Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Erre a napra ezek a filmek jutottak.

Tolvajtempó - Film+, április 20., csütörtök, 21h

Minden szakmának megvannak a maga sztárjai: ha autótolvajra van szükség, Memphisnél (Nicolas Cage) nincs jobb. Gyors, pontos, megbízható és nem ismer lehetetlent. Ám ezúttal ő sem hisz benne, hogy sikerülhet. Ötven jól őrzött luxusautót kell egy éjszaka alatt elkötnie és biztos helyre vezetnie. Azonnal nemet mondana, ha nem a maffia volna a megbízója, és a tét nem az öccse élete lenne. Hamarosan összeáll a csapat és turbósebességgel felpörögnek az események, miközben üldözések, cselek, hazugságok, árulások és karambolok követik egymást szédült tempóban.

 

Szamba - Magyar Mozi TV, április 20., csütörtök, 21h

Szamba Ottó Tiszabottyánban a kulturális és sportélet lelke, motorja. Elsősorban az amatőr színtársulat szervezője, rendezője, színésze. Ő az örök ügyeskedő. Ifj. Szamba Ottót mindez rettenetesen nyomasztja, ezért Budapestre megy, és nevét Tiborra változtatva felvételizik a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Amikor végez, egy távoli kisvárosi színházba szerződik. Híre jön, hogy apja börtönbe került a kultúra miatt. Amikor Kisottó meglátogatja, már a börtönbeli amatőr színtársulattal próbál. Szabadulása után meglátogatja fiát, és mint mindig, most is ő lesz azonnal a főszereplő, nemcsak fiát szorítva ezzel a háttérbe. Kisottót és apját ezután autóbaleset éri. A fiú meghal, apja pedig tetőtől talpig gipszben őrzi az emlék

 

Pokolfajzat - AMC, április 20., csütörtök, 21h

Az őrült Grigorij Raszputyin azért teremtette meg Pokolfajzatot a második világháború alatt a pokol tüzében, hogy a gonoszt szolgálja. A fiút a szövetségesek mentették meg Broom professzor, a Paranormális Kutatás és Védelem Hivatal alapítója vezetésével. A professzor fiaként nevelte fel, és segített előhívni különleges, paranormális képességeit. Pokolfajzat a telepatikus képességekkel rendelkező Mer-Man Abe Sapiennel és Liz Shermannal együtt felveszi a harcot Raszputyin ellen, aki szeretné őt visszacsábítsa a rossz oldalra, hogy erejét felhasználva döntő csapást mérjen a Földre.

 

Ford Fairlane kalandjai - Moziverzum, április 20., csütörtök, 21h

Ford Fairlane (Andrew Dice Clay) a Rock & Roll detektív, aki kizárólag híres együttesek, pop- és rocksztárok megbízásait vállalja el, lévén ugyancsak bennfentes a szakmában. Legújabb megbízása, hogy találja meg az eltűnt Zuzu Petals-t (Maddie Corman), akiről csak annyit tud, hogy régen látott barátjának a lánya. Ford alighogy megkapta a megbízást, cimboráját meg ölik és nem sokkal később vele és szemrevaló titkárnőjével, Jazzel (Lauren Holly) is megpróbálnak végezni. Ford a maga "eszem f*szom megáll" stílusában elkezd komolyan ráhangolódni az ügyre. Aminek a rejtélyes szálai úgy tűnik szorosan kapcsolódnak Colleen Sutton-höz (Priscilla Presley), aki a régi cimborával kavart, Julian Grendel-hez (Wayne Newton) a legnagyobb lemezkiadó vállalat tulajdonosához és egy bizonyos Art Mooney-hoz, akiről azonban senki, még maga Ford sem tud semmit.

 

Keménykötésűek - Viasat Film, április 20., csütörtök, 21h

Benny Chains (Dennis Hopper) maffiafőnök fiacskája Matty (Barry Pepper) úgy néz ki, messze esett az almafától, hiába is próbálták korán kezdeni a nevelését. Neve miatt a fiút kicsapják minden normális munkahelyről, de egy gyerekkori ballépése miatt a gengszterek sem fogadják be igazán. Az elkeseredett Matty ezek után bekönyörgi magát apjánál egy nagy balhéba. A haverokkal, Taylor Reese-zel (Vin Diesel) és a többiekkel bevállalnak egy könnyűnek ígérkező pénzszállító melót a családnak, hogy aztán elveszejtsenek egy táskányi fekete pénzt egy isten háta mögötti kisvárosban. Mindössze két napjuk marad, hogy a táskát visszaszerezzék a korlátolt kisvárosi seriff markából. Teddy bácsi (John Malkovich) a fiúk segítségére siet, és egyben megtanítja őket arra, hogy mit is jelent családtagnak lenni.

