Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Így kezdődik a tévézés a héten!

Az ördög ügyvédje - Filmcafe, július 15. hétfő, 20h

Démoni hatású, egyedi filmcsemege. Az utolsó pillanatokig meglepetésekkel szolgál az utóbbi évek egyik műfajteremtő filmje. Kevin Lomax, a sikeres védőügyvéd egyetlen pert sem veszített még életében, mert szinte hipnotikus erővel bírja rá az esküdteket, hogy mentsék fel ügyfeleit. De nemcsak a tárgyalóteremben, hanem a magánéletében is szerencsés, elbűvölő feleségével, Mary Annel az oldalán. De semmi sem tarthat örökké. Egy napon betoppan hozzá egy tekintélyes New York-i jogi cég megbízottja és közli vele, hogy felettesei felfigyeltek hihetetlen teljesítményére és szeretnék a cég munkatársai között látni. Feleségével New Yorkba utazik, ahol hamarosan megismerkedik a cég titokzatos vezetőjével, John Miltonnal is. A nagyravágyó Kevin nem bír ellenállni a kísértésnek és elfogadja Milton ragyogó ajánlatát. Új főnöke életmódja, hatalma és a körülötte lebegő érzéki női figurák kibillentik egyensúlyából. Azonban amikor sztárügyvédként belekóstol a hatalomba, valami megváltozik benne.

 

Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen - Moziverzum, július 15. hétfő, 21h

Különös építményre bukkannak az Antarktisz jege alatt. A milliárdos gyáros, Charles Bishop Weyland vezetésével tudósokból és szakértőkből álló csapat indul a jégréteg alatt rejtőző ősi piramis felderítésére. Az izgalmasnak tűnő kaland azonban borzalmas versenyfutássá alakul, amikor kiderül, hogy a piramis két földönkívüli faj összecsapásának évezredes színtere. A Ragadozók bizarr beavatási ceremóniájában az Alien-ivadékok a zsákmány, míg az emberek az Alienek kifejlődéséhez szükséges elemózsia szerepét töltik be. A fajok háborújában így az ember csak vesztes lehet...

 

Halálos célpont - Paramount Network, július 15. hétfő, 21h

Tommy csodálatos kidobó, mindig készen áll a munkára, és soha sem kérdőjelezi meg a főnökét. Sajnos, Tommy bátyja, Eddie közel sem ennyire szerencsés. Eddie börtönben van, és elképesztő összeggel tartozik Big Dougnak, a főnöküknek.

 

Die Hard 3. – Az élet mindig drága - Mozi+, július 15. hétfő, 21h

Egy terrorista, aki Simon-nak nevezi magát. Azzal fenyegetőzik, hogy ha a New York-i rendőrség nem teljesíti az utasításait. Azt engedetlenségnek tekinti és robbantani fog egy kellően zsúfolt helyen a városban. Simon, ahhoz is ragaszkodik, ismeretlen okból, hogy az utasításait John McClane rendőr hadnagy hajtsa végre. Aki nincs a legjobb formában, viszont az első utasítás teljesítése során, nem várt segítséget is kap Zeus-tól, egy Harlem-i lakostól. Aki ekkor még nem is tudta, hogy mibe keveredik bele. Simon Zeus-t is meghívja a játszmára. Így John és Zeus közösen fog versenyezni az idővel és próbálják teljesíteni, Simon utasításait…

 

A barlang mélyén - Film Mánia, július 15. hétfő, 21h

Egy baráti társaság egy eddig feltáratlan barlang mélyére szervez túrát. A kezdetben izgalmas kaland szörnyű fordulatot vesz, amikor a nagy esőzés hatására a hasadék bejárata beomlik és az öt barlangász a mélyben ragad. Amíg a kiutat keresik, felfedezik, hogy nincsenek egyedül, a barlangi tó mélyén egy hatalmas ragadozó vadászik rájuk.

 

A remény rabjai - Film+, július 15. hétfő, 21h

Andy Dufresne-t (Tim Robbins), a köztiszteletben álló bankárt sikkasztásért és gyilkosságért kétszeres életfogytiglanra ítélik. Büntetését az egyik legszigorúbban őrzött börtönben, a Shawshank fegyházban kell letöltenie. A rendkívül intelligens Andy gyorsan kiismeri magát a börtönéletben, rohamos léptekkel haladva a ranglétrán hamarosan a börtön pénzügyi "vezetőjévé" válik. Ezen beosztásában a személyzet minden nagy és kis stiklijéről tud, hiszen a tanácsokat is ő osztogatja. Amikor kiderül, hogy ártatlanul ítélték el, a börtön vezetése eltünteti a bizonyítékokat, nehogy a túl sokat tudó Andy kikerüljön az ellenőrzésük alól. Ám nem adja fel olyan könnyen...

 

A megmentő - Film4, július 15. hétfő, 21.55h

A film egy harcedzett zsoldos történetét mutatja be, aki elveszítette családját egy terrortámadásban, és azóta csak a bosszú és a vérontás éltette. Ám a boszniai harcok során újra elkezdi felfedezni magában az emberiességet, hiszen mikor a szerb katonák egy terhes asszonyra támadnak, ő a nő védelmére siet és megpróbálja kijuttatni a háborús övezetből.

