Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Ha kedd, ha szerda, csütörtökön is tévé!

Kódolt kockázat - Moziverzum, november 23. csütörtök, 21h

Derek háborús veterán. Egy nap felkeresi régi katonatársa és egy befolyásos férfi, Chalmers. Munkát ajánlanak Dereknek és csapatának, meg kell menteniük Chalmers lányát, Eva-t. Eva létrehozott egy programot, a Project 725-öt, ami most rossz kezekbe került és az egész világot romba döntheti. Derek nincs oda a tervért, de amikor megtudja, hogy a rosszfiú nem más, mint az ő leghírhedtebb ellensége, azonnal elvállalja a munkát.

 

Galaxis útikalauz stopposoknak - Film Mánia, november 23. csütörtök, 21h

Arthur Dentnek rossz napja van. A házát egy gyorsforgalmi út építése miatt lerombolják, megtudja, hogy a legjobb barátja egy másik bolygóról jött és mindennek tetejébe a Földet egy hiperbekötőút építése miatt néhány percen belül megsemmisítik. Dent a legjobb barátja, Ford Perfect segítségével az utolsó pillanatban lelép egy űrhajóval és ezzel kezdetét veszi a fantasztikus űrodüsszea. Űrbéli kalandjai során Dent nagy hasznát veszi a Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvnek, amely minden tudás és bölcsesség tárháza.

 

Sully - Csoda a Hudson folyón - RTL HÁROM, november 23. csütörtök, 21h

Az egész világ egy csoda lázában ég, amikor egy kiváló pilóta, Chesley Sullenberger, Sully (Tom Hanks) meghibásodott repülőgépével New York szívében, a Hudson folyó fagyos vizére száll le, és így megmenti 155 utasa életét. De míg a világ hősként ünnepli a kapitányt, vizsgálat indul ellene. A bizottságban többen is úgy vélik, hogy Sully súlyosan hibázott, és szükségtelen kockázatot vállalt. Úgy tűnik, hogy az ünnepelt hős talán soha többé nem vezethet repülőgépet.

 

Az 57-es utas - AMC, november 23. csütörtök, 21h

Charles Rane (Bruce Payne), a világ egyik legveszedelmesebb bűnözője az FBI kíséretében az 57-es járat utasa, akárcsak John Cutter (Wesley Snipes) antiterrorista szakértő, aki épp új állomáshelyére tart. Cutter nem is sejti, hogy egy gépen utazik Rane-nel, ahogy azt sem, hogy az utasok között a terrorista jól értesült, állig felfegyverzett társai is elvegyültek. Röviddel a felszállás után a fegyveresek hatalmukba kerítik a gépet, megölik az FBI embereit és kiszabadítják főnöküket. És ekkor az egyik átlagosnak tűnő utas kezébe veszi az ügyet.

 

Félholt - Viasat Film, november 23. csütörtök, 21h

Az Új Alcatraz nevű börtönből nem lehet megszökni. De a szupermodern biztonsági berendezést nem készítették fel arra, hogy azt is megakadályozza, ha valaki be szeretne jutni a rácsok mögé. Most mégis ezt történik. Az éjszaka ugyanis itt ül villamosszékbe az a férfi, aki egy évtizeddel ezelőtt kétszázmillió dollár értékű aranyat rabolt. Elkapták és elítélték, ám azt sosem szedték ki belőle, hol rejtette el zsákmányát. A börtönt megostromló banda feje azonban nem akarja, hogy titka a sírba szálljon vele. Bejut a börtönerőd szívébe, a kivégzőterembe. Túszul ejti az eseményre érkezett főügyésznőt. Terve tökéletes, emberei profik és kegyetlenek. De nem számolt egy fegyenccel, aki meg akarja menteni az ártatlan túszok életét. Sascha (Steven Seagal) és néhány kemény öklű rabtársa elhatározza, hogy újraírja a banditák terveit.

