Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Csütörtök este szemét a tévére vesse!

A holló - Paramount Network, szeptember 21. csütörtök, 21h

A történet egy fiatal zenészről, Ericről szól, akit mennyasszonyával együtt meggyilkoltak esküvőjük éjszakáján. Pontosan egy évvel a haláluk után, egy rejtélyes holló segítségével visszatér, hogy megtalálja a gyilkosokat.

 

A Védelmező - Film+, szeptember 21. csütörtök, 21h

Robert McCall (Denzel Washington) teljesen maga mögött hagyta a múltját, és vele együtt a saját személyét is eltemette. Azóta gondtalanul élvezi az új, békés életét, senki sem tudja, hogy ki ő valójában. Ám amikor megismerkedik Terivel (Chloë Grace Moretz), a fiatal lánnyal, akit erőszakos orosz gengszterek terrorizálnak, McCallben feltámad a régi, kommandós énje. Újra aktivizálja magát, és ezzel olyan kaput nyit ki, ahová soha nem akart belépni. A különleges képességeit a rászorultak szolgálatába állítja, és igazságot szolgáltat számukra.

 

Csók, Anyu! - Magyar Mozi TV, szeptember 21. csütörtök, 21h

Mindenki rohan, senki nem ér rá soha semmire. Az anya (Udvaros Dorottya) idegenvezető, az apa (Koltai Róbert) a munka mellett egy műhelyben maszekol. A középiskolás Marcsi (Lajtai Katalin) a szomszéd orvosba szerelmes. A kisiskolás Peti (Gévai G. Simon) hetek óta lóg a suliból. A család szinte csak írásban, a konyhai üzenőtáblán kommunikál egymással. Anyagilag nagyon jól mennek a dolgaik. Látszólag mindenük megvan, de pont a legfontosabb hiányzik az életükből.

 

Feledés - Moziverzum, szeptember 21. csütörtök, 21h

Jack Harper az egyik utolsó robotrepülő szerelő, aki a Földön állomásozik. Egy nagyszabású hadművelet része ő, melynek során az élethez nélkülözhetetlen forrásokat vonnak ki a Földről a több évtizedes háború után, és egy szörnyű fenyegetés árnyékában. Ám Jack küldetésének nemsokára vége. Több ezer méter magasan járőrözik a lélegzetelállító égbolton, de az élete a feje tetejére áll, amikor megment egy gyönyörű idegent egy lezuhant űrhajóból. A nő érkezése olyan események láncolatát indítja be, melyek során Jack kénytelen megkérdőjelezni mindent, amit tud, és az emberiség sorsa az ő kezébe kerül...

 

Álcák csapdája - Film Mánia, szeptember 21. csütörtök, 21h

Washingtonban meggyilkolnak egy szenátort. A gyilkos sajátos módszere arra utal, hogy az egykori szovjet ügynök keze lehet a dologban. A Cassius fedőnevű fickó régi ismerőse a CIA-énak, az egyetlen gond, hogy mindenki úgy tudta, meghalt. A fiatal, zöldfülű FBI-ügynök, Ben Geary mellé ezért bevonják a nyomozásba Paul Shepherdsont, az egykori, tapasztalt kémelhárítót, aki sokáig hiába vadászott Cassiusra. Geary, aki Cassiusról írta a disszertációját, meg van győződve róla, hogy a kém aktivizálta magát, ám Shepherdson szerint mások állnak az ügy hátterében.

