Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Ha csütörtökön otthon maradsz, ezeket nézheted.

Marslakó a mostohám - Viasat2, október 27. csütörtök, 20h

 

Az ábrándozó csillagász, Steven Mills (Dan Aykroyd) felfedezi, hogy bolygónkon egy földönkívüli rejtőzködik, a mennyei formájú Celeste (Kim Basinger). Természetesen azonnal nekilát, hogy közelebbről is alaposan kivizsgálja az esetet, s szerencséjére a szépséges idegen is kíváncsi néhány dologra. Sok mindent meg kell tudniuk egymástól: Dr. Mills a távoli bolygó misztikus és tudományos titkait szeretné kideríteni, Celeste viszont még mindig nem tudja, hogyan kell csókolózni. Hamarosan kozmikus szerelem szővödik közöttük, ám a tudós kamaszlánya nem örül a különös mostohának.

 

A kívülálló - AMC, október 27. csütörtök, 20.40h

 

Messze, a távolban fénycsík lobban az éjszakában. Egy űrhajó ütközik a norvég fjordoknak, és a roncsok közül egy másik világ szülötte emelkedik ki, Kainan, a harcos. Ám nincs egyedül, az űrhajó potyautasa, a vérszomjas Moorwen már lesben áll, hogy megbosszulja Kainan hadseregének tetteit. Elvágva otthonától az idegen bolygón, mely évszázadokkal le van maradva saját civilizációjától, Kainan elindul, hogy elpusztítsa félelmetes ellenségét. Mielőtt azonban beteljesítené sorsát, a vikingek fogságába esik, akik, miután megmentette Rothgar király életét, kelletlenül befogadják. Kainant hamarosan bizalmába fogadja Rothgar gyönyörű lánya, Freya, és a férfi beavatja múltjának titkaiba. Moorwen ostromolni kezdi a viking erődöt, halálos sebet ejt a királyon, és elrabolja Freyát. A vikingek, élükön Kainannal útra kelnek az utolsó nagy misszióra _ vagy végeznek a rémmel, vagy szembenéznek a halállal.

 

Határtalan indulat - Viasat Film, október 27. csütörtök, 21h

 

William MacPherson tengerészgyalogosként szolgál Irakban. Amikor megsebesül, egy katonatársa meghívja az arizonai farmjára. Mire azonban megérkezik, a barátjának nyoma vész, sőt a környéken lakók mintha soha nem is hallottak volna róla. MacPherson rádöbben, hogy az egész várost könyörtelen embercsempészek tartják a kezükben, akik az üzlet érdekében semmitől sem riadnak vissza. Elhatározza, hogy a végére jár az ügynek, és nem nyugszik, amíg a vétkesek el nem nyerik méltó büntetésüket.

 

Kickboxer: A bosszú ereje - Moziverzum, október 27. csütörtök, 21h

 

Kurt Sloane (Alain Moussi) és testvére, Eric (Darren Shahlavi) kiváló harcművészek. Amikor Eric megnyeri a karate világbajnokságot, meghívást kap Hongkongba. Ugyan Kurt ellenzi a dolgot, testvére mégis odautazik. Nem sokkal később levelet kap Erictől, aki azt kéri tőle, találkozzanak Bangkokban. Kurt gépre száll, de nem sokkal érkezése után testvérével végez a hírhedt Tong Po (Dave Bautista). Kurt bosszút fogad, s hogy revansot vehessen testvére gyilkosán, és elszántan edzeni kezd a híres Durand thai bokszmester (Jean-Claude Van Damme) irányításával.

 

Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) - Paramount Network, október 27. csütörtök, 21h

 

Riggan Thomson (Keaton), a lecsúszott mozisztár szeretné bebizonyítani, hogy valódi művész, és mindenét kockára teszi, hogy rendező-főszereplőként színpadra vigyen egy darabot a Broadwayn.