 

Van Helsing - Mozi+, november 23. csütörtök, 21h

Van Helsing ádáz elszántsággal küzd a Gonosz és az általa létrehozott teremtmények ellen. A szörnyvadász a vatikáni székhelyű titkos szervezet szolgálatában áll, s legújabb megbízatása a sötét legendák földjére, Erdélybe szólítja, hogy leszámoljon a sötétség urával, Drakula gróffal. Feladata égetően sürgős, mert a régi cigány család utolsó sarját, Anna hercegnőt kell segítenie. A lány ősei fogadalmat tettek a gróf elpusztítására, és ha ő is odavész, mindannyian elkárhoznak. Anna és Van Helsing így hát együtt száll harcba Drakula és félelmetes segítői, Frankenstein szörnyetege és a Farkasember ellen...

 

Halálos fegyver - Film+, november 23. csütörtök, 21h

A nyugdíjra készülő Roger Murtaugh (Danny Glover) nyomozót a vakmerő Martin Riggs-szel (Mel Gibson) hozza össze a sors. Felesége halála óta Riggs a rendőrségi pszichológusok rémálma, két lábon járó időzített bomba, valóságos halálos fegyver _ zsaruigazolvánnyal a zsebében. A két rendőrnek egy öngyilkossági ügyet kell megoldania, melynek szálai a hírhedt nemzetközi drogkartellhez vezetnek. Hamar felismerik, ha túl akarják élni, meg kell bízniuk egymásban. Nem telik el 48 óra, és máris túlesnek egy közös családi vacsorán, ártalmatlanná tesznek néhány embert, túlélnek egy lövöldözést, kézigránátokat hajigálnak, tetőről ugrálnak, megmentik Murtaugh elrabolt lányát, és közben persze szórják a jobbnál jobb poénokat.

 

Missouri fejvadász - M5, november 23. csütörtök, 21.10h

A montanai hegyek valahol a Missouri forrásvidékén az 1880-as években. A helyi kiskirály, David Braxton fejvadászt bérel a szomszédjában letelepedett rablóbanda megsemmisítésére. Clayton meglehetősen furcsa alak, viszont hidegvérű és profi gyilkos. A megállapodásnak megfelelően nekikezd a bandatagok akkurátus lemészárlásának. Tom Logan, a banda feje nem vérbeli bűnöző, voltaképp úgy lett belőle vezér, hogy a többiek még nála is kevésbé talpraesettek. Az utolsó zsákmányból Logan farmot vásárol Braxton birtokán, és "álcázásból" szorgos földművelésbe kezd, miközben készül az ellenfelével való végső összecsapásra. Arthur Penn az önmagáért való erőszak feltérképezésével következetesen rombolja le a westernromantika elemeit _ Nicholson és Brando hideglelős párosukkal tökéletes partnerei ebben.

 

Te rongyos élet - Magyar Mozi TV, november 23. csütörtök, 21.15h

Sziráky Lucyt, az ünnepelt primadonnát mint osztályidegent kitelepítik. Az isten háta mögötti faluban tovább folytatódik az osztályharc: míg a volt uralkodó osztály képviselői a földet túrják, a helyi pártkáderek hadat üzennek a népnyomorító kulákoknak.

 

Hannah és nővérei - DUNA Televízió, november 23. csütörtök, 21.45h

Az amerikaiak meghitt családi ünnepe, a hálaadás napja fogja keretbe az egy évet felölelő, szerteágazó családtörténetet. Az ünnepre gyülekeznek Hannah, Holly és Lee, a New York-i művészcsalád lányai. A három nővér közül Hannah a legidősebb, sikeres színésznő, odaadó feleség, és jó testvér. Ám éppen ez sodorta válságba nászát. A biztosítási ügynök férj hűtlensége miatt azonban minden a feje tetejére áll. Elliott a már-már ellenszenvesen tökéletes feleségének a húgába szeretett bele, ráadásul Lee viszonozza a férfi "vad" szenvedélyét. A neurotikus harmadik nővérnek, Holly-nak viszont a füle cseng, még az is lehet, hogy agytumora van. Díjak és jelölések Golden Globe-díj 1987 Legjobb film _ zenés film és vígjáték kategória BAFTA-díj 1987 Legjobb eredeti forgatókönyv: Woody Allen Oscar-díj 1987 Legjobb eredeti forgatókönyv: Woody Allen Oscar-díj 1987 Legjobb férfi mellékszereplő: Michael Caine Oscar-díj 1987 Legjobb női mellékszereplő: Dianne Wiest BAFTA-díj 1987 Legjobb rendező: Woody Allen

 

A Zodiákus - AMC, november 23. csütörtök, 22.35h

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.

