Ezeket a filmeket ajánljuk december 24-ére

Ha napközben a fadíszítés és sütisütés!evés között beiktatnál egy kis tévészünetet, olvasd el listánkat, a tévécsatornák ilyenkor durrantják el a legjobb filmeket!

Az ember, aki ismerte a végtelent - Cool, december 24. péntek, 8.55h

India, 1913. A 25 éves Srinivasa Ramanujan (Dev Patel) raktári segédmunkás és autodidakta zseni, aki megoldja a legnehezebb matematikai problémákat is. Egy nap levelet ír G. H. Hardy (Jeremy Irons) cambridge-i professzornak, aki felismerve tehetségét, Angliába hívja.

 

Mikulás karácsonyra - Duna Tv, december 24. péntek, 9.15h

Andersen asztalos számára gyermekkora óta a Karácsony a legszebb ünnep, ezért igyekszik gyermekei számára is feledhetetlenné varázsolni. A két nagyobb már nem hisz a Mikulásban, a feleségét pedig kifejezetten bosszantja férje készülődése. Amikor Andersen asztalost egy apró baleset éri az erdőben, összetalálkozik az igazi Télapóval. Ezen az ünnepen az igazi Télapó látogat el az Andersen családhoz, míg a asztalos a Télapó családjához látogat el. A Karácsony mindkettejük számára feledhetetlen lesz.

 

Lassie - Moziverzum, december 24. péntek, 9.55h

A Turner család Baltimore nagyvárosi dzsungeléből a virginiai Shenadoah-völgybe utazik, hogy ott új életet kezdjen. Útjuk során melléjük szegődik egy skótjuhász kutya, akit a hétéves Jennifer kedvenc történek főhőséről Lassie-nek nevez el. A kutya a család tagja lesz, s együtt fedezik fel a festői környéket. Jennifer bátyja, Matt rábeszéli a családot, hogy létesítsenek birkafarmot, hiszen övék a legjobb legelő, és a legjobb juhászkutya a környéken. Még hátravan azonban a szomszéd birkatenyésztővel való küzdelem, aki nem nézi jó szemmel a rivális farm létrejöttét…

 

Enyém, tiéd, miénk - Filmcafe, december 24. péntek, 10.20h

Frank Beardsley admirális elveszítette a feleségét. A megözvegyült férfi katonás fegyelemben neveli nyolc gyermekét. Haptákba vágott élete azonban egy csapásra felborul, amikor feleségül veszi a középiskolai szerelmét, Helent, a tíz rakoncátlan gyermekét ugyancsak egyedül nevelő divattervezőt. Az összeköltözést követően _ érthető módon _ a két egymástól teljesen különböző kompánia szinte azonnal egymásnak esik. Kicsik és nagyok a testi-lelki épségük érdekében összefognak, hogy szabotálják Frank és Helen házasságát. A házban elszabadul a pokol.

 

József - Duna Tv, december 24. péntek, 10.25h

József szép arcú és szép termetű ifjú volt, Potifár felesége szemet vetett rá. Potifár haragra gerjedt, és tömlöcbe vetette Józsefet, oda, ahol a király foglyai raboskodtak. Ketten közülük, a főpohárnok és a fősütőmester álmot láttak. József mindkettejük álmát megfejtette. Történt két esztendő múlva, hogy a fáraó is álmot látott, de senki sem tudta megfejteni. Ekkor a főpohárnok megemlékezett Józsefről, s a fáraó nyomban magához rendelte. A fáraó két álma egy és ugyanaz, mondotta József. Isten azt jelentette meg a fáraónak, amit cselekedni akar. A hét szép tehén és a hét szép gabonafej _ hét bő esztendő, mert bőség lesz a földön. A hét ösztövér tehén és a hét esztendő, az éhség hét szűk esztendeje, amely a hét bő esztendőre következik. A fáraó ezután Józsefet megtette országa gondviselőjévé, Egyiptom fejedelmévé. A gabona a Kánaán földjén igen megfogyatkozott, így hát Józsefnek mind a tíz bátyja útnak eredt, Egyiptom földjére... József és testvérei történetének tévéfilmváltozata rendkívül látványos, a szereposztás parádés, a biblia mesét Marokkóban és az Atlasz hegységben forgatták. A film méltán nyerte el 1995-ben az Emmy-díjat.

