Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A csütörtök esti tévés programozáshoz.

Taxisofőr - Viasat3, május 4. csütörtök, 21h

Travis Bickle, a Vietnamot megjárt veterán nem leli helyét New Yorkban. Éjszakai taxisként dolgozik, aki napközben álmatlanságtól gyötörve a tévét bámulja, éjjel pedig furábbnál furább figurákat fuvaroz. Nőttön nő benne a vágy, hogy ne csak dühöngjön a világ mocskosságán, hanem változtasson is rajta. Sikertelenül közeledik egy szép politikai aktivista lányhoz, hasztalan győzködi a vidékről feljött, kiskorú prostituáltat, hogy térjen jó útra, hiába üzeni a polgármesterjelöltnek, hogy takarítsa el az utcákról a szemetet. Úgy érzi, neki kell cselekednie: kopasz fején kis sörénnyel, dagadóra gyúrt izmokkal, pisztollyal a kezében elindul, hogy rendet tegyen?

 

Mad Max – A harag útja - RTL HÁROM, május 4. csütörtök, 21h

A katasztrófa olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének nyoma sincs, a Föld egyetlen hatalmas sivatag. A kevés életben maradt kíméletlen ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább éljen. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák azt, ami úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Az egyikük Max (Tom Hardy), a hallgatag, harcos férfi, aki elvesztette a családját. A másik Furiosa (Charlize Theron), a harcosnő, aki hiszi, hogy túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, ahol a gyerekkorát töltötte.

 

A teljes igazság - Moziverzum, május 4. csütörtök, 21h

Ramsey jól menő ügyvéd, aki különleges megbízást kap, amikor fiatalkori barátja Boone holttestére bukkannak a házában. A gyanúsított pedig az áldozat fia, Mike. Boone egy arrogáns, alkoholista férfi volt, aki rendszerint csalta és bántalmazta a felségét. Egy feltörekő ügyvéd, Janelle lesz Ramsey jobbkeze és közösen próbálnak segíteni Mike-nak, ám a fiú a történtek óta egy szót sem beszélt senkivel. A tárgyalás közben egyszer csak Mike úgy dönt hogy vallani szeretne, továbbra is magára terelve a gyilkosságot, ám Ramsey nagyon jól tudja hogy nem a fiú ölt.

 

Whiplash - Paramount Network, május 4. csütörtök, 21h

Az ígéretes fiatal dobtehetség beiratkozik a konzervatóriumba, ahol a mentora semmitől sem riad vissza annak érdekében, hogy tehetséges tanítvány sikeres legyen.

 

Dealer - Magyar Mozi TV, május 4. csütörtök, 21h

A film főszereplője egy volt narkós fiatalember, aki most drogdealerként él. Miközben másoknak adja pénzért a pusztulást és a halált, őt valami mindenek felett álló érzelemmentesség jellemzi. Totális cinizmusának köszönhetően nem kell felmentenie magát a felelősség alól, mivel ez föl sem merül benne. A film egy napját, mégpedig élete egy különleges napját mutatja be, amikor antihősünk sok apró részletet összerakva kezdi megérteni a körülötte zajló világot, és lassan újra képes érzelemmel kötődni az emberekhez.

 

Dragonball: Evolúció - AMC, május 4. csütörtök, 21h

Son Goku az egyik legnagyobb lúzer a gimiben. Csak a nagyapja tudja, hogy a fiúban több lakozik, rá vár majd a nagy feladat, a világ megmentése. Mindez tizennyolc éves korában jön el, amikor a gonosz Lord Piccolo ezer esztendő után kiszabadul börtönéből, ahová hét legendás harcos zárta. A gonosz a hét sárkánygömbre pályázik, melyek egyikét a nagyapja ajándékozta Gokunak. Ezek segítségével megidézhető Shen Long, a sárkány, amely teljesíti a gömbök tulajdonosának egy kívánságát. Goku így keveredik élete legkülönösebb és legveszélyesebb kalandjába.