 

Mad Max 3. - Az igazság csarnokán innen és túl - AMC, szeptember 21. csütörtök, 21h

A túlélhetetlen jövő örök vándora, Mad Max (akit természetesen ismét az utánozhatatlan Mel Gibson alakít) ezúttal újfent a túlélésért küzd. Az elhagyott sivatagban épült különös város úrnője _ őt Tina Turner játssza _ gladiátorjátékokkal szórakoztatja magát. Mad Max kiállja a próbát, mégis halára ítélik. Ám a nukleáris katasztrófa utáni világ mindig újabb meglepetéseket tartalmaz: egy különös, csak gyerekekből álló törzs menti meg őt, és segíti bosszúját. Csodálatos fantáziával készült ez a film: különös járművek, hihetetlen fegyverek, és elképzelhetetlen emberek töltik meg képeit. Izgalmas és félelmetes: csak azoknak ajánljuk, akik szeretik a feszültséget, a gyors akciókat, és szabadjára tudják engedni a fantáziájukat.

 

Godzilla - Viasat Film, szeptember 21. csütörtök, 21h

A francia titkosszolgálat az egyik polinéziai szigeten atomrobbantást hajt végre, melynek hatására a sziget állatvilágában mutáció következik be. A kísérlet következtében gigantikusra nőtt, agresszív hüllő, Godzilla az éhségtől és dühtől hajtva megtámadja New Yorkot. A várost romba döntő szörnyeteget képtelenek a hadsereg csapatai megfékezni, s hamarosan kitör a pánik. Egy atomtudós (Matthew Broderick) és egy különös francia férfi (Jean Reno) közös erővel próbálják megfejteni az irtózatos méretű lény rejtélyét és megállítani a pusztítást, amíg még nem késő.

 

Bújócska - Filmcafe, szeptember 21. csütörtök, 22.30h

Dr. Richard Goodman nemrégiben özvegyült meg. A pszichiáter a kilencéves kislányával együtt próbálja túltenni magát felesége hirtelen elvesztésén. Emily azonban nehéz eset: képtelen feldolgozni a történeteket. Apja megkéri egykori tanítványát, Dr. Katherine Carsont, hogy segítsen a világtól egyre jobban elzárkózó kislánynak. Több hónapos kezelés után Goodman úgy dönt, hogy New Yorkból egy csendes kisvárosba költöznek. Ám ez sem javít a helyzeten, sőt, Emily egyre több időt tölt új, képzelt barátja társaságában, aki élvezettel játssza halálos játékait.

 

Halálosztag - Film Mánia, szeptember 21. csütörtök, 22.50h

Egy rejtélyes vírus emberek milliárdjaival végez, másokat pedig vérszomjas zombivá változtat. A kormány nem tudja megállítani a vírust, ezért egy videójátékot fejleszt "Dead Trigger" néven, amely a világra zúdult rettenetes eseményeket tükrözi.

 

Trója - Viasat3, szeptember 21. csütörtök, 22.50h

Az ókori Hellászban az irodalom talán legismertebb szerelmespárja _ Parisz, Trója hercege (Orlando Bloom) és Helené, a spártai hercegnő (Diane Kruger) _ ártatlan találkozásából akkora háború robban ki, ami egy egész civilizáció végromlását fogja előidézni. Parisz elszereti és elrabolja Helenét férjétől, Meneláosz királytól (Brendan Gleeson), és ez nem maradhat megtorlás nélkül. És aki Meneláoszt sérti meg, az megsérti bátyját is, Mükéne hatalmas királyát, Agamemnónt (Brian Cox), aki azonnal hadba hívja a görög seregeket, hogy Trója ellen vonuljanak, visszaszerezzék Helenét és fivére becsületét. Agamemnónnak kapóra is jön ez az eset, hiszen végtelen kapzsiságában régóta feni a fogát Ilionra: ha elfoglalja Tróját, övé a teljes Égei-tenger, és megerősíti hatalmát máris óriási birodalma felett. Ilion, a fallal körülvett város, amit Priamosz király (Peter O'Toole) irányít és fia, a nagy Hektór herceg (Eric Bana) véd, olyan fellegvár, amit még soha egyetlen sereg sem tudott bevenni.

