Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Jó pár film ad létjogosultságot az esti tévézéshez!

Tökéletes katona: A leszámolás napja - Mozi+, március 11. hétfő, 21h

John (Scott Adkins) felébred a kómából, és ekkor kell szembesülnie, hogy lányát és feleségét egy brutális betörés során meggyilkolták. Hónapokkal később, amikor a férfit elengedik a kórházból, bosszút akar állni Luc Deveraux-n (Jean-Claude Van Damme), aki a gyilkosságokért felelős volt. Hamarosan azonban megtudja, hogy Luc Deveraux és Andrew Scott (Dolph Lundgren) az anarchia ellen harcol, és egy kormányzati felügyelet nélküli új rendet próbál megépíteni, felszabadítva ezzel a beültetett emlékek és hazugságok árnyékában élő társait. John eközben egyre közelebb kerül Deveraux-hoz és a genetikailag módosított tökéletes katonák seregéhez.

 

Super 8 - Paramount Network, március 11. hétfő, 21h

1979 nyarán egy ohiói kisvárosban egy baráti társaság filmforgatás közben szemtanúja egy vonatkatasztrófának. Gyanakodni kezdenek, hogy nem is baleset volt. Később szokatlan eltűnések és megmagyarázhatatlan események történnek a városban, és a helyi megbízott megpróbálja felfedni az igazságot. Valamit, ami ijesztőbb minden elképzelésüknél.

 

Könnyű testi sértés - Magyar mozi TV, március 11. hétfő, 21h

Csaba börtönbe kerül verekedésért. Mire kiszabadul, barátnője már Miklóssal lakik a kétszobás lakásban. Mivel nincs hova mennie, Csaba beköltözik hozzájuk harmadiknak.

 

Éli könyve - RTL HÁROM, március 11. hétfő, 21h

Az atomháború után az erőszak az úr, az utakon fosztogatók leselkednek a vándorokra. Éli (Denzel Washington), a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb minden fegyvernél, még a víznél is. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek, hogy van remény az újjászületésre. Carnegie (Gary Oldman) akár ölni is hajlandó azért, hogy megszerezze a Bibliát, hogy a segítségével kiterjessze a hatalmát. Az emberiség sorsa Éli kezében van.

 

Hang nélkül - Viasat Film, március 11. hétfő, 21h

Világunkat látszólag sebezhetetlen, ragadozó lények foglalták el, melyek a legkisebb zajra is azonnal lecsapnak prédájukra, kíméletlen, halálos erővel. Egy leleményes családnak sikerült életben maradnia teljes csendben, úgy, hogy elnyomnak minden lehetséges zajt, ami a mindennapi életükkel jár. Egyik gyermekük már odaveszett a borzalomban, így a szülők és a két megmaradt gyermek a gyásztól sújtva küszködnek a túlélésért... és megpróbálnak minden lehetséges módon felkészülni egy újabb gyermek születésére...

 

A Hunter Killer küldetés - Film+, március 11. hétfő, 21h

Joe Glass tengeralattjáró-kapitány (Gerard Butler, Támadás a Fehér Ház ellen, 300) épp egy vészhelyzetbe került amerikai tengeralattjárót próbál előkeríteni a Jeges-tenger mélyén, amikor tudomására jut, hogy titokban orosz puccs készülődik, ami súlyos fenyegetést jelent a világrendre. Felismerve, hogy legénysége és országa egyaránt veszélyben van, Glass kapitánynak össze kell verbuválnia egy elit tengerészgyalogosokból álló csapatot, hogy kiszabadítsák az elrabolt orosz elnököt, és az ellenséges vizekre behatolva megakadályozzák a harmadik világháború kitörését.

 

Tökéletes gyilkosság - Filmcafe, március 11. hétfő, 21h

A New York-i milliomos, Steven Taylor mindent megkapott az élettől, amit ember csak kívánhat: pénzt, hatalmat és egy gyönyörű, fiatal feleséget. Emily az ENSZ-ben dolgozik többnyelvű tolmácsként; előkelő, okos asszony, akit egy csöppet sem elégít ki, hogy a férje csupán gyűjteménye legértékesebb darabjának tekinti. Nem csoda hát, hogy egy idő után egy másik férfi karjaiban keres vigaszt: David Shaw szegény, de tehetséges festő, aki mindent megad az elhanyagolt fiatalasszonynak, amit Emily a férjétől nem kaphat meg. Taylor azonban hamarosan rájön, mi az oka felesége egyre hűvösebb viselkedésének és végzetes lépésre szánja el magát. Nem kevesebbet kíván elkövetni, mint a tökéletes gyilkosságot.

 

Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen 2. - Moziverzum, március 11. hétfő, 21.20h

A két rettenetes ellenfél évezredek óta küzd egymással a világűr távoli sötétjében. Harcuk brutális és könyörtelen, nem kérnek és nem adnak kegyelmet. Eközben senkire és semmire nincsenek tekintettel, halál és pusztulás vár arra, aki az összecsapásukba belekeveredik. A bolygóközi küzdelem pedig új dimenziót ölt, amikor a szörnyek eljutnak a Földre. Az idegenek és a Ragadozó összecsapásának színtere az egyik álmos coloradói kisváros lesz. Ide tér haza Dallas, a most szabadult fegyenc. Ám ahelyett, hogy új életet kezdhetne, menekülnie kell. Ha életben akar maradni, össze kell fognia a szörnyek ellen...

