Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Csütörtök estére zeket a filmeket ajánljuk.

Kőkemény igazság - Viasat2, április 6. csütörtök, 20h

Tommy (Pauly Shore) amatőr sztriptíztáncosként tevékenykedik, és messziről kerüli a büntetésvégrehajtás minden intézményét. Egy nap azonban felkérik esküdtnek, ami gyökeres fordulatot hoz az életébe. Igaz, esze ágában sincs elmenni, de mikor szülei elutaznak a család otthonát képező lakókocsival, kénytelen elvállalni a feladatot a szállodai elhelyezés reményében. A kényelmes hotelszobában még nem is sejti, hogy egy sorozatgyilkos, Wayne Bishop tárgyalásán kell részt vennie és döntenie. Az ügy tisztának tűnik, de Tommy képtelen megelégedni ennyivel.

 

Az utolsó blues - Magyar Mozi TV, április 6. csütörtök, 21h

Andris kettős életet él: Budapesten sikeres vállalkozó, férj és apa, Krakkóban pedig freskókat fest és lengyel barátnője van. Amikor a lány terhes lesz, Andrisnak döntenie kell...

 

Aeon Flux - Moziverzum, április 6. csütörtök, 21h

400 évvel a jövőben járunk, amikor is egy gyilkos vírus elpusztította a Föld lakosságának 99%-át. Csupán egy fallal körülzárt, védett városállam, Bregna élte túl az emberiségre sújtó armageddont. Bregna-ban látszólag tökéletes az élet, az emberek harmóniában élnek egymással, egy tudósokból álló kongresszus irányítása alatt. A valóság azonban egészen más képet mutat: a városállam életét általános riadalom és belső villongások jellemzik. Aeon Flux, a "Monican" nevű földalatti titkos mozgalom vezető ügynöke, amelyet a The Handler irányít. Amikor Aeon azt a feladatot kapja, hogy a készülő forradalom érdekében ölje meg az egyik kormányzati vezetőt, egy titokzatos világba nyer bepillantást...

 

Madárka - Paramount Network, április 6. csütörtök, 21h

Két barát különböző sérülésekkel tér vissza Vietnámból. Az egyiknek fizikai, a másiknak mentális problémái akadnak, ami miatt csodálatának tárgya, egy madár szeretne lenni.

 

A kód neve: Merkúr - RTL HÁROM, április 6. csütörtök, 21h

Art Jeffries (Bruce Willis), a kiábrándult és kiégett FBI-ügynök az idegösszeomlás szélén áll egy évekig húzódó ügy kudarca miatt. Rutinfeladatai során Simon, a kilencéves autista fiú eltűnésének ügyében kell kutatnia, akinek a szüleit megölték. Art hamar rátalál a rettegő Simonra és úgy érzi, hogy a fiú rokonlélek. Mindent megtesz, hogy segítsen neki, és amikor Simon életére törnek, rájön, hogy az amerikai hadsereg áll a rejtélyes ügy hátterében. A fiú ugyanis megfejtette a hadsereg legtitkosabb kódját, a Merkúrt, és a katonai hírszerzés feje, Kudrow ezredes (Alec Baldwin) nem engedheti meg magának, hogy fontos pozícióját egy kisgyerek veszélyeztesse.

 

Ballistic: Robbanásig feltöltve - AMC, április 6. csütörtök, 21h

Két esküdt ellenség eszeveszett versenybe fog, hogy megtalálják az új gyilkoló eszközt, mindketten tehetségesek, ügyesek és makacsul akarják a sikert. Az egyik a csak fedőnevén ismert ügynöknő, Sever (Lucy Liu), aki kiképzése révén maga a halálos fegyver. Sever precíz és rendíthetetlenül tör célja felé. A másik fél is briliáns és elszánt fickó, az FBI volt embervadásza, Jeremiah Ecks (Antonio Banderas). A saját területén legkiválóbb ügynök akkor lépett ki az FBI-tól, amikor a felesége meghalt egy ellene elkövetett merénylet során, s azóta Eckst lelkiismeret-furdalás gyötri. Egykori pártfogója most visszahívja az FBI-hoz, és pályafutása legnagyobb kihívást jelentő feladatával bízza meg. Ecksnek fel kell készülnie, hogy szembenézzen legfélelmetesebb ellenfelével, Sever ügynökkel. A halálos díjért folytatott ádáz versenyben csak egy győztes lehet. De amikor a szabályok megváltoznak, a két esküdt ellenség rájön, hogy az, akit megpróbálnak legyőzni, egyidejűleg az egyetlen, akiben megbízhatnak.

