Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Februározzuk be a tévét!

Afganisztáni víg napjaim - Viasat3, február 1. csütörtök, 21h

A riporter Kim Baker úgy dönt, hogy felpezsdíti unalmas életét. Otthagyja kényelmes irodai állását New Yorkban, és elvállal egy afganisztáni megbízást. Távol otthonától, kizökkenve komfortzónájából, és felocsúdva a kultúrsokkból, Kim összebarátkozik egy másik riporterrel Tanyával, egy szigorú ezredessel, és a bájos fotóriporterrel. Az új barátai segítségével már könnyebben kiismeri magát a távoli világban. A nagy káoszban Kim felfedezi igazi erősségét, és mindent kockára tesz a nagy sztoriért.

 

Kényszerleszállás - Paramount Network, február 1. csütörtök, 21h

Whip Whitaker, a pilóta csodával határos módon leteszi a gépet egy légi katasztrófa után. Éljenzik őt hősi tettei miatt, de felvetődik a kérdés, hogy mégis ki vagy mi volt a felesős az eseményekért.

 

Nyerő páros - Viasat Film, február 1. csütörtök, 21h

Jack Quinn (Jean-Claude Van Damme) terroristaelhárító vissza akar vonulni. Ám a szervezet nem hajlandó elengedni, és új feladattal bízza meg: Stavros (Mickey Rourke), a világ legveszedelmesebb terroristája egy minden eddiginél veszélyesebb akcióra készül. Quinn az egyetlen ember, aki megfékezheti. A veszélyes küldetésben csak saját eszére és erejére számíthat, no meg egy izgága, kétméteres kolosszusra (Dennis Rodman), aki alaposan megszínesíti amúgy sem szokványos hétköznapjait. A nyerő páros minden trükköt bevet, hogy megállítsa Stavrost bosszúhadjáratában.

 

A mestergyilkos - RTL HÁROM, február 1. csütörtök, 21h

Arthur Bishop (Jason Statham) profi bérgyilkos mindig tiszta munkát végez. Ám amikor megölik Harryt (Donald Sutherland), a mentorát, Bishop nem tudja szétválasztani a munkáját és az érzelmeit. Most maga választ célpontot. A feladat tovább bonyolódik, amikor Harry bosszút forraló fia, Steve (Ben Foster) is feltűnik, hogy elsajátítsa Bishop szakmájának fortélyait. Bishop mindig egyedül dolgozik, de ezúttal kénytelen elfogadni Harry fiának az ajánlatát. Maga mellé veszi a lobbanékony tanítványt, és vele együtt egy újabb problémát.

 

Deja Vu - Film+, február 1. csütörtök, 21h

Doug Carlin ügynök (Denzel Washington) a kompon történt katasztrófa ügyében nyomoz, amikor az esettől látszólag független halálesethez hívják. Carlin biztos benne, hogy Clair (Paula Patton) halála összefüggésben áll a merénylettel. Váratlanul megkeresik őt egy szigorúan titkos katonai kutatóközpontból, ahol lehetősége nyílik betekinteni a múltba. Doug minden titkolózás ellenére rájön, hogy nemcsak megfigyelheti a múltbéli eseményeket, hanem meg is változtathatja a végkifejletet.

 

M.A.S.H. - Film Mánia, február 1. csütörtök, 21h

Korea, 1950. A mobil hadikórházat, a M.A.S.H.-t, öt kilométerrel a frontvonal mögött állítják fel. A valódi 8055-ös M.A.S.H. egység életén alapuló képzeletbeli 4077-es tábor "Sasszem" Pierce százados, "Vadász" McIntyre százados, Henry Blake alezredes, Margaret Houlihan őrnagy, Franklin Burns őrnagy és "Radar" O'Reilly tizedes nem mindennapi mindennapjait mutatja be. A második évad kezdetén a 4077-es egységet a szétesés fenyegeti, mivel a frontvonal közelsége felőrli a kórházi dolgozók idegrendszerét. A hadsereg egy pszichiátere kiszáll a táborba, és bár mindenki nagyon igyekszik, hogy az ellenőr ne fedezze fel, aminek rejtve kell maradnia, van, amit nem lehet a végtelenségig titkolni.

 

Sztriptíz - Filmcafe, február 1. csütörtök, 21h

Erin Grant (Demi Moore), a volt FBI-ügynöknő sztriptízt táncol egy éjszakai lokálban. Azért van szüksége erre a munkára, mert vissza akarja szerezni hétéves kislányát, akit azzal az indokkal vett el tőle a bíróság, hogy az asszony nem tudja eltartani. Egy este az ismert politikus, David Dilbeck (Burt Reynolds) is a nézők között van. Amikor Jerry, Erin egyik hódolója kitalálja, hogyan zsarolhatnák meg Dilbecket, még senki sem sejti, hova vezet egy látszólag egyszerű zsarolás. A zsarolót hamarosan megölik, és Al Garcia (Armand Assante) nyomozó indul útnak, hogy kiderítse, mi folyik a színfalak mögött. Megjelenik a történetben Shad (Ving Rhames), a bár kidobóembere is, aki saját zsarolási terveit szövögeti, továbbá Erin pszichopata exférje (Robert Patrick), aki kisstílű tolvajként tengeti életét.

 

Dögkeselyű - Magyar Mozi TV, február 1. csütörtök, 21.10h

Simon József taxisofőrtől két jól öltözött öreg hölgy utas ellop tízezer forintot, azt az összeget, amelyet Simon adósságának visszafizetésére gürcölt össze. A tolvajokkal szemben, akik, mint kiderül, profi bűnözők, reménytelennek látszik törvényes úton keresni az igazságot, Simon ezért alvilági módszerekkel kezd egyszemélyes hadjáratba: rabol, hamisít, túszt ejt, zsarol és az egyre keményebb akciók során egyre inkább maga is szakszerűvé válik. Visszaszerzi a pénzt, lebuktatja a csalókat. A "győzelemnek" azonban ára van.

