja: tudják, utána jön a nagy szerelem. Így amikor Charlie-nak megtetszik a csinos Cam, mindent elkövet, hogy ne szeressenek egymásba.

 

Good Will Hunting - Paramount Network, szeptember 19. csütörtök, 21h

Amerika egyik legjobb egyetemének legbrilliánsabb elméje nem egy diák, hanem a fiú, aki az iskola folyosóit takarítja. Will Hunting egy eszes, munkásréteg-beli zseni, aki azonban megbukik az élet iskolájában. Will a megengedhetőnél többször nézett már szembe a törvénnyel, és most az utolsó esélyt egy pszichológus tanár jelentheti számára. A professzor az egyedüli ember Will élete során, aki közel tud férkőzni hozzá. Miután Will rákényszerül arra, hogy szembenézzen múltjával, rájön, hogy ő maga az egyedüli akadály, ami visszarántja őt.

 

A kaptár 3. - Teljes pusztulás - Viasat Film, szeptember 19. csütörtök, 21h

Miután a kísérleti stádiumban lévő T-vírus kiszabadult a Védernyő Vállalat titkos földalatti laboratóriumból, először Racoon City városát, majd az egész világot megfertőzte és a népesség nagy részét zombivá változtatta. Alice egykor maga is kísérleti alany volt, akinek a kutatók megváltoztatták a génjeit. Ennek köszönhetően emberfeletti képességekre tett szert, amelyeket a gátlástalan tudósok, illetve a cég ellen fordított. Egyetlen dolog élteti és hajtja, hogy bosszút álljon a szenvedéseiért és segítsen az életben maradottaknak. Régi és új társaival az elnéptelenedett Las Vegasban portyázik.

 

Polar Expressz - Viasat3, szeptember 19. csütörtök, 21h

Tizenéves főhősünk már majdnem biztos benne, hogy a Mikulás nem létezik és a karácsony csak a szülők trükkje, amikor az éjszaka közepén, hatalmas robajjal csillogó vonat áll meg a házuk előtt. Miután a kisfiú habozva felszáll, a Polar Expressz pöfögve megindul: apró, pizsamás utasaival az Északi-sarkra, hogy részesei lehessenek annak az ünnepi pillanatnak, amikor a Mikulás a manók jelenlétében átadja az általa választott gyermeknek az első karácsonyi ajándékot...

 

Gladiátor - Mozi+, szeptember 19. csütörtök, 21h

Időszámításunk kezdete után 180-ban Marcus Aurelius császár halálával az egykor oly dicső Római Birodalomban a káosz lesz az úr. Marcus őrült, hatalomvágyó és kegyetlen fia, Commodus kerül hatalomra és első dolga, hogy megszabaduljon ellenfeleitől. Apja bizalmasát, a népszerű és legyőzhetetlennek hitt hadvezért Maximus-t árulónak kiáltja ki, miután az nem hajlandó behódolni neki. Maximus-ra a halál vár és az új császár, ellensége családját is kivégezteti. A rangjától megfosztott egykori hadvezér súlyosan megsérül, de életben marad. Nincstelen földönfutóvá lesz, rabszolga-kereskedők kezére kerül, és gladiátorként kell megküzdenie nap, mint nap az életéért. Csak egyvalami tartja benne a lelket, csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: megnyerni minden csatát és eljutni Rómába, hogy a Colosseumban végre szemtől szembe kerüljön ismét azzal, aki tönkretette az életét… 

 

Ál/Arc - Film+, szeptember 19. csütörtök, 21h

Sean Archer (John Travolta) FBI-ügynök élete legőrültebb akcióját hajtja végre, amikor orvosi beavatkozással arcot cserél gyűlölt ellenségével, a kómába esett Castrol Troy-jal (Nicolas cage). A megszállott ügynök így próbálja kiszedni a kegyetlen terrorista öccséből, hová rejtették a várost fenyegető bombát. Csakhogy időközben az arc nélküli Troy magához tér, és bosszúra éhesen Archer arcával távozik a kórházból.

