Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Ha a csütörtök este otthon ér, ezeket nézd!

Hanna - Gyilkos természet - Viasat3, október 13. csütörtök, 21h

Hanna (Saoirse Ronan) egyszerű kamaszlánynak látszik. De olyan erős, gyors, ravasz és kitartó, mint egy profi zsoldos katona. Apja, a CIA egykori ügynöke (Eric Bana) az északi sarkkörön túl, Finnország néptelen tundráin nevelte fel. Amikor a férfi úgy érzi, hogy a lány felkészült, visszaküldi a civilizált világba, és egy feladatot bíz rá. Hanna egy számára teljesen ismeretlen közegbe kerül, amit eddig csak könyvekből ismert. Nyomában a kegyetlen ügynökökkel, és egy titokzatos nővel (Cate Blanchett) a lány egyre közelebb kerül kitűzött célpontjához.

 

Sin City: Ölni tudnál érte - Filmcafe, október 13. csütörtök, 21h

A Sin City: Ölni tudnál érte olyan történeteket mutat be, melyek nem kerültek bele az első filmbe, de Miller vadonatúj szálakkal is gazdagította az eredeti anyagot. A cselekmény Marv történetével (Mickey Rourke) folytatódik azon az éjszakán, amikor Hartigan (Bruce Willis) meghal. Elmeséli, milyen konfliktus vezetett ahhoz, hogy Dwight (Josh Brolin) átoperáltassa az arcát. Láthatjuk, hogyan próbálja Nancy (Jessica Alba) túlélni Hartigan áldozatszerű öngyilkosságát. Új figuraként megismerhetjük Johnnyt (Joseph Gordon-Levitt), az aranykezű szerencsejátékost, aki megtudja, milyen rosszul végződhet egy este, ha egy nagykutyába botlik a bűnös városban. Eva Green pedig a femme fatale szerepében sorvasztja a férfilelkeket.

 

Az utolsó esély - Moziverzum, október 13. csütörtök, 21h

Egy orosz nacionalista csoport átveszi a hatalmat egy nukleáris rakétabázis felett, s ezzel a harmadik világháború a küszöbön áll. Az események fényében az amerikai hadvezetés orosz vizekre vezényli egyik nukleáris tengeralattjáróját, a USS Alabama-t. A hajó feladata egyszerű: megelőző csapást kell mérnie az ellenséges támaszpontra. Rövidesen azonban megszakad a kapcsolat a parancsnoksággal, így a legénység képtelen dekódolni az újonnan érkező parancsot, ennek következtében pedig a hajó kapitánya, Ramsey, és a másodtiszt, Hunter hadnagy között éles viszály alakul ki a rakéták kilövését illetően. Kettejük konfliktusának azonban amellett, hogy megosztja a legénységet, hatalmas tétje van: ha rossz döntést hoznak, kitörhet egy újabb világháború.

 

A mesterlövész - Viasat Film, október 13. csütörtök, 21h

A visszavonult mesterlövész, James Dial sohasem bocsátotta meg magának, hogy futni hagyta a világ egyik legveszedelmesebb terroristáját. Nem is kérdés, hogy újra fegyvert ragad, amikor egykori megbízói felkeresik a lehetőséggel: fejezze be, amit elkezdett. A rutinmunkának ígérkező küldetés azonban hamarosan rémálommá válik, amikor a teljes brit rendőrség Dial nyomába ered. Mikor Windsor főnyomozó megölésével is őt gyanúsítják, Dial ráébred, hogy megbízói átverték. Egyetlen reménye egy 12 éves kislány, akinek a segítségével kétségbeesett kutatásba kezd a gyilkos és az igazság után.

 

Az elnök zsoldosa 2.: Végveszélyben - Film Mánia, október 13. csütörtök, 21h

Az iraki terrorista, Rashid a dzsihad nevében véres terrortámadásokat követ el a világ több városában, köztük az Egyesült Államokban is. Az orosz kormány arról tájékoztatja az amerikai elnököt, hogy nagy mennyiségű plutónium tűnt el a raktáraiból. Matthews elnök felkészül a legrosszabbra, és amint várta, Rashid hamarosan benyújtja követeléseit. Amennyiben nem engedik szabadon három emberét és az amerikai katonák nem vonulnak ki az iszlám területekről, úgy nukleáris robbantást hajt végre az egyik amerikai nagyvárosban. Az elnök McCordot és csapatát bízza meg, hogy elkapja Rashidot.