 

Crank - Felpörögve - AMC, február 1. csütörtök, 22h

Chev Chelios telefonhívásra ébred. A telefonban közlik vele, hogy megmérgezték, s már csak egy órája van hátra. Cheliosnak rohannia kell az életéért. Csak úgy képes lelassítani a szívét leállító mérget, ha testében folyamatosan magasan tartja az adrenalin szintet! Ahogy az óra sebesen ketyeg, Chelios nagy zűrzavart okoz Los Angeles utcáin, s mindenkit elsöpör, aki az útjába mer állni. Meg kell mentenie szerelmét, ki kell cseleznie az őt üldöző fejvadászokat, s meg kell találnia az ellenanyagot is, mielőtt szíve végleg feladja.

 

Az olasz munka - DUNA Televízió, február 1. csütörtök, 22.05h

Charlie Croker, az elegáns és mindig úriember módjára bűnöző profi rabló éppen a börtönből szabadul. Nem vesztegeti sokáig az időt, hanem rögtön nekilát egy szó szerint fényesnek ígérkező terv végrehajtásának: átveszi az olasz melót a nemrég elhalálozott ötletgazdától, és nekilát, hogy találjon egy ütőképes csapatot, amellyel elcsórhat egy csomó kínai aranyat Olaszországból a rendőrség és az olasz maffia orra elől! A hírhedt számítógépes hekkerből, profi mackósból és néhány jól képzett gengsztersofőrből álló banda a terv minden apró részletét kidolgozta, még azt is tudják, hogyan lógjanak meg Mini Coopereken a zsúfolt nagyvárosból…

 

A panamai szabó - AXN, február 1. csütörtök, 22.50h

Andy Osnard (Pierce Brosnan), mint kém érkezett Panamába. A cinikus, kiégett nőfaló Harryt (Geoffrey Rush) szemeli ki informátornak, aki most a panamai felső tízezer szabója, mindenhova bejáratos, mindent hall és lát _ és szívesen mesél arról, amit tud, hírei viszont akcióba lendítik a városi bandákat, gengsztereket és politikusokat. Mindenki más, mint akinek látszik, mindenki azt hiszi, többet tud másoknál _ de a szálak talán mégis egy kézben futnak össze.

 

Z világháború - Mozi+, február 1. csütörtök, 21h

Egy átlagos napon Gerry Lane, az egykori ENSZ-alkalmazott a családjával araszol a csúcsforgalomban. Hamarosan arra lesz figyelmes, hogy az emberek egymásra támadnak. A városban kitör a káosz, és kiderül, hogy halálos járvány ütötte fel a fejét, ami harapás útján terjed. A globális méretűvé váló zombijárvány azzal fenyeget, hogy elpusztítja az emberiséget. Miután Lane biztonságba helyezi a családját, a munkájához visszatérve azon dolgozik, hogy megtalálja a járvány forrását, és megállítsa annak terjedését.

 

Hazugságok hálója - Filmcafe, február 1. csütörtök, 23.05h

Roger Ferris CIA-ügynök céltudatos és bátor ember, nem fél senkitől és semmitől. Életét a jó ügyért folytatott harcra tette fel. A cég veteránja, Ed Hoffman viszont otthonról, a laptopja segítségével irányítja a terepen mozgó emberét. Ferris hamarosan új feladatot kap, el kell kapnia a terroristavezért. Az akció során együtt kell működnie a jordán titkosszolgálattal, meg kell próbálnia beépülni a terrorista szervezetbe. Ferris a fél világon keresztül üldözi emberét, ám minél közelebb kerül hozzá, annál több ellentmondásba és hazugságba ütközik. Rájön, hogy igazából csak önmagára számíthat.

 

A szajré - Moziverzum, február 1. csütörtök, 23.10h

A profi kasszafúró Nick Wells úgy dönt, hogy ideje visszavonulni a barátnőjével, Diane-nel és végre a legális üzletével, egy montreali jazz-klubbal foglalkozni, azonban barátja és üzlettársa, Max más terveket forgat a fejében. Súlyos adósságai vannak egy gengszterfőnök felé, ezért megkéri Nick-et egy utolsó balhéra: segítsen az újonc tolvaj Jack Teller-nek ellopni egy 30 millió dollárt érő jogart a vámházból. A 6 milliós fizetség csábítására Nick vonakodva ugyan, de elvállalja a munkát. De a biztosnak induló ügy kockázatos játékká fajul, amikor az egók összecsapása mindannyiuk bukásával fenyeget…Az olyan jazz-nagyságok, mint Cassandra Wilson és Mose Allison előadásait felvonultató A szajré című film az egyik legokosabb, legszórakoztatóbb betöréses krimi, ami valaha készült, minden fordulata egy nagy meglepetés.

 

A nagy generáció - Magyar Mozi TV, február 1. csütörtök, 21h

A film hősei a hatvanas években voltak fiatalok _ ők a híres nagy generáció. A nyolcvanas évekre már meglett negyvenesek lettek, ki-ki úgy boldogult, ahogy tudott, megkötötte a maga kis kompromisszumait, építgette a hazugságait _ akár itthon maradt, akár külföldön próbált szerencsét. Réb, aki annak idején a barátja útlevelével és barátnőjével disszidált, most hazajön látogatóba.