 

Watchmen: Az őrzők - Viasat Film, március 11. hétfő, 22.50h

Amerika egyik alternatív változata a nyolcvanas években. A szuperhősök tevékenységét betiltották, a társadalom egykor megbecsült tagjait az alvilágba száműzték. Rorschach az egyetlen hős, aki nem fogadja el ezt a helyzetet.

 

Féktelen harag - Viasat3, március 11. hétfő, 22.55h

John Milton (Nicolas Cage) lányát lemészárolta Jonah King (Billy Burke), a szektavezér, az unokáját pedig fel akarja áldozni holdtöltekor, hogy beteljesítse küldetését. Milton meghalt, de most visszatér a túlvilágról, hogy megbosszulja lánya halálát, és megmentse a gyermekét. A pokolból kitörve Milton egy tűzvörös, felturbózott sportkocsival száguld, Piperrel (Amber Heard), a dögös pincérnővel az oldalán. Zsaruk és bűnözők üldözik őket, és a sátán zsoldosa, a Könyvelő (William Fichtner), akinek az a feladata, hogy visszavigye Miltont a pokolba. A férfinak három napja van, hogy megtalálja és megmentse az unokáját.

 

Betörő az albérlőm - Film Mánia, március 11. hétfő, 22.55h

Egy professzor is lehet betörő. Dorr professzor (Tom Hanks) egyébként sem úgy szerezte a tudományos fokozatait, ahogy mások. Mindent meg tud szerezni, de ritkán jár a törvényesség útján. Most éppen az évszázad bűntényére készül, és a nagy akcióhoz a legjobb szakembereket szerződteti. Az akció főhadiszállása pedig egy mit sem sejtő, templomba járó fekete asszonyság, Marva Munson (Irma P. Hall) lakása, egy tenyeres-talpas házinénié, aki hamar kimutatja a foga fehérjét. A lebukás garantált, ha csak a házisárkányt nem éri véletlen baleset.

 

24 - A szabadulás - Filmcafe, március 11. hétfő, 23h

Jack Bauer ellen nemzetközi körözést adnak ki, így menekülni kénytelen az Egyesült Államokból. Álnéven a dél-afrikai Sangalában rejtőzik el, és egy árvaházban kezd el dolgozni. A baj azonban itt is megtalálja, a polgárháború dúlta országban ugyanis egy hataloméhes katonai vezető, Juma tábornok gyerekeket soroz be a hadseregébe, és portyázó csapatai az árvaházba is eljutnak. Miközben a földgolyó másik oldalán az Egyesült Államok új elnöke, Allison Taylor leteszi hivatali esküjét, Jack egy személyben veszi fel a harcot Juma embereivel, hogy megmentse a rábízott árvákat.

 

Angyalok gyilkosa - Moziverzum, március 11. hétfő, 23.20h

Egy sorozatgyilkos tartja rettegésben a várost, a rendőrség pedig tehetetlen. A hatóságok jobb híján segítséget kérnek egy bebörtönzött sorozatgyilkostól, akit mindenki csak úgy hív, "A művész". A briliáns elme segít közelebb jutni az újabb áldozatokat szedő gyilkos pszichéjéhez. Az ügyre ráállított nyomozópáros egyre jobban "A művész" hatása alá kerül, s a macska-egér játékban egyre inkább úgy tűnik, hogy nem a nyomozók irányítják az eseményeket...

 

Deep Impact - Mozi+, március 11. hétfő, 23.25h

A helyszín: Virginia. Néhány fiatal tudós és Leo az égboltot kémlelik. Felfedeznek valamit, amit egy Arizonai csillagvizsgálóban is megerősítenek. Egy üstököst, amit Leo családnevéről Beiderman-nak neveznek el. A felfedezés sokáig nem tudódik ki, míg egy nap a sajtó részéről Jenny Lerner meg nem neszeli a dolgot, és bejelentésre nem kényszeríti magát, az Egyesült Államok elnökét. Az üstökös ugyanis nagyon nagy veszélyt jelent a Földre és az egész emberiségre. A 7 mérföldes, 500 milliárd tonnás Beiderman-t még a Világűrben kell megsemmisíteni, más lehetőség nincsen. A kormány E.L.E névre kereszteli a titkos programot, melynek során egy amerikai és orosz tudósokból álló legénység elindul a Messiás nevű űrhajón, hogy atomtölteteivel felrobbantsa az üstököst…

 

John Rambo - Film+, március 11. hétfő, 23.30h

John Rambo (Sylvester Stallone), a vietnami veterán teljes inkognitóban él Thaiföldön. A baj hamar rátalál, amikor egy csoport keresztény emberjogi misszionárius, Sarah Miller (Julie Benz) vezetésével kibéreli a hajóját, hogy a folyón Burmába utazzanak. Rambo sikeresen eljuttatja őket a háborús övezeten keresztül a burmai faluba, ahol maga a pokol várja őket. A szadista Pa Tee Tint őrnagy és zsoldosai rajtaütnek a falun, lemészárolják a helyieket, a misszionáriusokat pedig fogságba ejtik és megkínozzák. A misszionárius vezetőjének gyanússá válik az emberei eltűnése, ezért összegyűjt egy csapat zsoldost, és megkéri Rambót, hogy juttassa fel őket a faluba. Rambo vállalja a feladatot, és csatlakozik a mentőakcióhoz, ami eddigi élete talán leghalálosabb küldetésének ígérkezik.