 

A Jó, a Rossz és a Csúf - Mozi+, április 20., csütörtök, 21h

A polgárháború idején sajátos módját választja a pénzkeresetnek a mexikói Tuco és társa, Joe, akit Szőkének neveznek. A Tuco fejére kitűzött vérdíjak begyűjtéséből élnek. Szőke leszállítja a banditát a seriffnek, majd megmenti az akasztófától. Azután jöhet a következő város. Az üzlet virágzik, ám a két fickó összemarakodik az osztozkodásnál. A sivatagban egy kirabolt pénzszállító kocsira bukkannak, ám amikor Tuco le akar számolni társával, kiderül, hogy a haldokló tiszt elmondta Szőkének, hol rejtették el az aranyat. Tuco így kénytelen megint társulni Szőkével, ám az arany utáni hajszába a brutális Angyalszem is bekapcsolódik...

 

Kisiklottak - Filmcafe, április 20., csütörtök, 21h

Charles Schine (Clive Owen) reklámszakember egy napon összeismerkedik a vonatmegállóban Lucinda Harisszel (Jennifer Aniston). Ez a találkozás örökre megváltoztatja az életét. Lucinda bájos, gyönyörű és izgató. Annak ellenére, hogy mindketten házasok és gyermekeik is vannak, mágnesként vonzódnak egymáshoz. Kis románcuk azonban nem várt véget ér, amikor Laroche (Vincent Cassel), egy idegen férfi rájuk töri az ajtót és fegyvert fog rájuk. Az igazi rémálom csak ezt követően kezdődik: kalandjuknak sokkal szörnyűbb következményei lesznek, mint amiről bármelyikük álmodni mert volna.

 

Piton 2. - Film Mánia, április 20., csütörtök, 21h

A hadügyminisztérium kutatási és fejlesztési intézetének hüllőkkel és kígyókkal foglalkozó részlegét felrobbantják 1990 novemberében. Senki nem gondol rá, hogy a csörgőkígyó egyik fajtája túléli a robbanást. Kis idő elteltével a kígyók elszaporodnak és tömegesen a felszínre törnek. Akiket megmarnak, azok belehalnak és az emberek egymást is megfertőzhetik. A kisvárost karantén alá vonják. Dr. David megszerzi az ellenszérumot felesége Catherine segítségével, így sikerül felvenni a harcot a gyilkos állatokkal.

 

Az idegen - AXN, április 20., csütörtök, 22.50h

Jonathan Cold (Steven Seagal) egykori titkosügynök apja temetésére készül, amikor munkaadója egy kisebb szívességre kéri: ha már úgyis útba esik, kézbesítsen egy titkos csomagot Németországba. Cold sejti, hogy ez több lesz, mint egy séta a parkban, de belemegy a dologba. Útja során egyre veszélyesebb dolgok történnek. A politikai korrupció és a gyilkosságok mögött befolyásos emberek állnak, akik csakhamar rájönnek, hogy egy igazi profival állnak szemben. Cold olyan macska-egér játszmába kényszerül, ahol nem bízhat senkiben.

 

Halálosztag - Film Mánia, április 20., csütörtök, 22.55h

Egy rejtélyes vírus emberek milliárdjaival végez, másokat pedig vérszomjas zombivá változtat. A kormány nem tudja megállítani a vírust, ezért egy videójátékot fejleszt "Dead Trigger" néven, amely a világra zúdult rettenetes eseményeket tükrözi.

 

A bosszú jogán - Filmcafe, április 20., csütörtök, 22.55h

A lelkes angoltanár, Will Gerard boldogan él zenész feleségével, Laurával. Nyugodt családi életüket koncertek, kerti sütögetések töltik ki, és Will kedvenc hobbija, sakkpartik főnökével, az iskolaigazgatóval. Egy éjjel azonban borzalmas dolog történik: a próbáról hazafelé tartó Laurát brutálisan megerőszakolják. Miközben Will a kórházban feldúltan várja az orvost, hogy beszámoljon felesége állapotáról, egy jól öltözött ember szólítja meg, és felajánlja neki az azonnali igazságszolgáltatás lehetőségét. Az összezavarodott Will elfogadja az ajánlatot, nem is sejtve, hogy ezzel egy önbíráskodó földalatti szervezet hálójába kerül. Ijesztő és veszélyes játszma veszi kezdetét.

