Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A legalkalmasabb filmek az esti bámészkodáshoz.

Floridai álom - Paramount Network, január 5. csütörtök, 21h

A floridai Orlando a világ minden részéről érkező turisták mekkája. Moonee és barátai a turistaparadicsomban töltik nyári szünidejüket, amit kalandként élnek meg, míg a körülöttük lévő felnőttek a mindennapi élet nehézségeivel birkóznak.

 

Az időutazó felesége - Viasat3, január 5. csütörtök, 21h

Henry, a chicagói könyvtáros ritka genetikai rendellenességben szenved. Egyfajta időutazóként a legváratlanabb pillanatokban más-más idősíkban találja magát. Az egyetlen biztos pont az életében Clare. A férfi harmincéves volt, amikor találkoztak, a lány hat. A férfi harmincéves volt, amikor összeházasodtak, a lány huszonkettő. Különös kapcsolatuk során megélik a fiatalságukat, öregségüket, a szerelem téren és időn át is összeköti őket. Boldogságukat csak két dolog árnyékolja be. Vajon a gyermekük is örökli apja betegségét? És meddig térhet vissza Henry, akit láttak meghalni.

 

Szupercella 2: Hades - RTL HÁROM, január 5. csütörtök, 21h

Sok év eltelt azóta, hogy Ray Breslin (Sylvester Stallone) emberfeletti teljesítménnyel megszökött a Sírkő nevű rettegett szuperbörtönből. Azóta új elit csapatával ártatlan embereket szabadítanak ki veszélyes helyzetekből. Egy nap megtudja, hogy egyik legjobb emberét, a Wing Chun mester Shut (Xiaoming Huang) a Hades-ba hurcolták. A Hades híres arról, hogy a fogvatartottaknak állatként kell küzdeniük egymással az életben maradásért. Breslin és csapata mindent megtesz, hogy kiszabadítsa társukat a rafinált, hi-tech, harci labirintus fogságából.

 

A pusztító - AMC, január 5. csütörtök, 21h

Phoenix, Los Angeles legelvetemültebb bűnözője összetűzésbe kerül minden idők legbrutálisabb zsarujával, Spartannal. Bár a harc döntetlennel ér véget, mindketten Kalifornia kirogenikus börtönébe kerülnek, ahol mélyfagyasztott állapotban várják büntetésük végét. 2032-ben azonban a tökéletesen erőszakmentes társadalomban Phoenix kiszabadul és ismét pokoli időszak köszönt a városra, melynek irányítói rövidesen belátják, csak egy ember képes megfékezni a fékevesztett terminátort: a nála is durvább Pusztító.

 

Harcban élve - Film+, január 5. csütörtök, 21h

Phil Broker (Jason Statham) exügynök lányával új életet akar kezdeni egy kisvárosban. Hamarosan azonban összetűzésbe kerül a helyi bandával, melynek Gator (James Franco), a drogbáró a vezetője. Amikor Gator rájön, ki is valójában Broker, életre-halálra szóló hajtóvadászatot indít ellene. Broker egyetlen esélye, hogy megvédje lányát és a város lakóit, ha fegyvert ragadva kíméletlenül leszámol a bűnözőkkel.

 

80 huszár - M5, január 5. csütörtök, 21.10h

A Lenkey-huszárszázad történetét dolgozta fel Sára Sándor filmjében. Az ország határain kívül állomásozó huszárokat a hazaszeretet, a honvágy hazahozza annak ellenére, hogy ellenkező parancsot kapnak. Keresztül verekszik magukat az ellenséges vonalakon, menekülnek az üldözők elől, megküzdenek az éhséggel. Csak töredékük jut haza, és őket is a császári csapatok várják… A film forgatókönyvírója, operatőre és rendezője Sára Sándor.

 

A helyőrség - Mozi+, január 5. csütörtök, 21.15h

A helyőrség 54 hősies amerikai katona történetét meséli el, akiknek az afganisztáni háború legbrutálisabb ütközetében kellett helytállniuk nyolcszoros túlerővel szemben.

 

Ölni kíméletesen - Film Mánia, január 5. csütörtök, 22.35h

George V. Higgins azonos című regényének adaptációja. A film középponjában Jackie Cogan (Brad Pitt) áll, aki a maffia profi behajtóembereként egy nagy összegben játszott illegális pókerverseny eltűnt nyereményének nyomába ered. Azt a pénzt kell előkerítenie, amit egy magas tétekben játszott, a maffia által biztosított pókerbajnokságról rabolt el három balfék.

 

Tökéletes védelem - AXN, január 5. csütörtök, 22.55h

Philip Sauvage-et, a különleges erők veteránját az egykori bokszbajnokból lett tehetős vállalkozó, Wayne Barclay szerződteti testőrnek. Barclay egykor a rács mögé juttatott egy nagyhatalmú rapzenészt, aki a börtönből szabadulva bosszút esküszik ellene és a családja ellen. Sauvage fiatal harcosokból és volt katonákból kommandót szervez a bokszoló védelmére.