 

Ál/Arc - Moziverzum, november 23. csütörtök, 23h

Sean Archer FBI-ügynök (John Travolta) élete legőrültebb akcióját hajtja végre, amikor orvosi beavatkozással arcot cserél gyűlölt ellenségével, a kómába esett Castor Troyjal (Nicolas Cage). A megszállott ügynök így próbálja kiszedni a kegyetlen terrorista öccséből, hová rejtették a várost fenyegető bombát. Csakhogy időközben az arc nélküli Troy magához tér, és bosszúra éhesen Archer arcával távozik a kórházból.

 

Torrente 3. - A védelmező - Film Mánia, november 23. csütörtök, 23.10h

Spanyolországba látogat Giannina Ricci, Európa parlamenti képviselő. Célja, hogy fényt derítsen az egyik multicég üzelmeire és bezárassa a környezetszennyező vállalatot. A cég vezetői el akarják tenni láb alól a kellemetlenkedőt, ezért merényletet terveznek ellene. Mivel biztosra akarnak menni, José Luis Torrentét bízzák meg a képviselőnő védelmével. Sőt, az "elit" alakulat tagjait is ő választja ki, és készíti fel a feladatra. A hülyék gyülekezetével _ akik még rajta is túltesznek _ Torrentének a világ legidiótább bandáját sikerül összehoznia.

 

Szemben a Nappal - Viasat Film, november 23. csütörtök, 23.10h

Meggyilkolják Tokió kormányzóját. A nyomok a japán gengszterek, a jakuzák világába vezetnek. Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség főnöke a volt CIA-ügynökhöz fordul segítségért. Travis Hunter Japánban nőtt fel és mestere a távol-keleti harcművészeteknek. Rá vár a feladat, hogy felkutassa a tetteseket, segítőtársa egy zöldfülű FBI-ügynök, Sean Mac. Hamarosan kiderül, hogy a kormányzó likvidálása csak az első lépés a nemzetközi összeesküvésben, amelynek célja a kemény drogok szabad áramoltatása a japán és a kínai maffia között.

 

Kszi, Simon - SuperTV2, november 23. csütörtök, 23.20h

Mindenkinek jár az igaz szerelem. Ám a tizenhét esztendős Simon Spier számára ez nem olyan egyszerű: családja és barátai még nem tudják, hogy meleg, ráadásul még csak nem is sejti, ki az az osztálytársa, akibe online belezúgott. A két ügy megoldása egyszerre lesz számára kacagtató, rémisztő és sorsfordító.

 

Egy igazán dühös ember - Film+, november 23. csütörtök, 23.20h

A jól menő biztonsági cég főnöke, H (Jason Statham) csodával határos módon túléli, hogy többször is belelőnek egy pénzszállító kirablása során. Az utolsó pillanat, amire emlékszik, a halott fia látványa és a gyilkos arca. Felépülését csak az igazságszolgáltatás motiválja, és embereivel tűvé teszik az egész várost. Sok áldozat és vallatás során egyértelművé válik, hogy az elkövetőknek beépített emberük van az állami pénzszállítóknál, ezért H új személyazonossággal felveteti magát őrnek. Az újoncnak álcázott férfiról azonban az első támadáskor kiderül, hogy hidegvérű profi, aki szemrebbenés nélkül iktatja ki a fegyveres rablókat. Az őrök bizalmatlanok a pszichopatának tűnő kollégájukkal szemben, ám hamarosan világossá válik H indítéka, aki a rablásokkal foglalkozó FBI-ügynök (Andy Garcia) támogatásával kegyetlen meglepetést tartogat a fia gyilkosai számára.