 

Országúti diszkó - Moziverzum, április 20., csütörtök, 23.10h

Dalton (Patrick Swayze) a legjobb békéltető a környéken, aki tudja, hogyan vessen véget a bunyónak szép szóval, vagy ha kell, ököllel. Dalton-t egy hírhedt országúti diszkó vezetője kéri fel, hogy segítsen rendet teremteni. Úgy tűnik, hogy ez a hely még Dalton számára is komoly kihívást jelent, ugyanis rögtön az első éjszaka megsérül. A közeli kisváros gyönyörű doktornője, Elizabeth Clay (Kelly Lynch) látja el a sebét, és ejti rabul azonnal a férfi szívét. A doktornőre azonban a helyi rosszfiú, Brad Wesley (Ben Gazzara) is kivetette a hálóját, és mindent elkövet, hogy új vetélytársának megnehezítse az életét. Ám Dalton-t nem olyan fából faragták, hogy megfutamodjon...

 

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány - Paramount Network, április 20., csütörtök, 23.20h

Ted Bundy bűncselekményeit mutatjuk be a barátnője, Liz szemszögéből, aki évekig nem hitte el, hogy miket csinált a pasija.

 

Invázió - Film+, április 20., csütörtök, 23.30h

Baleset éri a Patriot űrsiklót, maradványai szétszóródnak az Egyesült Államok területén. A hatóságok uralják a helyzetet, de hírek kapnak szárnyra arról, hogy a roncsok között idegen anyagot találtak. Carol Bennet (Nicole Kidman) pszichiáter környezetében különös események történnek. Az orvosnő csak később kapcsolja össze mindezeket az űrsikló balesetével. Rájön, hogy éppen azok az emberek terjesztik a ragályt, akiknek az állítólagos influenza járvány elleni oltásokat kell beadniuk. Az ismeretlen eredetű spóra megtámadja az ember DNS-ét, és a fertőzött fokozatosan akaratlan, lélektelen robottá alakul.

 

Rideg valóság - Film4, április 20., csütörtök, 23.50h

A vadnyugat legvadabb hajszája. Újabb foglyokat vezetnek megkötözve a rettegett yumai börtön poklába. A foglyok közt van John McKay, akit 10 évre ítéltek el önvédelemből elkövetett gyilkosságért. A menetből két embernek sikerül kereket oldania útközben: egy McCordy nevű fegyencnek és a gonosz Billy Bucklinnak, aki annyi bűnt követett el, hogy felsorolni is hosszú lenne és akit 99 évre ítéltek el. Nate Hutchinson seriff ezek után mindenképp Bucklin fejét akarja. Szabadságáért cserébe megbízza McKay-t a feladattal, és még fiával is hajlandó újra összehozni, akit ő nevelt, amióta apja a rács mögé került. Eközben Bucklin emberei sem tétlenkednek. Kirabolnak egy széfet, lelőnek két bányászt és kiszabadítanak egy veszedelmes gyilkost a börtönből. Hutch-nak és McKaynek is meg kell szerveznie saját bandáját, melyben McKay fia is helyt kap, aki hajlandó az életét kockáztatni rég nem látott apjáért. Nehéz dolguk lesz, mert Bucklin újabban a mexikói határvidéken élő lázadókkal szövetkezik egy független állam létrehozására, mely az ártatlanok vérére és lopott aranyra épül.

 

Harcban élve - RTL HÁROM, április 20., csütörtök, 23.55h

Phil Broker (Jason Statham) exügynök lányával új életet akar kezdeni egy kisvárosban. Hamarosan azonban összetűzésbe kerül a helyi bandával, melynek Gator (James Franco), a drogbáró a vezetője. Amikor Gator rájön, ki is valójában Broker, életre-halálra szóló hajtóvadászatot indít ellene. Broker egyetlen esélye, hogy megvédje lányát és a város lakóit, ha fegyvert ragadva kíméletlenül leszámol a bűnözőkkel.