Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hétvégi hétfőn is érdemes lesz leülni a tévé elé!

Brian élete - AMC, augusztus 19. hétfő, 11.15h

A Monthy Python csoport tagjai ezúttal visszavisznek minket a bibliai időkbe. Júdeában vagyunk, ott és akkor, amikor Jézus született. Vele szinte egy időben és egészen a közelében megszületik egy másik gyermek is, Brian. Róla a napkeleti bölcsek tévedésből azt hiszik, hogy ő a megváltó. Brian élete ettől a perctől kezdve tévedések és félreértések sorozata. Júdea ekkoriban forrong: zsidók harcolnak a szabadságért, a rómaiak és egymás ellen is. Brian közelebbi kapcsolatba kerül az egyik elvakult, ám annál ambiciózusabb lázadó csapattal, méghozzá Judith, a szépséges, ám elhivatottan feminista forradalmárlány révén.

 

Zimmer Feri - SuperTV2, augusztus 19. hétfő, 11.30h

Fikász Ferenc ötvenéves vállalkozó hatalmas adósságot a nyakába véve kibérel egy balatoni üdülőt. Terve szerint őszre kifizeti az adósságot és lerakja családja boldogulásának alapjait. Természetesnek veszi, hogy ennek a célnak az eléréséhez minden eszközt alkalmaznia kell: méregdrágán adja ki a szobákat, vizezi a sört, romlott húsból főz, földet kever a kávéhoz. Kizárólag a családjában bízik, bár bennük sem mindig. Felesége, lánya, veje és a néger konyhalány alkotja a "kifosztó-kombinát" legénységét, amely még kibővül Petivel, Fikászné unokaöccsével is. A fiú eredetileg nyaralni jött, de természetesen őt is beállítják a haszontermelő láncba. Az ő szemével látjuk ezt a groteszk, a bevétel hajszolásába szó szerint belehülyülő világot. Tímár Péternek _ a Csinibaba rendezőjének _ nagy sikert aratott mulatságos filmszatírája sajátos technikával készült, a színészek eredetileg visszafelé mozogtak. Ez adja a film különleges hatásának alapját.

 

Artúr király - RTL, augusztus 19. hétfő, 12h

Artúr (Clive Owen), a Római Birodalom legészakibb védvonalának őrzésére kirendelt sereg vezére alig várja, hogy elhagyja Britanniát, és visszatérjen Róma biztonságos falai közé. Ám mielőtt elhagyná a szigetet, lovagjaival együtt még egy utolsó nagy megbízást kell teljesítenie, aminek során ráébred, hogy ha Róma elveszik, Britanniának szüksége lesz egy vezérre, aki betölti az űrt. Valakire, aki nemcsak a szászok fenyegető támadásától védi meg az országot, hanem megmutatja az utat egy új korszak felé. Artúrnak Merlin (Stephen Dillane), a brit csapatok vezetője segítségével, valamint a gyönyörű és bátor Guinevrával (Keira Knightley) az oldalán kell megtalálnia az erőt önmagában, hogy elfordítsa a történelem kerekét.

 

Valkűr - Moziverzum, augusztus 19. hétfő, 12.15h

Claus von Stauffenberg ezredes tudja, hogy a második világháború kimenetele nem kétséges. Csak idő kérdése Németország veresége, amelynek sorsa egy őrült kezében van. Kapcsolatba kerül összeesküvők egy csoportjával, majd kidolgozza a Valkűr fedőnevű hadműveletet, melynek célja a hatalom átvétele, kulcspontja pedig a Führer meggyilkolása. Egy váratlan fordulat azonban felborítja az aprólékosan kitervelt akciót, a résztvevőknek így rögtönözniük kell. A megváltozott helyzetben pedig Stauffenberg magára vállalja a Hitler elleni merénylet elkövetését...

