Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Az esti tévés kínálat csütörtökre.

Könnyű testi sértés - Magyar Mozi TV, május 18. csütörtök, 21h

Csaba börtönbe kerül verekedésért. Mire kiszabadul, barátnője már Miklóssal lakik a kétszobás lakásban. Mivel nincs hova mennie, Csaba beköltözik hozzájuk harmadiknak.

 

Hitman - A bérgyilkos - Mozi+, május 18. csütörtök, 21h

Egy Interpol-ügynök hazamegy és egy bérgyilkost talál a szobájában. A 47-es rá vár. De mielőtt végezne áldozatával, elmondja, hogyan került oda. Nigériától Moszkváig mérnöki precizitással kidolgozott gyilkosságok és menekülések jelzik a 47-es útját, miközben az Interpol embere mindig a sarkában maradt, de sosem érte utol őt. Átverések, árulások, kettős játszmák és gyilkosságok macska-egér játékába bonyolódva élnek évek óta. Lassacskán már abban sem biztosak, melyikük üldözi melyiküket. Most azonban eljött a végső leszámolás pillanata. Ám, amikor titokzatos, közös múltjuk lezárulni látszik _ hiszen egyikük mindjárt meghúzza a ravaszt _ egy újabb fordulat ismét mindent megváltoztat...

 

Az Almanach projekt - Viasat3, május 18. csütörtök, 21h

Egy csapat tini megtalálja az időgép tervrajzait, és megépíti a szerkezetet, amely hamar sok galibát okoz nekik, mivel a múlt megváltoztatásával a jövő is megváltozik.

 

Harcben élve - Film+, május 18. csütörtök, 21h

Phil Broker (Jason Statham) exügynök lányával új életet akar kezdeni egy kisvárosban. Hamarosan azonban összetűzésbe kerül a helyi bandával, melynek Gator (James Franco), a drogbáró a vezetője. Amikor Gator rájön, ki is valójában Broker, életre-halálra szóló hajtóvadászatot indít ellene. Broker egyetlen esélye, hogy megvédje lányát és a város lakóit, ha fegyvert ragadva kíméletlenül leszámol a bűnözőkkel.

 

Magyarok - M5, május 18. csütörtök, 21.10h

1943, dúl a II. világháború. Vendégmunkások kis csoportja megy ki Németországba, hogy a katonáskodó német parasztok helyett dolgozzon. A katonaságtól menekülő nincstelen emberek a meggazdagodás reményében robotolnak a német földeken, és nem akarnak tudomást venni a körülöttük történtekről. A birtokon fogolytábor üzemel, a földeken hullákba botlanak... Fábri Zoltán, a film rendezője 100 éve született. A filmet 1979-ben Oscar-díjra jelölték a legjobb külföldi film kategóriában.

 

Skalpvadászat - Moziverzum, május 18. csütörtök, 21.15h

Viktor, a kegyetlen maffiavezér meggyilkolja Nick Cassidy New York-i nyomozó családját. Nick bosszút esküszik és Ázsiába utazva követi Viktort. Thaiföldön Tony egy helyi nyomozó segítségével készül a végső leszámolásra.

 

Tabló - Minden, ami egy nyomozás mögött van! - Magyar Mozi TV, május 18. csütörtök, 22.45h

Egy újgazdag milliomos műkereskedőt brutálisan megölnek. Az áldozat maga is egy tróger, kegyetlen állat. A gyanúsított _ akire rá akarják verni az ügyet _ cigány. A nyomzó érzi, valami nincs rendben. Egyre elszántabban kutat tovább, egyre mélyebben bonyolódik bele egy szövevényes, korrupciós történetbe. És egyre mélyebbre keveredik önnön kétségekkel, keservekkel teli, bűnös lelkébe.

 

Az utolsó erőd - AXN, május 18. csütörtök, 22.50h

Az Erőd az utolsó állomás a három csillagos Irwin tábornok lenyűgöző katonai pályáján. Hadbíróság elé állították, megfosztották rangjától, és az ítélet a legjobban őrzött katonai börtön bevehetetlen falai közé száműzte a dicső múltú hadfit. Még az Erőd vasfegyelmet követelő igazgatója, Winter ezredes is tisztelettel viszonyul a legendás tábornokhoz. Ám ez a tisztelet csakhamar sértődöttséggé, majd nyílt rosszindulattá válik, amikor Irwin következetesen szembeszáll az igazgató embertelen, nem ritkán halálos áldozatokat is követelő módszereivel. Mivel a kitörés ebből az Erődből lehetetlen, Irwin más módszerhez folyamodik. Meg akarja törni Winter hatalmát, és át akarja venni az irányítást az Erőd felett. Ehhez azonban a saját pártjára kell állítania a többi elítéltet, el kell hitetnie velük, hogy bár most fegyencek, azért még nem szűntek meg katonának lenni. Először a lelkekkel kell csatát vívnia, hogy aztán belefoghasson a totális háborúba.

 

Harry Brown - Film Mánia, május 18. csütörtök, 22.55h

A nyugdíjas Harry Brown London egyik rossz hírű kerületében él. Nemrég halt meg a felesége, azóta egyhangú életét csak a sör és a barátjával folytatott sakkpartik dobják fel. Ezen túl más nem érdekli, így az sem, hogy a környéken elharapózott az erőszak, a kábítószeres bandák rettegésben tartják az utcákat. Harry barátja, Leonard is a bűnözők célkeresztjébe kerül. Állandó zaklatásuk elől a rendőrségtől kér védelmet, sikertelenül. Leonard meggyilkolása kizökkenti Harryt a közönyéből. Az egykori tengerészgyalogos elhatározza, hogy rendet tesz a környéken.