 

A kéz, amely a bölcsőt ringatja - Filmcafe, április 6. csütörtök, 21h

A kényelmes és irigylésre méltó életet élő Peyton Flanders elveszíti férjét, és még meg sem született gyermekét. Nincs más választása, új életet kell kezdenie. Az élet, amelyre vágyik azonban egy másik nőé; az elégedett és tevékeny Claire Bartel-é, aki egyszemélyben feleség, anya, és üzletasszony. Eljátszva az ideális babysittert, Peyton beköltözik Claire-ék otthonába. Solomon, a házi mindenes az egyetlen, aki észreveszi, hogy Peyton valójában nem az a drága angyal, akinek mindannyian gondolják. Mire Claire megérti, mire megy ki Peyton titkos játéka, talán már túl késő ahhoz, hogy megmentse családját a rémisztő jövőtől, amit Peyton szánt nekik.

 

Ragadozók - Mozi+, április 6. csütörtök, 21h

Egy elit harcosokból álló csapat, élükön egy zsoldossal különös bevetésre indul. Nem ismerik egymást, és nem tudják, hogyan kerültek egy idegen bolygóra, méghozzá szabad prédaként. Egy orvos kivételével az alakulat tagjai mind hidegvérű gyilkosok: van köztük kommandós, bérgyilkos, elítélt és Yakuza-tag. Ők a legjobban kiképzett, legveszélyesebb "ragadozók" a Földön, akikre most a Ragadozók egy rendkívül kegyetlen új faja vadászik. Céljuk, hogy végleg kiírtsák a bolygójukra tévedt idegeneket. Felkészülési idő nincs. Kezdődik a hajtóvadászat...

 

A Védelmező 2. - Film+, április 6. csütörtök, 21h

Robert McCall (Denzel Washington), az egykori CIA-kiképzőtiszt minden ismerőse, barátja és családtagja számára halott. Taxisofőrként, teljes inkognitóban segít azoknak, akik erőszak áldozataivá váltak. Legyőzhetetlen, kemény és sosem alszik. Egyetlen kapcsolata régi életével Susan (Melissa Leo), elhunyt feleségének a nővére, aki a CIA egyik nyomozójaként segíti megőrizni ezt az inkognitót. Susan a születésnapján meglátogatja, és arra kéri, hogy zárja le veszélyes önkéntes küldetését. Robert komolyan fontolóra veszi a tanácsát, ám amikor Susant holtan találják a lakásán, halálos akcióba lendül. Pillanatok alatt rájön, hogy nagytakarítás zajlik egy mocskos ügyben, és Susan férjének (Bill Pullman) az élete is veszélyben. Robert háborút hirdet a gyilkosok ellen, akik megdöbbenve fedezik fel, kit tettek az ellenségükké.

 

Tea Mussolinivel - M5, április 6. csütörtök, 21.10h

Franco Zeffirelli önéletrajzi ihletésű filmjében gyermekkorának csodálatos színhelyére kalauzolja el nézőit, egy kisfiú, Luca sorsán keresztül. 1937-ben vagyunk. Miután édesanyja elhunyt gazdag édesapja a Firenzében élő angol kolónia egyik hölgytagjára bízza vadházasságból született fiát. Az angolok hamis illúziókba ringatják magukat. Mussolini szavát készpénznek veszik, azt hiszik, őket nem érheti baj. Néha megjelenik közöttük Elsa, az amerikai műgyűjtő és kalandor nő. A háború kitörése és Olaszország hadba lépése után azonban nekik is szembe kell nézniük a valósággal. Elsa rájön, hogy jelenlegi férje besúgó, aki ráadásul ki akarja forgatni teljes vagyonából, és az életére tör. A kis közösségnek össze kell fognia a nehéz helyzetben: a tét mindannyiuk életben maradása…