 

B13 - Az Ultimátum - Moziverzum, szeptember 19. csütörtök, 21h

Három év telt el azóta, hogy a rendőrtiszt Damien Tomasso egyesítette erejét a 13-as körzetben élő bűnözővel, Leito-val, hogy megmentsék a hírhedt körzetet a teljes pusztulástól. A kormány ígérete ellenére azonban még mindig vannak, akiknek a szemében szálka a bandák által uralt terület. Egy csoport korrupt rendőr és hivatalnok újra lázadást készül szítani a negyedben, hogy okot adjanak annak felszámolására. Damian és Leito újra kénytelenek együttműködni, hogy békét teremtsenek az egymás torkának ugró ellenfelek között _ még mielőtt egy nukleáris csapás teszi ezt meg helyettük...

 

Édes kis semmiség - Filmcafe, szeptember 19. csütörtök, 21h

Christina (Cameron Diaz) és barátnői: Courtney (Christina Applegate) és Jane (Selma Blair) három szexi szingli, akik imádják az éjszakai életet. A város egyik legmenőbb szórakozóhelyén Christina váratlanul megismerkedik Peterrel, a tökéletes férfival. Miután Christina megtudja, hogy a kiszemelt úriember elhagyta a várost, Courtney-val autóba pattannak, hogy felkutassák. De a nagy Ő felé vezető rögös út csábító meglepetésekkel van kikövezve.

 

Kutyabaj - DUNA Televízió, szeptember 19. csütörtök, 21.45h

A "Kutyabaj" című családi vígjáték nem mindennapi történet egy bohém francia családról. Henri Mohen középkorú 1 regényes bestseller író és jelenleg írói válságban szenved. Ráadásul, ebben a nyomorúságos helyzetében, váratlanul egy hatalmas, macerás, udvariatlan és büdös kutya toppen be az életébe. Henri olyan író, akinek írói blokkja van, és nap mint nap ír családjáról, feleségéről, huszonéves Noé lányáról és Gaspard fiáról, valamint jelenlegi nem éppen nyugodt hétköznapjairól, a családi problémákról és az óriási kutyával való nagytalálkozásáról. Cecile, felesége kíváló író és irodalomesztéta, általában ő írja meg Gaspard fia helyett a beadandó irományokat, esszéket. Henri és Cecile negyedszázada élnek már együtt, nagyon szerették egymást, azonban világmegváltó gondolataik, álmaik már a múlté. 

 

Zack és Miri pornót forgat - Filmcafe, szeptember 19. csütörtök, 22.35h

A két ezeréves barát, a szobatárs Zack és Miri igencsak nehéz időket él át, ugyanis adóssághegyek tornyosulnak föléjük. Amikor kikapcsolják az áramot és még a vizet is elzárják náluk, különös mentőötletük támad a gyors pénzszerzésre: a barátaik segítségére is számítva, pornófilmet forgatnak. Előtte azonban esküt fogadnak, hogy a szex semmiképp sem fogja megrontani a barátságukat. Ám ahogy elkezdődik a forgatás, a két barát közötti üzleti megállapodás és plátói barátság valami sokkal többé változik át.

 

Halálhegy - A Dyatlov-rejtély - Film Mánia, szeptember 19. csütörtök, 22.40h

Az igaz történeten alapuló film Oroszországba repíti nézőit, ahová öt mindenre elszánt amerikai diák indul útnak a múlt rejtélyes haláleseteit kutatni. 1959-ben kilenc tapasztalt szovjet túrázó holttestére bukkantak a Halálhegyen. Az eset érdekessége, hogy a túrázók halálának okát eddig megoldatlan rejtély övezi. Miért voltak radioaktívak a holttestek? Hogyan sebesülhettek meg úgy a túrázók, hogy semmi nem utalt külső támadásra? A megtörtént esemény feljegyzéseit és a nyomozást még abban az évben titkosították. Közel fél évszázaddal később az öt amerikai diák azzal a céllal utazik a kietlen orosz vidékre, hogy felelevenítse és megoldja a Dyatlov-rejtélyt. Azonban nem sejtik, hogy az események bizarrabbak és félelmetesebbek, mint azt valaha is képzelték.