 

Pitch Black - 22 évente sötétség - Mozi+, május 4. csütörtök, 21h

Egy távoli galaxis felé tartó űrhajó, mintegy félszáz utassal a fedélzetén "hajótörést" szenved és egy kietlennek tűnő bolygón próbál kényszerleszállást végrehajtani. A zuhanást csak néhányan élik túl, többek között a másodpilóta, egy rendőrtiszt és egy elítélt, akit a rendőrnek a távoli bolygó börtönébe kellett volna elkísérnie. Miközben a túlélők azon tanakodnak, miképpen kérhetnének segítséget és hogyan hagyhatnák el mielőbb ezt a pokoli planétát, ahol a három napnak köszönhetően szinte soha nincs éjszaka, egyikük gyilkosság áldozata lesz. Az elhagyott bányák mélyén lakó mutáns, vérszomjas szörnyek törtek az életére. Ezek a mutánsok irtották ki a bolygó előző lakóit és az újonnan érkezetteknek sem lenne sok esélye a túlélésre, ha a sötét barlangokban élő lények nem irtóznának a napfénytől. De a balszerencse nem jár egyedül: kiderül, hogy a bolygót a három napnak köszönhetően csak 22 évente borítja teljes sötétség és a teljes napfogyatkozás órája éppen most esedékes...

 

Gyilkosságba hajszolva - Film Mánia, május 4. csütörtök, 21h

Ruslan Drachev egykor nagy tiszteletnek örvendett az egyik New York-i székhelyű orosz bűnszervezetnél. Kemény és szűkszavú férfi volt, aki mindig betartotta a szavát és precízen végrehajtotta amivel megbízták. Ám néhány esztendővel ezelőtt szakított az alvilággal. Sikerült beilleszkednie a polgári életbe, regényíróként találta meg a számítását. Egyik nap azonban brutális támadás éri a lányát, aki jegyben járt az egykori konkurens fiával. Ruslan személyes kihívásnak tekinti az ügyet, bosszúért liheg. Újra alámerül az alvilágba, hogy fényt derítsen arra, kinek állt útjában a lánya.

 

A Macskanő - Film+, május 4. csütörtök, 21h

A félénk Patience Philipst (Halle Berry) elteszik láb alól, amikor véletlenül megtudja, hogy a nagy hatalmú cég, a Hedare új, öregedés elleni szere szélhámosság. Titokzatos erők közreműködése folytán azonban Patience újra életre kel. A félénk lány mellett egy erővel, gyorsasággal és kifinomult érzékekkel megajándékozott nő is megszületik. Életre kel benne a Macskanő, aki nem hajlandó a másik szabályai szerint játszani.

 

A Pál utcai fiúk - M5, május 4. csütörtök, 21.10h

A Pál utcai grundon délutánonként kisdiákok játszanak. Hírét veszik, hogy a fűvészkertben tanyázó rivális társaság, amelynek Áts Feri a vezére- rohamra készül, hogy elfoglalja a Pál utcaiak grundját. A fiúk felkészülnek az "ellenséges" támadásra. Bokát választják vezérül. A többiek is kapnak rangot, egyedül a vézna, szőke Nemecsek Ernő marad közlegény. Geréb, aki szintén a vezéri rangra pályázott, bosszúból a fűvészkertiekkel szövetkezik. Az árulás gyanúja Nemecsekre terelődik. A vézna kisfiú, hogy bebizonyítsa hűségét, visszaszerzi az "ellenség" által elrabolt grund-zászlót. Akciója során kényszerű fürdőt vesz a füvészkerti tó hideg vizében. Elérkezik a csata napja. A lázasan fekvő Nemecsek kiszökik betegágyából és bátran veszi ki részét a harcból. Ő is hozzájárul a Pál utcaiak győzelméhez. De nem sokáig örülhet új "főhadnagyi" rangjának, ájultan esik össze. Boka visszatér a grundra, ahol a fatelep őrétől megtudja, hogy rövidesen bérház épül itt. Zokogva búcsúzik a grundtól, amelyért Nemecsek az életét áldozta, és amely a gondtalan gyermekkor egy darabját jelentette. 