 

Aludj csak, én álmodom - SuperTV2, július 15. hétfő, 22.25h

A bájos, álmodozó Lucy, nap, mint nap jegyet árul a metróban. Egyedüli boldogsága egy úr, aki minden reggel ugyanabban az időben elmegy a jegyárusító bódé előtt. Lucy úgy érzi, ő lehet a nagy Ő. Mígnem egy nap, megmenti a vágányok közé esett férfit, viszont a baj komoly, ugyanis Peter kómába esik és kórházba kerül. A nővér egy félreértés miatt Peter menyasszonyaként mutatja be Lucy-t a családnak, akik rögtön a szívükbe zárják a kedves lányt. De az élet nem mindig úgy alakul, ahogyan tervezzük. Főleg, amikor Lucy megismeri Peter öccsét, Jacket…

 

Sötét helyek - Filmcafe, július 15. hétfő, 22.45h

Libby hétéves volt, amikor meggyilkolták az anyját és a két nővérét. A kislány valllomása alapján a bátyját, Bent ítélték el, aki rács mögé került. Huszonöt évvel később egy amatőr szevezet tagjai újra előveszik az ügyet, és megkeresik a nőt, hogy meséljen a szörnyű esetről. Ez alapján megpróbálják újra összerakni, mi történt, hogyan torkollott tragédiába az este. Az emlékek felidézése, a sokkoló igazság felszínre kerülése megrendíti Libbyt a hitében. Lehet, hogy nem is a testvére volt a gyilkos?

 

Alienoid - Film Mánia, július 15. hétfő, 22.50h

Minden idők legdrágább koreai filmjében a földönkívüliek évszázadok óta börtönbolygónak használják a Földet, elítélt rabjaikat az emberek testébe zárják, azok tudtán kívül. Az Őr és Villám feladata, hogy a rabok ne szabadulhassanak ki, de ők kevésnek bizonyulnak egy összehangolt börtönlázadással szemben. Az egész Föld veszélybe kerül, amikor a rabok vezetője kiszabadul, a katasztrófát egyedül egy mágikus tőr akadályozhatja meg. A jelenben és 600 évvel ezelőtt egyaránt folytatódó hajsza szövetségre készteti a különböző világokból származó harcosokat.

 

anyám! - Viasat Film, július 15. hétfő, 22.55h

Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...

 

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány - Paramount Network, július 15. hétfő, 23.10h

Ted Bundy bűncselekményeit mutatjuk be a barátnője, Liz szemszögéből, aki évekig nem hitte el, hogy miket csinált a pasija.

 

Hideg veríték - DUNA Televízió, július 15. hétfő, 23.15h

Az amerikai Joe Martin új életet kezdett Franciaországban. Bármilyen zűrös volt is a múltja, ma tisztes polgárként ismerik a tengerparti üdülőhelyen, ahol tengeri kirándulásokra adja ki hajóját. Egy nap váratlan látogatók érkeznek, egykori bűntársai, akik azzal vádolják, hogy kijátszotta őket. Mikor elrabolják feleségét és leányát, Joe felveszi a harcot a bűnözőkkel.

 

Az utolsó szamuráj - RTL HÁROM, július 15. hétfő, 23.30h

A polgárháborúnak vége. Az egykori hős, Nathan Algren (Tom Cruise) nem találja a helyét a békés, egyre praktikusabb országban. A vakmerőség, az önfeláldozás, a hűség _ az ő katonaerényei _ itt már értéktelenné váltak. Ebből az állapotból egy sok pénzzel kecsegtető ajánlat mozdítja ki. Algrennek Japánba kell utaznia, ahol a fiatal, Amerika-barát császár modern hadseregébe kiképzőtisztnek szerződteti. Az új haderőnek a régi hagyományokat tisztelő és követő szamurájokkal kell leszámolnia. Az első csapást maga Algren vezeti. Az elkapkodott előkészületek miatt hiába a modern fegyverzet, a szamurájok diadalmaskodnak, és Algren fogságba esik. A szamurájok parancsnoka azonban nem végez az idegennel, hanem megpróbálja megismerni. Az amerikai pedig lassan megtapasztalja, hogy a szamurájok értékrendje sokkal közelebb áll hozzá.

 

Ítéletnap - Mozi+, július 15. hétfő, 23.45h

Jericho Cane (Arnold Schwarzenegger), a kiégett exzsaru akarata ellenére egy lélegzetelállító macska-egér harc egyik főszereplőjévé válik, ahol a tét az emberiség sorsa. A játszma látszólag egyetlen nőért folyik, aki egy titkozatos ismeretlen (Gabriel Byrne) vágyának tárgya. A férfi nem más, mint maga a sátán, hatalma emberi ésszel felfoghatatlan, célja pedig ugyanolyan egyszerű, mint amennyire végzetes. Hamarosan kiderül alattomos célja: a fiatal és ártatlan Christine-t (Robin Tunney) szemelte ki, hogy az antikrisztust világrahozza, s a gyermek születésével kezdetét vegye az apokalipszis.