 

Halálos fegyver 3. - Film+, október 27. csütörtök, 21h

 

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) komoly problémával kerül szembe. Egy rendőrből lett bandafőnök támad a városra. Őrült tetteiben nincs rendszer: lopott fegyverekkel kereskedik, de árujának java részét saját maga használja. Azokat a házakat és autókat, melyeket a nyomában lévő rendőrpáros véletlenül épen hagyna, ő teszi a földdel egyenlővé. Robbanások, üldözések és utcai lövöldözések követik egymást elképesztő sebességgel. És hogy a felfordulás teljes legyen, a túlbuzgó ingatlanügynök Getzen (Joe Pesci) kívül egy harcias rendőrnő (Rene Russo) is színre lép.

 

Babylon A.D. - Film Mánia, október 27. csütörtök, 21h

 

Az apokalipszis után, valamikor a nem túl távoli jövőben, a világ tele van háborús zónával, ahol mindennapos az erőszak. A kemény harcos, Toorop a túlélés egyszerű szabálya szerint él: öl, vagy őt ölik meg. Az egykori veterán elvállalja a sok pénzzel és egy tiszta útlevéllel kecsegtető megbízást: a gyönyörű Aurorát és a kísérőjét kell épségben leszállítania New Yorkba. Arról azonban mit sem tud, hogy a nő valójában egy olyan organizmust hordoz a testében, amely fontos szerepet játszik a nagyhatalmú szekta világmegváltó tervében. A világ sorsa Toorop kezében van.

 

Hasonmás - Mozi+, október 27. csütörtök, 21h

 

Az emberek tökéletes biztonságban és kényelemben élnek. Helyettük ugyanis saját, tökéletes robot hasonmásaik végzik el a mindennapi teendőket. A tökéletesnek hitt rendszer azonban váratlanul megbomlik, amikor megölnek néhány felhasználót. Greer FBI-ügynökre (Bruce Willis) vár a feladat, hogy kinyomozza, mi történt. Minél többet megtud az ügyről, annál meglepőbb dolgokra bukkan. A fenyegető összeesküvés leleplezése érdekében a hasonmása helyett kénytelen személyesen végezni a nyomozást, ami új veszélyek elé állítja a robotok között.

 

Judy - Film4, október 27. csütörtök, 22.35h

 

A Judy a legendás amerikai színész-énekesnő, Judy Garland életének utolsó hónapjait dolgozza fel. A negyvenes éveiben járó Judy Garland, az Óz, a csodák csodája Dorothyja több, tragikusan végződő házasságon jutott túl, és a hatvanas évek végére folyamatos anyagi és drog problémákkal küzdött. Annak reményében, hogy elegendő pénzt kereshet két kisebb gyermekének eltartására, elvállal egy londoni varietéturnét. Bár Garland népszerűsége Amerikában már megkopott, csillaga Európában még fényesen ragyogott, amikor 1969 telén megérkezett Londonba. A fellépések azonban nem minden zökkenő nélkül zajlanak, Garland folyamatos harcot folytat saját magával, a közönséggel, és a menedzsmenttel egyaránt.

 

A bosszú - Film Mánia, október 27. csütörtök, 22.50h

 

Három jómódú családfő a vadászatot választotta a hétköznapi stressz levezetésére. Éves találkozójukra érkeznek a sivatagba, de szokásuktól eltérően egyikük szívdöglesztő fiatal szeretőjével érkezik. A lány hamarosan nem csak a férfiak vágyálmainak középpontjába kerül, hanem a célkeresztjükbe is.

 

Egyenesen át - AXN, október 27. csütörtök, 22.55h

 

Néhány orvosegyetemista bátor és őrült kísérletre szánja el magát. A halál utáni élet érdekli őket, hát próbaképpen meghalnak. Mindez persze laboratóriumi körülmények között zajlik, a barátaik meg ott vannak mellettük, és a megfelelő pillanatban mindig újraélesztik őket. De lassacskán rá kell jönniük, hogy a bátorságuk vakmerőség volt. Átjutottak a túloldalra, és sikerült visszajönniük, de valami olyasmit hoztak magukkal, amire nem készültek fel. A halál ott marad velük, és hiába élnek, nem tudnak megszabadulni tőle...