 

A futár - AMC, május 18. csütörtök, 22.55h

A nevesincs Futár figyelemre méltó módon pontossággal és megbízhatósággal kézbesíti a rábízott üzeneteket és csomagokat. A Futárt különösen nagyra tartják bizonyos körökben, mert sohasem tesz fel kérdéseket a szállítmánnyal kapcsolatban. Egy napon két fickó veszi igénybe a szolgálatait, egy különlegesen hírhedt alvilági figura, a rettegett, rég halottnak hitt maffiafőnök részére kell csomagot leszállítania. Ehhez először is meg kell találnia. Az utána való nyomozás egyre veszélyesebbé válik.

 

Alita: A harc angyala - Mozi+, május 18. csütörtök, 23h

Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlékezetét. A két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz, ám az Alita nyomában járó halálos erők hamarosan fenyegetést kezdenek jelenteni kapcsolatukra. Ekkor ébred rá a lány, hogy különleges harci képességekkel rendelkezik, amiket barátai és szerettei védelmezésére fordíthat. Elhatározza, hogy fényt derít származására; Alita olyan útra indul, ami során megmérkőzik e sötét, romlott világ igazságtalanságaival, és azt is felfedezi, hogy egyetlen fiatal nő is képes változtatni a világon, amiben él.

 

Hang nélkül - Viasat3, május 18. csütörtök, 23.20h

Világunkat látszólag sebezhetetlen, ragadozó lények foglalták el, melyek a legkisebb zajra is azonnal lecsapnak prédájukra, kíméletlen, halálos erővel. Egy leleményes családnak sikerült életben maradnia teljes csendben, úgy, hogy elnyomnak minden lehetséges zajt, ami a mindennapi életükkel jár. Egyik gyermekük már odaveszett a borzalomban, így a szülők és a két megmaradt gyermek a gyásztól sújtva küszködnek a túlélésért... és megpróbálnak minden lehetséges módon felkészülni egy újabb gyermek születésére...

 

Amnézia - Filmcafe, május 18. csütörtök, 23.35h

Christine (Nicole Kidman) minden nap újra kezdi az életét. Reggel egy idegen férfi (Colin Firth) mellett ébred, megrémül, és amit hall, még jobban összezavarja. A férfi ugyanis elmondja neki, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. De van, amit még a férj sem sejt. Egy ideje ugyanis egy pszichiáter (Mark Strong) kezelni kezdte a nőt _ és az ő biztatására, titokban vezetett videónapló mégis lehetővé teszi, hogy a lassan éledő emlékképek megmaradjanak. Christine előtt egyre több régi részlet dereng fel _ és az élet, ami fokozatosan összeáll belőlük, egészen más, mint amit a férje mesél neki. Talán semmi sem igaz. Talán semmi sem úgy van, ahogy mondják. Christine az emlékek és hazugságok útvesztőjében bolyong, és nem tudja, kiben bízzon, ha önmagának sem hihet. Egyszer azonban a múlt és a jelen találkozik _ és ez robbanáshoz vezet.

 

A gyászoló asszony átka - RTL HÁROM, május 18. csütörtök, 23.40h

Anna (Linda Cardellini), a szociális munkás két gyermekével Los Angelesbe költözik egy családi házba, amiről sötét legenda terjeng. Bár a helyiek figyelmeztetik az anyát a veszélyre, Anna nem hisz a hátborzongató történetekben. Egészen addig, amíg fel nem bukkan Llorona, a gyászoló asszony szelleme (Marisol Ramirez), aki a homályban bujkál, gyerekekre vadászik, és mindenre képes, hogy pótolja saját veszteségét. Valamikor réges-régen, amikor élt, féltékenységi rohamában vízbe fojtotta a gyerekeit, és miután rájött, mit tett, utánuk ugrott. Azóta egyre rafináltabb módszerekkel, egyre kegyetlenebb elszántsággal sanyargatja az élőket, hogy fájdalmát mások is átéljék. Anna egyetlen reménye a kiábrándult Perez atya (Tony Amendola), aki ismeri a misztikus praktikákat a démon elűzésére. Perez atyának azonban megrendült a hite.

 

Pánikszoba - Viasat Film, május 18. csütörtök, 23.45h

A frissen elvált Meg Altman (Jodie Foster) és kislánya, Sarah (Kristen Stewart) egy hatalmas, négyszintes New York-i lakásba költözik. Az ingatlannak van egy titkos, használaton kívüli helyisége, egy pánikszoba, amelyet vasbeton falak és páncélajtó véd, továbbá fel van szerelve minden, a túléléshez szükséges eszközzel. A ház korábbi lakója, azért építette, hogy betörők ellen menedékül szolgáljon. Az elhagyatott, biztonságosnak vélt szoba hamarosan jó szolgálatot tesz a háziaknak, amikor egy éjjel három férfi tör be a házba.

 

A kör - Paramount Network, május 18. csütörtök, 23.50h

Ez a történet is úgy kezdődik, mint minden városi legenda, egy suttogott mese egy lidérces videokazettáról, ami miatt mindenki, aki megnézi, hét nap múlva meghal. Ám amikor négy tinédzser rejtélyes körülmények között meghal pontosan egy héttel azután, hogy megnézték a kazettát, akkor az érdeklődő riporter, Rachel Keller lenyomozza a videót és megnézi. Ekkor a legenda valóra válik, az óra jár és Rachelnek csupán hét napja van, hogy megfejtse A Kör rejtélyét.