 

Indul a bakterház - DUNA Televízió, május 4. csütörtök, 22.10h

Regős Bendegúzt anyja elszegődteti a lókupechez, de a fiú megszökik tőle. A bakterhez keveredik, ahol elvállalja a tehénpásztorkodást. A bakter és anyósa, a Banya igen sanyargatja a fiút, aki elhatározza, hogy megleckézteti őket. Bendegúz barátja, Konc bácsi jó tanácsokat ad neki arra, hogy hogyan lehet a bakter feleségének szellemével riogatni a háziakat. A fiú megfogadja a tanácsot, s végül összedől a bakterház, ő pedig továbbáll.

 

Európai vakáció - AXN, május 4. csütörtök, 22.50h

Anégytagú Griswald család az "Ez már röfi" nevezetű vetélkedőn egy "mesés" európai utazást nyer. A szeleburdi családtagoknak azonban elég, hogy kitegyék a lábukat hazulról, máris kalamajkák sorába csöppennek. Ismét egy őrült utazás veszi kezdetét, melyben a hírhedt amerikai família ezúttal Európában keveredik sok új, idétlenül kellemetlen helyzetbe. Villámlátogatás tesznek a Louvre-ban, bennragadnak egy körfogalomban, Rusty egy francia hölggyel randevúzik, Ellent pedig elrabolják.

 

Argo 2. - Moziverzum, május 4. csütörtök, 23h

Balog Tibi és bandája tíz év után sem lett okosabb. Továbbra is pitiáner, suttyó bűnözők, akik nagymenőknek hiszik magukat és a nagy lóvéra vágynak. Egy japán szindikátus árnyékembere balszerencséjére pont Tibiéket bízza meg egy felbecsülhetetlen értékű adathordozó megszerzésével. Tibiék vajmi keveset értenek az IT világához, ezért egy számítástechnika tanárt visznek magukkal a lehetetlennek tűnő műveletre. A bajt a roma maffia feje fokozza, aki egy régi ügy miatt elégtételt akar venni Tibin. A hajsza során Tibiék mindezeken túl japán bérgyilkosokat és a szlovák hadsereget is magukra haragítják, így az esélyük arra, hogy a nagy zsével Malibu tengerpartjára szökjenek, radikálisan csökken. De aki Tibit alábecsüli, annak annyi. Mert Tibi megoldja okosban.

 

Gothika - Film+, május 4. csütörtök, 23.15h

Egy szigorúan őrzött női börtön sokaknak félelmetes intézmény, de Miranda Grey pszichológusnő (Halle Berry) inkább izgalmas szakmai kihívásnak tekinti munkahelyét. Egy este egy sebesült lányt látva az úton félrerántja a kormányt, ám mire magához tér, újból a munkahelyén, a börtönben találja magát, de már a rács másik oldalán. Azt mondják neki, megölte a férjét. Azt állítják, hogy megőrült.

 

Allegro Barbaro - Magyar Mozi TV, május 4. csütörtök, 23.35h

Zsadányi kiszabadítja kommunistagyanúsként csendőrkézre került keresztlányát, Bankós Marit. Piros autón tér be az erdőbe, Mari elhurcoltatásának színhelyére _ és megelevenedik a harmincas éveket előrevetítő víziója. _ Zsadányi és Bankós Mari rituális szerelmi története mögött az ország "vad futamai" tombolnak. A pusztát szögesdrótok szabdalják fel, motorok, bombavetők váltják föl a lovakat. Zsadányi egykori barátai a fasiszta németek kiszolgálói. A parasztjaival birtokán szocialisztikus közösségben élő volt földbirtokos egyre inkább elkülönül tőlük. Az ország pusztulását Héderváry miniszterelnökhöz köti, akit Mari tiltakozása ellenére megöl. A hatalom ettől nem változik, a gyilkosságot eltussolják, de az ártatlan Mari fizet érte az életével. _ Az álom véget ér, a piros autó tovaszáguld a szerelmesekkel.