 

A szakasz - Filmcafe, január 5. csütörtök, 23h

Önkéntesnek jelentkezik a vietnami háborúba az ifjú Chris Taylor. Ahhoz az egységhez osztják be, amelyet Elias és Barnes őrmester vezet. Elias betartja a játékszabályokat, törődik az embereivel, a kegyetlen Barnest viszont csak a harc, a küzdelem érdekli. Barnesnek és az embereinek semmi sem számít, hidegvérrel kivégzik az ártatlan embereket is. Amikor Eliasnak sikerül megakadályoznia az újabb mészárlást, a feldühödött Barnes lelövi. Chris sejti, mi történt. Mielőtt azonban az ügy kipattanna, a vietkongok támadásba lendülnek.

 

A katona - AMC, január 5. csütörtök, 23.10h

Todd, a veterán katona már számos galaktikus háborút vészelt át sikeresen, nem utolsósorban azért, mert betartotta a szabályokat. Ő Darvin túlélés-elméletének mintapéldája, ám dicsőséges napjainak lassan-lassan vége. A tudomány és technika határai korlátlanok, s az új harcosgeneráció kifejlesztésével Toddon visszavonhatatlanul túlhalad az idő. A Káin 607-es névre hallgató, modernebb típusú gyilkológép fölénye megkérdőjelezhetetlen, hiszen a kormány kérésére éppen Todd-dal és annak két tapasztalt társával eresztik össze tesztelés gyanánt. Az eredmény látványos: a három öreg katona közül csupán Todd éli túl a küzdelmet, de ő is csak éppen hogy. Az életveszélyesen megsebesült, kiszolgált katonát egy távoli bolygóra száműzik, amely amolyan űrközi szemétlerakó helyként funkciónál. 

 

Kereszttűzben - Moziverzum, január 5. csütörtök, 23.15h

Johnny Gallagher őrmester egy foglyot kísér Németországból az Egyesült Államokba. A fogoly azonban megszökik a repülőtéren, Gallagher pedig nem válogat az eszközökben, hogy kézre kerítse. Lassan kiderül, hogy a szökevény egy nagy katonai összeesküvés részese, amely meg akarja akadályozni a leszerelési tárgyalásokat...

 

Sosem voltál itt - Paramount Network, január 5. csütörtök, 23.30h

Joe háborús veterán, és egykori FBI-ügynök. Karrierje során olyan dolgokat látott és tett, amik lényegében tönkretették az életét. Amikor épp nem az öngyilkosság gondolata marcangolja, különböző megbízásoknak tesz eleget, otthonról megszökött, eltűnt vagy emberkereskedők kezére jutott lányokat szabadít ki. Egy napon azonban olyan megbízást kap, mely sokkal veszélyesebb, mint bármi, amivel eddig szembe kellett néznie.

 

A papa Volgája - DUNA Televízió, január 5. csütörtök, 23.45h

A papa volgája nagyon humánus, szép film, ugyanakkor cseh humorral megáldva. Aanya és lánya talán utolsó road-movie-ja Csehországon át. Meghal a családfő, az apa és 30 éves lánya, Tereza rákos beteg, de remény van rá, hogy meggyógyul. Eva elhatározza, hogy szeretett lányával beülnek a papa volgájába és hosszú útra kelnek. Az anya férje utolsó kívánságának nyomán elindul felkeresni egykori szeretőit. Tereza is nyitott az útra, mert apja egyik öltönye zsebében a titkos gyerekrajzot talál, amelyet apjának rajzolt egy számára ismeretlen fiú, Tomaš. Eva lánya úgy érzi, hogy van egy mostohatestvére valahol, a nagyvilágban. Anya és lánya, útjuk során egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Mindegyikük valahol a múltat akarják felkutatni, újra felfedezni és felidézni a régi időket. Eva, az anya sokmindenre emlékezik, de édes lánya elől kezdetben titkolja.... (.)

 

Háborgó mélység  - RTL, január 5. csütörtök, 23.45h

Az Aquatica tengeri kutatólaboratórium fedélzetén veszélyes kísérletek folynak. A tudóscsoport vezetője, Dr. Susan McAlester (Saffron Burrows) cápákon végez genetikai vizsgálatokat, mert azt reméli, hogy kutatásai révén megtalálja az Alzheimer-kór ellenszerét. Mivel édesapja is ebben a betegségben szenved, ezért maximális odaadással próbálja befejezni a kutatást. Türelmetlenségében azonban végzetes hibát követ el: megszegi a génmanipuláció törvényeit, és kitenyészt egy cápafajt, mely okosabb a delfineknél. Amikor a stáb a kísérletek sikerét ünnepli, egy hirtelen jött vihar megrongálja a kutatóbázist és a veszedelmes cápák elszabadulnak.

 

Arctalan ellenség - Mozi+, január 5. csütörtök, 23.55h

Thomas Egan (Ethan Hawke) drónpilótaként napi tizenkét órában a tálibok ellen harcol Irakban. A számítógépes harci bevetések után hazatér családjához, gyermekeihez és feleségéhez. Egy megbízatása során azonban felteszi a kérdést magának. Mennyiben különbözik ő a gyilkos terroristáktól ebben a szakadatlannak tűnő háborúban?