 

Vesztesek bosszúja - Viasat3, szeptember 19. csütörtök, 23h

Clay, Jensen, Roque, Pooch és Cougar az Amerikai Különleges Haderő tagja. Az elit kommandósokat akkor vetik be, ha Amerika érdekeit veszély fenyegeti valahol a világban. Ezúttal a bolíviai dzsungel mélyére szólítja őket a kötelesség, itt kell felkutatniuk és megsemmisíteniük az ellenséget. A veszélyes küldetés azonban számukra ördögi csapda, ugyanis elárulják őket. Miután majdnem otthagyják a fogukat, elhatározzák, hogy nem hagyják annyiban a dolgot. Úgy döntenek, hogy megkeresik az árulót, és leszámolnak vele. Az akcióban a gyönyörű és titokzatos Aisha lesz a segítségükre.

 

Manifesztum - M5, szeptember 19. csütörtök, 23.05h

Manifesto _ "A jelenkor összes műve hamis" _ "Semmi sem eredeti. Lopjatok akárhonnan, ami inspirál." A filmben elhangzott gondolatok ma talán még igazabbak, mint a történelem során eddig bármikor. A Manifesztum című filmet egy múzeumi videóinstalláció 12 felvételéből állította össze a rendező, Julian Rosefeldt, képzőművész. A film a futurista, dadaista, szuprematista mozgalmak, a Dogma, valamint egyéb művészeti csoportok manifesztumait tolmácsolja Cate Blanchett briliáns alakításában. A Manifesztum központi problémája, ami körül a 12 epizód forog: az élet és a művészet viszonya. A létfenntartás unalmas és elvesz tőlünk minden energiát, ezzel szemben a művészet mindenhol jelen van az életünkben, és mélyrehatóan átjár minket. A Manifesztum minden szempontból különleges film. Egyrészt azért, mert 12 videóinstallációból áll a történet, melyek egymástól függetlenül is megállják a helyüket. Másrészt pedig azért, mert lényegében az egész filmben egyes egyedül Cate Blanchett szerepel, aki 13 karaktert személyesít meg. A Manifesztumban több mint 50 közismert ember beszéde, kinyilatkoztatása, hitrendszere, vagyis manifesztuma hallható. 

 

Machete - AMC, szeptember 19. csütörtök, 23.45h

Machete, az egykori rendőr összetűzésbe keveredett az egyik mexikói drogbáróval. Miután Torrez emberei kinyírták a családját, és majdnem vele is végeztek, a határ túloldalán, Texasban kezd új életet. Az államban választásra készülnek. Az egyik jelölt, a korrupt és hazug McLaughlin az illegális bevándorlók ellen kampányol, éjjel pedig öldösi őket. Ezzel veszélyezteti Torrez üzletét, aki kimondja rá a halálos ítéletet. Egy ügyes csellel ráveszi Machetét, hogy nyírja ki a szenátort, majd odadobja a zsaruknak. Machete azonban nem hagyja annyiban a dolgot, elindul, hogy leszámoljon vele.

 

A lánc - Paramount Network, szeptember 19. csütörtök, 23.50h

Régen Lazarus boldog volt, de felesége megcsalta, házassága zátonyra futott. Egy napon azonban megjelenik az életében Rae, akire az út szélén talál rá.. Az isten-félő, középkorú fekete férfi hamar rájön, hogy a lány nem más, mint a kisváros 'lotyója'. Lazarus hazaviszi és ápolja őt, később pedig sajátos módszerével megpróbálja rávenni a lányt, hogy változtasson az életén.

 

Féktelen harag - Film+, szeptember 19. csütörtök, 23.55h

John Milton (Nicolas Cage) lányát lemészárolta Jonah King (Billy Burke), a szektavezér, az unokáját pedig fel akarja áldozni holdtöltekor, hogy beteljesítse küldetését. Milton meghalt, de most visszatér a túlvilágról, hogy megbosszulja lánya halálát, és megmentse a kicsinyét. A pokolból kitörve Milton egy tűzvörös, felturbózott sportkocsival száguld, Piperrel (Amber Heard), a dögös pincérnővel az oldalán. Zsaruk és bűnözők üldözik őket, és a Sátán zsoldosa, a Könyvelő (William Fichtner), akinek az a feladata, hogy visszavigye Miltont a pokolba. A férfinak három napja van, hogy megtalálja és megmentse az unokáját.