 

Meggyanúsítva - Filmcafe, október 27. csütörtök, 23h

 

Puerto Ricóban éppen Szent Sebestyén ünnepe zajlik, amikor egy kislány megerőszakolt holttestére bukkannak, immár a másodikra az elmúlt tizenhat napban. A lány holttestét a közösség egyik fontos és megbecsült tagja, Harry Hearst (Gene Hackman) ügyvéd találja meg. Ezt követően a rendőrkapitány rövid beszélgetésre invitálja a férfit, aki következetlen válaszai miatt az első számú gyanúsítottá lép elő. A média rögtön kitálalja az eseményt, és vájkálni kezd az ügyvéd múltjában. Fiatal és gyönyörű felesége, Chantal vallomása is csak tovább bonyolítja a helyzetet.

 

Prometheus - Mozi+, október 27. csütörtök, 23.10h

 

A tudósok idegen civilizáció emlékeire bukkannak a Földön. Az ősi jelek útmutatását követve a Prometheus űrhajót útnak indítják a világegyetem távoli sarkába, hogy választ találjanak az emberiség alapvető kérdésére. A legénységet két tudós vezeti. Shaw vallásos hitétől vezérelve szeretne találkozni az Istenekkel, Holloway-t pedig a kalandvágy hajtja. Ám egyikük sincs felkészülve az iszonyatra, ami a bolygón vár rájuk. Könyörtelen ellenféllel találkoznak, összecsapásuk tétje az emberi faj jövője...

 

Escobar - Paramount Network, október 27. csütörtök, 23.25h

 

1983-ban Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengnek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba enged bepillantást, amelyet a kábítószer, a korrupció, erőszakos hatalmi harcok és páratlan gazdagság ural. A borzalmas és szenvedélyes szerelmi történet korunk egyik legsötétebb bűnöző elméjének fejlődéstörténete is egyben. A legendás drogbáró elképesztő kegyetlenséggel építi birodalmát, amelyet nemcsak az illegális üzleti világhoz fűznek erős szálak, de természetesen a politikához is. A film Virginis Vallejo Loving Pablo, Hating Escobar című könyve alapján készült.

 

Másnaposok - Film+, október 27. csütörtök, 23.30h

 

Házasodni többször is lehet, de legénybúcsú csak egyszer van az ember életében. Phil (Bradley Cooper) a haverjai segítségével meg is szervezik a fergeteges bulit, ami túlságosan is jól sikerül. Másnap reggel megdöbbenve ébrednek, a leendő férj nyomtalanul eltűnt, a szálloda szobája pedig teljesen le van rombolva. Az előző napi dorbézolásról mindössze néhány nyom maradt: egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipős fiókban és Mike Tyson a nappaliban.

 

Szellemírtók 2. - Viasat3, október 27. csütörtök, 23.55h

 

A Szellemirtók csapata változatlan felállásban lép pályára a természetfölötti lények elleni többfordulós vígjáték második menetében. A szellemek ezúttal elsöprő fölényben vannak, de a "lelkes" csapat halált megvető bátorsággal küzd a rózsaszín lélektrutymó ellen, amely már-már elárasztja New York városát. A földöntúli fenyegetés egy festményen megelevenedő alakban ölt testet: ő Vigo, a Kárpátok Ostora, Moldávia Bánata. Hogy a gonosz valódi életre kelhessen, egy gyermek lelkére van szüksége _ történetesen Dana kisfiáéra. S már bele is csöppentünk a hátborzongatóan kacagtató és kacagtatóan hátborzongató kalandok kellős közepébe.