 

Halálos fegyver - Film+, október 13. csütörtök, 21h

A nyugdíjra készülő Roger Murtaugh (Danny Glover) nyomozót a vakmerő Martin Riggs-szel (Mel Gibson) hozza össze a sors. Felesége halála óta Riggs a rendőrségi pszichológusok rémálma, két lábon járó időzített bomba, valóságos halálos fegyver _ zsaruigazolvánnyal a zsebében. A két rendőrnek egy öngyilkossági ügyet kell megoldania, melynek szálai a hírhedt nemzetközi drogkartellhez vezetnek. Hamar felismerik, ha túl akarják élni, meg kell bízniuk egymásban. Nem telik el 48 óra, és máris túlesnek egy közös családi vacsorán, ártalmatlanná tesznek néhány embert, túlélnek egy lövöldözést, kézigránátokat hajigálnak, tetőről ugrálnak, megmentik Murtaugh elrabolt lányát, és közben persze szórják a jobbnál jobb poénokat.

 

Babylon A.D. - AMC, október 13. csütörtök, 21h

Az apokalipszis után, valamikor a nem túl távoli jövőben, a világ tele van háborús zónával, ahol mindennapos az erőszak. A kemény harcos, Toorop a túlélés egyszerű szabálya szerint él: öl, vagy őt ölik meg. Az egykori veterán elvállalja a sok pénzzel és egy tiszta útlevéllel kecsegtető megbízást: a gyönyörű Aurorát és a kísérőjét kell épségben leszállítania New Yorkba. Arról azonban mit sem tud, hogy a nő valójában egy olyan organizmust hordoz a testében, amely fontos szerepet játszik a nagyhatalmú szekta világmegváltó tervében. A világ sorsa Toorop kezében van.

 

Tűzgyűrű: Lázadás - Mozi+, október 13. csütörtök, 21.30h

Jake Pentecost a háborúban született. Mindannyian azok ellen az óriási szörnyek ellen harcoltak, akik megtámadták a földet. Jake édesapja az életét áldozta a világ megmentéséért, és a békéért, a férfi azonban nem követi apja nyomdokait. Egy szerencsétlen véletlen folytán viszont rá kell jönnie, hogy nem kerülheti el a sorsát, a világ ismét veszélyben van.

 

Az ember, aki túl keveset tudott - DUNA Televízió, október 13. csütörtök, 21.45h

Az amerikai Wallace Ritchie öccsének (is) meglepetést akar szerezni, így minden előzetes bejelentés nélkül betoppan Angliában élő testvéréhez, Jameshez. A fivér azonban épp nem ér rá csetlő-botló bátyjával foglalkozni, ezért befizeti Wallace-t egy színházi előadásra, amelyben a néző részt vehet egy teljesen valósághű krimiben. A feladat mindössze annyi, hogy egy utcai telefonfülkében válaszolni kell a játékvezető hívására, és elmenni a megadott címre. A telefon meg is szólal, de a hívás egy valódi bérgyilkos számára érkezik. Wallace mit sem sejtve elindul, hogy teljesítse a feladatot, és ezzel kezdetét veszi az őrület.

 

Cápa 4. - A cápa bosszúja - Film Mánia, október 13. csütörtök, 22.45h

A Brody család a sok megpróbáltatás után azt hiszi, megszabadult a rémisztő múlttól, a családot kísértő gyilkos cápától. A fiúk már felnőttek, Michaelnek családja van, Sean pedig fiatalsága legszebb éveit éli. Nem is sejtik, hogy új lakóhelyük közelében felbukkant egy minden eddiginél nagyobb, vérszomjas cápa. Az egyik hétvégén, amikor összegyűlik a család, szörnyű tragédia történik: Seant felfalja a hatalmas bestia. Michael azonnal megszervezi a cápa elleni irtóhadjáratot, ám hamarosan rá kell döbbennie, hogy a gyilkos állat rácáfol a tudományra, és mindenáron bosszút akar állni a Brody családon.

