Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Vannak egy páran, ragadozók, fosztogatók, veszedelmes elmék, akik csak prédára várnak, mint egy halálosztag! Kegyetlen játékok ezek, és ha túl is éljük, még mindig ott van a gyönyörű és életveszélyes cápa!

A 23-as szám - AMC, március 18. hétfő, 20.05h

Walter Sparrow (Jim Carrey) meghökkenve olvassa a 23-as szám című könyvet, amelyről egyre inkább az az érzése, hogy ő a főszereplője. Ráadásul úgy tűnik, a történet szerzője nemcsak a múltját, hanem a jövőjét is pontosan ismeri és meglehetősen csúnya véget szán neki. Walter nyomozni kezd az igazság után, amivel egyáltalán nem biztos, hogy képes szembenézni.

 

Parker - Film+, március 18. hétfő, 21h

Parker (Jason Statham) profi tolvaj, megvannak a maga szabályai: sosem lop olyantól, akinek nincs pénze, és sosem bánt olyant, aki nem szolgált rá. Utolsó akciója során azonban társai átvágják, a zsákmányt lenyúlják, őt pedig kishíján a túlvilágra küldik. Parker feltett szándéka, hogy megszerzi a zsákmányt. A gazdagok és híresek kedvelt gyülekezőhelyén bukkan a bandára, azonban tervéhez bennfentes társra van szüksége. A pénzhiányban szenvedő, belevaló ingatlanügynököt, Leslie-t (Jennifer Lopez) szemeli ki partnerének, akivel együtt eszelik ki a nagy dobást.

 

Godzilla - RTL HÁROM, március 18. hétfő, 21h

A francia titkosszolgálat az egyik polinéziai szigeten atomrobbantást hajt végre, melynek hatására a sziget állatvilágában mutáció következik be. A kísérlet következtében gigantikusra nőtt, agresszív hüllő, Godzilla az éhségtől és dühtől hajtva megtámadja New Yorkot. A várost romba döntő szörnyeteget képtelenek a hadsereg csapatai megfékezni, s hamarosan kitör a pánik. Egy atomtudós (Matthew Broderick) és egy különös francia férfi (Jean Reno) közös erővel próbálják megfejteni az irtózatos méretű lény rejtélyét és megállítani a pusztítást, amíg még nem késő.

 

Angyalok városa - Filmcafe, március 18. hétfő, 21h

Volt egyszer egy csodás európai film, mely sok társával egyetemben elment Amerikába "átvedleni" és szerencsét próbálni: Wim Wenders emlékezetes "Berlin felett az ég" című filmjéről van, szó. Ha eltekintünk a fajsúlyos különbségektől, a maga nemében ízléses és élvezhető filmet kapunk. Mi történik akkor, ha egy angyal elkezd vágyódni a halandók mindennapjai után, és ki akarja próbálni a szerelmet? Nicholas Cage alakítja az angyalt, Seth-et, aki szerelmes lesz egy földi halandóba, a sebésznő Maggie-be. Választania kell égi és földi szerelem között. Vajon mi az, ami egy racionális gondolkodású orvosnőt arra késztet, hogy egy olyan férfihoz vonzódjon, akinek a létezését is lehetetlen elfogadnia? Maggie és Seth addig harcolnak józan eszükkel és vágyaikkal, míg végül mindent feláldoznak a szerelem kedvéért.

 

Kegyetlen játékok 2. - Viasat Film, március 18. hétfő, 21h

Miután botrányos viselkedése miatt már egy sor magániskolából eltanácsolták, a 16 éves Sebastian Valmont New Yorkba költözik apjához és mostohaanyjához. Itt azonban rájön, hogy gyönyörű, de végtelenül manipulatív mostohanővéréhez képest ő csak kezdő tanulónak számít az intrikák terén. Új iskolájában már az első nap kiderül, hogy nem lesz könnyű bekerülni a menők közé _ egyelőre a túlélés a tét. Valmontnak meg kell tapasztalnia a másik oldalt is _ milyen, amikor nem te osztod a lapokat egy kegyetlen világban.

 

Vörös veréb - Mozi+, március 18. hétfő, 21.15h

Dominika Jegorováról sok minden elmondható. Odaadó gyermek, aki bármi áron megvédi édesanyját. Prímabalerina, aki testileg és lelkileg is a végsőkig feszítette korlátait. Mestere a csábításnak és a manipulálásnak... Amikor a karrierje végét jelentő sérülést szenved, bizonytalan és sötét jövő dereng fel Dominika és anyja előtt. Így lesz a lányból könnyű préda a Veréb Iskola, egy titkos hírszerzési szolgálat számára, akik kivételes fiatalokat tanítanak arra, hogy testüket és elméjüket fegyverként használják. Kiállja a szadista kiképzést, és belőle válik a legveszedelmesebb Veréb, akit a program valaha produkált. Dominikának most össze kell egyeztetnie új énjét azzal, aki egykor volt; nemcsak saját, hanem minden kedves ismerősének élete veszélyben forog, köztük egy amerikai CIA-ügynöké, aki minduntalan győzködi: ő az egyetlen ember, akiben a lány megbízhat.

 

Ragadozók - Moziverzum, március 18. hétfő, 21.20h

Egy elit harcosokból álló csapat, élükön egy zsoldossal különös bevetésre indul. Nem ismerik egymást, és nem tudják, hogyan kerültek egy idegen bolygóra, méghozzá szabad prédaként. Egy orvos kivételével az alakulat tagjai mind hidegvérű gyilkosok: van köztük kommandós, bérgyilkos, elítélt és Yakuza-tag. Ők a legjobban kiképzett, legveszélyesebb "ragadozók" a Földön, akikre most a Ragadozók egy rendkívül kegyetlen új faja vadászik. Céljuk, hogy végleg kiírtsák a bolygójukra tévedt idegeneket. Felkészülési idő nincs. Kezdődik a hajtóvadászat...