 

Titanic - SuperTV2, december 24. péntek, 10.25h

1912-ben indul útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb, legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója, a Titanic. A csodálatos hajón sokféle ember utazik, köztük Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de mégis összehozza őket a sors. Amikor a vesztébe száguldó hajó jéghegynek ütközik, már nemcsak a szerelmükért, hanem az életben maradásukért is meg kell küzdeniük... Belfastban elkezdik építeni a világ legnagyobb gőzhajóját, melynek hossza nagyobb, mint a korabeli New York legmagasabb felhőkarcolója. A hajótest építése feszített tempóban zajlik és két évig tart, a belső dekoráció megalkotása pedig újabb egy évet vesz igénybe. A Titanic 1912. április 10-én, egy szerdai napon, déltájban hagyja el Southampton kikötőjét, hogy újabb két megállás után New York felé hajózzon. És bár a Titanic útja során számos figyelmeztető jelzést kap más hajóktól, amelyek a jéghegyek közelségére hívják fel a luxushajó figyelmét, április 14-én este 11 óra 40 perckor _ alig öt nappal azután, hogy útnak indult _ jéghegynek ütközik. Április 15-én hajnali fél háromkor, kevesebb mint három órával a végzetes ütközés után pedig már az Atlanti-óceán fenekén pihen.

 

Sissi - TV2, december 24. péntek, 11.10h

A fiatal Sissi egy kastélyban él szüleivel és testvéreivel, apja, a bajor főherceg birtokán, távol a politikától, békésen. Egy napon azonban levelet kapnak Ferenc József osztrák császár édesanyjától, Zsófia királynőtől, aki ki szeretné házasítani a fiát és választása Sissi nővérére, Nene-re esett. Nene és Sissi édesanyjuk kíséretében elindulnak, hogy részt vegyenek azon a bálon, ahol Zsófia a leendő menyasszony és a császár eljegyzését tervezi bejelenteni. Az ifjú Ferenc József azonban korábban véletlenül összetalálkozik Sissivel és a két fiatal egymásba szeret.

 

Házibuli - Moziverzum, december 24. péntek, 11.50h

A 80-as évek egyik legnagyobb slágerfilmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is várja. A kérdés csak az: vajon egy tinédzser a szerelemben meddig mehet el, hol érnek véget a szülők által felálított korlátok, és a saját félelmek az ismeretlentől. Vic titkaival életvidám, modern hárfaművész dédnagymamájához fordul, mivel szülei tizenöt év házasság után krízishelyzetbe kerülnek. Fogorvos papája és rajzfilmrajzoló mamája ugyanis épp hasonlóan váratlan és mulattató kalandokat és bonyodalmakat él át, mint a kamasz Vic...

 

Az ügyefogyott - Filmcafe, december 24. péntek, 12.05h

Antoine Marechal párizsi bolttulajdonos épp olaszországi álomnyaralására készül, azonban az utazás elején azonnal autóbalesetet szenved. Az incidens okozója, egy Rolls-Royce gazdag tulajdonosa, Leopold Saroyan igazgató úr, aki felajánlja Antoinnak, hogy az ő költségére repüljön el Nápolyba, majd Firenzéből egy limuzinnal térjen haza. A meglepett boltos elfogadja a nagylelkű ajánlatot, nem sejtvén, hogy a férfi valójában nem vezérigazgató, hanem egy alvilági banda főnöke, aki az ügyefogyott Marechal segítségével akar kábítószert és gyémántot csempészni Franciaországba. Antoine elindul a nagy kalandra, nyomában az áruját féltő Saroyannal és egy konkurens bandával.

 

Hidalgo - A tűz óceánja - Film+, december 24. péntek, 12.15h

3000 mérföld lóháton, a sivatagon át ez A tűz óceánja, a túlélési erőpróbák próbája. Évszázadok óta a legjobb arab telivérek és gazdáik vehetnek részt ezen a versenyen, ám a XIX. század végén a rajtvonalhoz áll Frank Hopkins (Viggo Mortensen), az amerikai cowboy. Hidalgo nevű musztángjával ő az első, aki kiáll a félelmetes hírű beduin lovasok ellen. Franket kezdetben csupán a büszkeség és a versenyszellem hajtja, később azonban már az életösztön. Mert ez a verseny igazi élet-halál harc. A tűzforró sivatagban Franknek nemcsak a természet erőit kell legyőznie, hanem meg kell küzdenie egy egzotikus, titokzatos világgal is.