 

A lény 2. - Filmcafe, október 13. csütörtök, 22.50h

A Marsra indult expedíció egyik tagját megtámadja egy idegen lény, és megfertőzi. A földön kívüli géneket hordozó űrhajósról az irányító személyzet nem sejti, hogy a gyilkolás kódját hordozza testében. A lényt egyetlen cél hajtja, megtalálni párját, akivel "családot alapítva" szaporodni kezdhet. A Földre visszatérve a férfi gyilkos vadászatra indul, és hamarosan megtudja, merre rejtőzködik a halálosan gyönyörű párja. Ha sikerül beteljesíteni küldetését, a gyilkos idegenek hordáját többé már lehetetlen megállítani, és az emberiséget a teljes kipusztulás réme fenyegeti.

 

Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét - AXN, október 13. csütörtök, 22.50h

Danny Ocean (George Clooney) és elit betörő bandája az évszázad rablásában 160 millát zsákmányol Terry Benedict (Andy Garcia) kaszinójából. A csapat tagjai ezután megpróbálnak jó útra térni, de ez majdnem olyan komoly kihívásnak bizonyul, mint a rablás maga. Amikor egyikük lebuktatja a társaságot Benedictnél, véget ér a nyugalom. A tulaj a pénzét akarja _ kamatostul. Nincs más hátra, a csapatnak megint pénzt kell szereznie. A terep ezúttal az öreg kontinens, ahol egyszerre három európai nagyvárosban akarnak Las Vegasnál nagyobb balhét végrehajtani. Mindeközben Rusty Ryan (Brad Pitt) exbarátnője, az Europol ügynök Isabel Lahiri (Catherine Zeta-Jones) rájuk vadászik.

 

Végképp eltörölni - Film+, október 13. csütörtök, 23.20h

John Kruger (Arnold Schwarzenegger), a Takarító védelemre szakosodott titkos ügynök. Akkor jön el az ő ideje, amikor másoké lejár: megszervezi a veszélyeztetett tanúk új életét és szinte a szó szoros értelemben eltörli a régit. Nála jobban senki sem tud megszervezni egy véletlen balesetet vagy egy katasztrófát, ám egy napon ő is veszélybe kerül. Lee Cullen (Vanessa Williams) Amerika egyik legnagyobb fegyvergyárának munkatársa olyan titkos fegyverkísérletek tanúja lesz, amelyek, ha sikerrel járnak, egy csapásra felborítják a világ törékeny egyensúlyát. A nő egy összeesküvés nyomaira bukkant és a szálak a kormány legfelsőbb köreibe vezetnek. Ettől kezdve csak Kruger segítségével maradhat életben, akit azonban munkatársai árulással vádolnak és ellene fordulnak, így legbizalmasabb barátaiban sem bízhat. Kruger jól tudja, hogy ebben a játszmában Lee mellett csak magára számíthat.

 

Amerikai mesterlövész - Viasat3, október 13. csütörtök, 23.20h

Chris Kyle az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei az Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

 

Hetedik - AMC, október 13. csütörtök, 23.40h

A történet helyszíne New York vigasztalan, szürke és nyirkos betonrengetege, ahol őrült sorozatgyilkos után nyomoz a rendőrség. A férfi a Bibliában megírt hét halálos bűnlajstromát követve szedi áldozatait, míg üldözői, a nyugdíjba készülő, higgadt és bölcs, William Sommerset nyomozó és a türelmetlen, lobbanékony újonc, David Mills megpróbálják megakadályozni beteg terve végrehajtásában. A befejezés azonban olyan csavart tartogat, amihez foghatót csak a legjobb Hitchcock-filmekben láthattunk. A lélegzetelállítóan izgalmas krimi-thriller az elmúlt évek egyik kultuszfilmjévé vált!

 

JoJo Nyuszi - Mozi+, október 13. csütörtök, 23.45h

Taika Waititi író-rendező a tőle megszokott stílusban készítette el humorral és érzelemmel teli új filmjét, a JOJO NYUSZI-t. A második világháború idején a magányos német kisfiú, Jojo elképzelései a világról alapjaiban rendülnek meg, amikor felfedezi, hogy egyedülálló anyukája egy zsidó lányt rejteget házuk padlásán. Csupán tökkelütött képzeletbeli barátjára, Adolf Hitlerre támaszkodva, Jojo kénytelen átértékelni megrögzött nacionalista gondolkodásmódját.

 

A harci drón - Moziverzum, október 13. csütörtök, 23.50h

Hat zsoldost bérel fel a CIA, hogy elraboljanak egy köztársasági elnököt és kiiktassanak egy moszkvai fegyverkereskedőt. A következő küldetés Csernobilba vezet, viszont árulással kell szembenézniük.