 

Fekete tulipán - Film Mánia, augusztus 19. hétfő, 12.50h

A cinikus Guillaume gróf kettős életet él, amelynek sötét oldalát kalandorkodás és rablás tölti ki. Midőn sebesülését leleplezné, felhozatja vidékről öccsét, hogy a gyógyulás idejére a világ előtt helyettesítse. Julien boldogan vállalja a szerepet, mert azt hiszi, bátyja is osztozik az ő eszméiben és az igazságért harcol. Keserves csalódás éri, mikor kiderül, hogy az csak a saját élvezeteire gondol.

 

Lara Croft: Tomb Raider - TV2, augusztus 19. hétfő, 13.25h

"A világegyetemben mindennek megvan a helye és az ideje!" Most Lara Croft ideje jött el. Három bolygó együttállásának éjszakáján Lara Croft egy rejtélyes óraműre bukkan néhai atyja, Lord Croft holmijai között, amelyeket jó két évtizede egyik régészeti ásatásáról hozott haza. A lord régebben sokat mesélt Lara-nak a Megvilágosultak titkos társaságáról, akik egy ősi óraművet keresnek, amellyel meg lehet nyitni az időt és a teret. A kulcs egy kristályosodott meteorfémből készült misztikus háromszög, amellyel 5000 éve legyőzték ellenségeiket. Ha a háromszög két darabja újra egyesül, az idő meg fog állni, az őrök új életre kelnek, az emberiség sorsa pedig örökre megváltozik. Lara-nak 48 órája van a bolygók összeállásáig, amikor a szent háromszög ereje a legnagyobb lesz. Ha az időpontot elmulasztják, az újabb esélyre 5000 évet kell várni. Lara Croft-ot Kambodzsába szólítja küldetése, ahol a Táncoló Fény Sírja rejti a titok első felét, azután Szibériába kell mennie, ahol a Tízezer Árnyék Templomában találja meg a titok másik felét. De 48 óra vajon elég lesz-e Lara Croft-nak, hogy felfedje a titkot és megmentse a világot?

 

A Spiderwick krónikák - Viasat3, augusztus 19. hétfő, 14.15h

A Grace család (Jared és ikerbátyja, Simon, nővérük, Mallory és édesanyjuk) New Yorkból egy elhagyatott, régi házba költöznek, mely dédnagybátyjuké, Arthur Spiderwické volt, és ami egy erdőben áll. Hamarosan fura dolgok kezdenek történni az ódon lakban. Mivel a napi rendszerességgel előforduló rejtélyes eltűnésekre és balesetekre a család nem talál magyarázatot, Jaredet kezdik gyanúsítani. Ám amikor a gyerekek nyomozni kezdenek, fény derül a fantasztikus igazságra a Spiderwick birtokkal és az itt lakó lényekkel kapcsolatban.

 

Top Gun - Mozi+, augusztus 19. hétfő, 14.20h

Mitchell hadnagy, becenevén "Maverick" remek vadászpilóta, de ez neki nem elég: ő a legjobbak között is a legjobb akar lenni. Sikerül is bekerülnie az USA Haditengerészetének elitképzőjébe, a híres "Top Gun"-ba, s ettől az élete gyökeresen megváltozik. Ha sikerül lehiggadnia, és kerülnie a lélegzetelállító légi mutatványok közepette a felesleges hősködést, valóra válthatja minden álmát. Azt is, ami a dermesztően szép Charlie-val kapcsolatos, aki matekra oktatja a pilótákat, de civilként beavatja Maverick-et a tananyagon túlmenő titkokba is...

 

Hellboy II - Az Aranyhadsereg - Moziverzum, augusztus 19. hétfő, 14.30h

Mike Mignola képregényéből! Véget ért az emberiség és a Föld láthatatlan birodalma közti fegyverszünet. Az alvilág ura, a zsarnok Nuada herceg azt tervezi, hogy felébreszti az évszázadok óta szunnyadó gyilkos, elpusztíthatatlan Aranyhadsereget. Megöli az apját, hogy a koronájával életre keltse a föld alatt rejtőző sereget, melynek segítségével magához ragadhatja a hatalmat, felemelve a fantáziatestet öltött, elnyomott és elfelejtett fajokat. A Paranormális Kutató és Védelmi Iroda és az emberiség már csak Pokolfajzatban bízhat. Egyedül a szuperhős állíthatja meg a sötét uralkodót és martalócait, és mentheti meg a világot a megsemmisüléstől...