 

Ben Hur - AMC, december 24. péntek, 13.20h

A jeruzsálemi Ben Hur, egy gazdag zsidó család fia, újra találkozik gyerekkori barátjával, a római légió parancsnokával, Messalával, aki szerint az új tanok, melyeket Krisztus hirdet, felforgathatják az egész Római birodalmat. Ben Hur meghallgatja a hegyibeszédet, ott van a kálváriánál, méghozzá nem is egyedül, hanem egy szépséges rabszolgalány, Esther társaságában. Korábbi élete gyökeresen megváltozik, amikor tévesen megvádolják azzal, hogy megpróbálta megölni Messalát. Száműzik családját, őt pedig rabszolgasorba döntik. Egy tengeri csata során megmenti a parancsnok, Quintus Arrius életét, aki ezért cserébe fiává fogadja. Rómába indul, hogy részt vegyen egy kocsiversenyen. Legnagyobb ellenfele régi barátja, Messala. Kettejük versenyfutásának egy ütközés vet véget, melyet Ben Hur éppen csak túlél, ám eldönti, hogy a kardját felcseréli Krisztus tanaival. Annak a Krisztusnak a tanaival, aki még halálában is képes arra, hogy az egész birodalmat a feje tetejére állítsa.

 

Távol Afrikától - Film Mánia, december 24. péntek, 13.50h

Az előkelő családból származó Karen férjhez megy unokatestvéréhez, Blixen báróhoz. A házaspár Afrikába, a férfi kenyai ültetvényére költözik. A boldogság nem tart sokáig, a kicsapongó életet élő báró hamarosan szifilisszel fertőzi meg, és elhagyja a feleségét. Karen elhatározza, hogy Afrikában marad, megpróbálja fölvirágoztatni a farmot. Eközben beleszeret Denys Fintsch Hattonba, a nyughatatlan kalandorba. Szerelmük azonban rövid ideig tart, mert a férfi lezuhan a repülőgépével. Ráadásul a kávéültetvény is tönkremegy.

 

Megjött Apuci 2 - Mozi+, december 24. péntek, 15h

Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurt-nak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurt-nak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt?

 

Segítség, karácsony! - Sony Movie Channel, december 24. péntek, 16.15h

Már csak néhány óra, és az otthonokban kigyúlnak a karácsonyi fények, amikor Philip és odaadó munkatársai körül úgy tűnik minden kizökken a rendes kerékvágásából. Az öngyilkosokra specializálódott lelki segélyszolgálat vezetője, a kissé ügyefogyott, ám jólelkű Philip soha nem veszíti el optimizmusát. Még most sem, amikor lapátra tette a menyasszonya, miközben az irodáját éppen fel akarják számolni, és segélyszolgálatának munkatársai maguk szorulnak rá a lelki segélyre. Percek alatt mindenen úrrá lesz a zűrzavar, s történik mindez Szenteste, amikor a kétségbeesettek még szerencsétlenebbnek érzik magukat, és nem marad más hátra, mint reménykedve a telefon után nyúlni. Bizony, a szeretet ünnepe is lehet ilyen zaklatott, különösen ebben a romantikus komédiában, mely olyan komoly témákat jár körül, mint élet és halál, szerelem, születés és a mézeskalács.

 

Bazi nagy görög lagzi - SuperTV2, december 24. péntek, 16.45h

Mire vágyik egy apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen férjhez valami rendes, megbízható férfihoz. Mire vágyik egy görög apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen hozzá egy görög férfihoz, aki lehetőleg még rendes is. Toula 30 éves, szülei chicagói éttermében, a Táncoló Zorba-ban dolgozik, elhanyagolja magát és családja legnagyobb rémületére semmi jelét nem mutatja, hogy kedve volna végre megházasodni és gyerekeket szülni. Az apja pedig már bármilyen vővel kiegyezne. Pontosabban: majdnem bármilyennel. De Toula, az örök lázadó egyszer csak beiratkozik az egyetemre, megszabadul a szemüvegétől, egyre szexisebben öltözködik, senkinek sem árulja el, hogy mivel tölti az estéit, és végül bemutatja álmai férfiját, Ian-t, aki szőke, nem görög, és még vegetáriánus is. Elszabadul hát a pokol! De nincs mese: az apának el kell viselnie Ian-t, Ian-nek el kell viselnie az új családját, Toula-nak pedig el kell viselnie, hogy szerettei képtelenek elviselni egymást...

 

Mentőexpedíció - Prime, december 24. péntek, 18h

A Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót: halott társuk testét sincs már idejük megkeresni. Nem is találnák. Mark Watney (Matt Damon) ugyanis nem halt meg, csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat. A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében: gépeket szerkeszt, élelmiszert termel, vizet gyárt, és amikor a földi irányítók felfedezik, hogy él, felkészül a mentőexpedíció fogadására. De az expedíció négy év múlva érkezik, méghozzá az ellenséges bolygó egy egészen másik pontjára. Neki 3200 kilométert kell utazni, hogy fogadhassa őket: egyedül, megfelelő felszerelés nélkül, végtelen magányban...

 

Pokorny Lia az I Love You Babyt énekelte a SZESSÖN próbatermében, amivel Tomi és Jancsó simán fel is vehette volna helyben megalakult zenekarukba.