 

Prédára várva - Viasat Film, március 18. hétfő, 22.50h

Lillian nemrég tért vissza a Pacific Northwest vidékén lévő szülővárosába. A fiatal nőt hamarosan zaklatni kezdi egy Blackway nevű ember. Az egykori zsaruból lett bűnöző rettegésben tartja a fakitermelésből élő közösséget. A helyi lakosok elfordulnak Lilliantól, a seriff azt tanácsolja neki, hogy hagyja el a várost. Ám ő marad, és a volt favágóhoz, Lesterhez és a barátjához, Nate-hez fordul segítségért. A két férfi elég bátor ahhoz, vagy inkább őrült, hogy vele tartsanak Blackway ellen.

 

Egy veszedelmes elme vallomásai - Viasat3, március 18. hétfő, 23h

Az Egy veszedelmes elme vallomásai egy legendás showman kettős életének története, aki nappal tévéproducer volt, éjszaka a CIA bérgyilkosa. A fiatal, energikus Chuck Barris, aki az egyre növekvő tévés iparágban a csúcsra kerül, egyszer csak azon kapja magát, hogy egy rejtélyes alak követi, majd elcsábítja őt a CIA ügynökök titkos és veszélyes világába. Miközben Barris olyan leleményes és népszerű vetélkedők dinamikus producereként szerez nevet, mint "Az ifjú pár játék" vagy a "Gong Show", rendszeresen merényleteket hajt végre az Egyesült Államok kormányának megbízásából. Ahogy a nézettsége emelkedik, Barris belevonja műsorait titkos életébe: "Az ifjú pár játék" nyertes szerelmesei a "mesés Helsinkibe" és a "romantikus Nyugat-Berlinbe" utazhatnak _ ami nem éppen Párizs, viszont remek álcát nyújt a párokat gardírozó Barrisnak titkos küldetéseihez. Miközben Barris sütkérezik e két világ _ a szórakoztatás és a kémkedés _ káprázatában, az élete lassan fenekestül felfordul. Vergődik két nő között: az egyik szereti őt, a másikat viszont ő találta ki. A közvélemény azzal vádolja, hogy szennyezi a légkört... miközben egy áruló ügynök őt szemeli ki célpontnak. Barrisnak vissza kell szereznie az életét. Mindkettőt.

 

Fosztogatók - Filmcafe, március 18. hétfő, 23.10h

A Marauders című akciófilmben egy FBI ügynök lázasan igyekszik levadászni egy lenyomozhatatlan, elit bankrabló csoportot, melynek sokkal mélyebb szándékai vannak a pénzlopásnál: ezzel próbálnak meg fedezni egy gyilkosságot...

 

Mr. és Mrs. Smith - Paramount Network, március 18. hétfő, 23.15h

Mr. Smith (Scott Bakula) hírszerzőként dolgozik. Amikor egy titokzatos új energiaforrás megalkotója eltűnik, a férfi nyomába ered. Hamarosan vetélytársnője (Maria Bello) akad, a felesége személyében.

 

Halálosztag - Film Mánia, március 18. hétfő, 23.25h

Egy rejtélyes vírus emberek milliárdjaival végez, másokat pedig vérszomjas zombivá változtat. A kormány nem tudja megállítani a vírust, ezért egy videójátékot fejleszt "Dead Trigger" néven, amely a világra zúdult rettenetes eseményeket tükrözi.

 

Everly - Gyönyörű és életveszélyes - Moziverzum, március 18. hétfő, 23.30h

Everly, a prostituált a hírhedt japán gengszter szeretője. Miután Taiko megtudja, hogy a nő a rendőrség informátora lett, végezni akar vele. Az emberei rajtaütnek a lakásán, ám Everlynek sikerül az elrejtett pisztolyához hozzájutnia, és megöli a támadóit. Amikor erről a volt szeretője tudomást szerez, minden követ megmozgat, hogy eltegye láb alól, bérgyilkosok hadát küldi rá. Miközben Everly felveszi velük a harcot, az anyját, Edith-et és a kislányát, Maisey-t is igyekszik biztonságba helyezni.

 

War - AMC, március 18. hétfő, 23.35h

Miután Jack Crawford FBI-ügynök (Jason Statham) társát brutálisan meggyilkolja Rogue (Jet Li), a hírhedt bérgyilkos, a férfi megfogadja, hogy kézre keríti a gyilkost és személyesen áll bosszút partnere haláláért. Azonban Rogue-ot szinte elnyeli a föld és csak három év múlva bukkan fel, hogy véres maffiaháborút robbantson ki Chang, a kínai gengszter (John Lone) és Shiro, a japán Yakuza-főnök (Ryo Ishibashi) bandája között. Crawford még mindig nem tett le arról, hogy levadássza Rogue-t, így egy speciális osztag élén beavatkozik az összecsapásokba.

 

A cápa - RTL HÁROM, március 18. hétfő, 23.50h

Az idillikus turistaparadicsomban elszabadul a pokol, amikor az új seriff, Martin Brody (Roy Scheider) felfedezi egy cápatámadás áldozatának a maradványait. A pánik akkor tör ki, amikor egy fiatal fiú esik áldozatul, és az anya vérdíjat tűz ki a cápára. Az egyre sűrűsödő támadások után Brody egy helyi halász, Quint (Robert Shaw) és a szakértő Matt Hooper (Richard Dreyfuss) társaságában indul vadászni a nagy fehér cápára.