 

Az acélember - RTL, augusztus 19. hétfő, 14.45h

Clark Kent (Henry Cavill) a Kripton bolygó szülöttje, gyerekkora óta kutatja, miért került a Földre, miközben próbál észrevétlen maradni. Az igazság azonban nem hoz megnyugvást számára, szülei ugyanis az életüket adták azért, hogy ő megmenekülhessen. Lois Lane (Amy Adams) riporter hosszas kutatás során talál rá Kentre, és hamarosan fülig beleszeret. Románcuk nem tart sokáig, ugyanis megjelennek Kripton zsarnokai, hogy visszaszerezzék Kenttől a Kódexet, melynek segítségével a Földből új Kriptont hoznának létre.

 

Hudson Hawk - Egy mestertolvaj aranyat ér - Filmcafe, augusztus 19. hétfő, 15.05h

Eddie Hawkins, a Hudson Hawk néven közismert tolvajkirály tízévi börtönbüntetése letöltése után úgy dönt, végleg szakít a múltjával. A multimilliomos Mayflower házaspár azonban igyekszik megakadályozni a tisztes visszavonulást, mert szükségük van egy profira, hogy megszerezzen számukra három páratlan műkincset. Hawk kénytelen elvállalni a megbízatást, mert megfenyegetik, hogy ha nemet mond, meggyilkolják a legjobb barátját. Elindul tehát kalandos útjára, miközben mit sem sejt arról, hogy a keresett kincsek nem pusztán művészettörténeti szempontból jelentősek. A helyzetet csak tovább bonyolítja, hogy Hawk találkozik a misztikus szépségű Anna Baraglival, akinek egyszerűen nem tud ellenállni.

 

Ruben Brandt, a gyűjtő - Magyar Mozi TV, augusztus 19. hétfő, 15.45h

Egy különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski, a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de az ő élete is veszélybe kerül, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe. A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el.

 

Túl a csúcson - Mozi+, augusztus 19. hétfő, 16.30h

Hawk, a kamionsofőr, életének legnagyobb tévedését próbálja jóvátenni: 10 éve nem látott fiával, Michael-lel szeretné rendbe hozni a kapcsolatát. Hawk sorban nyeri a díjakat a szkander bajnokságokon. Így igyekszik elnyerni Michael elismerését és szeretetét. A fiú, akit egész életében apja ellen neveltek a nagyszülei, lassan rádöbben: szüksége van az apjára...

 

Pókember - Film+, augusztus 19. hétfő, 16.45h

Egy pókcsípés nem a világ. Peter Parker (Tobey Maguire), a kétballábas diákújságíró élete mégis fenekestül felfordul, amikor egy laboratóriumi osztálykirándulás során megcsípi egy mutáns pók. Ezt követően egyre furább képességeket tapasztal magán. Könnyedén sétál a plafonon, csuklójából ragadós pókszálat lő ki, a veszélyeket pedig jóval bekövetkezésük előtt megérzi. Ami kezdetben játéknak tűnik, hamarosan szörnyű és izgalmas kötelezettséggé válik. Peternek meg kell küzdenie az emberfeletti erővel rendelkező, gonosz Zöld Manóval (Willem Dafoe) és el kell nyernie a gyönyörű Mary Jane (Kirsten Dunst) szerelmét.

 

Fantomas a Scotland Yard ellen - AMC, augusztus 19. hétfő, 17.40h

Fantomas, az álarcos szupergengszter megállíthatatlanul hajtja végre akcióit, miközben mindvégig ismeretlen marad. Konok ellenfele, a kudarcokba beletébolyult Juve felügyelő nem adja fel a reménytelen küzdelmet és a Scotland Yard segítségével hajtóvadászatot indít Fantomas ellen.