 

Szövetségesek - Viasat3, április 6. csütörtök, 22h

1942-ben Max Vatan kanadai kém ejtőernyővel ugrik ki Francia-Marokkó fölött, hogy találkozzon a francia kémnővel, Marianne-nal, aki az akció során a felesége lesz. A feladatuk a casablancai német nagykövet likvidálása. Néhány napig együtt élnek, és hamarosan beleszeretnek egymásba. Amikor Max visszatér Londonba, Marianne-t is magával hozza, és összeházasodnak. Miután megszületik a lányuk, Max megtudja, hogy a neje valószínűleg német kém. 72 órája van, hogy bebizonyítsa Marienne ártatlanságát.

 

Házibuli - SuperTV2, április 6. csütörtök, 23.10h

A 80-as évek egyik legnagyobb slágerfilmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is várja. A kérdés csak az: vajon egy tinédzser a szerelemben meddig mehet el, hol érnek véget a szülők által felálított korlátok, és a saját félelmek az ismeretlentől. Vic titkaival életvidám, modern hárfaművész dédnagymamájához fordul, mivel szülei tizenöt év házasság után krízishelyzetbe kerülnek. Fogorvos papája és rajzfilmrajzoló mamája ugyanis épp hasonlóan váratlan és mulattató kalandokat és bonyodalmakat él át, mint a kamasz Vic...

 

Chloe - A kísértés iskolája - Filmcafe, április 6. csütörtök, 23.10h

Bár úgy tűnik, hogy házasságuk tökéletes, Catherine Stewart, a sikeres doktornő arra gyanakszik, hogy férje, a diákjai körében rendkívüli népszerűségnek örvendő művész-professzor David megcsalja őt. Hogy választ kapjon a lelkét mardosó kérdésekre, a nő felbérli Chloe-t, gyönyörű luxus callgirlt, hogy környékezze meg Davidet és tesztelje annak hűségét. Később, ahogy a lány érzéki beszámolóit hallgatja, Catherine-ben rég elfeledettnek hitt vágyak ébredeznek, melyek Chloe figyelmét sem kerülik el. Azt azonban nem sejti, hogy amikor a kísértésnek engedve megnyílik a lány előtt, valójában miféle veszélynek is teszi ki magát és családját.

 

Transporter: A Szállító - Örökség - Mozi+, április 6. csütörtök, 23.10h

Frank Martin a legjobban képzett szállító, akit pénzért találni lehet. A tét magasabb, a technológia fejlettebb, de megmaradt a három egyszerű szabály, amit betart: teljesítsd a megbízást, nincsenek nevek és ne nyúlj a csomaghoz. Amikor Frank-et a ravasz femme fatale Anna és három gyönyörű társa felbérli, gyorsan rájön, hogy átverték. Anna és csapata elrabolták az apját, hogy így kényszerítsék Frank-et arra, hogy segítsen leszámolni a kegyetlen orosz emberkereskedőkkel. Mivel a bosszú vezérli, megszegi szabályait, és semmi sem akadályozhatja meg őt abban, hogy megmentse az apját...

 

Álmatlanság - Viasat Film, április 6. csütörtök, 23.25h

Vincent és Sean kapnak egy fülest, és egy nagy drogüzlet során több kábítószert is ellopnak. Sajnos nem tudják, hogy az üzletet Las Vegas egyik legnagyobb drogbárója bonyolította volna le, ezért pedig súlyosan megfizetnek. Vincent 16 éves fiát elrabolják, ő pedig mindent megtesz, hogy ne essen bántódása. A helyzetet bonyolítja, hogy a belső elhárítás egyéni nyomozásba kezd Vincenttel szemben, a lopott drognak pedig nyoma vész.

 

Pain & Gain - Paramount Network, április 6. csütörtök, 23.35h

Amikor személyi edzők egy ambiciózus csoportja az amerikai álom után veti magát, egy borzalmasan rosszul menő bűnügyi vállalkozásba csöppennek. Most mindenüket, amijük van, felemészti a nagymenőség ebben a hihetetlen és felháborító igaz történetben.