 

Revolver - Mozi+, szeptember 21. csütörtök, 23h

Jake Green (Jason Statham) egy megszállott szerencsejátékos, akit már szinte az összes kaszinóból kitiltottak, mert folyton nyer. Egyik este a két bátyjával, Billy-vel (Andrew Howard) és Joe-val (Stephen Walters) együtt meghívást kap egy exkluzív játékra egy maffiafőnökkel, Dorothy Macha-val (Ray Liotta). Jake-nek elvileg veszítenie kellene Macha ellen, de ő nem ezt teszi, megveri a maffiózót a játékban, sőt, még provokálja is. Ezután mindhármuknak menekülniük kell, mert Macha bérgyilkost fogad fel Jake megölésére. Jake egy testvérpárosnak kezd el dolgozni, Avi-nak (André Benjamin) és Zack-nek (Vincent Pastore), akik le akarnak számolni Macha-val és ezért pártfogásukba veszik Jake-et és testvéreit.

 

Egy szent szarvas meggyilkolása - Paramount Network, szeptember 21. csütörtök, 23h

Steve, a karizmatikus sebész életében váratlanul feltűnik egy tinédzser. A fiú kezdetben megmagyarázhatatlan barátkozása, valamint érdeklődése az orvoslás iránt hamarosan értelmet nyer. A tinédzser ismerteti bosszújának tervét, melynek része a fiú anyja és a sebész férfi. Steve és családja élete fenekestül fordul fel a mind félelmetesebb fenyegetés és egyre intenzívebb pszichológiai terror hatására.

 

A trombitás - Magyar Mozi TV, szeptember 21. csütörtök, 23.10h

A film a Thököly-felkelés után játszódik az üldöztetések és nélkülözések következtében haramiává züllött bujdosók között. Egy tizenhat éves fiú lengyel gazdáját három rabló mészárolja le és fosztja ki. Trombitás életét meghagyják, mert szép kuruc nótákat fúj trombitáján.

 

Letaszítva - Film+, szeptember 21. csütörtök, 23.45h

John Hobbes nyomozó (Denzel Washington) és társa, Jonesy (John Goodman) fellélegeznek, amikor kivégzik az általuk elfogott démonikus gyilkosságsorozat tettesét. Napokkal később ismerősök és ismeretlen emberek egyaránt azt a dallamot éneklik Hobbesnak cinikusan, amit a halálraítélt dúdolt neki a gázkamrából. A rémtettek ráadásul tovább folytatódnak és kísértetiesen hasonlítanak ez előzőekhez. Ekkor kezdődnek Hobbes lidércnyomásos napjai: egyre több gyanús jel utal arra, hogy neki is köze lehet az újabb gyilkosságokhoz. Az őrjítő jelenség nyomában eljut a fekete mágia tiltott világáig...

 

Hullámok hercege - Viasat Film, szeptember 21. csütörtök, 23.50h

Tom Wingo maga mögött hagyja dél-karolinai otthonát, minden családi problémáját és New Yorkba utazik, ahol megpróbál segíteni a testvére pszichiáterének, Susan Lowensteinnek, és rekonstruálni a múlt rettenetes pillanatait, amelyektől a Wingo testvérek igyekeztek minél hamarabb megszabadulni. Tom saját múltját feltérképező önmarcangoló kalandjával nemcsak magának, hanem Savannah-nak is mentőkötelet dobhat. Ugyanakkor hősies önvizsgálatával bátorságot csöpögtet Lowenstein doktornőbe is, aki ezzel a frissen szerzett erővel és öntudattal lesz képes arra, hogy kiszabaduljon egy olyan házasságból, amely nemcsak őt, hanem kamasz fiát is végérvényesen tönkreteheti. Susan Lowenstein és Tom Wingo gyökeresen különbözik egymástól, máshonnan jönnek, mások a céljaik. Mégis a közös harc nemcsak ahhoz segíti őket, hogy felfedezzék valódi énjüket, hanem ahhoz is, hogy felfedezzék egymást...